• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

zaten konu sahibini bilmem ama çevremdeki çoğu kişi "desinler" diye yaşıyor

bak karı koca çalışıyorlar ama ev aldılar, araba aldılar

ay ne güzel iki kardeş güzel güzel büyürler

bir süre sonra bu "desinler" in boyutu değişiyor "demesinler" oluyor

komşular perdem neden yırtık diye sordular bir gün

salonun tülü, kedi yırttı

ikinci katta hatta zeminde de ev var 3. katta oturuyorum ve o yırtığı aşağıdan görmüşler şok oldum

ya da ne bileyim arabamı neden yenilememişim kaç yıldır biniyormuşuz ki 5 yıl daha yeni oldu

bu el alem ne der işle yaşadıkça dışımız hep yaldızlı ama içimiz hep boş olacak
Bunu uzulerek soyluyorum
Ama bu sadece ve sadece turkiyede yasan halkimiz turk milletinde var
Ben yurt disinda yasiyorum ama soyle algilanmasin ohooo yurtdisinda yasiyor parasi cok
Hayir eve giren para neyse onla yasamayi yetinmeyi bilmeliyiz
Okadar
Alim gucu turkiyede pahali olmasina ragmen yuksek
Ben turkiyeye donus yapmayi dusundum
Cok zengin oldugumuzdan degil burada bi dairemiz var satar gideriz diye dusundum
Oyuzden yumurta fiyatina varana kadar takipdeyim ama sanirim ben yapamam cunku ben milletin bana alkis tutmasi icin evimi ustumu basimi yenileyemem, milletin beni yonetmesine goz yumamam ve sanirim bunu turkiyede yapmayinca dislaniliyosun
Standart yasiyorum cok param olsa zaten 10yillik dolabi 5yillik haliyi kullanmam bazi seylerden odun vermek zorundayim
Neyse konu sahibinden ozur diliyorum konuyu baska yere cekiyo gibi oldu ama belko burada okuyan baska birileri aa evet suyum yeni olmasada olur calismayim oturup cocuguma bakim kimseye muhtac olmayim der belki
Ben kendi anneme bile birakip ise gitmek istemedim oyle bir secenegimde vardi ama hayor ben cocugumu kendim buyutmzk istiyorum ve bunun icin bazi guzel esyalardan veya bazi guzel elbiselerden odun verebilirim diye dusundugumden

İnsanlara rest çekmek öyle kolay değil, sizi anlıyorum. Ama inanın bir anne olarak sadece ve sadece çocuklarınızdan sorumlusunuz. Bu nedenle onlar için ne iyiyse onu yapmalısınız. Taşınmaksa taşının, bakıcıysa güvenilir birini bulun.

Başka şeyler düşünüp kafanızı bulandırmayın. ' şöyle olsa o ne der, böyle yapsam o memnun olur mu' vs. bunlar sizin kafanızı meşgul etmemeli.

Eşinizin vefa borcu da kendi problemi sizin değil.

memurmuş işten çıkın tavsiyesi uygun değil bence

yani en pratik çözüm bakıcı ile düzen kurmak

kv istemiyormuş

o kim der geçerim ki göçebe bir hayattan kimin ne zaman baktığı belli olmayan bir yaşamdan iyidir çocuklar için
Tercihine göre değişir iştende çıkabilir. Bizimde ev kredimiz vardı, hamile olduğumu öğrenince evimizi sattık krediyi kapatıp kiraya çıktık. Benim düşünceme göre ev sahibi olmaktan daha önemli çocuk sahibi olmak; bunu her uzman söylüyor ki çocuklar 3 yaşına kadar anneye ihtiyacı var ciddi anlamda. Ama biz borcumuz olmassa geçinebileceğimizi biliyorduk o nedenle bunu yaptık. Tek maaşla geçinemeyecek insanlara tek sözüm yok mecburiyet gerektirir. Bu kadar borç eğer farklı bir durum yoksa (icra borcu, iş nedeniyle vs) bir ev için yapılsa bile ben gereksiz görüyorum ki 11 yıldır bir Alman firmasında mühendis olarak çalışıyorum bende; 3 sene sonra geri dönemeyeceğimi biliyorum. Eşimin annesi hep çalışmış hep ordan oraya bırakmışlar büyürken bir düzen olmamış ve bu ilişkilerini etkilemiş. Herkes onlar gibi olmaz tabiki, veya maddiyat izin vermez ama sırf devlet memuru diye de çocuklar sefil olacaksa benim içim elvermezdi doğrusu.

