bitkiler bile, allahın ağacı bile bulunduğu yere göre kök salar, hava güzelse çiçek açar, rüzgar eserse yaprak döker..bu bile böyleyken kimse bana çocukların doğuştan "problemli" olabileceğini söylemesin.insanların çocukları üzerinde yaptığı hataları kabul etmeleri bi erdemdir, hatalar kabul edilmeden düzelmesi de imkansızdır.o yüzden "anlamayan çocuk" diye bi kavram yok, yetersiz, cahil anne baba vardır.ayrıca da benim verdiğim örnekte annesinin karşısında çocuk ellerini sandalyeye sürüyo, çocuğa "yapma" diyen yok ki yani nesini anlamasın çocuk..
Yanlış yerden bakıyorsunuz
Annemi kaybettim, babamı kaybettim yaşam devam etti
Kedimi kaybettim hayat akmıyor 3,5 yıldır
Sevdiğiniz şeyin sizin içinizde nerede olduğuna bağlıdır yaşadıklarınız
Mantık hatası bunu kabullenemeyenler de bence
Böyle konularda genellemeler yapmak doğru değil, kimsenin hayatı bir değil. Konuda aslında hayvanlarla ilgili değil ama nedense hep ortaya atılıyor cevap yazmak zorunda kalıyorum, affet bizi konu sahibi dağıldı konun
pardon ama konuyu ben dağıtmadım ,konuyu dağıtan arkadaşların yorumuna yorum yaptım ,sizde bir problem olduğu belli anneyi kaybet,babayı kaybet önemli değil ,ama kediyi kaybettin dünyan yıkılmış ,toparlamaya bak kendini ne diyim ....
Annemle babamı kaybettiğimde zil takıp oynamadım hanımefendi, 9 yıl baktım annemi ben yattığı yerde hiç de kolay atlatılacak şeyler değildi, anne bu öylesine biri değil, anlattığımı nereden tutup da böyle bir sonuca vardınız çözemedim
Oğlum hayatımdı, yoldaşımı gitti o gidince, o olmasaydı yaşadıklarımı asla taşıyamazdım
Sizde probleminizi çözmeye bakın, ciddi bir anlama güçlüğünüz var
şimdi bu bitki örneği bence saçma olmuş adı üzerinde onlar bitki biz insanız.....
problemli doğan çocuklarda oluyo bu bir gerçektir ama normal olupta laf anlamayanıda oluyo, yapma dememek ayrı yapma diyince laf anlamayan ayrı oluyomu oluyo yani, çevrede görüyoruz annesi yapma etme neler yapıyo çocuğu engellemek için ama çocuk biraz otursa dursa bile tekrar başlıyo aynı şeyleri yapmaya çocuğunu durduramayıp hüngür hüngür ağlayan anneyi gördüm yani, büyük konuşmaya gelmez sen herşeyi yaparsın ama çocuktur anlamak istemez anlamaz seni, çocuğun olmadığı için bu kadar kesin düşünüp kesin konuşuyorsun, onlar çocuk eğlenmek oynamak gülmek koşmak isterler onların içlerindeki çoşkuları bizim gibi olgunlaşmış insanlardan elbetteki farklı olucak ve içlerindeki çoşkuyu yaşamak dışa vurmak isteyecekler onlara laf anlamaz diyorsunuz ama sizde onların ruh hallerini anlamak istemiyorsunuz bence demekki yetişkinlerin bile anlamak istemedikleri yada anlayamadıkları şeyler oluyorki çocukların nasıl olmasın..
