• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarım ve evliliğim için taşınmak istiyorum..

Söyledim ben yıprandım artık evliliğimize zarar veriyor artık boşanmayı düşünüyorum dedim çok zoruna gitti annemde kaldığım 2 hafta boyunca hiç konuşmadım onunla sadece çocuklar için konuştuk soğuk arkadaş gibi bile değil. Evimize döndüğümüzde tekrar konu açıldı çocuklar olmasa bu iş çoktan bitmişti dedi bana. Beni sevdiğini bile düşünmüyorum artık seven insan bu kadar çıkmaza sokmaz sevdiğini ben çıkmazdayım yoruldum. Bu arada öz evlat değil eşim evlatlık. Ailesine hep vefa borcu var kayınvalidem sürekli biz senin için şunu yaptık sana bunu aldık biz yemedik sana yedirdik tarzında konuşurlar eşime oda borçlu hissediyo kendini
Hmm evlatlık diye kullanıyor yazık eşin farkına varır inş

Kendinizi bu kadar ezdirme sebebinizi anlamadım. Meslek sahibi kadınsınız hala daha kayınvalidenin ağzına bakmak çok üzücü. Ayrıca kızınızın babasıyla sizin farkınız nedir çok sağlıksız düşünüyorsunuz siz de oğlunuzla ilgilenmemelisiniz o halde. Bence bi süre izin alın kafanızı dinleyin, eşinize şartlarınızı söyleyin biraz da o size uysun.

2 ve 4 yasindaki cocuklarla bir hafta orada bir hafta burada yasamak mi?
hangi akil mantikla boyle bir duzen kurulur ki zaten.

esiniz boyle sacma bir durumda bile diretiyorsa ne denilir bilemedim.

neler yapabilirsiniz secenekleriniz neler?

yani ben yerinizde olsam zaten tasinirim, esime de istersen gel istersen gelme derim de,
siz bunu yapmak istemiyorsunuz anladigim.
Izin de alamam demissiniz.
nedir planiniz?
eşimin durumuna üzülüyorum ailesinin baskısının farkında olduğum için sürekli eşime zaman verip onun bir adım atmasını bekliyorum. düşününce eşim cok ıyı bır ınsan, cok iyi bir baba ama iyi bir eş değil. Çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum babasız kalsınlar ıstemıyorum boşanmış bır aılenın cocugu olarak büyüsnler istemiyorum. Bu sefer kararlıyım ama ailesiyle konusup çözüm bulması için ona zaman verdim ya çözüm bulacak ya taşınacağız yada boşanıp annemlerin yanında ev tutacağım

Annen baksın
Yok tek başına bakamaz
Annem baksın
Yok tek evlatlarıyım bizimkileri bırakamam
Bakıcı baksın
Yok maddi durumumuz iyi değil annem de istemiyor

Eeee???? Tüm sorumluluğu omuzlarınıza yüklenmiş ve düzeltmeye uğraşıyorsunuz sorunu, ama sizden başka konuyu önemseyen yok belli ki
O zaman siz de önemsemeyin, çalışıyorsunuz madem o zaman annenize yakın bir ev tutun. Eşinize de sen anne babanla güzel güzel otur ben beraber yaptığımız 2 çocuğumuzu da alıp annemin yakınlarında bi eve kiraya çıkıyorum, annem bakarken işe gidip geleceğim diye haber edin. Aile birliği önemli ise onun için buyursun gelsin, annesinin küçük kuzusu olmaya devamsa aynen öyle kalsın siz de kurtulmuş olun
konu sahibini eşi ve ailesi çok baskılamış kesinlikle bu adımı atamaz. Kadıncağızı iyice sindirmişler.

