çocuklara tahammül edemiyorum

Allah kalplere merhamet versin ne diyim çok acımasız yorumlar yapılmış zaten çocuktan rahatsız olan parkada gitmez bu çocuk parktada kudurmayacaksa ne yapacak Allah yavrularımı sizin gibilerle karşılaştırmasın

Allah kalplere merhamet versin ne diyim çok acımasız yorumlar yapılmış zaten çocuktan rahatsız olan parkada gitmez bu çocuk parktada kudurmayacaksa ne yapacak Allah yavrularımı sizin gibilerle karşılaştırmasın

eski konularınıza baktım sizin de çocuğunuz hiç susmuyormuş.
böyle yorum yapmanız normal.

benim özünde anlatmaya çalıştığım şeyle burda yapılan yorumlar farklı.
5 yaşında bir çocuğun yağlı ellerini bir yere sürmemesi gerektiğinin eğitimini bile alamadığı bir durumda insanlar savunmaya geçiyor.O gün ellerini benim sandalyeme sürdü, bi hafta önce de pastırmalı ellerini annemin yeni yıkattığı halıya sürdü.Neden?Çocuğun eğitimi yok, hayır yapma diyen yok.Ne istiyosunuz yani, siz rahatsız olmayabilirsiniz etrafta bağrışan çocuklardan, ya da akrabanızın çocukları gelip ellerini eşyalarınıza silebilir, ya da küfür etsin size geçip karşısına gülün.Bunları destekliyosanız sorun yok.

Parkta oynayan çocuklardan ben neden rahatsız oluyum?
Etrafta çığlık atılmasından rahatsız olmam neden bu kadar tuhaf?Oyun oynamak, enerji atmak = çığlık atmak, insanları rahatsız etmek midir yani? enerji atmanın başka yolu yok mu?1 saat o çığlıkların arasında kalsanız başınız şişer yani.Ben rahatsız olmuyorum diyen insanların bile en azından hoşlandıklarını sanmıyorum.Bişeye muhalefet olacaksanız da daha mantıklı şeyleri cımbızla seçip önüme koyun mümkünse.

Arkadaşım verdiğin örnekteki gibi bi çocuktan ben de herkes gibi rahatsız olurum.Niye küfür ettiğinde karşısına geçip güleyim.:50:
Bunu mu savunduk kaç mesajdır.Kim güler kolay kolay yapmayın Allah aşkına.
Koltuklarıma ellerini süren çocuğu seyretmem uyarırırm.karşıma geçip küfreden çocuğu da uyarırım hatta ailesini de.her mesajımda davranış bozukluklukları ile ilgili örneklerin farklılığı üzerinde yorum yaptım ama dikkatini çekmemiş.
Anlattığın çocuk senin yeğenin ve ne şekilde uyarabileceğinle veya yardım edebileceğinle ilgili tavsiyelerde bulundum ama o da dikkatini çekmedi sanırım.
bu şekilde sinir olmak yerine en yakınındakine yardım etmeyi deneyebilirsin.yersiz bir tavsiye değildir.
Dağınık örnekler veriyorsun.,parkta oynamak,evde şımarmak,küfür etmek,söz dinlememek ,ellerini sağa sola silmek vs. vs.
Konu dağıldı gitti..Herbiri farklı yorum gerektiriyor,hepsiz eşittir ahlaksız çocuk,eğitimsiz anne demek değildir yapmayın.
Yeğenine kızdın anlarım,ablana kızdın anlarım ama konuyu getirdin parkta oynaya çocuğa.Park konusuna detaylı girmeyeceğim çünkü söylemleri farklı yöne çekiyorsun.Muhalefet edildiğini düşünmen de ilginç.Olaya farklı bakış açılarından bakılıyor böyle görmeye çalış...

