çocuklara tahammül edemiyorum

Eger baskalarini rahatsiz etmeme bilinci olan cocuklar hala varsa bunu asilamayi becerememis aman cocuk iste ne yapalim diyenlerin, cocuklarinin baskalarini rahatsiz etmelerini normal, bundan rahatsiz olanlari da sorgulayanlarin aslinda kendilerini sorgulamasi lazim. Yok enerjiymis bilmemneymis sanki hic cocuk gormedik bir tek cocuk onlarin. Simarikligin adi ozguven olmus. Terbiye vermeyi beceremiyorsan bundan rahatsiz olanlari hic yargilamayacaksin. Unutmayin ki cocuklar birer kucuk insandir ve terbiye besikte baslar. Sizin onlara kiyamamak adina terbiye vermemeniz bu gercegi degistirmez.

siz aslında çocukların davranışlarından değil ailelerin tutmundan dolayı kızıyorsunuz..
ve kesinlikle haklısınız..
aman psikolojisi bozulur diye bişey söylememeleri bence de çok itici duruyor ben de çok kızıyorum
evet onlar çocuk sonuçta yol göstercek olan bizlleriz..
kendi çocuğun olunca bakış açın biraz daha değişecek o sabır geliyor onla beraber
ama anne eğer biraz rahat büyütmek istiyorsa otorite kurmalı herşeye izin vermek
ve hiç uyarı yapmamak çocuğu şımartmaktan ve arsızlaştırmaktan başka bişey değil!!

Haklısınız bende katılıyorum zaten anne baba uyarsa insan bu kadar sinir olmaz, benim eski üst kat komşumun kızı çok yaramazdı sürekli ağlardı annesini hiç dinlemezdi topuklu terlik giyip dolanırdı, gece yarısı sesi gelirdi koştururdu ama o komşum her fırsatta özür dilerdi ne olur kusura bakam dinletemiyorum derdi ki samimiydik gerçekten kız dinlemiyordu, komşum öyle davrandığı için bana karşı bir gün rahatsız olmadı o çocuğun sesinden, sonra başka yere taşındık orda da şansıma üst komşunun kızı çok yaramazdı çok şımarıktı birde:) ama annesi dur sus demiyordu gelip özür bile dilemedi, benimde oğlum o zaman küçüktü en ufak seste uyanırdı, bununda kızı topuklu giyer gecenin onbirinde onikisinde yürürdü koridorda maç yaparlardı! Tabi annesi hiç umursamadığı için bende hoşgörülü olamadım elime aldım sopayı vurdum tavana ondan sonra ses çıkaramadı, yani dediğiniz gibi anne çaba gösterse çocuk durmasa anlayışlı olunuyor:)

Affına sığınarak çok net söylüyorum ki ablan çocuk yetiştirmekten bihaber anne olmuş. O çocuğa el silme alışkanlığı kazandırmak çok zor değil. Birkaç uyarıya bakar. Bunun özgüvenle falan alakası yok.
Hele küfür olayına söyleyecek şey bulamıyorum. Bir anne yavrusuna böyle pis kelimeler yakıştırıyorsa yapacak birşey yok.

Anne değilim ama çok yeğenim var. Hepsinde de az çok emeğim var. Evet hepsi biraraya geldiler mi ablamlar bile tahammül edemiyorlar. Ama biz de biraz daha sessiz olmaları konusunda uyarıyoruz.
Biz de çocuk olduk ben sokakta rahat rahat koşabilen bir çocuktum yeğenlerim evde tıkılıp kalan talihsiz nesil. Üzülüyorum ama evde patır kütür oynanmaz.

Sorun çocuklarda değil ablan saygılı olmakla çocuğu kısıtlamanın arasında ki farkı bilmiyor. Sen çocuğunu bu şekilde yetiştirmezsin başka da yapacağın bir şey yok.