Ya ben anlamıyorum gerçekten de. Bir çocuk
1. yağlı ya da etrafa bulaşacak bir şey yediğinde ellerini silmesi gerektiğini
2. Misafirlikte çekmecelerin karıştırılmaması gerektiğini
3. Müstakil bir evde yaşamadığını apartmanda yaşamanın kuralları olduğunu
kimden öğrenicek? Görebildiğim kadarı ile burdaki bazı yorumcu arkadaşların çocukları malesef annelerinden öğrenemeyecek. Laftan anlamayan çocuk nedir? Bakın misal çocuklarda kıskançlık olabiliyor bazen. Yeni doğan kardeşinin gözüne parmağını sokmak istemek gibi. Ay laftan anlamıyor çıkarsın çocuğun gözünü der misiniz? Yoksa sıkı kontrol altında tutar mısınız? Tutarsınız değil mi? O çocukta eşek gibi laftan anlamak zorunda değil mi? Neden çünkü göz çıkarmak kabul edilemez bir şey. Ha işte çocukların yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeylere göz çıkartma hassasiyeti ile yaklaştığınız her seferinde o çocuk laftan anlayacaktır. Sıkıntı sizin olaylara verdiğiniz önemde.
Tabiki de her çocuk aynı değil. Tabiki de bir kısmı daha inatçı. Ama çocuk işte, ay benimkinin de huyu böyle demek yerine ben inatçı bir çocuğu nasıl eğitebilirimi düşünmek lazım.
Kolaya kaçıyorsunuz arkadaşlar. Kocalarımız yanlış bir şey yapsa amaaan onun da huyu bu, biraz agresif ne olacak ki diyor muyuz? Peki hayattaki en önemli varlığımız olan, kişiliği ve karakterini oturturken bize en çok muhtaç olan varlıkta nasıll bu kadar rahat oluyoruz. Neyin inadı bu? Burda konu sahibine bir şeyi ispatlamaya çalışma derdiniz neden? O bütün çocuklardan nefret ediyorum falan dememiş. Ehil olmayan anne-babaların yetiştimeye çalıştığı çocuklar sinirimi bozuyor demiş. Hatta çuvaldızı da kendine batırarak en yakınına ablasına bile eleştiri getirmiş. Eminim aslında sizin de etrafınızda bir sürü insan var. Herkes anne-baba olmamalı dedirtecek. Ama nedense konu sahibi bunu kendi üslubuyla belirtince rahatsız oldunuz.
Şu kınama başına gelir laflarından gına geldi. Cevap verecek söz bulamıyorum bari bunu söylerim'e dönüştü bu laf.
Aynı anne babanın yetiştirdiği birbirinden tzamamen zıt karakterli tanıdığım bir sürü örnek var. birine şımarmayı arsız olmamayı öğretebilrken diğerine öğretemiyorlar çünkü karakteri buna elvermiyor.
bu durum ne çocuktan nefret etmek için ne de ailesine yetiştiremiyor damgası vurmak için bir sebeptir.
Arkadaşım sana bir olay anlatayım yaklaşık olarak 19-20 sene 1.katta oturduk üst katımızın 3 çocugu vardı tabi o kadar küçük değillerdi evin içinde top oynarlar,ip atlarlar ellerine ne bulurlarsa aşagı atıp dökelerdi annem kadını kaç sefer uyardı ama ne yapayım çocuk çamaşır seriyoruz üstünden su boca ediliyor yada çocugu içtigi çay sogumuş çamaşırın üstünden döküyor bunlar büyüdü tabi hep çocuk kalacak halleri yok üniversite ögrencisi oldular hatta 2 tanesi bitirdi ve biliyormusun yine aynı değişen hiçbir şey yok evin içinde yine aynı şekilde ip atlıyorlar,maç yapıyorlar ellerine ne bulurlarsa kapının önüne atıyorlar, şimdi oradan taşındık ama bir insan 7 de neyse 70. de aynıdır.Ya ben anlamıyorum gerçekten de. Bir çocuk
1. yağlı ya da etrafa bulaşacak bir şey yediğinde ellerini silmesi gerektiğini
2. Misafirlikte çekmecelerin karıştırılmaması gerektiğini
3. Müstakil bir evde yaşamadığını apartmanda yaşamanın kuralları olduğunu
kimden öğrenicek? Görebildiğim kadarı ile burdaki bazı yorumcu arkadaşların çocukları malesef annelerinden öğrenemeyecek. Laftan anlamayan çocuk nedir? Bakın misal çocuklarda kıskançlık olabiliyor bazen. Yeni doğan kardeşinin gözüne parmağını sokmak istemek gibi. Ay laftan anlamıyor çıkarsın çocuğun gözünü der misiniz? Yoksa sıkı kontrol altında tutar mısınız? Tutarsınız değil mi? O çocukta eşek gibi laftan anlamak zorunda değil mi? Neden çünkü göz çıkarmak kabul edilemez bir şey. Ha işte çocukların yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeylere göz çıkartma hassasiyeti ile yaklaştığınız her seferinde o çocuk laftan anlayacaktır. Sıkıntı sizin olaylara verdiğiniz önemde.