Kayınvalidem bize gelmediği için bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni çok üzüyor babası da olsa doğru bulmuyorum. elmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gün boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Surayı pek anlamadım. Babası yapacak sonuçta hayat ortak.

ben anlayamadım

eşiniz olmayınca neden ailenizde kaldığınızı

yani sonuçta sabah bırakıp çocukları akşam alacaksınız milyonlar gibi

uzaksa başka bir çözüm düşüneceksiniz

2 ve 4 yaşında iki çocukla göçebe hayatı yaşanır mı

bir de eşinizin vardiyası yeni mi çıktı, yani ilk çocukta bu düzende(düzensizlikte yani) yaşayıp ikinciye nasıl karar verdiniz

eşinizin altını değiştirmesi de yıkaması da gayet olağan yani birisi bana çocuğa ben bakıyorum ama anne sen altını değiştirmeye bize gel kaka yaptığında dese gülerim valla dizim ağrıyor diye bahane uydurmam

ayrıca anneniz aynı anda 3 çocuğa nasıl bakıyor, bir de akşam siz de gidiyorsunuz

kadın hem 3 yetişkin 3 çocuğa yemek hazırlayıp yediriyor, hem rutin ev işini yapıyor

örneğin o iki haftada çamaşırlar vs nasıl yıkanıyor hepsini geçtim çocuklar babalarını özlemiyor mu

yine eşiniz gündüzcü olduğunda neden normal bir yaşantı yok yani "gececi olduğunda yalnız kalamam evde"yi de anlayayım da

eşiniz 8-16 çalıştığında neden annenizde kalıyorsunuz

sabah çocuklar babaanneye ya da anneanneye bırakılır

16 da mesaiden çıkan eşin de alır gelir eve

bu çocuklar babalarını ne ara görüyorlar

eşimin durumuna üzülüyorum ailesinin baskısının farkında olduğum için sürekli eşime zaman verip onun bir adım atmasını bekliyorum. düşününce eşim cok ıyı bır ınsan, cok iyi bir baba ama iyi bir eş değil. Çocuklarıma bunu yaşatmak istemiyorum babasız kalsınlar ıstemıyorum boşanmış bır aılenın cocugu olarak büyüsnler istemiyorum. Bu sefer kararlıyım ama ailesiyle konusup çözüm bulması için ona zaman verdim ya çözüm bulacak ya taşınacağız yada boşanıp annemlerin yanında ev tutacağım

ben iyi bir baba goremiyorum.

cogu konuya yazmisimdir,
esim de ben de kendi ailelerimiz konusunda tutarsiz ve kayirici davrandigimiz olmustur,
ama bunlarin hepsi cocuklar olduktan sonra son buldu,
cunku suan onceligimiz cocuklarin iyiligi.
Onlarin faydasina olacak sey ister benim ailemin ister esimin ailesinin hosuna gitmesin, hatta bazen bizatihi kendimizin bile hosuna gitmesin, cocuklarin iyiligine ise onu yapiyoruz, yapmaya calisiyoruz.
Insan esinden ailesinden once cocuklarina kiyamaz, sanki yaz tatilinde ananaye gidiyormus durumunda degilsiniz ki siz, surekli bir curcuna hali. cocuklar her seye alisir, yeter ki duzen olsun.

