çocuklara tahammül edemiyorum

Arkadaşlar başından beri konuyu takip ediyorum bir iki kere de yorum yapıp kendi ailemden örnek verdim.ama baktım konu uzadıkça uzamış karşılıklı laf sokmalar eşliğinde.ben nacizane 10 yılını eğitime adamış ve bu işin de hala eğitimini alan ve küçük de olsa bir çocuk sahibi olan bir anne olarak şunu söylemek isterim.konu sahibinin çocuk sevmiyorum lafına takılıp aslında şikayet edilen şeyi görmezden gelmeyin lütfen.bu çocuklar bizim çocuklarımız.neden inat ve hırsa kapılarak yanlış davranışlara düşüyorsunuz.eminim hepimiz çocuklarımızı güzel yetiştirmeye çalışıyoruzdur ama bazen bizim doğrularımız doğru olmayabiliyor.size afaki şeylerden değil kendi tecrübelerimi anlatayım.nerdeyse 20 yıldan fazla tanıdığım bir dostumun bir kızı var.çocuk fiziken o kadar güzel bir çocuk ki ben sürekli giderim onlara ve çok da severim.ama çocuk istediği olmayınca babasına şerefsiz diyen babannesine durduk yerde tüküren bir kız.dışarıda istediğini almayınca yerlere yatıp tepinen caddede annesinden kaçan bir çocuk.diğer bir örnek de ablamın eltisinin kızı.bu da aynı üstte anlattığım çocuk gibi.bir gün bana şunu anlattı.kızımı arkadaşlarıyla oynarken gizlice seyrediyorum arkaşlarının elinden oyuncağı alıyor onlara vuruyor biraz üzülüyorum ama ben çok pasif yetiştim o böyle yırtık olsun istiyorum.inanabiliyor musunuz bu laflara,ben şok geçirmiştim.bu iki örnek emin olun işte bu anne tavrından ortaya çıkıyor.ben çocukları çok seven bir insanım çocuğumu da çok isteyerek yaptık eşimle.elbette o da benim için dünyada tek,hep mutlu olasını isterim işte bu yüzden dünyada benim için tek olduğunu ama herkesin çocuğunun da öyle olduğu bilinciyle büyütmek istiyorum.çocuklarımızı şımartarak onlara sonsuz tolerans göstererek onları hayata hazırlayamauız lütfen bunu anlayın ve vermemesini başkaları değil siz ve daha çok da o çeker.o yüzden sınırlarınızı belirleyen ve diğer insanların da yaşam hakkı olduğunu unutmadan özgür ama saygılı bireyler olarak yetiştirin bu çok zor değil.egolarınızı bir yana bırakın.bunu z

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Konuyu okudum yazmayayım, dedim yazayım dedim...

Sizin şu anda bir sinirle açtığınız konu özbe öz yiğeniniz..

Ona bu kadar kızdığınıza göre sizin çocuklu birileri ile görüşmenize arkadaşlık yapmanıza imkan yok. En uslu çocuk bile bir an gelip sapıtabiliyor ve bunu genellikle misafirlikte, ya da evlerine gelen misafirin yanında yapıyorlar.

Yetiştirme tarzı, çocuğun huyu vs. konularına hiç girmeyeceğim.

Sizde genel olarak her şeye karşı öfke var eski konularınızı takip ediyordum eşinizle olan problemlerinizi (bilmiyorum hala eşiniz mi?).
Hep hayatı sorguluyorsunuz mutlu değilsiniz sanki ya da bahardan...

konuyu okudum yazmayayım, dedim yazayım dedim...

Ona bu kadar kızdığınıza göre sizin çocuklu birileri ile görüşmenize arkadaşlık yapmanıza imkan yok. En uslu çocuk bile bir an gelip sapıtabiliyor ve bunu genellikle misafirlikte, ya da evlerine gelen misafirin yanında yapıyorlar.

Yetiştirme tarzı, çocuğun huyu vs. Konularına hiç girmeyeceğim.

sizde genel olarak her şeye karşı öfke var eski konularınızı takip ediyordum eşinizle olan problemlerinizi (bilmiyorum hala eşiniz mi?).

