çocuklara tahammül edemiyorum

şimdi bu bitki örneği bence saçma olmuş adı üzerinde onlar bitki biz insanız.....
problemli doğan çocuklarda oluyo bu bir gerçektir ama normal olupta laf anlamayanıda oluyo, yapma dememek ayrı yapma diyince laf anlamayan ayrı oluyomu oluyo yani, çevrede görüyoruz annesi yapma etme neler yapıyo çocuğu engellemek için ama çocuk biraz otursa dursa bile tekrar başlıyo aynı şeyleri yapmaya çocuğunu durduramayıp hüngür hüngür ağlayan anneyi gördüm yani, büyük konuşmaya gelmez sen herşeyi yaparsın ama çocuktur anlamak istemez anlamaz seni, çocuğun olmadığı için bu kadar kesin düşünüp kesin konuşuyorsun, onlar çocuk eğlenmek oynamak gülmek koşmak isterler onların içlerindeki çoşkuları bizim gibi olgunlaşmış insanlardan elbetteki farklı olucak ve içlerindeki çoşkuyu yaşamak dışa vurmak isteyecekler onlara laf anlamaz diyorsunuz ama sizde onların ruh hallerini anlamak istemiyorsunuz bence demekki yetişkinlerin bile anlamak istemedikleri yada anlayamadıkları şeyler oluyorki çocukların nasıl olmasın..

pardon ama konuyu ben dağıtmadım ,konuyu dağıtan arkadaşların yorumuna yorum yaptım ,sizde bir problem olduğu belli anneyi kaybet,babayı kaybet önemli değil ,ama kediyi kaybettin dünyan yıkılmış ,toparlamaya bak kendini ne diyim ....

Çocuğun küfür etmesi, her istediğini ağlayarak yaptırması ve annesinin tepki vermemesi doğru değil. Benimde kızım var 19 aylık anneme dahi gitsem diken üstünde olurum aman bişeye dahada önemlisi kendine zarar vermesin diye kaldıki arkadaş akraba ziyaretinde hic oturmam peşinde dolasmaktan ama sizin tepkiniz biraz aşırı geldi bana. Ne yapsın bu çocuklar, anne babaları meşgul eve tikilip tv yada internetle vakit geciriyorlar o enerjiyi atmalarî gerek, sartlar bizim cocuklugumuzdaki gibi değil bu sebeple azıcık anlayış lutfen.

Annemle babamı kaybettiğimde zil takıp oynamadım hanımefendi, 9 yıl baktım annemi ben yattığı yerde hiç de kolay atlatılacak şeyler değildi, anne bu öylesine biri değil, anlattığımı nereden tutup da böyle bir sonuca vardınız çözemedim
Oğlum hayatımdı, yoldaşımı gitti o gidince, o olmasaydı yaşadıklarımı asla taşıyamazdım
Sizde probleminizi çözmeye bakın, ciddi bir anlama güçlüğünüz var

Ya ben anlamıyorum gerçekten de. Bir çocuk
1. yağlı ya da etrafa bulaşacak bir şey yediğinde ellerini silmesi gerektiğini
2. Misafirlikte çekmecelerin karıştırılmaması gerektiğini
3. Müstakil bir evde yaşamadığını apartmanda yaşamanın kuralları olduğunu

kimden öğrenicek? Görebildiğim kadarı ile burdaki bazı yorumcu arkadaşların çocukları malesef annelerinden öğrenemeyecek. Laftan anlamayan çocuk nedir? Bakın misal çocuklarda kıskançlık olabiliyor bazen. Yeni doğan kardeşinin gözüne parmağını sokmak istemek gibi. Ay laftan anlamıyor çıkarsın çocuğun gözünü der misiniz? Yoksa sıkı kontrol altında tutar mısınız? Tutarsınız değil mi? O çocukta eşek gibi laftan anlamak zorunda değil mi? Neden çünkü göz çıkarmak kabul edilemez bir şey. Ha işte çocukların yapmaması gerektiğini düşündüğünüz şeylere göz çıkartma hassasiyeti ile yaklaştığınız her seferinde o çocuk laftan anlayacaktır. Sıkıntı sizin olaylara verdiğiniz önemde.

