• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 aylık evliyim ve bazı şeyler gözüme batmaya başladı

Anne sen artik yemek yapma, ben evimde pisirecegim diye neden soyleyemiyorsunuz? Yada disari cikmak istediginizde kendini dahil etmek isteyen bir aile uyesi oldugunda birdahakine gelirsiniz biz kocamla basbasa gidecegiz niye lafinizi soyleyin. Illa bunu kocanizin da soylemesi gerekmiyor, diliniz yok mu? Ben neden gelinlerin hazir cevap olamadigina sasiyorum. En kotu ne olabilir yani?

Yooo hiç bir şey demezdim.
Senin gibi bana burada adam akıllı yol gösterenlere ''SAÇMA SALAK'' ortada olmayan kariyeri ile ''SİZİ DİPLOMAMLA DÖVERİM'' temalı atar gider yapanları haşlıyorlar genelde.
Bak şekil A mesela.
Konu açtıgının sabahı kötü olan aile hayatı akşamına düzeliyor ve işine gelmeyen yorumlara hepiniz saçmasınız diyorsan ee bu deveyi güdeceksin.
Sabah açmadım 4 gibi açtım sonra eve gittim ve eşimle konuştum ne yapıyım borc yok anamlara gidip telefon uzerinden mi cozeyim kaynanamı öpüp azar mı işiteyim :-D evde tek kalınca konustuk sonucta borc yok eşim yanımda :-D ağlamadık yaneee

Anne sen artik yemek yapma, ben evimde pisirecegim diye neden soyleyemiyorsunuz? Yada disari cikmak istediginizde kendini dahil etmek isteyen bir aile uyesi oldugunda birdahakine gelirsiniz biz kocamla basbasa gidecegiz niye lafinizi soyleyin. Illa bunu kocanizin da soylemesi gerekmiyor, diliniz yok mu? Ben neden gelinlerin hazir cevap olamadigina sasiyorum. En kotu ne olabilir yani?
bu konuda haklısınız söylemem gerekiyor benim de :)

Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Bak daha bunlar fragman sen bide kızn doğunca gör. Üzgünüm ama gerçegi söylemek zorundayım keşke senin için azıcık iyi bir şeyler söyleyebilsem ama maalesef anneci erkeklerden bir halt olmaz bende senin gibiydim ve 43 günlük kızımla evi terk etmek zorunda kaldım. Ve dava açtm boşayacagım da onu. Sonuna kadar alcam eski konularıma bak neler yaşadıgımı anlarsın. Senin de yapman gereken tek şeyi söylüyorum ya o deveyi güdersin ya da o diyardan gidersin. Biz kızımla gitmeyi tercih ettik

Bak daha bunlar fragman sen bide kızn doğunca gör. Üzgünüm ama gerçegi söylemek zorundayım keşke senin için azıcık iyi bir şeyler söyleyebilsem ama maalesef anneci erkeklerden bir halt olmaz bende senin gibiydim ve 43 günlük kızımla evi terk etmek zorunda kaldım. Ve dava açtm boşayacagım da onu. Sonuna kadar alcam eski konularıma bak neler yaşadıgımı anlarsın. Senin de yapman gereken tek şeyi söylüyorum ya o deveyi güdersin ya da o diyardan gidersin. Biz kızımla gitmeyi tercih ettik
dayanamayacagım bi durum olursa herhangi bi mecburiyetim yok boşarım. bunu da karşı taraf cok iyi bildiğinden ileri gidemiyor. çünkü ben nişanlıyken de kestirip attım, ve kızımı alır başka bi dünya kurarım mantıgımı da sesli bi şekilde söylediğimden herkes biliyor. umarım başarılı olursun

