Arkadaşimin vefati

Az once bir haber aldim. Yakin arkadasim degildi bir kac kez tanismis oldugum ayni ortamda gordugum biriydi selamlastigim. Tasindigimiz sehirde yasiyordu kendisi. Cok guzel civil civil hem yuz hem kalbi guzel bir kizcagizdi. Meslegi vardi avukatti calistigi sure boyunca evini aldi arabasini aldi. Eside cok iyi adamdi. İki cocuklari oldu arka arkaya. Biri iki biri 4 yasinda filan olmalari lazim o civarlarda yani. Kansere yakalanmisti oda. Pankreas. Hersey 7 ay icinde olmus bitmis. Bir ay olmus vefat edeli bugun ogrendim. Cok yakin olmamiza gerek yoktu konuyu actim ama icim paramparca. Kandil icin aradiklarimi bile yarida kestim oyle modum dustu. Bugun zaten kadir gecesi diye aramistim bu vesileyle vefat haberini ogrendim.bilenler bilir gecmiste bende kanseri yasadim atlattim. Ama atlattim diyemiyorum. Her an sicrama riski var genetik cunku. Senelerce cocuk yapmadim. Dusunmedim istemedim kendi keyfimce. Sonra hastalaninca hepten vazgecmistm. Sonra bu sene Allah bir mucize verdi. Dogumum bugun yarin bekleniyor. Bebegim saglikli ben saglikli suan. Ölüm cok soguk. Korkularim bin kat artti bu haberden sonra. 32 yasindaki kiza oturdum agladim. Cocuklar ne olacak. Ölüm neden bazen bu kadar erken. Reva degil desem isyana girecek. Cok korkuyorum ölmekten degilde cocugum kalirsa ne olacak. İnancli biriyim eksik gidersem Allah katinda o korkularimda var. Bilmiyorum ama modum cok dustu cok uzgunum.😔

Ölüm çok yakın bir o kadarda uzak. Ablam 2005 yılında lenfomaydı hastaneler doktorlar az yeni yeni tedavi bulunuyor çoğu zaman deneme yamulma. Yoğun bakımlar, kateter takılmasında delinebilen ciğerler herşey çok karışık, imkansız yoğun bakımda öldü ölecek ellerimizden kayıp gidiyor çocukları 5-3 yaş iki tane daha iyileşmeden bir haber kuzenim 25 yaşında sapa sağlam hiç birşeyi yok 15 gün yoğun bakım sonra toprak. Ablam hala bizimle 3. çocuğu 16 yaşında kuzenimin vefatıyla bir.
Yeniden doğdu yavrusuyla ne olur ne olmaz kordon kanı sakladık ama gerekte kalmamış vücut kendini resmen yenilemiş. Ölüm çok değişik yazı çok farklı. Siz ablam gibi olun 🤲🏻 Umut olsun ♥️

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🤲
Bende anneannemi pankreas kanserinden kaybettim. Zor bir durum özellikle çocuklar için ama bu dünyada hepimizin bir sınavı var çocuklarında sınavı buymuş. Rabbim onları hep iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bizim de kansere malesef genetik yatkınlığımız var. Kontrol ediliyorum 6 ayda bir ama hiçte düşünmedim ölürsem ne olur diye sizde düşünmeyin. Kötüyü çağırmayın.