Çocuk da çözmüş anne babasını zaten kendisine kesinlikle hayır denmeyeceğini biliyor. Koleje gidiyor ama okul cazip gelmemiş haliyle ilgi noksan geldi. Bu sene ikinci sınıfa başladı yine aynı gitmek istemiyormuş.

ondan sonra anne babada öğretmenlerde suç buluyorlar çocuklarına ya kızarlar ya üzülürlerr
ama yaptığı yanlışı farkedemiyorlar süper anne baba ya onlar..
çocuk okuldan soğuduğu gibi okulda çocuktan soğuyor aynı zamanda bizzat şahit oluyorum böle bir olaya!!

ne diyelim, kısmet hayırlısı olsun

aynen öyle, biz annesi olarak çocuğumuzun yaramazlığına kızıyoruz tahammül edemiyoruz yeri geliyor, öğretmen tahammül etmek zorunda değil o da insan, benim çocuğumun şımarıklığını çekmek zorunda değil, bende görüyorum bizzat anaokuluna verdiler çocuk gitmiyor artık çünkü evde beyaz eşyaya tv ye varana kadar kırmasına izin verilen bir çocuk!

e siz de yapmazsınız çocuk mocuk, çocuklu ortamlara girmez çocuklu misafir ağırlamazsınız.
gerilmeyin ya hu bu kadar. adı üstünde çocuk. tabii ki gülecek eğlenecek oyunlar oynayacak...
yetişkin olsa sizin gibi olur zaten. bütün çocukları istediğiniz kalıba sokamayacağınıza göre siz çocuklu ortamlarda bulunmayacaksınız bu kadar basit.

kocaman bı somun ekmegı agzına sok amaaaaaaaaa kocaman kocaman konusma arkadasım .annem hep derdı evladı olmayanın sabrı olmaz dıye .tamam haklı oldugun yerler var ancak terbıye dayakla bagırıp cagırmakla olmaz bazı arkadasların dedıgı bı .sadece arsızlasır cocuk .anne oldugunda yıne yaz buraya taammmı nasıl bır anne olcaksın gercekten cok merak edıyorum

mümkün olduğunca öyle yapmaya calısıyorumm

Ablana kızmışsın,faturayı çocuklara kesmişsin:) Ben hatayı anne babalarda görüyorum.
Çocuğa doğruyu yanlışı göstermezsen,eğitici olmazsan böyle olur.
Zaman zaman yaramazlık yapsalar da her çocuk böyle değil.

Sen böyle büyütülmediğini söylemişsin.O halde belki annen ablanı uyarsa daha uygun olur.
Biz sizi böyle mi yetiştirdik gibisinden bir uyarı yerinde olabilir.

2 çocuğum var ikisini de ben büyüttüm.kimse karışmadı.ikisine de aynı eğitimi aynı alakayı gösterdim ama ikisi de birbirinden çok farklı.haaa benim çocuklarım Allaha şükür beni zorlamadı,büyükten 2 yaş sondromunda biraz çektim o da kısa sürdü,küçük de kolikliydi,sonra çok sakinledi.Allaha şükür ergenlik de bilmedik.ama her çocuk aynı olmuyor.biz çok sakin büyürken başka bir çocuk deli dolu büyüyebilir.her çocuğu aynı kefeye koymamak lazım.

benim arkadaşımın çocukları çok çok sakinmiş.akşam 7-8 gibi uyur sabah 9-10 gibi kalkarlarmış. uyku arasında beslermiş,gene uyanmazlarmış ama bir torunu var evlere şenlik.her dk. peşindeler.5 dk. oturmuyor.çocuk büyütmeyi torunumda öğrendim der

siz bir kaç gün sinir olursunuz.
ama ailesi bir ömür......
ben olsam oraya bir daha gitmezdim.
misafire çok büyük bir sayısızlık.
evinde,kendi ailesinde tepesine çıkarabilirler ama başkasını bunaltmaya hakları yok.

