- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
Başka birisinin çocuğuna bakmak büyük sorumluluk bence. Direk bunu söyleyebilirsiniztam onu soracaktim. kadin cok kurnaz biri. hani aslinda bilipte bilmez ayagina yatar cogu seyi. acik acik ne desem acaba? surekli goruyorum bu insanlari sanirim biraz ondan cekingen davraniyorum
Canından bezmiş halini at canın ne kıymetli derlerse evet diyebilirsin en azındanBu defada malin ne kiymetli derler brlki, gerci ne dusundugu umrumda degilde ablayida doldurur belki
valla canım aynı şeyi yaşadım, hatta daha kanırtarak yapmıştı komşum. Hafta içi hafta sonu dinlemezdi yollardı çocuklarını, öbürü de görüp yollamaya başladı. Eşim evde olurdu yine yollarlardı. Hamileydim kanamalı yatıyodum o halde bile yolladılar. En son kapıdan çevirir oldum çocukları. 3 günlük lohusaydım yine yolladılar kapıdan annesine seslendim bu halimle çocuk eğleyemem diye. Ertesi gün hayırlı olsuna geldiler. Çocukları yollamayın bana benim yardıma ihtiyacım varken çocuk bakamam bir de, dinlenmek istiyorum ben dedim. O oldu. Şimdi çekinirler benden. Bahçede oynasınlar benim evim yuva mı hayret bi şey ya.tam onu soracaktim. kadin cok kurnaz biri. hani aslinda bilipte bilmez ayagina yatar cogu seyi. acik acik ne desem acaba? surekli goruyorum bu insanlari sanirim biraz ondan cekingen davraniyorum
Benim annem de o izin vermeyenlerdendi , bende annr olduktan sonra anladım. Ama sizin çocuğunuz henüz küçük yani kadının sürekli bunu yapması çok yanlış. Başına birşey gelse mahvolursunuz Allah korusun. İnsanların bu kadar sorumsuz olmasına hayret ediyorum.Valla simdiki cocuklarda bu tuhaf. Ya da ben ebeveyn olmayi beceremiyorum cidden. Butun arkadaslari birbirine gidiyor geliyor oglumda istiyor ozeniyor sanirim.
Bizim zamanimizda arkadas evinde kalma vardi hayatta ailem izin vermezdi, simdi devir daha kotu ve ben gecte olsa annemi anladim: (
Ben ilk çocuğuma doğum yaptigimda arkadaş grubumuzdan iki aile nerdeyse her gün bize "beni görmeye" geliyorlardı.Cocuklari 4 yas civarindaydi ve tek cocuklari vardi.Anneler yanlarindaydi ama hicbir sekilde cocuklarina bakmiyorlardi...bebegin gozune parmagini sokan,kafasini tam tur cevirmeye calisan,bebek icinde uyurken yatak odamdaki bebek yataginin icine atlamaya calisirken buldugum...Hergun çocukların elinden bebeği korumaya çalışmak benim için ekstra sıkıntıyı. Sonradan aydim benim lohusa depresyonum için değil kendi çocuklarını kardeşe ,eşlerini ise yeni bir bebeğe ısındırmak içinmiş bu ziyaretler ...Benim annem de o izin vermeyenlerdendi , bende annr olduktan sonra anladım. Ama sizin çocuğunuz henüz küçük yani kadının sürekli bunu yapması çok yanlış. Başına birşey gelse mahvolursunuz Allah korusun. İnsanların bu kadar sorumsuz olmasına hayret ediyorum.
Bazen cagirirlar caya kahveye ama ben cocuklarin gurultusunu cekecegime gitmem prk, bi kac defa gittim ama...Bence burada anne kadar komşu abla diye tabir ettiğiniz kişinin de hatası var. Evime gelen misafir benim sorumluluğumdur, çevreme zarar veriyorsa bende izin veriyorumdur. Ben komşu kişinin de evim dağılmasın yada rahat sohbet edelim amaçlı çocuğun size gönderilmesine göz yumduğunu düşünüyorum. Madem çocuk komşunuzun evine geldiğinde sıkılıyor o zaman sizi çağırsın, muhabbetlerine sizde katılırsınız hem. Çocuklarda oynar, koşturur.