Tabiki de her çocuk aynı değil. Tabiki de bir kısmı daha inatçı. Ama çocuk işte, ay benimkinin de huyu böyle demek yerine ben inatçı bir çocuğu nasıl eğitebilirimi düşünmek lazım.

Kolaya kaçıyorsunuz arkadaşlar. Kocalarımız yanlış bir şey yapsa amaaan onun da huyu bu, biraz agresif ne olacak ki diyor muyuz? Peki hayattaki en önemli varlığımız olan, kişiliği ve karakterini oturturken bize en çok muhtaç olan varlıkta nasıll bu kadar rahat oluyoruz. Neyin inadı bu? Burda konu sahibine bir şeyi ispatlamaya çalışma derdiniz neden? O bütün çocuklardan nefret ediyorum falan dememiş. Ehil olmayan anne-babaların yetiştimeye çalıştığı çocuklar sinirimi bozuyor demiş. Hatta çuvaldızı da kendine batırarak en yakınına ablasına bile eleştiri getirmiş. Eminim aslında sizin de etrafınızda bir sürü insan var. Herkes anne-baba olmamalı dedirtecek. Ama nedense konu sahibi bunu kendi üslubuyla belirtince rahatsız oldunuz.

Son düzenleme:

ben sizin önceki yazdığınız yoruma göre yorum yaptım ,kafadan uydurup yorum yapmadım yani .....annenize ve babanıza allahtan rahmet dilerim ...

bi kere şu saçma batıl inançlardan kurtulun bence, yok kınarsan başına gelir bilmem ne.başıma gelse de, o gün de aynı şeylerin yanlış olduğunu elbet yine düşünürüm, başıma geldi diye farklı şeyler düşünmeye başlamam.bir insanın evladı hırsızlık yapsa, evladı yaptıktan sonra iyi bir şey olduğunu mu düşünecek?hırsızlık gene hırsızlıktır yani, kötü bişeydir.bu durum için de öyle,yarın bigün benim başıma gelse "vah büyük konuştum da başıma geldi" demem, kendi hatalarıma bakarım önce, ki bu bence daha mantıklı olur ve en azından bi çözüme taşır.ayrıca, olgunlukla terbiye aynı şeyler değildir.40 yaşına gelen ama hala son derece terbiyesiz olan insanlar var.terbiyenin yaşla alakası olmaz, aileden ne gördüysen odur terbiye.yıllar içinde belki biraz değişir, törpülenir ama bambaşka bişey olmaz sonradan.bu bahsettiğiniz örneğe gelince, demek ki o çocuğu terbiye edecek yöntemi bulamamışlar, bu çocuğun laftan anlamadığı anlamına gelmez.neden sizce çocukları eğitmenin onlarca farklı yolu geliştirilmiş?çünkü hepsine aynı yöntem işe yaramıyor, hepsinin anladığı bir dil var.birini odasına kapatırsın, birini bi hafta parka götürmezsin, birinin oyuncaklarını alırsın.biriyle konuşmazsın.çeşit çeşit ödül-ceza yöntemi var.çocuk dünyaya geldiğinde beyaz bi sayfa gibidir, ebeveynler o sayfaya ne yazarsa çocuk o olur.kimse kendi yetersizliklerini ve eğitim vermedeki eksikliklerini küçücük çocuklardan çıkarmasın.