:13::13::13::13:

sorun ebeveynlerde maalesef.. eğitim ailede başlıyor. sizin yapabileceğiniz çok birşey yok. ama bence ablanızı alın karşınıza söyleyin. yaptığının yanlış olduğunu, çocuğu bu kadar şımartmanın doğru olmadığını... sizin yaşadığınız sorun devede kulak.. onlar o çocuk 15-20 yaşına geldiğinde o çocuğa artık laf geçirememeye başlaycaklar.. saygı öğrenmeyen bir çocuk ileride de saygısız olur eşinede çevresinede ailesinede..
kardeşim küçükken bir hastalık geçirdi. ailem ona o dönem herşeyi verdiler. üzülmesin diye ne istediyse yaptılar. 13-14 yaşlarında iyileşti tamamen ve kardeşim şuan 20 yaşında ve sonuçlarrı söyliyim;
1) bencil sadece kendini düşünür
2) istediği şey olsun diye herşeyi yapar. intahar ederim diye tehdit dahil.
3) maddi yönden de sıkmadılar onu okuyor diye kredi kartı verdiler bizimkiler banada vermişlerdi 10 günde limite getirdi sen düşün.
4) asla pişman olmuyor ve şuan bizimkiler bu işe çözüm bulamıyor. çünkü öyle alıştı. işin fenası bence bizimkilerde kaşınıyor hala akıllanmadılar yapıyorlar ne dese..
neyse kıssadan hisse bence ablana benim yazdıklarımdan bahset. yoksa çok zor dönemler geçirecek.

Asla çocuğun karakteriyle tamamen ilgisi yok . Yüzlerce öğrencim oldu çocuğa bakarak ailenin nasıl olduğunu anlayabiliyorsun. Çok nadirdir aile ile çocuğun zıt karakterli olması.
Çocuğun bir şey kırması normal değildir, yhut kırılabilecek bir şeyleri ellerine almaları... okulda her hafta bir sınıfın kitaplık camını değiştiriyoruz, ya birbirlerini iterler kırılır ya bir şey fırlatırlar kırılır. Yazık günah yahu herhalde bir gün birinin bir yeri kesilince ailelere dank edecek ne derece sakıncalı işler yaptıkları.
Bunlar da tecrübe ile sabittir:)

Burda bahsettigi yegeni 5 6 yaslarinda zaten bahsettigim yas okul oncesi dogru yanlisin tam olarak anlasilmadigi dönem. Benim de yuzlerce ogrencim oldu.(o konuda da tecrube var yani) 2 tane de okul oncesi caginda cocugum var ikisini de ben yetistiriyorum ama biri oldukca uslu digeri onun tam ziddi cok yaramaz o yuzden diyorum karakter onemli

insan yeğenini bile nasıl sevemez hayret valla.
ben yeğenimi resmen benım çocğummus gıbı sevdım, ona o kadar çok şey almıstım ki
görende annesı benım sanacaktı o derece yanı.
belkı ben abartmıs olabılırım tabı, ama ben minik yaratıkları sevıyorum işte.

valla ben öpmeden duramam, nasıl bir ruhun varsa artık
mınık insanlara bıle tahammulun yok.
ve sonucta da yeğen, ablanın çocugu.. ayy ıyıkı senın gibi bir yakınım yok :27:
ablanın adına üzüldüm...

bu ne seviyesizce bi yazı ya.
senin gibi olmayanlar için böyle konuşma hakkını nerden buluyosun sen
öpmekle yanlışına göz yummak arasında nası bi alaka buluyosun
ben yaptıklarını yanlış buluyorum diye onu sevmediğim sonucunu nası çıkarabilirsin yani
bu nası bi alaka
öpmekle yağlı ellerini sandalyeye silmeyi nası karşılaştırabiliyosun
sen çocuğunu her hatasında alkışla o zaman yeğenini de öyle
benim ruhum seninki gibi sorumsuz değil böyle bi ruhum var
canımdan çok sevsem de yanlışına yanlış derim bunda da bi ayıp yok
kendin naparsan yap ama senin gibi düşünmeyen insanlara bu şekilde terbiyesizlik yapma
yeğenim bu yaşta or..spu pez.vnk diyip gülerken annesi de eşlik ediyo
bi çocuğun yanlışına susmak terbiye vermemek iyi anne baba olmak demek değildir
senin gibilerin terbiye anlayışı ne acaba çok merak ediyorum