Düşündüm ama aylık 9000tl taksit ödüyorum. Maddi olarak imkanım yok ve oğlum prematüre doğdu astım hastası covidden dolayı korkuyorum kızımıda veremıyorum oğlum kardesınden ayrılmak istemiyor
Yani merakimdan soruyorum bu sozum genel olacak sadece size degil
9000 tl taksit neyin taksidi, tabiki konu bu degil sizi uzmek istemem ama
Atalarimiz ayagini yorganina gore uzat demisler
Ama o atalarimizin kemikleri sizliyodur cunku bizler yani turk milleti kadar gosteris merakliligi yuzunden almadigimi sey giymedigimiz sey kalmadi soyle bakinca hersey temel ihtiyac gibi gorunuyor ama bi perdeyi 6yil kullanmakdan koltuk takimini 10yil kullanmaktan yorgani 15yildan beri kullanmakdan ne zarar gelir
Komsu bakti, gorumce begenmedi, arkadas eski dedi zararindan baska hic bi zarar gelmez. Hayat turkiyede cok pahali olmasina ragmen hic doymuyoruz
Yumurtanin 30tl oldugu ulkede herseyin yenisini aliyoruz
Yanlis anlamayin sirf size yazmiyorum farkli durumlardan dolayida bu taksite girmis olabilirsiniz bu seni hic ilgilendirmez diyebilirsiniz
Ama bazen insani soyle sarsmak kendine getirir diye dusunuyorum
Otturup dusunun bu 9bin tl taksit gercekden temel ihtiyacmiydi
Bukadar taksidin olmasa cikmaza girmezdin inanki..
Bende calisiyodum bebegim oldu biraktim
Hala 10yillik dolap kullaniyorum kizimin odasi yeni ama henuz burosu yok veya halilarim 5yillik tabak canaga hic girmiyorum ama mutsuz degilim cok sukur
Yani dicem suki bende gidip herseyimi durmadan yeni cekseydim benimde taksitlerim cok oldugundan isi birakma luksune giremezdim

Yorumumu begenin yada begenmeyin diye yapmiyorum karsimda anneme bacima konusuyormus gibi icimden geleni yazdim
Sizi kirmak degildi amacim kirdiysam

Gelişmelerden bizleri de haberdar ederseniz sevinirim

Ama o atalarimizin kemikleri sizliyodur cunku bizler yani turk milleti kadar gosteris merakliligi yuzunden almadigimi sey giymedigimiz sey kalmadi soyle bakinca hersey temel ihtiyac gibi gorunuyor ama bi perdeyi 6yil kullanmakdan koltuk takimini 10yil kullanmaktan yorgani 15yildan beri kullanmakdan ne zarar gelir
Komsu bakti, gorumce begenmedi, arkadas eski dedi zararindan baska hic bi zarar gelmez. Hayat turkiyede cok pahali olmasina ragmen hic doymuyoruz
Yanlis anlamayin sirf size yazmiyorum farkli durumlardan dolayida bu taksite girmis olabilirsiniz bu seni hic ilgilendirmez diyebilirsiniz
Hala 10yillik dolap kullaniyorum kizimin odasi yeni ama henuz burosu yok veya halilarim 5yillik tabak canaga hic girmiyorum ama mutsuz degilim cok sukur
Yani dicem suki bende gidip herseyimi durmadan yeni cekseydim benimde taksitlerim cok oldugundan isi birakma luksune giremezdim

Yorumumu begenin yada begenmeyin diye yapmiyorum karsimda anneme bacima konusuyormus gibi icimden geleni yazdim

zaten konu sahibini bilmem ama çevremdeki çoğu kişi "desinler" diye yaşıyor

bak karı koca çalışıyorlar ama ev aldılar, araba aldılar

ay ne güzel iki kardeş güzel güzel büyürler

bir süre sonra bu "desinler" in boyutu değişiyor "demesinler" oluyor

komşular perdem neden yırtık diye sordular bir gün

salonun tülü, kedi yırttı

ikinci katta hatta zeminde de ev var 3. katta oturuyorum ve o yırtığı aşağıdan görmüşler şok oldum

ya da ne bileyim arabamı neden yenilememişim kaç yıldır biniyormuşuz ki 5 yıl daha yeni oldu

