- 16 Nisan 2023
- 824
- -190
Merhaba sizin bu halinizi beden abartılı buldular bilmiyorum. Bundan 10 sene sonra arap suriyeli afganlardan mal mülk alamayacak hallere geleceklerini bilmiyorlar sanırım.. bende yurt dısında okudum ve ailem yardım etmedi garsonluktan tut her isi yaptım okudum geldim. İyiki gitmişm. Vizyon bazen parayla satın alınabilen bisey olmuyor. Mesala suan devlet okulları mülteci kampı gibi, orada okuyan cocuklardan ne olacak( cok zeki bi cocuk değilse veya ailesi arkadan iyi desteklemiyorsa). Aynu yaşta bi özel okula giden cocuga bakın. Birde devletteki.. arada o kadar fark var ki, bunu öğretmenlik mezunu olan biri olarak söylüyorum. 8 yasındaki cocuk catır catır ingilizce konusuyor, bir projeler yapıyorlar ben zorlanıyorum… yani siz bi fransız lisesinden mezun olup düzgün isi olmayan tek inssn göremezsiniz. Ama devlet okulunda okumus coook insan görürsünüz. Siz bakmayın efendim insanlara cocugunuz 30 yasında geldiğinde yaptıkları seylere baktıgında gurur duyacaksınız. Mutlaka yurtdışına okumaya gönderin. Durumunuz varsa eğitime ciddi yatırım yapın. Mal mülk bırakmanız sizin tasavvufnapayım ,göndermeyeyim mi
zaten mesleği burada çok işe yarayacak bir meslek değil
sadece erken göndermek istiyorum
Unuzda olan bi konu. Ama olursa da iyi olur tabi.