COCUKLAR YARIŞ ATLARI DEGİL

evet okadar dogru ki bu söylediklerin resmen sisteme robotlar yetiştiriyoruz.Ama sistem ne olursa olsun herzaman cogunluktan korkulmustur kimse cogunluga ters gitmek istemez.Bütün anneler bi serzenişte bulunsalar itiraz etseler eminimki eski sistemden eser kalmaz.

son dediğinde popüler kültüründe etkisi var, misal yeni nesil abd vietnamda kazandı zannediyor, rombo ve bilimum hollywood filmleri sağolsun

demek istediğim temel bilgileri verdikten sonra öğrencileri ilgi alanlarına göre ayır, baştan ayrılmış olsak ben muthemelen avukat ya da gazeteci olurdum, ama te liseye kadar zorunlu matematik vardı

Çernobil? Atom bombası atmak? Amerika? Eyvah eyvah. İyi bir komplo teorisi olurmuş ama. Senaryo yazılsa tutar.

Sistemde hatalar var muhakkak. Keske devlet eğitime daha fazla katkı sağlasa..en basiti olimpiyatlara bak türkiye'den kaç sporcu katılabiliyor.spora bile yeterli maddi katkı sağlanamıyor ve önemde verilmiyor.
Ülke eğitime önem vermiyor.sorunumuz biraz da bu bence.

ben de sürekli okumaya karşıyım. yani en azından şu an ki sistemle okumak çok da önemli değil. oğluma asla baskı yapmayacağım. şu okula git, şu sınava gir, şunu başar, bunu başar demeyeceğim. okuma yazma bilsin gerisinde neye meyli varsa onu yapsın.

lisede senden adam olmaz diye haykırılan tüm arkadaşlarım istisnasız özelde başarılı oldular kendi işini kuranlar oldu, bu eğitim sistemi kişiyi ancak köreltiyo, ama mecburuz heralde okula göndermeye, biz de var mı aile eğitimi?
sanırım yok

başka ülkelerde anne baba yeterli eğitim düzeyindeyse bu mümkün

Hepimizin istediği o. Ama mümkün mü? Ya da biz görebilir miyiz?

Aslında lisede sözel bölüm seçince haftada iki saat falandı matematik dersi. Onda da türev integral falan öğretmiyordu hocalar. Dil ve spor sınıflarında da aynıydı. Şu an öyle mi bilmiyorum.

Müzik ve matematik birbirine çok benzer mesela. Yanılmıyorsam mozart matematik denklemleri üzerine yazıyordu bestelerini. Matematiği anlamayan müziğe yetenekli olsa da bir yere kadar ilerler demişti müzisyen bir tanıdığım da. Ama bizim ülkemizde bu çocuğun kafası matematiğe, derslere basmıyor sesi de güzel müzisyen yapalım bari diye keman derslerine falan başlayan aileler var. Ailelerin eğitilmesi gerek başta.

Ben sanırım baska bır bolgede yasıyorum , benım yasadıgım yer oyle elıt fılan degıl.

Sınıfın yarısı spora gıdıyor, oylekı aıleler maddı durumları cok ıyı olmasada ne yapıp ne edıp ındırımlı bır sekılde yazdırıyorlar, veyahut dans kursuna gıdıyor cocuklar ben cevremde haldır haldır ders calısan bır cocuga daha rastlamadım yakın arkadasımın oglu teog'a hazırlanıyor evet cok calısıyor bos vakıtlerındede yelken kulubunde. Eger aıle bılınclıyse zaten butun zamanını cocuk ve ımkanlar dahılınde sanmıyorumkı haldır haldır ders calısmıs olsun.

Ayrıca yetenek denmıs, denenmeden oda bılınmez cocuk cok ıster ama ıyı bır futbol oyuncusu degıldir de voleybol oynayabılır.

Denemek lazım, eger okul, kres, vs kurumlar olmasa kı sporda bıle bu yarıslar var , ne olacak nasıl olacak.