çocuklar gökten zembille indi sanıyor çoğu ebeveyn.
onlar da bizler gibi,herkes gibi bir insan.
hayatı öğrenerek büyüyecek.

karşımızdaki insanın haklarını çiğneyerek çocuk sevmek ne kadar doğru?

çocuğum olmadan da aynıydı fikirlerim şimdi de değişmedi.

yaşına göre en küçük bebeklerin bile anlayacağı çok şey vardır.

masum çocukların arkasına sığınan bencil ebeveynler sorun aslında.

her istediğine ulaşan çocuk hayattan nasıl doyum alacak?

ayrıca gelecek ne getirecek bilemeyiz.

her şeyi kolayca harcamaya alıştırdıımız çocuklar ilk önce bizleri harcamaktan çekinmeyecekler.

bir gün onlar yetişkin olacak ve biz ilgi bekler olacağız.

hep kendilerine dönen dünyanın başkalarına da döndüğünü anlayamayacaklar.

çocuklarını bir de kusursuz sanalar var çevremde.
arkadaşlarım bile aynı ortamda olmaktan hoşlanmıyor.
ama anneleri her fırsatta başka çocukları küçümseyip eleştiriyor.

Şımarıklık ayı şey özgüven apayrı bir şey.

Maalesef sizin karşınıza hep şımarık çocuklar çıkmış.

Benim kızıma da özgüveni tavan yapmış derler ama hiç bir şımarıklığını görmedim.

Birde biraz klasik olacak ama onlar çocuk gerçekten çocuk... Büyük insan gibi oturup saatlerce sohbet edemezler, temizlik yapmazlar, yemek yapmazlar, ütü yapmazlar vs. vs. vs. ama bizim sahip olduğumuz zamana onlarda sahip illaki zamanlarını değerlendirecekler neyle... oyunla, koşup eğlenmekle, top oynamakla vs.

me too malesef.Çocukları seviyorum ama şımarık nesil yetiştiren ailelerden nefret ediyorummmm

YARAMAZLIK YAPMAYAN ÇOCUK SAKAT ÇOCUKTUR DİYE BİR MAKALE OKUMUŞTUM BİR YERDE
NE KADAR DOĞRU BİR YAZIYDI ÖLE ÇOK TAKDİR ETMİŞTİM YAZDIKLARINI
RASTLARSANIZ OKUYUN DERİM
KENDİNİ İFADE EDEN ÇOCUKLUGUNU ÇOCUK GİBİ YAŞAYANDAN BAHSEDİYORUM...
ELBETTE ETRAFI KEŞFEDECEK,DOKUNACAK ÖGRENECEK YOKSA HİÇ BİR ÇOCUK
ANNESİNİN KARNINDAN EFENDİ USLU,İFADESİZ,ÖLÜ GİBİ BAKAN HER ŞEYE TAMAM ANNE DİYEN ÇOCUK DOGMUYO:)
BİR DE,ONLARDAN GİTTİĞİNİZ BİR MİSAFİRLİKTE NEDEN PUT GİBİ OTURMASINI BEKLİYORSUNUZ
ONLAR HENÜZ ÇOCUK ADI ÜSTÜNDE DİMİ
ELBETTE KALKACAK DOLANACAK YADA AKRANLARIYLA OYNAYACAK
YARAMAZLIK DA YAPACAK....TABİKİ DOZUNDA AYARI KAÇMADAN...
VALLA KİMSE KUSURA BAKMASIN KONU SAHİBİ GİBİ KATI DÜŞÜNEMİYORUM
ÇOCUGUMA YARAMAZ DİYEN BENİDE EVİnE ÇAGIRMASIN OLSUN BİTSİN....