Son düzenleme:
eski konularınıza baktım sizin de çocuğunuz hiç susmuyormuş.
böyle yorum yapmanız normal.

ablacım sen iyimisin ya herkese saldırıyosun eski konularıma iyi bak oğlum o zaman ilk 6 ay içindeydi şuan 5 bucuk yaşında ve NORMAL bir çocuk bende seni eski konundan hatırlıyorum herkese bu şekilde saldırarark cevap veriyorsun üslubunda bir sıkıntı var sen hiç ağlamadın herhalde bebekken

Arkadaşım verdiğin örnekteki gibi bi çocuktan ben de herkez gibi rahatsız olurum.Niye küfür ettiğinde karşısına geçip güleyim.:50:
Bunu mu savunduk kaç mesajdır.Kim güler kolay kolay yapmayın Allah aşkına.
Koltuklarıma ellerini süren çocuğu seyretmem uyarırırm.karşıma geçip küfreden çocuğu da uyarırım hatta ailesini de.her mesajımda davranış bozukluklukları ile ilgili örneklerin farklılığı üzerinde yorum yaptım ama dikkatini çekmemiş.
Anlattığın çocuk senin yeğenin ve ne şekilde uyarabileceğinle veya yardım edebileceğinle ilgili tavsiyelerde bulundum ama o da dikkatini çekmedi sanırım.
bu şekilde sinir olmak yerine en yakınındakine yardım etmeyi deneyebilirsin.yersiz bir tavsiye değildir.
Dağınık örnekler veriyorsun.,parkta oynamak,evde şımarmak,küfür etmek,söz dinlememek ,ellerini sağa sola silmek vs. vs.
Konu dağıldı gitti..Herbiri farklı yorum gerektiriyor,hepsiz eşittir ahlaksız çocuk,eğitimsiz anne demek değildir yapmayın.
Yeğenine kızdın anlarım,ablana kızdın anlarım ama konuyu getirdin parkta oynaya çocuğa.Park konusuna detaylı girmeyeceğim çünkü söylemleri farklı yöne çekiyorsun.Muhalefet edildiğini düşünmen de ilginç.Olaya farklı bakış açılarından bakılıyor böyle görmeye çalış...

o zaman şöyle söyleyim, yeğenimi uyardım.ama beni hiçbiyerine takmadı çünkü ben annesi değilim.neden takmadı?çünkü annesi onu yaparken sesini çıkarmadı ve izledi, o da bunu gördü.annesinden onay çıkınca teyzesini takmadı doğal olarak, çünkü onun üstündeki otorite ben değilim.dağınık örnekler vermemin sebebine gelirsek, bunlar birbirilerine paralel şeyler.bir çocuk evde küfür ediyorsa parkta da edecektir, evde bağırıyorsa parkta da bağırır, çok düzgün bir çocuk pek çok konuda da düzgün olur aslında bunlar birbirlerinden burda konuştuğumuz gibi bambaşka şeyler değiller, çünkü hepsi kökünde aynı terbiye anlayışını gerektirir.

Son düzenleme:
ablacım sen iyimisin ya herkese saldırıyosun eski konularıma iyi bak oğlum o zaman ilk 6 ay içindeydi şuan 5 bucuk yaşında ve NORMAL bir çocuk bende seni eski konundan hatırlıyorum herkese bu şekilde saldırarark cevap veriyorsun üslubunda bir sıkıntı var sen hiç ağlamadın herhalde bebekken

burdaki konu ağlamak değil, biraz okursanız anlarsınız.

okudum merak etme ve sana katılmayanları direk konuyu anlamamakla kapasitesizllikle suçluyorsun herkes seninle aynı fikirde olmayabilir ve parkta oynayan çocukarın sesinden rahatsız oluyorsan bu senin problemindir daha fazlada yazmayacağım işten çıkıp evime gideceğim ve çocuklarımla ilgileneceğim ama gerçekten seni kızdırmak için söylemiyorum çocuklar bu dünyanın neşesi bakış açını biraz değiştirmeyi dene ve dilerim sende bir anne olrusun ve mutlu çocuklar yetiştirisn çünkü evlat sahibi olunca milletin ne dediği değil onların mutlu olması daha önemli oluyor senin için

o zaman şöyle söyleyim, yeğenimi uyardım.ama beni hiçbiyerine takmadı çünkü ben annesi değilim.neden takmadı?çünkü annesi onu yaparken sesini çıkarmadı ve izledi, o da bunu gördü.annesinden onay çıkınca teyzesini takmadı doğal olarak, çünkü onun üstündeki otorite ben değilim.dağınık örnekler vermemin sebebine gelirsek, bunlar birbirilerine paralel şeyler.bir çocuk evde küfür ediyorsa parkta da edecektir, evde bağırıyorsa parkta da bağırır, çok düzgün bir çocuk pek çok konuda da düzgün olur aslında bunlar birbirlerinden burda konuştuğumuz gibi bambaşka şeyler değiller, çünkü hepsi kökünde aynı terbiye anlayışını gerektirir.