bu el alem ne der işle yaşadıkça dışımız hep yaldızlı ama içimiz hep boş olacak

Merhaba;
6 yıllık evli 4 ve 2 yaslarında 2 çocuk annesi çalışan bir anneyim. Devlet memuruyum işimden memnunum ama son 1 yıldır çocuklarımın bakılma problemi beni hayattan soğuttu resmen.
İş yerim ile kendi evimin arası özel aracım ile en iyi ihtimalle yarım saat sürüyor. Eşim 3 vardiya çalışıyor. Eşim 4-12 çalışırken evimde duruyorum ben işe gidiyorum eşim çocuklara bakıyor öğlen annesine götürüyor oradan işe gidiyor, ben iş çıkışı oradan alıp evime gidiyorum. Kayınvalidem bize gelmediği için bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni çok üzüyor babası da olsa doğru bulmuyorum. Gelmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gün boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Eşim gündüz ve gece çalıştığında 2 hafta boyunca kayınvalidem tek bakamam çocuklara dediği için annemde kalıyorum annem bakıyor. Yani evimin düzeni yok eşimi göremiyorum resmen evimde muhabbet bile kalmadı artık ev arkadaşı gibiyiz. Çocuklarıma bakıcı tutmak istedim kayınvalidem izin vermedi eşimde onu dinledi. Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum. Ailem için ne karar almak istesem kayınvalidem ne derse o oluyor evliliğimde söz hakkım yok maalesef. Bu durum artık eşime olan güvenimi bakış açımı da değiştirmeye başladı. Şuan ki evim kayınvalidemin mahallesinde evimi satıp annemin yakınından ev almak istiyorum ama kayınvalidem yine olmaz sen erkeksin o gelin bize uyacak senin kız tarafında ne işin var gibi şeyler söylemiş eşime. Eşimde ben tek çocuğum anne babamı bırakamam diyor bende çocuklar kendini idare edebilene kadar büyüdüler mi dönücez diyorum. Ama kayınvalidemde kayınpederimde eşime bizi bırakıp gidecek misin sen bizim tek çocuğumuzsun bizim tek güvencemiz sensin tarzında baskı yapıyorlar. Gitmeyelim duralım burada gelsin evimizde baksın annen diyorum gelemiyo hasta tek bakamıyor diyor. Evliliğimin devam edebilmesi için bir düzen kurmaya ihtiyacım var çocuklarımı evde yatağında bırakıp eşime gitmek akşamda gelip eşimle sohbet etmek istiyorum ama yapamıyorum koşturma içinde bir hayatım var. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşim çok iyi bir insan fakat ailesine benim ailem için bunu yapmam gerekiyor diyememesi beni çok kırıp yıpratıyor.
Boşanmayı bile düşünmeye başladım yardıma ihtiyacım var bana akıl verin lütfen..
İki çocuklu çalışan her anne benzer şeyleri yazışıyor. Ben sabahın kör karanlığında soğukta çıkıyorum evden. Bebeğim yatağında huzurla sıcacık uyurken giydirip anneme götürüyorduk. Abartmıyorum. 12 ayda 12 kez hasta oldu. 35 aylıkken e-nabızdan kontrol ettim. 60 kez doktora gitmişiz. Annem bize gelmiyor çünkü kendi evindeki gibi rahat değil. Akşam çocuğu alıp eve geliyorum. Yemek, bulaşık derken gün bitiyor. Doğru düzgün dinlenemeden sabahın köründe yine kalkıyoruz.
Eşinizin vardiyalı çalışması sizi yıpratmış. Gündüz çalışıyor olsa bu kadar zorlanmazsınız. Ayrıca baba kızının bezini değiştirir

