- 21 Mart 2016
- 210
- 162
- 34
-
- Konu Sahibi Birikiucdort
- #1
Evet eğitim sistemi yanlış. Evet çocuklar yarış atı gibi yetiştiriliyor son dönemde sınavlar yüzünden. Ancaaak ilkokul ve ortaokulda öğretilenler hatta kısmen lisede öğretilenler hayatta her insanın bilmesi gereken şeyler. Mesela dört işlem bilmeyen bir insan korkunç yetenekli de olsa nereye varabilir? Fen bilgisinde kendi vücut yapısını yüzeysel de olsa öğrenmesi gerekli değil midir mesela? Ya da burda en büyük derdimiz olan kendi dilini yazamayan insanlar mı yetiştirelim?
Konservatuar örneği de pek olmamış bana kalırsa. İlkokul sonrası yetenekli çocuklarınızı güzel sanatlar ya da konservatuar sınavlarına sokabilirsiniz. O kadar yetenekliyse zaten üniversiteye kadar beklenmez. Hadi aile bilmiyor bunu diyelim üniversite baraj puanı liseyi bitirebilmiş her bireyin geçebileceği seviyede. O kadarını dahi beceremiyorsa bir problem vardır. Barajı geçtikten sonra da olay yetenekte biter.
Yani tamam eğitim sistemi yamuk da hiç bişey mi öğretmeyelim bu çocuklara? Boş beleş insanlar mı olsunlar?
Egitim sistemi standart dersler üzerinden degil yetenekler üzerinden yapılmalı
Katılıyorum ve ekliyorum; anneler lütfen çocuklarınıza her mesleğin değerli, her dersin önemli olduğunu kavratın. Ülkemizde hala matematiği yapan çocuk zeki ama sözeli yapan çocuk değil gibi bir algı var. Değişsin bu artık. Lütfen.Turkiyede eğitim zaten yerlerde sürünüyor bir çok ülkeden gerilerdeyiz biliyorsunuz.Bu yüzden fikrinize katılmıyorum. Çocuk her konuda bilgilenmeli.ilerde öğretmen ve ailesinin de desteği ile yetenekli ve istekli olduğu konuda eğitimini tamamlar zaten.
Fakat şu konuda hak veriyorum size. Hep matematik fen tarih vs değil çocuklara kitap okuma alışkanlığı verilmeli.Aileler bu konuda destek olmalı.
Her çocuğun bir yeteneği yok ki. Nasıl çocukları yeteneklerine göre sınıflandırıp o dersleri almasını sağlayabiliriz?
Yani temel dersler onlar ve bu dersleri almak zorundalar.Biz İngiltere de yaşıyoruz burada da öyle.kixim liseye gidiyor üni hazırlık aşamasında ve seçtiği derslerin yanisira o temel dersleri de almak zorunda.Katılıyorum ve ekliyorum; anneler lütfen çocuklarınıza her mesleğin değerli, her dersin önemli olduğunu kavratın. Ülkemizde hala matematiği yapan çocuk zeki ama sözeli yapan çocuk değil gibi bir algı var. Değişsin bu artık. Lütfen.
Her çocuğun yeteneği olsa dahi sırf yeteneği var diye temel eğitimi vermeyelim, herkesin bilmesi gereken şeyleri öğretmeyelim mi? Dünya tarihini, kendi ülkesinin tarihini bilmeyen çocuklar mı yetiştirelim mesela?
O çocuklara temel eğitimi vermeden ne verebilirsiniz bir düşünün hanımlar?
Uslu sayilar aklimda ama cografya bilgilerinin hicbiri aklimda degil.katılıyorum,temel bilgiler yeter kim hatırlıyo fonksiyonları türev integrali falan
Yani temel dersler onlar ve bu dersleri almak zorundalar.Biz İngiltere de yaşıyoruz burada da öyle.kixim liseye gidiyor üni hazırlık aşamasında ve seçtiği derslerin yanisira o temel dersleri de almak zorunda.
Aman çocuğum çok yoruluyor aman stres olmasın diye düşenmek doğru değil. Hayatin zorluklarına ve disipline alışmak zorunda.
Yani temel dersler onlar ve bu dersleri almak zorundalar.Biz İngiltere de yaşıyoruz burada da öyle.kixim liseye gidiyor üni hazırlık aşamasında ve seçtiği derslerin yanisira o temel dersleri de almak zorunda.
Aman çocuğum çok yoruluyor aman stres olmasın diye düşenmek doğru değil. Hayatin zorluklarına ve disipline alışmak zorunda.
Aynen dediğin gibI. Çocuğa daha kuccukken verilmeli o sorumluluk duygusu. Çocuk bilmeli ders çalışmanın kendi görevi olduğunu. Tabiki asker gibi sürekli disiplin edilsin demiyorum çünkü fazlası depresyona sokar okuldan soğutur. O dengeyi iyi ayarlamak lazım.Mesele sorumluluk bilinci aslında myflower. Bizim ülkemizde en çok eksik olan şey bu.
Okula gitmenin ders çalışmanın (başarılı olup olmamak değil) çocuğun sorumluluğu olduğunu aileler kabul etmiyor ki çocuklar öğrensin.
Konuda bile "kavga ederek ders çalıştırmaktan" bahsedilmiş. Görev bilinci verilmiş, sorumluluk aşılanmış bir çocuk zaten kavgaya gürültüye gerek kalmadan görevini yapacaktır. Ama aile çocuğun ders çalışmasını kendi sorumluluğu olarak gördüğü için sonuç bu oluyor.
Uslu sayilar aklimda ama cografya bilgilerinin hicbiri aklimda degil.
Ogretmekle ezberletmek arasindaki farkin ne oldugunu bilmeyenlerin verdigi egitimler sonrasinda sinavlara giriyoruz.
Iyi ezberlersen yetistirilen bitkiler, nerede hangi yanardag var bilirsin. Yoksa benim gibi hala bilemezsin.
Maalesef birde egitimli insan deyince universiteli olma kriteri var. Sanki universiteler gercekten bilim yuvasi, egitim kriterleri yanlis.
Tum bunlari bilebilmek icin cocuk sahibi olmaya gerek yokCuteMom bende cocuk oldum, fikir sahibi olmak icin bilgimde deneyimimde mevcut.
okulda verildiği kadarıyla kim hatırlıyo ki dünya tarihini falan, almanya yenildi diye biz de yenildik tarih bilgisi bu, ben meraklıyım konuya kitaplarımın çoğu tarihtir ama okulda anlatılan çoğu şeyi unuttum, özetle öğretilen (?) şeylerin de verilme şekli yanlış, ezber paso
sözel şeyler belki gerekli ama ben hayatta türevi nerde kullanıcam mesela, integrali fonksiyonları, vidanın bilmem neyin yarı çapı .....