Bak en yakınındakine müdahele edemiyorsun ,edememişsin de.
Kaldı ki toplumda karşına çıkan herkese müdahele edebileceksin.
Burada eleştirmek kolay ama ne faydası oldu,kime oldu.
Sen sinirlendiklerini örneklerle anlatmaya çalıştın,farklı açıdan bakanları da muhalefetle eleştirdin.
elde var 0.
konu derin ,içinde çocuk var ,aile var.
basmakalıp eleştirilerle geçiştirilecek bir mevzu değil.
ama yine de tavsiye ederim yeğeninle daha yakından ilgilenmeni.
mümkünse yalnız ortamlarda ona,güzel bir dille doğru davranış modelleri ile ilgili örnekler verebilirsin.
eğer çabalarsan o çocuk ta karşılığını vercektir.bu konuda ablanla da otur konuş.bir ortak nokta bulursunuz elbet.
dışarıdaki çocuklara müdahele edemezsin ama yeğenin için faydalı olabilirsin.
sinirlenip durmaktan iyidir.
böylece yeğenin de gitgide büyüyen bi canavar olmaz:))bazı güzel davranışlarını da teyzesinden almış şanslı bir çocuk olur.
kimseyi de rahatsız etmez...

okudum merak etme ve sana katılmayanları direk konuyu anlamamakla kapasitesizllikle suçluyorsun herkes seninle aynı fikirde olmayabilir ve parkta oynayan çocukarın sesinden rahatsız oluyorsan bu senin problemindir daha fazlada yazmayacağım işten çıkıp evime gideceğim ve çocuklarımla ilgileneceğim ama gerçekten seni kızdırmak için söylemiyorum çocuklar bu dünyanın neşesi bakış açını biraz değiştirmeyi dene ve dilerim sende bir anne olrusun ve mutlu çocuklar yetiştirisn çünkü evlat sahibi olunca milletin ne dediği değil onların mutlu olması daha önemli oluyor senin için

daha kaç sayfa aynı şeyi yazıcam bilmiyorum.
bi çocuk yağlı ellerini sandalyeye silerken annesi izliyosa bu bi hatadır
ama eğer o çocuğa annesi babası bunu yapmaması gerektiğini söylüyosa
ya da bi şekilde çocuğun rahatsız edici hareketlerini engellemeye çalışıyosa o zaman sorun yok
çocukların yanlışlarına seyirci kalan ailelerden rahatsızım
çocuğun yanlışına müdahale etmemek doğru değildir bu çocuğu özgüvenli sizleri de
iyi ana baba yapmaz sadece çocukları daha beter azdırırsınız
anlatmak istediklerim bundan ibaret
böyle düşündüğüm için sevgisiz anlayışsız ve merhametsiz oluyosam sorun yok benim için
teşekkürler

konu sahibi yanlış anlaşılmadı bence dışarda oynayan çocuklardan bile rahatsız arkadaş

Yani ben de o kadar şey söyledim size, gittiniz bu dediğime takıldınız. Diğerlerine neden cevap vermiyorsunuz da sadece o dediğime takılıyorsunuz?
Ben gerçekten "ben hatalıyım tamam yanlış anlamışım" demeyi neden beceremediğimizi anlayamıyorum. İnanın bir şey kaybetmeyiz tam tersine belki de bir insan kazanmış oluruz. Kendisi dışarıda oynayan çocuklardan rahatsız değil. Dışarıda çığlık çığlığa oynayıp ailesinin kendilerine gık demediği çocuklardan rahatsız. Herkes çığlık çekmek zorunda mı? Ya da bir insanın rahatsızlığı sizinkilerle bir olmak zorunda mı?

İnanın polemiğe girmek istemiyorum. O yüzden de bir önceki mesajımda da size ciddi ciddi fikirlerimi söyledim. Fikir paylaşalım diye. Amacım sadece buydu ama siz kalktınız en alakasız yerden aldınız konuyu.