Merhaba;
6 yıllık evli 4 ve 2 yaslarında 2 çocuk annesi çalışan bir anneyim. Devlet memuruyum işimden memnunum ama son 1 yıldır çocuklarımın bakılma problemi beni hayattan soğuttu resmen.
İş yerim ile kendi evimin arası özel aracım ile en iyi ihtimalle yarım saat sürüyor. Eşim 3 vardiya çalışıyor. Eşim 4-12 çalışırken evimde duruyorum ben işe gidiyorum eşim çocuklara bakıyor öğlen annesine götürüyor oradan işe gidiyor, ben iş çıkışı oradan alıp evime gidiyorum. Kayınvalidem bize gelmediği için bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni çok üzüyor babası da olsa doğru bulmuyorum. Gelmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gün boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Eşim gündüz ve gece çalıştığında 2 hafta boyunca kayınvalidem tek bakamam çocuklara dediği için annemde kalıyorum annem bakıyor. Yani evimin düzeni yok eşimi göremiyorum resmen evimde muhabbet bile kalmadı artık ev arkadaşı gibiyiz. Çocuklarıma bakıcı tutmak istedim kayınvalidem izin vermedi eşimde onu dinledi. Şuanda çok yüksek taksit ödüyoruz bakıcı tutamıyorum. Ailem için ne karar almak istesem kayınvalidem ne derse o oluyor evliliğimde söz hakkım yok maalesef. Bu durum artık eşime olan güvenimi bakış açımı da değiştirmeye başladı. Şuan ki evim kayınvalidemin mahallesinde evimi satıp annemin yakınından ev almak istiyorum ama kayınvalidem yine olmaz sen erkeksin o gelin bize uyacak senin kız tarafında ne işin var gibi şeyler söylemiş eşime. Eşimde ben tek çocuğum anne babamı bırakamam diyor bende çocuklar kendini idare edebilene kadar büyüdüler mi dönücez diyorum. Ama kayınvalidemde kayınpederimde eşime bizi bırakıp gidecek misin sen bizim tek çocuğumuzsun bizim tek güvencemiz sensin tarzında baskı yapıyorlar. Gitmeyelim duralım burada gelsin evimizde baksın annen diyorum gelemiyo hasta tek bakamıyor diyor. Evliliğimin devam edebilmesi için bir düzen kurmaya ihtiyacım var çocuklarımı evde yatağında bırakıp eşime gitmek akşamda gelip eşimle sohbet etmek istiyorum ama yapamıyorum koşturma içinde bir hayatım var. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşim çok iyi bir insan fakat ailesine benim ailem için bunu yapmam gerekiyor diyememesi beni çok kırıp yıpratıyor.
Boşanmayı bile düşünmeye başladım yardıma ihtiyacım var bana akıl verin lütfen..
Kv niz çocuklarınıza bakmak zorunda değil ki, sanki zorunda olduğu bir işi yapmıyormuş gibi yazmışsınız. Ödemelerimiz yüklü demişsiniz birde 2 çocuğunuz var, bu kadar zorlamaya değer mi? Kendi kendinizi zora sokmuşsunuz birde eşiniz tuzu biberi olmuş. Anneniz bakabilecekse kendinizi yıpratmaya değer mi? Yapılan gereksiz fedakarlıklar sonra insanda patlama yapıyor bir anda. Sizin işten çıkmanız ödemelerinizi etkilemeyecek ise çıkın işten bence, çocuklarınız çok küçük size ihtiyacı var onların. Ama ödemelerin altından kalkamayız çalışmassam dersinizde eşinize rest çekip taşınmalısınız.

sağlık personeliyim iznim yok kullanamıyorum zaten izinliyken hayat benim için daha beter çünkü para azaldığı için eşim kayınvalidemlerin yardımlarına daha muhtaç oluyor ve daha da susuyor yardım ediyorlar bize ne yapalım diyor. Ben kayınvalidemin evini temizlemek gönlünü yapmak zorunda kalıyorum yoksa kayınvalidem surat asıyor kayınpederim laf sokuyor eşimde gidelim yap bende yardım edeyim felan diyor yanı anlayacaganız köle ile hizmetçi arası birşey oluyorum.
Kolay kolay demem ama adam size cocujlar olmasa bitmisti diyor ben bunu duysam bana cocuklar icin katlaniyor diye dusunurum, bilemiyorum zor bir durum calisan anne olmak cok zor birde es destegi olmayinca daha beter....acikca konusun ya bana duzgun bir evlilik sun ya da bosanalim de, annenizn yanina tasnir mis gibi gecinirsinz, kvde de alsin oglunu ne yapacaksa yapsin....para veriyor diye evine cagirmasi falan ne ya, ne terbiyesiz insanlar....normalde bakmak zorunda degil derdim ama hem evliliginize, bakiciniza, tutacaginz eve bu kadar mudahalr edecek hem de cekilip koseden izleyecek