konunuzda işim araba ile yarım saat yazdığınız için ben arabanız var sanmıştım

o zaman bu borç ne borcu

ben araba ve ev kredisi diye düşünmüştüm

yani bana kv deniz de değişik geldi

aynı mahallede kv gelemiyorsa kp gelir babaları gelene kadar o da olmadı mı alır gidersiniz biri 4 yaşında diğeri iki yaşında olan çocukları

kv de kahvaltı eder gelirler babaları ile

evinizi annenizin yakınına taşımak bir çözüm mü işinize mesafesi ne bilemem

ama iki çocuklu bir aile olarak ne siizn annenize ne kv ye yani kimsee bu kadar bağımlı yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum

satın evi kapayın borcu kirada ama makul yaşamlar kurun

zira o çocuklar biraz daha büyüse de kreşten çıkınca kim alacak deyip yine anneanne babaanne desteği gerekecek okula gitseler de

bunun bir çözümü yok

ömür boyu böyle göçebe yaşanmayacağına göre satın evi, kapatın borcu, kiralık bir eve taşının, kalanı ile araba alın ve çocuklarınızın düzenli bir hayatı için de bakıcıları olsun, en fazla anne baba ve bakıcı düzeni olsun böyle her kafadan bir ses çıkarak büyümeleri sağlıklı değil ki

anne baba anneanne dede babaanne dede çocukların çevresinde 6 yetişkin var
annemin evi işime 10 dk uzaklıkta benim taksitlerim bitince ablam bakıcak cocuklarıma ucret ıle tabıkı annemın bakması gecıcı bır durum annem ıle ablam aynı bınada yasıyolar bu arada benı yoran sey fazla taksıt ödemek degıl aslında ımkanım varken bukdar caresız bırakılmak

kayınpederım calısyr o gelemıyor sabahları bende 2 cocugu uyandır gıydr tası yapamıyorum dedım ya oğlum astım hastası kızım dogmadan sureklı tasırdık yaz kıs bır anneme bır kayınvalıdeme hep hasta olurdu bu duzene gectıkten sonra yanı evden cıkmadan annemde kaldıgımız zamanlarda oglumun hastalıgı hafıfledı

evımı satıp annemlerın orda ev alsam hıcbır sorunum kalmıyor aslında ama esımı ve aılesını ıkna edemyorm

doğru söylüyorsunuz hayat ortak ama cok mecbur kalmadıkça bana doğru gelmiyor. görüş meselesi bu
Zihniyetinizi değiştirmelisiniz. Her açıdan. Bu kafayla yaşanmaz. Ayrıca bu yaşadığınız hayat değil. Ekonomik özgürlüğü olmayanlar çekmek zorunda kalıyor anladık da siz niye çekiyorsunuz bu insanları?