Bak en yakınındakine müdahele edemiyorsun ,edememişsin de.
Kaldı ki toplumda karşına çıkan herkese müdahele edebileceksin.
Burada eleştirmek kolay ama ne faydası oldu,kime oldu.
Sen sinirlendiklerini örneklerle anlatmaya çalıştın,farklı açıdan bakanları da muhalefetle eleştirdin.
elde var 0.
konu derin ,içinde çocuk var ,aile var.
basmakalıp eleştirilerle geçiştirilecek bir mevzu değil.
ama yine de tavsiye ederim yeğeninle daha yakından ilgilenmeni.
mümkünse yalnız ortamlarda ona,güzel bir dille doğru davranış modelleri ile ilgili örnekler verebilirsin.
eğer çabalarsan o çocuk ta karşılığını vercektir.bu konuda ablanla da otur konuş.bir ortak nokta bulursunuz elbet.
dışarıdaki çocuklara müdahele edemezsin ama yeğenin için faydalı olabilirsin.
sinirlenip durmaktan iyidir.
böylece yeğenin de gitgide büyüyen bi canavar olmaz:))bazı güzel davranışlarını da teyzesinden almış şanslı bir çocuk olur.
kimseyi de rahatsız etmez...

ben müdahale edemem tabi, annesi değilim çünkü.
ablam da hemen bozuluyo bu konuda bişey söylendiği an.
ona göre yanlış yaptığı hiçbişey yok çünkü.
kendisi çalışıyo, ona bu konuyu anlatmayı bikaç kez denedim.
bana verdiği cevap: napıyım zaten akşamları bi iki saat görüyorum
haftasonu da bigün, onda da kalbini kırmak istemiyorum diyor.
annem yeğenimle ilgili yanlışları dile getirdiğinde kavga ettiler.
beni de kızım sana söylüyorum gelinim sen anla tarzı alttan alta
bi iki defa çocuğa bişey söylememem konusunda uyardı annemden örnekler vererek.
e ben napıyım şimdi?arayıp size geliyoruz dediğinde hayır gelme mi diyim
yani ciddi ciddi bişey söylesem ilişkimiz kopma noktasına bile gelebilir.
o kadar hassas oğluyla ilgli.
burda eleştirinin şu faydası oldu ben bu konuda kendimi çok sorguladım
acaba abartıyo muyum diye ama pek çok kişinin benle aynı şeyleri düşündüğünü gördüm
çocukların bu durumlarından rahatsız olmayan ailelerin bi iki kişi de olsa
çocuklarının bu hareketlerinin etrafı rahatsız ettiğini anlamasını sağladım.
başka da yapabileceğim bişey yok.

Ama olmaz ki kızınızın her dediğini yapacaktınız çocuk çünkü. Sonra da toplumla başbaşa kaldığında her istediğini elde edemeyen, istediklerini hırçınlık yaparak almaya çalışan, kimse tarafından sevilmeyen mutsuz bir çocuk yetiştirecektiniz. Olmamış ama. :37:

Yok oyle bir dunya.cocuuuuuk ama diye kestirip atamam.bu cocuk sadece bizimle sınırlı degil yarin birgun dediginiz gibi topluma karisicak. O zaman ne olucak? İstedigini elde edemedi diye kotuye alisan bir suru cocuk var.niye zamaninda her istedigi oldu diye. Yarinda ayni seyi tekrarlarsa okuldan almayi bile dusunurum hic gozunun yasina bakmam.
Sunu da soylemeden edemicem ben bir yere giderken kizimin ortusunu bile goturdum bunda yicez annem diye. Bana gelenden de ayni saygiyi beklerim.bana gelipte cocugu mutfak dolaplarimi yere indirirken yapma cocuuugum diye totosunun uzerinden kalkmadan soyleyip cocuk iste diyen kadinlada gorusmek istemiyorum.
O cucuksa sen egiticen totunu kaldir da pesinde dolan...

Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum :43:

kesinlikle katılıyorum size. benimde ablamın çocukları var, bişey desek hemen darılır çocuğumu sevmiyosunuz der. ama kendi evinde yere bişey dökülsün hasatını çıkarır çocukların. bir de görümcemin çocuğu var 5 yaşında. çocuk sebepsiz yere herkese yumruk atıyor bana da kaç kez attı terlik oyuncak fırlatmalar küfürler.. ama annesine göre çocuk işte napalım der.
şimdiki çocukların ellerinde telefonlar tabletler bilgisayarlar bütün oyunları biliyorlar maalesef. ama suç ailelerde çocuklarla doğru düzgün ilgilenilmiyor ve sussun diye çocuga telefon tabletler veriliyor. şimdiki çocuklar çok bilmiş gerçekten