Sabah açmadım 4 gibi açtım sonra eve gittim ve eşimle konuştum ne yapıyım borc yok anamlara gidip telefon uzerinden mi cozeyim kaynanamı öpüp azar mı işiteyim :-D evde tek kalınca konustuk sonucta borc yok eşim yanımda :-D ağlamadık yaneee
Tatlım çocuguna bile anasının adını düşünenler birden iyilik melegi kesildi.
Ama dedimya kk'nın gücüdür bu sabahta andık.
Burası nice kötü kocaları aklama.
Nice koloni hayatını paklama arenasıdır aynı zamanda.
Keşke sadece eşin yanında olsa bak ben de çok isterim bunu senin adına.
Hiç bir kadına aile apartmanında yaşa demem, diyemem.
Lakin üst levelden sallayana da burada aman vermezler.
Verilmesin de zaten.
Akça pakça edecekseniz yaşadıgımız zor durumu o halde konu açıp güzellemeyin ki, verilen öneriler işinize yarasın.
İçinden hayat dersi alın.
yaşanmışlıklardan pay biçin.
25 yasında tıkılıp kaldıgın aile apartmanından kafanı bir dışarıya uzat, neden bunu reva gördüklerini neden sana hamile halinde yemek yaptırdıklarını sorgula.
Anlıyor musun bilmem.
Burada nice diploması katmerli kariyer sahibi kadınlar var.
Onlardan pay biç.
Egonu yere bırak çünkü gerçekten egona sarılabilecegin bir yaşantın yok.
Bak benim egom yok, övünecegim cikkss bir kariyerim yok.
Kaldı ki sen burayı bilmezsin biz biliriz bizi de bilen bilir.
Neler yaşadıgımızı, neleri konuştugumuzu, nelere dertlendigimizi, neleri dert ettigimizi.
Yaşadıgım hiç bit olumsuz hayatı ve bana yaşatılanları savunmadım.
Ne öznelerini ne de figuranlarını.
Babamı bilirler çogu.
Çocuklugumu, evliliğimi, işimi, kızımı.
Birisiyle ne hava attım, ne de bu tip hava atana oww harikasın aşkım dedim.
Ama 25 yasında dünyayı yemiş yutmuş gibi efelenirsen zerre miskal ciddiye alınmazsın ;)

Tatlım çocuguna bile anasının adını düşünenler birden iyilik melegi kesildi.
Ama dedimya kk'nın gücüdür bu sabahta andık.
Burası nice kötü kocaları aklama.
Nice koloni hayatını paklama arenasıdır aynı zamanda.
Keşke sadece eşin yanında olsa bak ben de çok isterim bunu senin adına.
Hiç bir kadına aile apartmanında yaşa demem, diyemem.
Lakin üst levelden sallayana da burada aman vermezler.
Verilmesin de zaten.
Akça pakça edecekseniz yaşadıgımız zor durumu o halde konu açıp güzellemeyin ki, verilen öneriler işinize yarasın.
İçinden hayat dersi alın.
yaşanmışlıklardan pay biçin.
25 yasında tıkılıp kaldıgın aile apartmanından kafanı bir dışarıya uzat, neden bunu reva gördüklerini neden sana hamile halinde yemek yaptırdıklarını sorgula.
Anlıyor musun bilmem.
Burada nice diploması katmerli kariyer sahibi kadınlar var.
Onlardan pay biç.
Egonu yere bırak çünkü gerçekten egona sarılabilecegin bir yaşantın yok.
Bak benim egom yok, övünecegim cikkss bir kariyerim yok.
Kaldı ki sen burayı bilmezsin biz biliriz bizi de bilen bilir.
Neler yaşadıgımızı, neleri konuştugumuzu, nelere dertlendigimizi, neleri dert ettigimizi.
Yaşadıgım hiç bit olumsuz hayatı ve bana yaşatılanları savunmadım.
Ne öznelerini ne de figuranlarını.
Babamı bilirler çogu.
Çocuklugumu, evliliğimi, işimi, kızımı.
Birisiyle ne hava attım, ne de bu tip hava atana oww harikasın aşkım dedim.
Ama 25 yasında dünyayı yemiş yutmuş gibi efelenirsen zerre miskal ciddiye alınmazsın ;)
gerçekten konuşmuş olmasam buraya bunu yazmam yine dün yazdıgım gibi fikir isterdim, az önce de arayıp akşam ne yiyelim dedi mesela. çünkü GERÇEKTEN dün eve geçmeden önce de eve geçtikten sonra da hep bu konuları konustuk. eşim ters biri ama ben daha tersim ikimiz kavga edersek çözüm bulamayız diye başta kavga edilmeyecek sadece konusacagız kuralını koyan da bendim :) tamamen sorun cozuldu demedim adım attım en azından kafamı bulandırmıyo dünkü gibi ha belki de bugun tam tersi bişi olacak ama dün olan da düzelmesi yönündeydi. eşim kötü biri değil eksikleri var ama artıları daha fazla. benden 6 ay küçük, bazen ona da diyorum evliliğine alışamadıysan bi an önce ya alışmaya bak ya da yıpranmayalm diye. işin iç yuzunu bilmiyosunuz sadece annesinin adını koymayı kavgayla bile değil rica minnet istedi diye ben dahil sizde kestiniz adamı. ben sevgiliyken de nişanlıyken evliyken de hata da yapsam arkamda durdu ve durmaya da devam eder eminim. mesela akşam yemeği yendi görümcemden fazla mı iş yaptım evde kavga bile eder neden yardım etmiyosunuz diye karımı yoramazsınız tarzında yükselir, mesela herkes eltime laf edebilirken bana edemezler çünkü eşim anında kabarır. 25 yaşında tıkılıp kalmamışım her gun kendi arabamla işe gidiyorum dönüşümde arkadaslarımla görüşüyorum sadece eşimle geçiremediğim vakitten dert yandım bunları da düzeltemeyeceğimi dusunmuyorum. ama öyle yrumlar yaptınız ki bence dönün okuyun