işte burdaki konuda da tam da sizin gibi düşünen ebeveynlerin ne kadar hatalı olduğundan bahsediyoduk.
kimse o çocuklara put gibi otursunlar kımıldamasınlar demiyor
sadece ne yapacaklarsa başka insanların eşyalarına zarar vermeden ya da başkalarını rahatsız etmeden yapsınlar diyoruz.
haberiniz var mı bilmiyorum ama kamuya açık yerlerde bazı kurallar vardır
sizin çocuğunuz istediği yerde gezip dolanıp oynayabilir
ama kimseyi ağlayarak ya da oyun sırasında bağırarak rahatsız etme hakkına sahip değil
kimse onun ağlamasını dinlemek zorunda değil
sizin çocğunuz özgür, istediği gibi evinizi dağıtabilir ama hoplayıp zıplarken
aşağı katınızda da sesten uyanan bi bebek yaşıyo olabilir
çok tuhaf bişeyden bahsettiğimi sanmıyorum
sadece "saygı" denen bi kavram var bilmem hatırladınız mı
ayrıca yaramazlık yapma yeri bir başkasının evi değildir
kimse eşyalarını kırdırıp döktürmek zorunda değildir çocuğunuza
insanların buna göz yummasını ya da rahatsız olmamasını beklemek yerine
çocuğunuza gerekli terbiyeyi verirseniz insanlara alınmanıza gerek kalmaz bence
(bunu sizin için söylemedim, çocuğunuz terbiyesiz demedim yanlış anlamayın benim söylediğim böyle düşünen ve davranan insanlar için bir öneri sadece)

seni çok iyi anlıyorum. ileride inşallah anne olacaksın ben de anne olucam ikimizde kınamayalım ki çocuklarımız benzemesin mazallah :)))

ben çocukluğumda hatırlıyorum annem bizi bi yere götürse ikimize de oyuncaklarımızı ya da kitabımızı verir biz oturur onlarla ilglenirdik.
eğer bi yaramazlık yapsak kesinlikle uzun bir süre misafirliğe götürmezdi.
ama şimdi çocuklar misafirliğe geldiklerinde anneleri çocuklara hiç bişey demiyor. bu çocuğun değil annenin hatası. çocuğun uslu değilse kusura bakma ama kimse senin çikolata lekeni çekmek zorunda değil. eşyalarımı senin çocuğun vursun kırsın diye almadım.
çocuk evet put gibi oturmaz elebtte ama annesi nasıl uslu duracaksa onu keşfetmek zorunda keşfedemezse ya da çocuğun huyu illa dağıtmak orayı burayı kirletmekse bi zahmet büyüyene kadar benim gibi ev sahiplerine gelmesinler.
büyük konuşmayayım da sorunlu bir çocuğum olursa zorunlu kalmadıkça misafirliğe gitmem. parka giderim ormana giderim enerjisini atmasını sağlarım.

yani aslında bu yaramaz çocukların kendileri değil onu yönetmesini bilmeyen anne babalara kızmak lazım.

Çocuk yaramazlık yapacak tamam da benim evimde benim sınırlarımda yapacak kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ha ben yanında olmam da yaramazlık yapar o ayrı bişey ama ben yanındaysam bizde misafir varsa veya birine misafirliğe gittiysem çocuğuma mukayet olmak zorundayım bu da bir eğitimdir başkalarının eşyalarına ya da şahsına zarar vermemesi gerektiğini çocuk öğrenmelidir

Kız kardeşimle aramda 18 yaş fark var annesi yaşındayım yani bi gün teyzemler geldi onun da oğlu tuğçeden 1 yaş büyük baktım kızkardeşimin sırtına vuruyorda vuruyor annesi bi kere dur demedi oğluna en son ben patladım kızdım çocuğa teyzem de bana diklendi oğluma niye kızıyosun o çocuk diye... te Allahım o çocuk da bizim ki çocuk değilmi dedim oğluna kimseye vurmaması gerektiği öğret dedim senden mi öğrenecem diyo hala

Sanırım konu sahibinin de asıl anlatmak istediği bu gibi durumlarda anne-babalarım vurdum duymazlığı bi onların çocukları var sanki hayatta
NOT: çocukları çok severim benim lafım analara-babalara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…