Arkadaşlar başından beri konuyu takip ediyorum bir iki kere de yorum yapıp kendi ailemden örnek verdim.ama baktım konu uzadıkça uzamış karşılıklı laf sokmalar eşliğinde.ben nacizane 10 yılını eğitime adamış ve bu işin de hala eğitimini alan ve küçük de olsa bir çocuk sahibi olan bir anne olarak şunu söylemek isterim.konu sahibinin çocuk sevmiyorum lafına takılıp aslında şikayet edilen şeyi görmezden gelmeyin lütfen.bu çocuklar bizim çocuklarımız.neden inat ve hırsa kapılarak yanlış davranışlara düşüyorsunuz.eminim hepimiz çocuklarımızı güzel yetiştirmeye çalışıyoruzdur ama bazen bizim doğrularımız doğru olmayabiliyor.size afaki şeylerden değil kendi tecrübelerimi anlatayım.nerdeyse 20 yıldan fazla tanıdığım bir dostumun bir kızı var.çocuk fiziken o kadar güzel bir çocuk ki ben sürekli giderim onlara ve çok da severim.ama çocuk istediği olmayınca babasına şerefsiz diyen babannesine durduk yerde tüküren bir kız.dışarıda istediğini almayınca yerlere yatıp tepinen caddede annesinden kaçan bir çocuk.diğer bir örnek de ablamın eltisinin kızı.bu da aynı üstte anlattığım çocuk gibi.bir gün bana şunu anlattı.kızımı arkadaşlarıyla oynarken gizlice seyrediyorum arkaşlarının elinden oyuncağı alıyor onlara vuruyor biraz üzülüyorum ama ben çok pasif yetiştim o böyle yırtık olsun istiyorum.inanabiliyor musunuz bu laflara,ben şok geçirmiştim.bu iki örnek emin olun işte bu anne tavrından ortaya çıkıyor.ben çocukları çok seven bir insanım çocuğumu da çok isteyerek yaptık eşimle.elbette o da benim için dünyada tek,hep mutlu olasını isterim işte bu yüzden dünyada benim için tek olduğunu ama herkesin çocuğunun da öyle olduğu bilinciyle büyütmek istiyorum.çocuklarımızı şımartarak onlara sonsuz tolerans göstererek onları hayata hazırlayamauız lütfen bunu anlayın ve vermemesini başkaları değil siz ve daha çok da o çeker.o yüzden sınırlarınızı belirleyen ve diğer insanların da yaşam hakkı olduğunu unutmadan özgür ama saygılı bireyler olarak yetiştirin bu çok zor değil.egolarınızı bir yana bırakın.bunu z

:42: Ah ah ah ne güzel anlatmışsınız ama polemik tatlı geliyor sanırım bazılarına. Keşke şurada yazdıklarınızı daha çok kişi görse, okusa, anlamaya çalışsa. Neden anında bir kavga ortamı oluşuyor ben anlayamıyorum. Herkes çocuğunu güzel yetiştirmek ister ama çocuğunu yetiştirirken hata yapıyor olabilir. Hatasını kabul edemeyen insanlar oldukça biz, çocuklarımız böyle yetişmeye devam edecek :50: Sıkıntı biraz da sanırım buradan kaynaklanıyor.

Bunu en başta çocuğunuzun iyiliği için yapın.sevmeme konusuna gelince.evet benim de sevmediğim çocuklar var.bu şekilde yetiştirilen çocukları sevemiyorum hatalı olan anne babaları da olsa onlara da ısınamıyorum.ki gerçekten dediğim gibi çok sevdiğim halde beni bile çileden çıkaranları var.zengin bir akrabamızın çocukları babamı yolda gördüklerinde etrafına toplanıp pantolonu çekiştirip üzerine atlayarak bize çabuk para ver diyen çocuklar.evi nasıl talan ettiklerine hiç girmiyorum bile.bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şeydir bir çocuk evinde nasılsa dışarda zıt davranır.siz çocuğunuza konuşma hakkı veriyor,evinizde eşyalarınıza dokunmasına izin veriyorsanz, onlarla oynuyorsanız dışarda kendinden emin Olgun bir çocuk olurlar.bunun da örneği çok da uzatmayayım daha fazla

Konuyu okudum yazmayayım, dedim yazayım dedim...

Yetiştirme tarzı, çocuğun huyu vs. konularına hiç girmeyeceğim.