Tercihine göre değişir iştende çıkabilir. Bizimde ev kredimiz vardı, hamile olduğumu öğrenince evimizi sattık krediyi kapatıp kiraya çıktık. Benim düşünceme göre ev sahibi olmaktan daha önemli çocuk sahibi olmak; bunu her uzman söylüyor ki çocuklar 3 yaşına kadar anneye ihtiyacı var ciddi anlamda. Ama biz borcumuz olmassa geçinebileceğimizi biliyorduk o nedenle bunu yaptık. Tek maaşla geçinemeyecek insanlara tek sözüm yok mecburiyet gerektirir. Bu kadar borç eğer farklı bir durum yoksa (icra borcu, iş nedeniyle vs) bir ev için yapılsa bile ben gereksiz görüyorum ki 11 yıldır bir Alman firmasında mühendis olarak çalışıyorum bende; 3 sene sonra geri dönemeyeceğimi biliyorum. Eşimin annesi hep çalışmış hep ordan oraya bırakmışlar büyürken bir düzen olmamış ve bu ilişkilerini etkilemiş. Herkes onlar gibi olmaz tabiki, veya maddiyat izin vermez ama sırf devlet memuru diye de çocuklar sefil olacaksa benim içim elvermezdi doğrusu.
Yani merakimdan soruyorum bu sozum genel olacak sadece size degil
9000 tl taksit neyin taksidi, tabiki konu bu degil sizi uzmek istemem ama
Atalarimiz ayagini yorganina gore uzat demisler
Ama o atalarimizin kemikleri sizliyodur cunku bizler yani turk milleti kadar gosteris merakliligi yuzunden almadigimi sey giymedigimiz sey kalmadi soyle bakinca hersey temel ihtiyac gibi gorunuyor ama bi perdeyi 6yil kullanmakdan koltuk takimini 10yil kullanmaktan yorgani 15yildan beri kullanmakdan ne zarar gelir
Komsu bakti, gorumce begenmedi, arkadas eski dedi zararindan baska hic bi zarar gelmez. Hayat turkiyede cok pahali olmasina ragmen hic doymuyoruz
Yumurtanin 30tl oldugu ulkede herseyin yenisini aliyoruz
Yanlis anlamayin sirf size yazmiyorum farkli durumlardan dolayida bu taksite girmis olabilirsiniz bu seni hic ilgilendirmez diyebilirsiniz
Ama bazen insani soyle sarsmak kendine getirir diye dusunuyorum
Otturup dusunun bu 9bin tl taksit gercekden temel ihtiyacmiydi
Bukadar taksidin olmasa cikmaza girmezdin inanki..
Bende calisiyodum bebegim oldu biraktim
Hala 10yillik dolap kullaniyorum kizimin odasi yeni ama henuz burosu yok veya halilarim 5yillik tabak canaga hic girmiyorum ama mutsuz degilim cok sukur
Yani dicem suki bende gidip herseyimi durmadan yeni cekseydim benimde taksitlerim cok oldugundan isi birakma luksune giremezdim

Yorumumu begenin yada begenmeyin diye yapmiyorum karsimda anneme bacima konusuyormus gibi icimden geleni yazdim
Sizi kirmak degildi amacim kirdiysam

Bunu uzulerek soyluyorum
Ben yurt disinda yasiyorum ama soyle algilanmasin ohooo yurtdisinda yasiyor parasi cok
Okadar
Cok zengin oldugumuzdan degil burada bi dairemiz var satar gideriz diye dusundum
Oyuzden yumurta fiyatina varana kadar takipdeyim ama sanirim ben yapamam cunku ben milletin bana alkis tutmasi icin evimi ustumu basimi yenileyemem, milletin beni yonetmesine goz yumamam ve sanirim bunu turkiyede yapmayinca dislaniliyosun
Standart yasiyorum cok param olsa zaten 10yillik dolabi 5yillik haliyi kullanmam bazi seylerden odun vermek zorundayim
Neyse konu sahibinden ozur diliyorum konuyu baska yere cekiyo gibi oldu ama belko burada okuyan baska birileri aa evet suyum yeni olmasada olur calismayim oturup cocuguma bakim kimseye muhtac olmayim der belki
Ben kendi anneme bile birakip ise gitmek istemedim oyle bir secenegimde vardi ama hayor ben cocugumu kendim buyutmzk istiyorum ve bunun icin bazi guzel esyalardan veya bazi guzel elbiselerden odun verebilirim diye dusundugumden
Sanirim ayni dusunceden cvplamisiz :KK9:

Bunu uzulerek soyluyorum
Okadar
ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı

Msj da bir yere takıldım kaldım.Eşinizin çocuğun altını değiştirmesini neden doğru doğru bulmuyorsunuz?Babalar değiştiremez diye birşey mi var.Yanlış mı anladım acaba yazdığınızı.
Benimde 5aylik bi kizim var esim zor durumda kalirsa degistirir ama ben evdeysem degistirmez
Bu onu yapmak istemedigi icin degil ama ben ve esim bu durumu hos karsilamiyoruz
Esim banyosunuda yaptirir
Dedigim gibi suan 5aylik
2 3 yasina geldigiginde bunlari yapmasini istemem