ben anlayamadım

eşiniz olmayınca neden ailenizde kaldığınızı

yani sonuçta sabah bırakıp çocukları akşam alacaksınız milyonlar gibi

uzaksa başka bir çözüm düşüneceksiniz

2 ve 4 yaşında iki çocukla göçebe hayatı yaşanır mı

bir de eşinizin vardiyası yeni mi çıktı, yani ilk çocukta bu düzende(düzensizlikte yani) yaşayıp ikinciye nasıl karar verdiniz

eşinizin altını değiştirmesi de yıkaması da gayet olağan yani birisi bana çocuğa ben bakıyorum ama anne sen altını değiştirmeye bize gel kaka yaptığında dese gülerim valla dizim ağrıyor diye bahane uydurmam

ayrıca anneniz aynı anda 3 çocuğa nasıl bakıyor, bir de akşam siz de gidiyorsunuz

kadın hem 3 yetişkin 3 çocuğa yemek hazırlayıp yediriyor, hem rutin ev işini yapıyor

örneğin o iki haftada çamaşırlar vs nasıl yıkanıyor hepsini geçtim çocuklar babalarını özlemiyor mu

yine eşiniz gündüzcü olduğunda neden normal bir yaşantı yok yani "gececi olduğunda yalnız kalamam evde"yi de anlayayım da

eşiniz 8-16 çalıştığında neden annenizde kalıyorsunuz

sabah çocuklar babaanneye ya da anneanneye bırakılır

16 da mesaiden çıkan eşin de alır gelir eve

bu çocuklar babalarını ne ara görüyorlar
ilk çocuğumu eşim gececiyken uyumaz bakardı 4 12 iken işe giderken annesine bırakırdı gunduzde kayınvalıdem bakamadıgı ıcın ben sabah anneme bırakıp aksam alırdım arabamız vardı ıs yerim evime yakındı idare etmeye çalışıyordum.

Şuan arabamz yok bazen kayınpederımın bazen babamın arabasını kullanıyorum evımden ısıme 2 otobusle gıtmek zorundayım ıkı otobusde saat bası esım gececıyken o gelmeden cocukları bırakıcak kımse olmadıgından evden cıkamıyorum ıse gec kalıyorum bunada ıs yerım musade etmıyor oyuzden annemde kalmak zorunda kalıyorum ve sadece alt değiştirmek için değil genel olarak sabah kayınvaldem gelse ben cıkıp işime gitsem sorun yok zaten ama gelmıyor düzeni bozuluyormus evınde rahat edıyormus dızı agrıyormus felan.

Annemde tabıkı zor oluyor ama babam emeklı o yardımcı oluyo sagolsun annemde yoruluyor ama ne yapayım benım torunlarım bakarım yorulsamda dıyor sagolsun ben aksam gıttımmı yardım edıyorum anneme hafta sonu ablamla bırlıkte elımızden gelenı yapıyruz bu sekılde ıdare edıyoruz.

Çocuklar tabıkı babasını ozluyor esımde ozluyor hafta içi bir gün babasından araba alıp gelıp goruyor cocukları

Kv niz çocuklarınıza bakmak zorunda değil ki, sanki zorunda olduğu bir işi yapmıyormuş gibi yazmışsınız. Ödemelerimiz yüklü demişsiniz birde 2 çocuğunuz var, bu kadar zorlamaya değer mi? Kendi kendinizi zora sokmuşsunuz birde eşiniz tuzu biberi olmuş. Anneniz bakabilecekse kendinizi yıpratmaya değer mi? Yapılan gereksiz fedakarlıklar sonra insanda patlama yapıyor bir anda. Sizin işten çıkmanız ödemelerinizi etkilemeyecek ise çıkın işten bence, çocuklarınız çok küçük size ihtiyacı var onların. Ama ödemelerin altından kalkamayız çalışmassam dersinizde eşinize rest çekip taşınmalısınız.