16 haftalik hamileyken arkadasimin yigeni kapidan girince para verip geciceksin diye karnima oyle bir yumruk atti ki doguruyorum sandim.
Ben annesinden agir bir uyari beklerken annecim niye yapiyorsun dedi.gozlerim firladi.hamileyim ya cocuguma bisey olsa odiyebilecek mi?
5 dakika gecmeden teyzesine aynisini yapti anneside gayet memnun hayatindan kocasiyla sigara tutturdu bahane de hazir ben cocuklarima bagirmiyorum kizmiyorum.seninki cocuk benim karnimdaki ne acaba? Ne kadar sevsemde gorusmuyorum ve hic te niyetim yokkkk..

Neden kırsın ki yani bu nası bi sevgi ölçütü
Bi insanın bisey kırması nası normal değilse çocuğunki de değil
Ve bunu yapmaması için terbiye vermesi gereken annesi babasıdır
Onun bseyler kırmasndan ve zaptedilmemesnden hoslanmamam
Onu sevmediğim anlamına gelmez
Kafam bağrıs cağrıs kaldırmıyo ayrıca napabilirim
Size göre en güzel ses cocuk sesi olabilir
Ama ben katlanamıyorum yani yapabilceğim bsey yok

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Esyadan daha degerli oldugunu soylemek icin oyle yazdim.Cocugun kirmasi neden normal olmasin ki adi ustunde cocuk sevmiyorsan ailelerin gidebilecegi yerlere gitmeyebilirsinverdigin terbiyeyle ilgisi birazcik var tabi ama bu tamamen cocugun karakteri ile ilgili trcrubeyle sabit

ablan bunları okusaydı değil size gelmek birdaha senin yüzünü bile görmek istemezdi:19:

ablan bunları okusaydı değil size gelmek birdaha senin yüzünü bile görmek istemezdi:19:

yeğenimi pedagoga götürmüşler ve ne demiş biliyomusun:
bu çocuğa böyle davranmaya devam edin, bu çocuk ergenliğe girdiğinde evinizi başınıza yıkar sizi de yatırır yere şakır şakır döver demiş.ama onlara göre hala bi sorun yok.bunu da gülerek anlattılar.o yüzden umrumda da değil.

Esyadan daha degerli oldugunu soylemek icin oyle yazdim.Cocugun kirmasi neden normal olmasin ki adi ustunde cocuk sevmiyorsan ailelerin gidebilecegi yerlere gitmeyebilirsinverdigin terbiyeyle ilgisi birazcik var tabi ama bu tamamen cocugun karakteri ile ilgili trcrubeyle sabit

Asla çocuğun karakteriyle tamamen ilgisi yok . Yüzlerce öğrencim oldu çocuğa bakarak ailenin nasıl olduğunu anlayabiliyorsun. Çok nadirdir aile ile çocuğun zıt karakterli olması.
Çocuğun bir şey kırması normal değildir, yhut kırılabilecek bir şeyleri ellerine almaları... okulda her hafta bir sınıfın kitaplık camını değiştiriyoruz, ya birbirlerini iterler kırılır ya bir şey fırlatırlar kırılır. Yazık günah yahu herhalde bir gün birinin bir yeri kesilince ailelere dank edecek ne derece sakıncalı işler yaptıkları.
Bunlar da tecrübe ile sabittir:)

yeğenimi pedagoga götürmüşler ve ne demiş biliyomusun:
bu çocuğa böyle davranmaya devam edin, bu çocuk ergenliğe girdiğinde evinizi başınıza yıkar sizi de yatırır yere şakır şakır döver demiş.ama onlara göre hala bi sorun yok.bunu da gülerek anlattılar.o yüzden umrumda da değil.

cocugunuz olunca görücem ben sizi:31:

insan yeğenini bile nasıl sevemez hayret valla.
ben yeğenimi resmen benım çocğummus gıbı sevdım, ona o kadar çok şey almıstım ki
görende annesı benım sanacaktı o derece yanı.
belkı ben abartmıs olabılırım tabı, ama ben minik yaratıkları sevıyorum işte.

nasıl bir ruhun varsa artık
mınık insanlara bıle tahammulun yok.
ve sonucta da yeğen, ablanın çocugu.. ayy ıyıkı senın gibi bir yakınım yok :27:
ablanın adına üzüldüm...

Son düzenleme:
Back