kaynanasından bi dayak yemediği kalmış gelmiş bana sallamış :) bana şunu alır mısn derken 85 kere dusunur kaynanam, buna evini temizletmiişşş
Ne kadar cirkin bu yazdiklariniz. Cok matah bir hayatiniz varmis gibi bu soylemler nedir? Daha 7 aydir bir yere gidememissiniz. Kocanizla basbasa bir sosyallesmeniz yok. Aile apartmaninda oturmaniza girmiyorum bile. Sunu alir misun demek icin 85 kez dusunen kv.nize ben kendi evimde yemek yapacagim bile diyemiyorsunuz, mutfanizi nasil ayirabileceginizin derdine dusmussunuz. Ovuneceginiz tek sey diplomaniz mi yani? Yukseklisans mezunu, yonetici olarak calisan, 35 yasina kadar 22 ulke gezmis biriyim. Yasadigim hayatin yanindan gecememişsiniz henuz ama dengim mi bu kadin demeyip diplomaniza bakmadan sizin durumunuza uzulup yorum yaptim. Kalkip size yorum yapan kadinlari diplomayla vurdugunuzu gorunce pisman oldum.

gerçekten konuşmuş olmasam buraya bunu yazmam yine dün yazdıgım gibi fikir isterdim, az önce de arayıp akşam ne yiyelim dedi mesela. çünkü GERÇEKTEN dün eve geçmeden önce de eve geçtikten sonra da hep bu konuları konustuk. eşim ters biri ama ben daha tersim ikimiz kavga edersek çözüm bulamayız diye başta kavga edilmeyecek sadece konusacagız kuralını koyan da bendim :) tamamen sorun cozuldu demedim adım attım en azından kafamı bulandırmıyo dünkü gibi ha belki de bugun tam tersi bişi olacak ama dün olan da düzelmesi yönündeydi. eşim kötü biri değil eksikleri var ama artıları daha fazla. benden 6 ay küçük, bazen ona da diyorum evliliğine alışamadıysan bi an önce ya alışmaya bak ya da yıpranmayalm diye. işin iç yuzunu bilmiyosunuz sadece annesinin adını koymayı kavgayla bile değil rica minnet istedi diye ben dahil sizde kestiniz adamı. ben sevgiliyken de nişanlıyken evliyken de hata da yapsam arkamda durdu ve durmaya da devam eder eminim. mesela akşam yemeği yendi görümcemden fazla mı iş yaptım evde kavga bile eder neden yardım etmiyosunuz diye karımı yoramazsınız tarzında yükselir, mesela herkes eltime laf edebilirken bana edemezler çünkü eşim anında kabarır. 25 yaşında tıkılıp kalmamışım her gun kendi arabamla işe gidiyorum dönüşümde arkadaslarımla görüşüyorum sadece eşimle geçiremediğim vakitten dert yandım bunları da düzeltemeyeceğimi dusunmuyorum. ama öyle yrumlar yaptınız ki bence dönün okuyun
Senin salak saçma tipler diye efelendigin yorumlar burada bu fitili ateşledi.
Diplomanı ortaya atan da sendin.
Kimse sana kötü bir kelam etmemiş. Bilakis güzel güzel yazmış çizmişler.