Az once bir haber aldim. Yakin arkadasim degildi bir kac kez tanismis oldugum ayni ortamda gordugum biriydi selamlastigim. Tasindigimiz sehirde yasiyordu kendisi. Cok guzel civil civil hem yuz hem kalbi guzel bir kizcagizdi. Meslegi vardi avukatti calistigi sure boyunca evini aldi arabasini aldi. Eside cok iyi adamdi. İki cocuklari oldu arka arkaya. Biri iki biri 4 yasinda filan olmalari lazim o civarlarda yani. Kansere yakalanmisti oda. Pankreas. Hersey 7 ay icinde olmus bitmis. Bir ay olmus vefat edeli bugun ogrendim. Cok yakin olmamiza gerek yoktu konuyu actim ama icim paramparca. Kandil icin aradiklarimi bile yarida kestim oyle modum dustu. Bugun zaten kadir gecesi diye aramistim bu vesileyle vefat haberini ogrendim.bilenler bilir gecmiste bende kanseri yasadim atlattim. Ama atlattim diyemiyorum. Her an sicrama riski var genetik cunku. Senelerce cocuk yapmadim. Dusunmedim istemedim kendi keyfimce. Sonra hastalaninca hepten vazgecmistm. Sonra bu sene Allah bir mucize verdi. Dogumum bugun yarin bekleniyor. Bebegim saglikli ben saglikli suan. Ölüm cok soguk. Korkularim bin kat artti bu haberden sonra. 32 yasindaki kiza oturdum agladim. Cocuklar ne olacak. Ölüm neden bazen bu kadar erken. Reva degil desem isyana girecek. Cok korkuyorum ölmekten degilde cocugum kalirsa ne olacak. İnancli biriyim eksik gidersem Allah katinda o korkularimda var. Bilmiyorum ama modum cok dustu cok uzgunum.😔
Allah rahmet eylesin.
Ölüm soğuk, kabullenmesi zor.
Ama çok yakınımın sürecinden sonra artık şuna net bir şekilde eminim, vakit gelmedikçe hiç bir bahane seni götürmüyor. 20 yıldır kanserle mücadele ediyor tanıdığım. son 1 senedir bambaşka nedenlerde dolayı 5 kez ameliyat oldu ki kanser bıçak sevmez derler. Hala yola devam ediyor. Her ameliyat öncesi doktorların "anestezi her zaman risk ama sizin hastanız için riskin çok ötesinde bunu bilin lütfen" diyerek alıyor ameliyata.
Bu yüzdendir ki o kanserdi bende kanserdim diye kıyaslamayın. Allah sağlıkla, huzurla bebeğinizi büyütmeyi nasip etsin inşallah.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Gerçekten çok üzüldüm.

Söylediğin her iki şeyi de anlıyorum. Ben de senin gibi çok iyi bir arkadaşımı kanser yüzünden kaybettim. Ama benim hikayem tam tersiydi, arkadaşım bana çok yakındı ve onu asla unutmadım. Çünkü o gerçekten çok iyi ve merhametli bir insandı. Hayat zorlaştığında ve büyük bir baskı hissettiğimde, sadece gözlerimi kapatıyorum ve onu hatırlıyorum. Böylece hayatta güzel şeylerin de olduğunu kendime hatırlatıyorum ve güç buluyorum. Yani o, öldükten sonra bile bana teselli veriyor.

Ben de kanserle mücadele ettim ve şimdi iyiyim. Eğer çocuğun için çok endişeleniyorsan, kontrollerini daha sık yaptır ve eğer Allah korusun bir şey olursa hemen müdahale et. Sağlıklı bir yaşam sür, bol bol organik meyve ve sebze tüket, spor yap ve en önemlisi üzüntüden ve umutsuzluktan uzak dur. Çünkü moral bozukluğu bağışıklık sistemimizi zayıflatır ve hastalıklara daha açık hale getirir.

Bu yüzden her gece meditasyon yap, bu çok faydalıdır. Daima güzel şeyler düşün. Her gece telefonundan YouTube’da iyi bir meditasyon videosu bul ve umut dolu düşüncelerle uykuya dal. Çünkü uyurken bile beynin bu güzel düşünceleri işlemeye devam eder. Kötü şeyleri aklına getirme. Hastalığı ne kadar kendimize yakın hissedersek, onu hayatımıza çekme olasılığımız o kadar artar.

Bu yüzden zihnini güzel şeylere odakla: iyi düşünceler, sağlıklı bir yaşam, düzenli kontroller ve sağlığa adım atmak. Kanser olduğumu öğrendiğimde en çok neye pişman oldum biliyor musun? Hayatımda mutlu olmak için çaba göstermediğime ve güzel düşünceler içinde olmadığımı fark ettiğime… Bu yüzden artık negatif düşünceleri bir kenara bırakmaya ve hayatın tadını çıkarmaya karar verdim.

Senin için en iyisini diliyorum. 💙

Öncelikle geçmiş olsun kanserle mücadele edenler büyük savaşcılardır benim için.. Duygularıyla , ağrılarıyla, korku ve kaygılarıyla svaaşmak kolay değildir💐

Arkadaşının vefatına üzüldüm bizimde ailede pankreas kanseri hastamız var en kötü kanser türlerinden biri. Dua etmekten başka bişey elden gelmiyor ve kanser hastalarına tabi ki moral önemli. Rabbim mekanını cennet etsin..

Lütfen kendine odaklan , ever o hastalık pis ama mucize olmuş hamilesin be bebişini kucağına almaya sayılı gün yada saatler kalmış 🥰🙏🏼 şükürler olsun rabbime bana bugünleri gösterdiğin içinn de.. her halimize şükretmemiz gerekir.. bak sende neler atlatmışsın arkanda bırakmışsın.. kendine bak hiç bir kontrollerini aksatma allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin💐🙏🏼

Back
X