Tabiki de her çocuk aynı değil. Tabiki de bir kısmı daha inatçı. Ama çocuk işte, ay benimkinin de huyu böyle demek yerine ben inatçı bir çocuğu nasıl eğitebilirimi düşünmek lazım.
Kolaya kaçıyorsunuz arkadaşlar. Kocalarımız yanlış bir şey yapsa amaaan onun da huyu bu, biraz agresif ne olacak ki diyor muyuz? Peki hayattaki en önemli varlığımız olan, kişiliği ve karakterini oturturken bize en çok muhtaç olan varlıkta nasıll bu kadar rahat oluyoruz. Neyin inadı bu? Burda konu sahibine bir şeyi ispatlamaya çalışma derdiniz neden? O bütün çocuklardan nefret ediyorum falan dememiş. Ehil olmayan anne-babaların yetiştimeye çalıştığı çocuklar sinirimi bozuyor demiş. Hatta çuvaldızı da kendine batırarak en yakınına ablasına bile eleştiri getirmiş. Eminim aslında sizin de etrafınızda bir sürü insan var. Herkes anne-baba olmamalı dedirtecek. Ama nedense konu sahibi bunu kendi üslubuyla belirtince rahatsız oldunuz.
muhalefet oluyum da nası olursam oluyum diyolar işte
bi kere şu saçma batıl inançlardan kurtulun bence, yok kınarsan başına gelir bilmem ne.başıma gelse de, o gün de aynı şeylerin yanlış olduğunu elbet yine düşünürüm, başıma geldi diye farklı şeyler düşünmeye başlamam.bir insanın evladı hırsızlık yapsa, evladı yaptıktan sonra iyi bir şey olduğunu mu düşünecek?hırsızlık gene hırsızlıktır yani, kötü bişeydir.bu durum için de öyle,yarın bigün benim başıma gelse "vah büyük konuştum da başıma geldi" demem, kendi hatalarıma bakarım önce, ki bu bence daha mantıklı olur ve en azından bi çözüme taşır.ayrıca, olgunlukla terbiye aynı şeyler değildir.40 yaşına gelen ama hala son derece terbiyesiz olan insanlar var.terbiyenin yaşla alakası olmaz, aileden ne gördüysen odur terbiye.yıllar içinde belki biraz değişir, törpülenir ama bambaşka bişey olmaz sonradan.bu bahsettiğiniz örneğe gelince, demek ki o çocuğu terbiye edecek yöntemi bulamamışlar, bu çocuğun laftan anlamadığı anlamına gelmez.neden sizce çocukları eğitmenin onlarca farklı yolu geliştirilmiş?çünkü hepsine aynı yöntem işe yaramıyor, hepsinin anladığı bir dil var.birini odasına kapatırsın, birini bi hafta parka götürmezsin, birinin oyuncaklarını alırsın.biriyle konuşmazsın.çeşit çeşit ödül-ceza yöntemi var.çocuk dünyaya geldiğinde beyaz bi sayfa gibidir, ebeveynler o sayfaya ne yazarsa çocuk o olur.kimse kendi yetersizliklerini ve eğitim vermedeki eksikliklerini küçücük çocuklardan çıkarmasın.
