cocuklar ve arkadasliklari

Insan bi dusunurki bak rezilde oldum yollamayim diye :)

Valla yasayarak ogrenilecek birsey bu. Iyi gittigi surece insanlar birsey demez, sma 1 kez yolunda gitmese duyarsin seslerini
Ooo hem de nasıl. En kotu sen olursun sahip çıkmadın diye. Halbuki kendileri kafa dinlemek için başkalarının başına salmayi biliyorlar.. çocukları severim ama bu arkadaş resmen kendi başından saviyor çocuğunu

Valla benim bebelerde az degil bu konuda.. dinletemiyorum resmen zivanadan cikariyolar beni. Eger devam ederlerse bu tavirlarina bi pedagoga goturmeyi dusunuyorum

Allah gostermesin oyle birsey yinede ama dedigin dogru. Heleki disarda sahip cikmasi daha zor. Zaten anlattim ya kocasi esime.. iyi sahip olabiliyo 4 cocuga birden sen 4. Yude ysparsin dedigini duyunca benim jeton dahada bi dustu

İşte insanları kırmamak adına bazı şeylere müsamaha gösteriyoruz ve sonunda hep zararlı çıkıyoruz. Aileleri olduğunda bile çocuklar tehlikeliyken aileleri olmadığı zaman neler yaparlar kim bilir. Biz toplum olarak kurallarımızı koyup insanlara da bunu kabul ettiremiyoruz maalesef. Ayıp olur, kırılır gücenir diye düşünüyoruz. Oysa en baştan söylemek en güzeli. Ben çevremdekilere söyledim ben olmadığım bir yere çocuğum gidemez, ailesi yanında yokken de başkasının çocugunu kabul edemem bu benım kırmızı çizgim. Şu an ülkemiz çok kötü durumda hergun bir sürü çocuk neler yaşıyor. Ailesi tarafından istismar dahi ediliyorlar , bu insanlar nasıl oluyor da komşularına çocuk emanet ediyorlar. Ben kimseye güvenemiyorum bende mi sorun var ınsanlar mı rahat anlamadım.

Onlar oyle gormuyorki.. ne guzel oynarlar nasilsa uzak degil ayni apartmandayiz.. hic o gozle bakmiyorlar
4 tane çocuğa tek başınıza zaten sahip çıkmanız neredeyse imkansız. Ben 2 taneyle baş edemiyorum. Aile çok geniş bence bir an önce açık açık konuşun derim.

4 tane çocuğa tek başınıza zaten sahip çıkmanız neredeyse imkansız. Ben 2 taneyle baş edemiyorum. Aile çok geniş bence bir an önce açık açık konuşun derim.
Bak ben 3 cocukla en kalabalik sehirlerde gezdim.. onda sorun yok.. ama yanlarina 1 cocuk daha gelince 2 kadin zor zaptediyoruz.

Yapılabileceklerden ilki sürekli geri yollamak. İşimiz var, banyo saati, ben hastayım vs.
İkincisi de sürekli kendi bebelerinizi onlara yollamak. Bıktırana dek. O zaman görürsünüz nasıl mesafe koyuyorlar

Yapılabileceklerden ilki sürekli geri yollamak. İşimiz var, banyo saati, ben hastayım vs.
İkincisi de sürekli kendi bebelerinizi onlara yollamak. Bıktırana dek. O zaman görürsünüz nasıl mesafe koyuyorlar
Ama kizi alip geliyolar zaten cagirdiklarinda ama ilk soylediklerini yapicam

İlla ki sapik degilsinizdir,ama nice sapiklar var etraftaki kimsenin ihtimal vermedigi. Kimse kimseden emin olamaz ki komsu neticede. Akrabadan bile neler cikarken insan gozu kapali komsuya nasil guvenir? Sasiriyorum ben artik insanlara.

İlla ki sapik degilsinizdir,ama nice sapiklar var etraftaki kimsenin ihtimal vermedigi. Kimse kimseden emin olamaz ki komsu neticede. Akrabadan bile neler cikarken insan gozu kapali komsuya nasil guvenir? Sasiriyorum ben artik insanlara.
Dusunmuyorlar bunu, ya da dusunmemek islerine geliyor

Cocugunu saga sola atip da keyiflerine bakiyorlar. Ondan sonra vay cocugum kayboldu. Cehalet dizboyu
Ben bi yere goturdugumde bile cocuklari gozlerim radar gibi yorulup geliyorum. Oturmaya gitsem surekli peslerindeyim. Azicik onlardaki rahatliktan bendede olsaydi

Valla haklısınız. Komşunuza söyleseniz rahatsızlığınızı? Şahsen ben de sizin gibi çocuğumu bıraktığımda rahat edemeyeceğimden başkası bu denli üstüme salarsa da sinirlenirim, rahat edemem. Ya komşunuzla çözün, ya da gelip aradıklarında üst üste bahane üretin, onun sizinle gelmeyeceği bir yer mesela. Üst üste olursa eşşek değilse anlar herhalde. Yine mi olmadı, dümdüz söyleyin gitsin. Sizi düşünmeyen bit insanın kırılıp kırılmayacağını siz de bu kadar düşünmek zorunda değilsiniz.

Benim ev kres gibi salincagindan tut kaydiragina kadar var :) bana kimse gelmez neden gelen gitmek isyemiyor anneleri bi de onlari susturmakla ugrasiyor :) benim komsu oturmalarim yoktur mesela mesafeliyimdir zaten benim 4 cocuk bana yetiyor millet farkinda kimse bana yük etmek istemiyor sanirim size anlayisli olani denk gelmemis benim komsular Allahtan anlayışlı.
Simdi şöyle ben boyle bir duruma maruz kalsam işin suistimale vardığını anlasam gelen cocugu kapidan 2 kez gonderdim mi bi daha gelmez ha benim cocuklar aglasa da umrum olmaz güzelce aciklarim cocuklara bir de benim uykum yemeğim oyunum her sey saatlidir o yuzden kati kurallarim var herkes farkinda. Bunun da etkisi var sanirim bir de benim cocuklar kendileri yaşıt zaten arkadasa pek ohtiyaclari yok her yönden sansliyim galiba

Allah gostermesin oyle birsey yinede ama dedigin dogru. Heleki disarda sahip cikmasi daha zor. Zaten anlattim ya kocasi esime.. iyi sahip olabiliyo 4 cocuga birden sen 4. Yude ysparsin dedigini duyunca benim jeton dahada bi dustu
O zaman acil konuşup halletmek lazım. İnsana zor gelir tabi gidipte çocuğunuzu habire yollamayın demek, yanlış anlaşılma korkusu da olur ama nereye kadar bu şekilde yurutebilirsiniz ki.. çocuk sonuçta, büyük bir emanet. Kendileri de bilincindedir de, derler ya kırk yıl sırtında taşı, birgün indir en kotu sen olursun diye.. o yüzden söylemenin de doğru yolunu bulmak lazim.. olmadı gelen çocuğu kapıdan geri çevir nazikçe...

Once bahane ureticem, cocuklari yollamayacagim.. baktim o da olmuyor annesiyle konusacagim. Birseyleri dan dan soylemeyince anlamiyorlar demekki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…