Son düzenleme:

anlamazlar boşa yorma kendini, onlara göre doğuştan problemli ve problemsiz çocuklar var.biz eğitim veremiyoruz demiyolar da çocuğun problemli olduğunu söylüyolar.çünkü böylesi daha kolay, suçu bacak kadar çocuğa atmak daha basit bişey.bana bişey kanıtlamaları önemli değil, herkes kendi çocuğunu dilediği gibi yetiştirsin.sonuçta yarın bigün çocukları iyi insanlar olduğunda da onların evladı olacak, kötü insanlar olduğunda da.disiplinsiz, vurdum duymaz, çocuk mu kedi yavrusu mu yetiştirdiği belirsiz insanlarla dolu etraf.bu insanların ahlak,saygı ve terbiye kavramı ne acaba, ya da öyle kavramlar var mı hayatlarında merak ediyorum doğrusu.

Şu kınama başına gelir laflarından gına geldi. Cevap verecek söz bulamıyorum bari bunu söylerim'e dönüştü bu laf.

Ama aynı anne baba bu kardeşlere aynı şekilde mi davranıyor acaba? Ben bunu yapabilen ebeveynlere pek şahit olmadım da. 2 kardeş düşünün, çocuklar bir oyuncak için kavga ediyorlar, sonra da aile diyor ki büyüğe: "küçüktür o çocuğum ver kardeşine oyuncağı". Küçük kardeş mutlu, peki ya büyüğü? Tabii ki kişini kendi karakteri de çok önemli, ama bu gibi ince noktalar da kardeşleri birbirinden farklı tavırlar takınmaya itiyor olabilir.

Arkadaşım sana bir olay anlatayım yaklaşık olarak 19-20 sene 1.katta oturduk üst katımızın 3 çocugu vardı tabi o kadar küçük değillerdi evin içinde top oynarlar,ip atlarlar ellerine ne bulurlarsa aşagı atıp dökelerdi annem kadını kaç sefer uyardı ama ne yapayım çocuk çamaşır seriyoruz üstünden su boca ediliyor yada çocugu içtigi çay sogumuş çamaşırın üstünden döküyor bunlar büyüdü tabi hep çocuk kalacak halleri yok üniversite ögrencisi oldular hatta 2 tanesi bitirdi ve biliyormusun yine aynı değişen hiçbir şey yok evin içinde yine aynı şekilde ip atlıyorlar,maç yapıyorlar ellerine ne bulurlarsa kapının önüne atıyorlar, şimdi oradan taşındık ama bir insan 7 de neyse 70. de aynıdır.

muhalefet oluyum da nası olursam oluyum diyolar işte

Ama insan akılcı mantıklı cevaplar bekliyor, karşılığında duyulan lafa bak... Kınama başına gelir... Bu mu yani? Cevap namına bunu mu bulabildiniz?

İnsan bekliyor ama...

bekara kadın boşamak kolay misali sizin düşünceleriniz....... kınamakla ilgili hadisler bile vardır batıl inaçla alakalı olan birşey değildir..
hem ben çocuğun terbiyesiyle değil içindeki çoşkuyla olgunluğu karşılaştırdım, terbiyesizlik ayrı birşey ama oyun oynayan çocuklar ses çıkarırlar sevinirler koşarlar eğlenirler bu terbiyesizlik değildir ama siz sanırım bunu terbiyesizlik olarak algılıyorsunuz çocuğun ses etmesi bile böyle sizin için, ama çocuklardan kuzu gibi oturup sessiz sessiz uslu durmasını bekleyemezsiniz, çünkü her terbiyeli çocukta oyun oynar oynarken eğlenir ve elbetteki güler gülücükleriyle etrafa neşe saçarlar dünya döndükçe bunu engelleyemezsiniz ve çocuklar iyiki varlar iyiki hayatlarımıza neşe katıyorlar, siz rahatsız oluyorsunuz başınız şişiyor diye onlar terbiyesiz olmuyorlar, adı üstünde çocuk oluyorlar...

Mavi yaptığım kısım "kınama başına gelir"den daha orijinal.

Başkalarını rahatsız etmek terbiyesizliktir. O çocuk etrafa neşe saçacak diye benim çocuğumu uykusundan ediyorsa, oyun oynamak için etrafı kırıp döküyorsa, onun adı çocuk değil edepsiz çocuktur. Sizin çocuğunuz hayatınıza neşe katarken bir başkasınınkini mahvediyorsa onun adı da kul hakkıdır.