Sizde genel olarak her şeye karşı öfke var eski konularınızı takip ediyordum eşinizle olan problemlerinizi (bilmiyorum hala eşiniz mi?).

canım farkındaysan burası BDV, buraya mutluluklarımı yazacak halim yok heralde dimi.
yiğenim de olsa yanlışa yanlış demenin ayıp bi tarafı yok, kendi çocuğum da olsa dicem aynısını.
çocuklu kişilerle olabildiğince görüşmüyorum zaten, teşekkürler.

bu ne seviyesizce bi yazı ya.
senin gibi olmayanlar için böyle konuşma hakkını nerden buluyosun sen
öpmekle yanlışına göz yummak arasında nası bi alaka buluyosun
ben yaptıklarını yanlış buluyorum diye onu sevmediğim sonucunu nası çıkarabilirsin yani
bu nası bi alaka
öpmekle yağlı ellerini sandalyeye silmeyi nası karşılaştırabiliyosun
sen çocuğunu her hatasında alkışla o zaman yeğenini de öyle
benim ruhum seninki gibi sorumsuz değil böyle bi ruhum var
canımdan çok sevsem de yanlışına yanlış derim bunda da bi ayıp yok
kendin naparsan yap ama senin gibi düşünmeyen insanlara bu şekilde terbiyesizlik yapma
yeğenim bu yaşta or..spu pez.vnk diyip gülerken annesi de eşlik ediyo
bi çocuğun yanlışına susmak terbiye vermemek iyi anne baba olmak demek değildir
senin gibilerin terbiye anlayışı ne acaba çok merak ediyorum
benım gibi olmayanlar mı? :1: ayrıca, küfür onayladıgımı nereden cıkardın? heee güzelim heee
senın sevıye yukarlarda çok bellı verdıgın cevaptan da :ssz:

sorun ebeveynlerde maalesef.. eğitim ailede başlıyor. sizin yapabileceğiniz çok birşey yok. ama bence ablanızı alın karşınıza söyleyin. yaptığının yanlış olduğunu, çocuğu bu kadar şımartmanın doğru olmadığını... sizin yaşadığınız sorun devede kulak.. onlar o çocuk 15-20 yaşına geldiğinde o çocuğa artık laf geçirememeye başlaycaklar.. saygı öğrenmeyen bir çocuk ileride de saygısız olur eşinede çevresinede ailesinede..
kardeşim küçükken bir hastalık geçirdi. ailem ona o dönem herşeyi verdiler. üzülmesin diye ne istediyse yaptılar. 13-14 yaşlarında iyileşti tamamen ve kardeşim şuan 20 yaşında ve sonuçlarrı söyliyim;
1) bencil sadece kendini düşünür
2) istediği şey olsun diye herşeyi yapar. intahar ederim diye tehdit dahil.
3) maddi yönden de sıkmadılar onu okuyor diye kredi kartı verdiler bizimkiler banada vermişlerdi 10 günde limite getirdi sen düşün.
4) asla pişman olmuyor ve şuan bizimkiler bu işe çözüm bulamıyor. çünkü öyle alıştı. işin fenası bence bizimkilerde kaşınıyor hala akıllanmadılar yapıyorlar ne dese..
neyse kıssadan hisse bence ablana benim yazdıklarımdan bahset. yoksa çok zor dönemler geçirecek.

Pedagogla bile konuşmuşlar ama anne babası onun söylediklerine de gülüp geçmiş. Yaşayıp görecekler artık.

Konu sahibinin yerine cevap yazmış oldum biraz :26:

:42: Ah ah ah ne güzel anlatmışsınız ama polemik tatlı geliyor sanırım bazılarına. Keşke şurada yazdıklarınızı daha çok kişi görse, okusa, anlamaya çalışsa. Neden anında bir kavga ortamı oluşuyor ben anlayamıyorum. Herkes çocuğunu güzel yetiştirmek ister ama çocuğunu yetiştirirken hata yapıyor olabilir. Hatasını kabul edemeyen insanlar oldukça biz, çocuklarımız böyle yetişmeye devam edecek :50: Sıkıntı biraz da sanırım buradan kaynaklanıyor.