Neysekı hepımız mukemmel duzeyde bılgılı annelerız, bız egıtırdık zaten vaktımızde oldukca bol bılgımızde super, bız ısteyken nıneler bakıyor nasılsa. O gun senın bugun benım , herseyden haberdar olabılırlerdı.

köy enstitülerini geri kursunlar bitti gitti, amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, derdin dermanı bu, bence

Ben o kısmı çözemedim tam. Bizim nesil hem okula gitti hem dershaneye gitti hem özel ders aldı. Şimdiki nesilde böyle yetişiyor ( Benim çevredekiler öyle en azından) Bakıldığında eğitime çok önem veriyoruz gibi görünüyor değil mi? Başka milletten birine anlatsan afallar eminim. Liseyi hatırlıyorum. 5 gün okul 3 gün sabah 8 akşam 8 ders çalışıyorum. ( okuldan sonra etüte gidiyorum. ) Haftasonu yine kurs. Gerçi yararını gördüm mü? Gördüm. Hukuku o bilgiler sayesinde daha doğrusu o temel sayesinde tutturdum ama hiçbir şey başaramayanlarda oldu. Aptal insanlarda değillerdi.

Şu an para kazanmak önemli. Yani aslında güç. Güçlü oldun mu okusan da olur okumasan da.

Şöyle söyleyeyim bEnver yetenekli oldukları alanda eğitim alsalar bile bu alanda devam ettirebilecekileri garanti değil.
Bir soru;mega kent İstanbul'da kaç tane buz pateni pisti var?Tamam bu çok önemli değil diyebiliriz en azından mesleki açıdan.ama dediğim şu her alanda gelisebilecek çocuklar yetiştirmek için her alanda fırsatlar sağlamak lazım.
Bilime yada bilimsel gelişmelere dahi olanak sağlanamıyor. Bu yüzden bu alandaki eğitimler de sönük kalıyor sanki..

Evet. Yine nereye bağlanıyor işin sonu? Paraya.

Özgür bolatın konu ile ilgili çok güzel yazıları var. Mesela parayı lidyalılar buldu. Bunu biliyoruz. Ama niye lidyalılar? Bunu bilmiyoruz. 2.dünya savaşı diye bir savaş var. Nasıl çıktı, niye çıktı bilmiyoruz. Türkiye nasıl büyük özveriyle bu savaşın dışında tutuldu yok. Sonra inönüyü kötü sanıyor cahiller...

Eğitim sistemi kötü değil, çok kötü... en başta el yazısı faciası olmak üzere... çok dertliyim kızlar.

bravo siz gerektigi kadar cocugunuzu sosyallestiriyorsunuz zaten ilgi alanları genişliyor.Ben okula göndermeyelim demiyorum sistemi hafifletelim bilgileri cok derinlerden vererek baslamayalım egitime daha yüzeysel mesela ezberden cıkalım artık topyekun yok edelim demiyorum egitimi.Evet egitim fazlasıyla var ama ögretim yok.ezber var.ezber dedigimde sadece sözel degil.Matematiklerimiz bile ezber.Formülleri ezberle çöz.Matematigi ele alalım mesela.Dogayı arastırarak buldular matematiği doganın matematiği keşfedildi pi sayısını 3.14 diye ögrendir ve problemde yerine bu rakamı koy çöz soruyu. Bu mudur?Egitimimiz bu işte halbuki pi sayısını inceletmeliler mesela dogadaki örneklerini vermeliler o çocuk hayretler içinde keşfetmeye koyulur.Matematiği zeki olma kriteri olarak degil kutsal birşeyi keşfeder gibi bakmalı baktırılmalı daha dogrusu.Temel egitim alınmalı deniyor ben bu egitimi ezberden alsam ne almasam ne?Mücadele bilgisayar gibi bilgiyi depolamaya calışmak oldu.Beyin üretmekten cok hafızasında tutmaya calısıyor.Bu sekilde egitimin ruhunu almadan ezberini alan mühendise mühendis bile denmemeli.Hafızası ve hırsı iyiymiş diyorum okadar.Özgün ne katmış mesela bu dünyaya okadar emek veripte .Yeni bir formül geliştirebilmiş mi?Varolan formüllerden standart evler yapmışsa onu her mühendis yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…