Benimde 5aylik bi kizim var esim zor durumda kalirsa degistirir ama ben evdeysem degistirmez
Bu onu yapmak istemedigi icin degil ama ben ve esim bu durumu hos karsilamiyoruz
Esim banyosunuda yaptirir
Dedigim gibi suan 5aylik
2 3 yasina geldigiginde bunlari yapmasini istemem
Cinsellik eğitimi açısından değil mi?

ben işimden çıkmak istedim oğlum doğdugunda ama kayınvalıdemın evdeyse gelsın ısımı yapsın napıyo evde cocugu bana getırsın seveyım mısafırım geldı gelının baklava yapmadımı sana bayramda dedı cok zoruma gıttı ben yapamıyorum gelınımı guluyorlar gıbı lafları oldu ben dogum ıznındeyken ve preaklemsı ıle doğum yapmıstım dogumdan sonrada hastaydım aylarca kendımı toparlayamadım bobregımı kurtarmaya calıstım bunlara ragmen ben elımden gelnı yaptım bayramda evını temızledım 6.5 aylık hamıleydım evını boyadım kayınvalıdemın esımle bırlıkte gebelık zehırlenmesı yasadıgımı bılmıyordum vucudum sıs bacaklarım catlamıs su akıyordu yaralarımdan esımın ayagı kırıktı kayınvalıdeme gıttık o halde kahvaltı hazrladım topladım mısafır geldı cay koydum kaldrdım mısafır gıdınce oturdum kayınvalıdem yemek hazırlamaya gıttı ben oturuyorum dıye kayınpederim ne oturuyorsun gıt yardım etsene annene dye cıkıstı bana 7.5 aylık hamıleydım sonrakı gun acıl hastaneye yatırıldım dogm yaptım suan aglıyorum karısık yazmıs olabılırm ben calısmadıgım surece onların hızmetcısıyım esımde calıs yoksa ben annemle basedemem dedı bana

borcumuzda lux ıcın degıl hayalımız mustakıl ev dı arsa aldık beledıyenı yerı cıktı bır anda onu almak zorunda kaldık borclandık oyzden oldu arabamızda yoktu esım bır model soyledı o hevesım dedı bende aılesı sureklı bırseylerı basına kaktıgı ıcın tamam oderız dedım esımın hayalı ıcın oldu yanı
Siz kendiniz için bir şey yaptınız mı bu evlilikte? Eşim içinden başka birşey yok bu satırlarda, kendinize saygı duyun biraz bu kadar ezdirmek niye? Kendinizi düşünmüyorsanızda çocuklarınızı düşünün , hiçbir çocuk annesi bu şekilde ezilsin istemez

birde evimi satmak istedim ben satalım kapatalım borcumuzu kıraya cıkalım zamanla arsamıza ev yapalım dedim eşim ev satılıp borç mu kapatılır dedı kayınvalıdem ben ne zor sartlarda aldım o evı bılezıklerımı verdım satamazsınız dedı yanı sizin dediklerinizi ben hep yapmak istedm onemlı olan ailedir duzndır ıkımızde calısıyoruz zamanla olur dedım ama dınletemedım

Üf en gıcık olduğum şeyler. Benim eşimde öyleydi tam aynı olmasada. Asla anne babasına hayır diyemıyordu beni sinirlendiriyordu çoğu zaman. Yavaş yavaş işledim onu. Ailesine yakınken evde kavgalarımız çok artmıştı hep ailesi yüzünden. Hayır diyememesi ve benim evimle ilgili olan şeylere kayınvalidemin benden daha çok söz hakkı kendinde görmesi sebeplerdi. Neyse yavaş yavaş işledim eşimi eşimin iş yerine yakın yere taşındık. Hatta eski oturduğum semt çok daha iyi olmasına rağmen Sırf onlardan uzaklasım diye. Şimdi çok huzurluyum. Derin bir mesafe cektim gayet politik bir şekilde karşılıklı ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Eşimde sımdı istediğim gibi oldu. Kesinlikle uzaklaş ordan

Sizin adiniza okadar uzuldumki anlatamam
Yakin zamanda dogum yapmis biri olarak sizi okadar iyi anliyorumki
Ama keske yapmasaydiniz bastan koysaydiniz tavrinizi
Bu arada siz melek gibi bir insansiniz ama esiniz kalin kafali
Hamile esine nasil davranacagini bilmeyecek kadar kit
Ah bu kv
Cok uzuldum durumunuza ama esiniz adam olamamis
Bu kesin ve net yani

Lütfen kendinizi ezdirmeyin bu kadar.Bu yaptıklarınıza karşılık hala kadir kıymet bilmiyorlarsa kendileri utansın.