Bu arada birşey dikkatimi çekti, burada etrafa zarar veren çocuklardan bahsediyorsunuz ve sizler ısrarla etrafa neşe saçan sevgi yumurcağı gülücüklü çocuklardan bahsediyorsunuz. Bir tür normalleştirmeye çalışmakmı bu onu anlamadım.

kendin söylemişsin anlamdığın için ben ne desem boş olur boşver gitsin

Üzgünüm ama o hayvanların hepsi özel olarak ıslah ediliyorlar. Hiçbirisi doğal genotipine sahip değil. Araştırabilirsiniz.
Bu nedenle vücutlarında kocaman kistler oluşmuş onlarca kedi ve köpekle çalıştım. O hayvanlar doğal yaşam alanlarından uzaklaştırılmanın bedelini çok ağır ödüyorlar.

Ayrıca benim sevgiden anladığım çok farklı. Ben bir şeyi seviyorsam ona zarar veremem yada herhangi bir şekilde zarar verilmesini teşvik edemem. Bu hayvanları doğal yaşam alanlarından ayırarak, ev ortamına adapte olmaları için bir sürü seleksiyona maruz bırakmasaydı insanlar, hiç kimse onları yaşatmak için uğraşmaya çalışmazdı.

PC: Fikirlerinize saygı duyduğumu belirtmek isterim. Bende hayvanları çok severim ve insanların birlikte yaşadıkları canlılara alışmalarını da son derece doğal karşılıyorum. Baktığım yeri iyi anlatabilmişimdir umarım...

Son düzenleme:

kendin söylemişsin anlamdığın için ben ne desem boş olur boşver gitsin

Kabul etmek neden bu kadar zor ben de onu anlamadım :44: sevgicankurt kötü bir şey söylememiş ki? O kadar yazmış, sormuş size ama siz sadece bu yazının içinde "anlamadım" kelimesine takılmışsınız. :44:

şöle bir şey söleyecegim
benim çocugum 6 aylıktan beri bir ananede bir babanede büyüdü
ben çalışan bir anneyim
evladımı kendi kalıbımda,kendi istediğim şekilde yetiştirmye çalışsamda
günün 4/1 bu insanlarla beraber geçiyor
ananeye gidip onun huyuna suyuna alışıyor,bananeye gidip aynı...
çok şükür çocugum çogu çocuktan olgun ve akıllı uslu bir çocuk
bu tam tersi de olabilirdi
şımarık her dediğini yaptıran ki ananeyle babaneyle büyüyen çocuklar %90 böle
ne yapabilirdim şimdi
bu çocuga nasıl terbiye verebilirdim odaya mı kapatacaktım.dışarımı çıkarmıycaktım
her olumsuz şeyi anne babaya maletmeyin...
Hayat şartları insana ne getirir bilemezsiniz...
Senin eğitemeyecegin durumda çocuguna hükmedemeyecegin durumda bunun suçlusu aranmaz...

Kinama olayina bnde katilmiyorum
cok buyuk konusmusluklarim vardir belki nadir ornekleri vardir aileler den bagimsiz olarak gelisen olaylar
fakat kizim da iko yas sendromu yasadi yeri geldi aglayarak dedigini yaprmtirmak istedi cunku cocuklar anne babayi deneme tahtasi gibu kullaniyorlar cocuklar onlarin tavrina gore yonleniyorlar
birsey icin agladimi aglamasina izin verdim su an 7 yasinda istedigim yada olmasi gerektigi gini bir cocuk oldugunu soyleyebilirim
bir arkadasin koltuklari mahfolmus ve anne hic tepki vermemis aile cok hatali acaba kendi evinde buna musade edrrmiydiki
kesinlikle aile yetistirme cocugun kisiligini cok cok etkiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…