Burada oturmayan evlilige çocuk yapılması hep kızılan mesele olunmuştur ki haklılar da.
Evlilik önce oturacak, gözlemlenecek, aile olmaya hazır mıyız denecek.
Ortaya bombayı atıp sonra milllete siz ne biliyorsunuz saçma salak yorumlar bunlar demek etik mi ?

Senin salak saçma tipler diye efelendigin yorumlar burada bu fitili ateşledi.
Diplomanı ortaya atan da sendin.
Kimse sana kötü bir kelam etmemiş. Bilakis güzel güzel yazmış çizmişler.
Burada oturmayan evlilige çocuk yapılması hep kızılan mesele olunmuştur ki haklılar da.
Evlilik önce oturacak, gözlemlenecek, aile olmaya hazır mıyız denecek.
Ortaya bombayı atıp sonra milllete siz ne biliyorsunuz saçma salak yorumlar bunlar demek etik mi ?
Saçma sapan burda yazıp çizersen kendi hayatına bakmadan saçma salak demeye devam ederim. Saçma Salak yazmaya devam ediyorsun hadi işine bak artık

Aile apartmanında medenileşme kolonisine katkıda bulunan taze gelin ve taze anne adayından retorik enstantaneler dökülüveriyor sabah sabah maşallah.
Diplomalı hıyarcı filmi aklıma geldi.
Sen o kadar oku et, diplomalan.
Git aile ebardumanında kocanın ailesiyle didiş hshsh
Medenileşmek değil medeniyetleşmek... Lütfen diplomanızı kontrol edin🤣

Ne kadar cirkin bu yazdiklariniz. Cok matah bir hayatiniz varmis gibi bu soylemler nedir? Daha 7 aydir bir yere gidememissiniz. Kocanizla basbasa bir sosyallesmeniz yok. Aile apartmaninda oturmaniza girmiyorum bile. Sunu alir misun demek icin 85 kez dusunen kv.nize ben kendi evimde yemek yapacagim bile diyemiyorsunuz, mutfanizi nasil ayirabileceginizin derdine dusmussunuz. Ovuneceginiz tek sey diplomaniz mi yani? Yukseklisans mezunu, yonetici olarak calisan, 35 yasina kadar 22 ulke gezmis biriyim. Yasadigim hayatin yanindan gecememişsiniz henuz ama dengim mi bu kadin demeyip diplomaniza bakmadan sizin durumunuza uzulup yorum yaptim. Kalkip size yorum yapan kadinlari diplomayla vurdugunuzu gorunce pisman oldum.
26 yaşındayım 12 ülke gezdim. Yönetici olsam daha çok gezerdim.
Hepsi hak etti onların yazdıklarını bi okuyun yerden yere vurmuşlar okuyunca şok geçirdim

Hepsi hak etti onların yazdıklarını bi okuyun yerden yere vurmuşlar okuyunca şok geçirdim
Kimse yerden yere vurmamis, aile hayatinizda yasadiginiz sorunlarin acisini buradakilerden cikartmayin. 12 ulke gezen kadin simdi kocasinin ailesi olmadan cafeye bile gidemiyor mu yani? Insanlar bunlari soyluyor size. Sizde daha cok hirslanip ama benim diplomam sizinkini dover diyorsunuz. Diplomasi sizden dusuk diye kucuk gordugunuz insanlarin bir cogunun belki sizden iyi hayati vardir.