Cinsellik eğitimi açısından değil mi?
O ne oluyo ?
Yani daha acik olarak ne anlama geliyo bilmiyorum ama soyle soyleyim esimin ilk evliliginden 11 yasinda kizi var
Bize geldiginde mesela banyoya giriyo babasindan hic utanip cekinmiyo koskoca kiz olmus ama boyle biseyin yanlis oldugunun farkinda degil
Biz uyarincada
Evde abisinin (annesinin ilk evlilikden olan yani cocuk esimin degil) onunde banyodan cikinca giyindigini soyluyo bunun normal oldugunu vurguluyo
Bu kiza kimse dogruyu ogretmezse ilerde Allah korusun dusunmek bile istemiyorum

O bakimdan yani

Herkesin önceliği farklı. Konu sahibi hayalim diyip büyük borca girmiş önceliği bu olmuş ama kendi seçimi sonunda bu kadar şikayet etmesi ilginç geliyor. Sizin yazdığınız gibi ayağını yorganına göre uzatamamış 😔
ben borcumdan şikayetcı degılımkı zor oluyor ama ödüyorum benim sorunum cocuklarımın bır orda bır burda duzensız hayat yasamaları zaten param olsada bakıcı bakmasın dıyor esım guvenemem dıyor sadece ablan bakarsa olur parayla dıyor oda annem ben ıdare ederım borcunuz bıtene kadar dıyor

O ne oluyo ?
Yani daha acik olarak ne anlama geliyo bilmiyorum ama soyle soyleyim esimin ilk evliliginden 11 yasinda kizi var
Bize geldiginde mesela banyoya giriyo babasindan hic utanip cekinmiyo koskoca kiz olmus ama boyle biseyin yanlis oldugunun farkinda degil
Biz uyarincada
Evde abisinin (annesinin ilk evlilikden olan yani cocuk esimin degil) onunde banyodan cikinca giyindigini soyluyo bunun normal oldugunu vurguluyo
Bu kiza kimse dogruyu ogretmezse ilerde Allah korusun dusunmek bile istemiyorum

O bakimdan yani
Evet canım aynı durum işte.Cinsellik eğitimi.mahremiyet olgusunun oluşması için.Aynı şeyden bahsetmişiz.

ben borcumdan şikayetcı degılımkı zor oluyor ama ödüyorum benim sorunum cocuklarımın bır orda bır burda duzensız hayat yasamaları zaten param olsada bakıcı bakmasın dıyor esım guvenemem dıyor sadece ablan bakarsa olur parayla dıyor oda annem ben ıdare ederım borcunuz bıtene kadar dıyor
Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum.

bakın bu cümleyi siz yazmışsınız. İyi borç sizin borcunuz zorda olsa ödüyorsunuz tamam da eşiniz tamam dese bile param yok tutamam yazmışsınız. Bakış açınızı değiştirmeniz lazım , borç ödeniyor ama çocuklarda arada sefil oluyor bunu anlatmaya çalışıyorum.

eşimin durumuna üzülüyorum ailesinin baskısının farkında olduğum için sürekli eşime zaman verip onun bir adım atmasını bekliyorum. düşününce eşim cok ıyı bır ınsan, cok iyi bir baba ama iyi bir eş değil. Çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum babasız kalsınlar ıstemıyorum boşanmış bır aılenın cocugu olarak büyüsnler istemiyorum. Bu sefer kararlıyım ama ailesiyle konusup çözüm bulması için ona zaman verdim ya çözüm bulacak ya taşınacağız yada boşanıp annemlerin yanında ev tutacağım
Anladigim kadariyla esinizi hala seviyorsunuz, evlilik birligi diye diretmenz de bu sebepten cunku konuda kendi yorgunlugunzdan cok esinizle zaman gecirememekten bahsetmissinz ama esiniz sizin onu dusundugunuz kadar sizi dusunse, cocuklar olmasa bu evlilik bitmisti demezdi 😔

Back