Bence direkt komşunuz ile konuşun, çocukların dersleri, uyku saatleri açısından sorun yaşadığınızı, düzenin bozulduğunu, bazen gezme planınızı iptal etmek zorunda kaldığınızı anlatın. Eşinizin de rahatsız olduğunu söyleyin, "ikimizde yorgunduk erken yatmak istedik, kızı gönderemedik bir türlü evine, eşim bana söylendi" gibi bir şeyler söyleyin.
Ayrıca siz evde yoksunuz eşiniz evde yalnızken çocuk göndermek ne kadar ayıp. Beylere kendi çocuklarına zor baktırıyoruz. Birde kız çocuğu bu, çok iyi insanlar olabilirsiniz ama aile bundan nasıl bu kadar emin. Anne her anlamda çok rahat. Çocuğu başımdan savayım tavırlarında.
Benim annem de o izin vermeyenlerdendi , bende annr olduktan sonra anladım. Ama sizin çocuğunuz henüz küçük yani kadının sürekli bunu yapması çok yanlış. Başına birşey gelse mahvolursunuz Allah korusun. İnsanların bu kadar sorumsuz olmasına hayret ediyorum.
Ben ilk çocuğuma doğum yaptigimda arkadaş grubumuzdan iki aile nerdeyse her gün bize "beni görmeye" geliyorlardı.Cocuklari 4 yas civarindaydi ve tek cocuklari vardi.Anneler yanlarindaydi ama hicbir sekilde cocuklarina bakmiyorlardi...bebegin gozune parmagini sokan,kafasini tam tur cevirmeye calisan,bebek icinde uyurken yatak odamdaki bebek yataginin icine atlamaya calisirken buldugum...Hergun çocukların elinden bebeği korumaya çalışmak benim için ekstra sıkıntıyı. Sonradan aydim benim lohusa depresyonum için değil kendi çocuklarını kardeşe ,eşlerini ise yeni bir bebeğe ısındırmak içinmiş bu ziyaretler ...
Valla yasayarak ogrenilecek birsey bu. Iyi gittigi surece insanlar birsey demez, sma 1 kez yolunda gitmese duyarsin sesleriniBence bir şekilde halledilmesi gereken bir konu. Allah korusun sizdeyken düşse bişey olsa ne olacak?
Zaten kiz gelmese ya da benimkiler cagirmasa, annesi neden kizimi kabul etmedin diyemez.Hiç anneyi filan araya katmanıza gerek yok çocuklar geldiğinde net bir şekilde hayır bizim oyun saatimiz bitti diyeceksiniz yada bizim dinlenme saatimiz diyeceksiniz (tabiki bunu öncelikle çocuklarınızla halletmeniz lazım onun yanında yaygara koparmasınlar koparsalarda umursamayın)
Velev ki geldiler 1 saat oynadılar yine net bir şekilde hadi bakim çocuklar herkes evine anneler yokken başkasının evinde 1 saatten fazla durulmaz diyeceksiniz yada benim başım çok ağrıyor haydi canım sizde evlerinize diyeceksiniz yada temizlik yapıyorum bugün oyun yok diyeceksiniz bu şekilde bi kaç kez geri çevirdiğinizde illa ki vazgeçecekler yani malesef analarının vermediği eğitimi siz vericeksiniz anneleriylede karşılaştığınızda başım tutmuştu işim vardı yağmur yağdı sel aktı diye bahaneleri sıralıyacaksın yapacak başkada bişeyin yok
Başka birisinin çocuğuna bakmak büyük sorumluluk bence. Direk bunu söyleyebilirsiniz
Sizin abla dediginiz komsuya geldiginde kadin kizini size gonderiyorsa eger falanca abla ben de bunaldim evde sana geleyim deyin cocuklarinizi da alin komsu ablaya gecin. El mi yaman bey mi yaman. O kiz kapiya her geldiginde siz de kavimler gocu gibi komsu ablaya giderseniz ve her gittiginizde misafirligin hakkini verirseniz sorununuz cozulur. Kizin annesi bir tarafa komsu ablaya guvenmeyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?