bekara kadın boşamak kolay misali sizin düşünceleriniz....... kınamakla ilgili hadisler bile vardır batıl inaçla alakalı olan birşey değildir..
hem ben çocuğun terbiyesiyle değil içindeki çoşkuyla olgunluğu karşılaştırdım, terbiyesizlik ayrı birşey ama oyun oynayan çocuklar ses çıkarırlar sevinirler koşarlar eğlenirler bu terbiyesizlik değildir ama siz sanırım bunu terbiyesizlik olarak algılıyorsunuz çocuğun ses etmesi bile böyle sizin için, ama çocuklardan kuzu gibi oturup sessiz sessiz uslu durmasını bekleyemezsiniz, çünkü her terbiyeli çocukta oyun oynar oynarken eğlenir ve elbetteki güler gülücükleriyle etrafa neşe saçarlar dünya döndükçe bunu engelleyemezsiniz ve çocuklar iyiki varlar iyiki hayatlarımıza neşe katıyorlar, siz rahatsız oluyorsunuz başınız şişiyor diye onlar terbiyesiz olmuyorlar, adı üstünde çocuk oluyorlar...
Mavi yaptığım kısım "kınama başına gelir"den daha orijinal.
Başkalarını rahatsız etmek terbiyesizliktir. O çocuk etrafa neşe saçacak diye benim çocuğumu uykusundan ediyorsa, oyun oynamak için etrafı kırıp döküyorsa, onun adı çocuk değil edepsiz çocuktur. Sizin çocuğunuz hayatınıza neşe katarken bir başkasınınkini mahvediyorsa onun adı da kul hakkıdır.
Bu arada birşey dikkatimi çekti, burada etrafa zarar veren çocuklardan bahsediyorsunuz ve sizler ısrarla etrafa neşe saçan sevgi yumurcağı gülücüklü çocuklardan bahsediyorsunuz. Bir tür normalleştirmeye çalışmakmı bu onu anlamadım.
Ne güzel söylemişsiniz doğal yaşam alanı !!! Hani nerede o alan, şehir dışında Kilyos ormanları mı ??
İnsanların neyi çok seveceğine kimse karar veremez, sevginin kefesi olmaz, yaşam hakkında birinin diğerinden önceliği yoktur, hepsi yaratılmıştır hepsi onuruyla yaşama hakkına sahiptir. Ayrıca hayvanlarda çöpten beslenmemelidir, çaresizlikten yediği bozuk çöplerden ölen milyonlarca hayvan var. Ayrıca onları yaşatmak için çabalayan bunca insanı hayvanları şaklaban etmekle suçlamak fazla olmuş. Bizim evlerimizdeki hayvanlar ailemizin şaklabanı değil birer bireyi ve ev hayatını bizimle gayet güzel genleri bozulmadan paylaşıyorlar
Konunun hayvan sevgisi ile bir alakası yok, bir arkadaşın yazdığı yoruma cevaben yazdığım bir şeyden hayvan sevenlere öncelik hatırlatmak gibi lütuflarda bulunmaya başladı herkes.
Mavi yaptığım kısım "kınama başına gelir"den daha orijinal.
Başkalarını rahatsız etmek terbiyesizliktir. O çocuk etrafa neşe saçacak diye benim çocuğumu uykusundan ediyorsa, oyun oynamak için etrafı kırıp döküyorsa, onun adı çocuk değil edepsiz çocuktur. Sizin çocuğunuz hayatınıza neşe katarken bir başkasınınkini mahvediyorsa onun adı da kul hakkıdır.
Bu arada birşey dikkatimi çekti, burada etrafa zarar veren çocuklardan bahsediyorsunuz ve sizler ısrarla etrafa neşe saçan sevgi yumurcağı gülücüklü çocuklardan bahsediyorsunuz. Bir tür normalleştirmeye çalışmakmı bu onu anlamadım.
kendin söylemişsin anlamdığın için ben ne desem boş olur boşver gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?