Çok haklısınız maalesef böyle annelerin olduğunu görmek beni üzüyor.çünkü çocuklarına nasıl bir kötülük ettiklerini bilmiyorlar.bazı arkadaşlar dini açıdan yaklaşıp aşırı şımartmayı Merhamet ve çocuk sevgisiyle özdeşleştirmişler.çok sevdiğim bir söz vardır alimlerden birinin."nefs çocuk gibidir aklına geleni ister" o yüzden nefsinize söz geçirin der.demekki çocuğa da söz geçirmeliyiz bunu yapmak Allah korkusundan uzak olduğumuz anlamına gelmiyor.eğer inanç yönünden bakarsak yarın o çocukların hesabı da sorulur

benım gibi olmayanlar mı? :1: ayrıca, küfür onayladıgımı nereden cıkardın? heee güzelim heee
senın sevıye yukarlarda çok bellı verdıgın cevaptan da :ssz:

bişey yazıyosun yazdığın şeye cvp verilince ne söylendiğini de anlamıyosun çünkü ne yazdığının farkında bile değilsin.ben çocuğun küfür ettiğini de yazdım, yazdığım şeylerden sonra gelip ay iyi ki senin gibi akrabam yok diyosun çünkü, burdan çıkardım.burda 30 küsür sayfa yorum var, yazılanları okumadan yorum yapma o zaman bi zahmet.ama senin derdin gelip burda olay çıkarmak belli ki çok net anlıyorum, ama hiiiç uğraşamicam kendine başka eğlenceler bul mümkünse by

bişey yazıyosun yazdığın şeye cvp verilince ne söylendiğini de anlamıyosun çünkü ne yazdığının farkında bile değilsin.ben çocuğun küfür ettiğini de yazdım, yazdığım şeylerden sonra gelip ay iyi ki senin gibi akrabam yok diyosun çünkü, burdan çıkardım.burda 30 küsür sayfa yorum var, yazılanları okumadan yorum yapma o zaman bi zahmet.ama senin derdin gelip burda olay çıkarmak belli ki çok net anlıyorum, ama hiiiç uğraşamicam kendine başka eğlenceler bul mümkünse by

tabi canım 30 küsür sayfayı okumalıydım ben :ssz:
konunun baslıgında da anlasılacagı üzere cocukları sevmıyorsun
olumsuz yorumlara neden bu kadar tepkı gösterıyorsun? aaaa pardon herkes senden yana olmalı dımı?
küfür olayı dışına yorum yaptım ben ayrıca. ben o sevmemem kısmına takıldım yani.
lütfen benı eğlendır :1:

Son düzenleme:
Çok haklısınız maalesef böyle annelerin olduğunu görmek beni üzüyor.çünkü çocuklarına nasıl bir kötülük ettiklerini bilmiyorlar.bazı arkadaşlar dini açıdan yaklaşıp aşırı şımartmayı Merhamet ve çocuk sevgisiyle özdeşleştirmişler.çok sevdiğim bir söz vardır alimlerden birinin."nefs çocuk gibidir aklına geleni ister" o yüzden nefsinize söz geçirin der.demekki çocuğa da söz geçirmeliyiz bunu yapmak Allah korkusundan uzak olduğumuz anlamına gelmiyor.eğer inanç yönünden bakarsak yarın o çocukların hesabı da sorulur

Bencil yanımızı, o nefsimizi dizginleyebilsek daha güzel olacak her şey ama insanız işte. Bahsettiğiniz kişilerin yani ben çok sessizdim o biraz yırtık olsun diyenlerin ve bu amaçla çocuğunun başkalarının hakkını gasp etmesine göz yumanların olması gerçekten düşündürücü, bir insan olarak üzücü. "Hak" önemli bir kelime. Bu kelimeyi çocuklarımıza aşılayabilirsek ne kendi hakkını yedirir ne de başkalarının hakkını yer, ne kendine zarar verdirir ne de başkasına zarar verir. Bir insan hem yırtık olup hem de başkalarının haklarına saygı gösteremez mi? Bence mümkün.