memurmuş işten çıkın tavsiyesi uygun değil bence

yani en pratik çözüm bakıcı ile düzen kurmak

kv istemiyormuş

o kim der geçerim ki göçebe bir hayattan kimin ne zaman baktığı belli olmayan bir yaşamdan iyidir çocuklar için

sizi çok iyi anlıyorum bende aynı düşüncedeyım 6 yıllık evlıyım evimde bir çöpü değiştirmedim inanın sureklı alısverıs yapan bır gıydıgını bırdaha gıymeyen bırıde degılım bızım esımle ortak hayalımız mustakıl bır ev yapmaktı bır arsa aldık arabalarımızı sattık sonra beledıye ıle bilmediğimiz bır problem cıktı arsada borclanmak zorunda kaldık. Arabamız olmadığı içinde hedef evime girdik eşimin hevesleri için yuksek takst ödemek zorunda kaldık. 9000tl nın 3000tl sını benım babam verıyor bu arada mıras olarak orası bıraz uzun yanı babam bana hakkımı verıyor taksıt taksıt oyle dusunun

ilk çocuğumu eşim gececiyken uyumaz bakardı 4 12 iken işe giderken annesine bırakırdı gunduzde kayınvalıdem bakamadıgı ıcın ben sabah anneme bırakıp aksam alırdım arabamız vardı ıs yerim evime yakındı idare etmeye çalışıyordum.

Şuan arabamz yok bazen kayınpederımın bazen babamın arabasını kullanıyorum evımden ısıme 2 otobusle gıtmek zorundayım ıkı otobusde saat bası esım gececıyken o gelmeden cocukları bırakıcak kımse olmadıgından evden cıkamıyorum ıse gec kalıyorum bunada ıs yerım musade etmıyor oyuzden annemde kalmak zorunda kalıyorum ve sadece alt değiştirmek için değil genel olarak sabah kayınvaldem gelse ben cıkıp işime gitsem sorun yok zaten ama gelmıyor düzeni bozuluyormus evınde rahat edıyormus dızı agrıyormus felan.

Annemde tabıkı zor oluyor ama babam emeklı o yardımcı oluyo sagolsun annemde yoruluyor ama ne yapayım benım torunlarım bakarım yorulsamda dıyor sagolsun ben aksam gıttımmı yardım edıyorum anneme hafta sonu ablamla bırlıkte elımızden gelenı yapıyruz bu sekılde ıdare edıyoruz.

Çocuklar tabıkı babasını ozluyor esımde ozluyor hafta içi bir gün babasından araba alıp gelıp goruyor cocukları

konunuzda işim araba ile yarım saat yazdığınız için ben arabanız var sanmıştım

o zaman bu borç ne borcu

ben araba ve ev kredisi diye düşünmüştüm

yani bana kv deniz de değişik geldi

aynı mahallede kv gelemiyorsa kp gelir babaları gelene kadar o da olmadı mı alır gidersiniz biri 4 yaşında diğeri iki yaşında olan çocukları

kv de kahvaltı eder gelirler babaları ile

evinizi annenizin yakınına taşımak bir çözüm mü işinize mesafesi ne bilemem

ama iki çocuklu bir aile olarak ne siizn annenize ne kv ye yani kimsee bu kadar bağımlı yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum

satın evi kapayın borcu kirada ama makul yaşamlar kurun

zira o çocuklar biraz daha büyüse de kreşten çıkınca kim alacak deyip yine anneanne babaanne desteği gerekecek okula gitseler de

bunun bir çözümü yok

ömür boyu böyle göçebe yaşanmayacağına göre satın evi, kapatın borcu, kiralık bir eve taşının, kalanı ile araba alın ve çocuklarınızın düzenli bir hayatı için de bakıcıları olsun, en fazla anne baba ve bakıcı düzeni olsun böyle her kafadan bir ses çıkarak büyümeleri sağlıklı değil ki

anne baba anneanne dede babaanne dede çocukların çevresinde 6 yetişkin var

Back