Disardan bakinca hayatim kotu ama diplomam var diye ovunuyorsunuz gibi duruyor, yapmayin. Sonucta buradaki kadinlarin dusuncelerine ihtiyac duymussunuz, tek basiniza altindan kalkamadiginiz durumlariniz var demek ki.

Kimse yerden yere vurmamis, aile hayatinizda yasadiginiz sorunlarin acisini buradakilerden cikartmayin. 12 ulke gezen kadin simdi kocasinin ailesi olmadan cafeye bile gidemiyor mu yani? Insanlar bunlari soyluyor size. Sizde daha cok hirslanip ama benim diplomam sizinkini dover diyorsunuz. Diplomasi sizden dusuk diye kucuk gordugunuz insanlarin bir cogunun belki sizden iyi hayati vardir.

Disardan bakinca hayatim kotu ama diplomam var diye ovunuyorsunuz gibi duruyor, yapmayin. Sonucta buradaki kadinlarin dusuncelerine ihtiyac duymussunuz, tek basiniza altindan kalkamadiginiz durumlariniz var demek ki.
ben tekrar tekrar aynı seyi söylüyorum ben fikir aldım cozemeyeceğim bi şey değil ona rağmen yazdım ve cıktım okumadım bile sabah işe gelip açtım sayfamı ve en basından vaktınız var ise cıkın okuyun. dumur olursunuz :) acısını cıkarmıyorum aksine dün buraya yazıp okumadan eşimle konustum ona bile bi ton şey yazmıslar. şu an eşimle boşanıyorum desem destek cıkacaklar ama anlaştım dedim diye yerden yere vuruldum

Hala insanlarla yarışıyorsunuz. 'Sen yöneticisin o kadar gezmişsin ben yönetici olsam daha çok gezerdim' demişsiniz resmen. Ayrıca Türkiye'de artık diploma sahibi olmak matah bişey değil her yere üni açtılar, yetmedi açık öğretim açtılar, yetmedi sınavsız ikinci üni derken kimsenin kimseden farkı kalmadı. Şurda size yorum yapan kadınlar sizin övündüğünüz o diplomalardan çıkarsa, yaşadıkları hayatı anlatsa şaşar kalırsınız. Ama kimse bunu kibirlenmek amacıyla kullanmıyor. Çok ayıp konuştuklarınız

Sorunlar aile hayatında çözülmek için vardır. Ama bence aile apartmanından çıkmanız daha hayırlı olur gibi duruyor.

Hala insanlarla yarışıyorsunuz. 'Sen yöneticisin o kadar gezmişsin ben yönetici olsam daha çok gezerdim' demişsiniz resmen. Ayrıca Türkiye'de artık diploma sahibi olmak matah bişey değil her yere üni açtılar, yetmedi açık öğretim açtılar, yetmedi sınavsız ikinci üni derken kimsenin kimseden farkı kalmadı. Şurda size yorum yapan kadınlar sizin övündüğünüz o diplomalardan çıkarsa, yaşadıkları hayatı anlatsa şaşar kalırsınız. Ama kimse bunu kibirlenmek amacıyla kullanmıyor. Çok ayıp konuştuklarınız
Sabah beridir kendisine bunu anlatmaya çalıştıkça gerçek manada herkesin artık kolayca sahip olabildiği diplomalarla övünmesine ışık tutmak istedik ama maalesef :)

sosyal çevremde ilkokul mezunu hic yok, lise mezunu bi kaç tane :) ama önce kendini mezuniyetini sorgula hayatsz ve işsiz olmalısın ki saatlerdir cevap almamana rağmen yazmışsın hepsine güldüm :)
Senden cevap almak gibi bir derdim yok kelebek. Bu kadar önemli hissetme.😊 Forum burası, birçok kişiyle konuşuyoruz.

Back