olumsuz yorumlara neden bu kadar tepkı gösterıyorsun? aaaa pardon herkes senden yana olmalı dımı?
küfür olayı dışına yorum yaptım ben ayrıca. ben o sevmemem kısmına takıldım yani.
lütfen benı eğlendır :1:

not düşmek istiyorum ayrıca; senın olayın küfür değil, sen çocukları sevmıyorsun :ssz:

sen bence sadece başlığı okumuşsun konuda yazanları bile değil.
küfür olayı da 1.sayfada yazıyo zaten 20-30da falan değil.
ayrıca da öyle bile olsa sevmem sevmem sana hesap mı vericem.
kimse benden yana olmak zorunda değil, sadece konuda yazanları bile okumadan
buraya sırf dikkat çekip kuru muhalefet olmak için boş boş yazanlar var mesela sen
akıllı mantıklı bi tane cümle kuramayıp aynı şeyleri yazıyosunuz sabahtan beri
ama akla fikre uyan yaa hakkaten bu da böyle olabilir belki diye insanı düşündürecek
bitane şey yok aralarında karşıt görüşlerin
anca "kınama başına gelir,insan yeğenini nası sevmez(ki öyle bişey yok), allah merhamet versin, ne anlayışsızsın" vs vs
sana daha da cvp vermicem takıl sen

Burda bahsettigi yegeni 5 6 yaslarinda zaten bahsettigim yas okul oncesi dogru yanlisin tam olarak anlasilmadigi dönem. Benim de yuzlerce ogrencim oldu.(o konuda da tecrube var yani) 2 tane de okul oncesi caginda cocugum var ikisini de ben yetistiriyorum ama biri oldukca uslu digeri onun tam ziddi cok yaramaz o yuzden diyorum karakter onemli

5-6 yaşta doğru yanlışı ayırt etmeyi iyi bildiği gibi ahlaki gelişim de başlar. Ayrıca bu yaşlarda çocuklar 1. Sınıfa gidiyor. Velev ki çocuk 3 yaşında olsun kreşlerde dahi vurmanın, kavganın, küfürün, kırıp dökmenin yanlış olduğunu öğretiyorlar üstelik dağıttıklarını da öğretmenleriyle birlikte topluyorlar. Ben hiç ana sınıfında yemeğini yerlere atan bir çocuk görmedim ya da alıp oraya buraya süren. Olursa da zaten öğretmen derhal müdahale ediyor, aman çocuk daha ne bilecek diyip oluruna bırakmıyor. O zaman ev içinde yapılıca nasıl normal olabilsin? Veya annesi neden normalleştiriyor?

Buradaki konu sahibinin bahsettiği yaramaz değil saygısız bir çocuk ve anlattıklarını okuduysanız ilenin büyük yanlışları var eğitimde.

sen bence sadece başlığı okumuşsun konuda yazanları bile değil.
küfür olayı da 1.sayfada yazıyo zaten 20-30da falan değil.
ayrıca da öyle bile olsa sevmem sevmem sana hesap mı vericem.
kimse benden yana olmak zorunda değil, sadece konuda yazanları bile okumadan
buraya sırf dikkat çekip kuru muhalefet olmak için boş boş yazanlar var mesela sen
akıllı mantıklı bi tane cümle kuramayıp aynı şeyleri yazıyosunuz sabahtan beri
ama akla fikre uyan yaa hakkaten bu da böyle olabilir belki diye insanı düşündürecek
bitane şey yok aralarında karşıt görüşlerin
anca "kınama başına gelir,insan yeğenini nası sevmez(ki öyle bişey yok), allah merhamet versin, ne anlayışsızsın" vs vs
sana daha da cvp vermicem takıl sen

dikkat çekmeye ihtiyacım yok ki benım :ssz:
sevıyeden bahsedıyorsun ama, senın sevıye sıfır..

Anne-baba ne kadar temkinli olursa olsun çocuğun hamurunda varsa yaramaz olur olur, arsız olur olur...
Sen ne yapsan da susmaz, söz dinlemez. Ceza yöntemi ve diğer bilimum diğer tüm yöntemler yetersiz kalır.
Ha siz bekar ve çocuksuz olduğunuz için ekstra tahammülsüzsünüz ama sonuçta en basştinden şikayet ettiklerinizden biri yeğeniniz.
Her söylediği size batar hale gelmişse siz belli ki çocuk sevmiyorsunuz.
Yoksa çocuğa elini sil, sürme deyince buna dikkat etmeyeceğini bilmeliydiniz... :31:
Bizzat kendiniz sileceksiniz elini, güzelce uyaracaksınız.
Çocuk ne anlar yapma etmeden... :6:

Back