Aynı rahatlık işte, kadın aşağıda kamelyada çay içerdi komşularla, çocuğa evde ben bakardım düşün yani. Bir de sonra eve çıkacağı zaman arar artık gelse iyi olur uyku saati geldi derdi sanki ben zorla tutuyormuş gibi
Ooo hem de nasıl. En kotu sen olursun sahip çıkmadın diye. Halbuki kendileri kafa dinlemek için başkalarının başına salmayi biliyorlar.. çocukları severim ama bu arkadaş resmen kendi başından saviyor çocuğunuValla yasayarak ogrenilecek birsey bu. Iyi gittigi surece insanlar birsey demez, sma 1 kez yolunda gitmese duyarsin seslerini
Çocuklarını tembihleyeceksin canım, başka yolu yok.
Benim de başımda asla söz dinlemeyen bir komşu çocuğu var, anne babasını da severim , o yüzden yüzlerine karşı yollamayın diyemiyorum.
Çocuk kreşten geliyor, evlerine çıkıp üstünü başını değiştirmeden bize geliyor.
Ya da biz dışarda oluyoruz, alakasız bir saatte eve geliyoruz 2 dk geçmeden kapı çalıyor.
Ailesi resmen bıkmış oğlandan, laf dinletemiyorlar, o yüzden çocuk günde 5 kere de gelse onun zırıltısını çekmektense gitsin daha iyi diyorlar sanırım.
Çözüm olarak benim kızı tehdit ediyorum
X geldiğinde ödevim var diyeceksin eve almayacaksın, kitap okumam gerekiyor diyeceksin geri göndereceksin, yoksa senin etlerini koparırım diyorum
Böyle böyle sıklığı azalttık biz, haftada 1-2 defa geliyor şu an. Ama okul kapanıyor yaz dönemi nasıl olur Allah büyük.
Allah gostermesin oyle birsey yinede ama dedigin dogru. Heleki disarda sahip cikmasi daha zor. Zaten anlattim ya kocasi esime.. iyi sahip olabiliyo 4 cocuga birden sen 4. Yude ysparsin dedigini duyunca benim jeton dahada bi dustuOoo hem de nasıl. En kotu sen olursun sahip çıkmadın diye. Halbuki kendileri kafa dinlemek için başkalarının başına salmayi biliyorlar.. çocukları severim ama bu arkadaş resmen kendi başından saviyor çocuğunu
İşte insanları kırmamak adına bazı şeylere müsamaha gösteriyoruz ve sonunda hep zararlı çıkıyoruz. Aileleri olduğunda bile çocuklar tehlikeliyken aileleri olmadığı zaman neler yaparlar kim bilir. Biz toplum olarak kurallarımızı koyup insanlara da bunu kabul ettiremiyoruz maalesef. Ayıp olur, kırılır gücenir diye düşünüyoruz. Oysa en baştan söylemek en güzeli. Ben çevremdekilere söyledim ben olmadığım bir yere çocuğum gidemez, ailesi yanında yokken de başkasının çocugunu kabul edemem bu benım kırmızı çizgim. Şu an ülkemiz çok kötü durumda hergun bir sürü çocuk neler yaşıyor. Ailesi tarafından istismar dahi ediliyorlar , bu insanlar nasıl oluyor da komşularına çocuk emanet ediyorlar. Ben kimseye güvenemiyorum bende mi sorun var ınsanlar mı rahat anlamadım.Ben ilk çocuğuma doğum yaptigimda arkadaş grubumuzdan iki aile nerdeyse her gün bize "beni görmeye" geliyorlardı.Cocuklari 4 yas civarindaydi ve tek cocuklari vardi.Anneler yanlarindaydi ama hicbir sekilde cocuklarina bakmiyorlardi...bebegin gozune parmagini sokan,kafasini tam tur cevirmeye calisan,bebek icinde uyurken yatak odamdaki bebek yataginin icine atlamaya calisirken buldugum...Hergun çocukların elinden bebeği korumaya çalışmak benim için ekstra sıkıntıyı. Sonradan aydim benim lohusa depresyonum için değil kendi çocuklarını kardeşe ,eşlerini ise yeni bir bebeğe ısındırmak içinmiş bu ziyaretler ...
4 tane çocuğa tek başınıza zaten sahip çıkmanız neredeyse imkansız. Ben 2 taneyle baş edemiyorum. Aile çok geniş bence bir an önce açık açık konuşun derim.Onlar oyle gormuyorki.. ne guzel oynarlar nasilsa uzak degil ayni apartmandayiz.. hic o gozle bakmiyorlar
SenceHaha o kadarini diyemez herhaldeo kadar yuzsuz olabilir mi
Bak ben 3 cocukla en kalabalik sehirlerde gezdim.. onda sorun yok.. ama yanlarina 1 cocuk daha gelince 2 kadin zor zaptediyoruz.4 tane çocuğa tek başınıza zaten sahip çıkmanız neredeyse imkansız. Ben 2 taneyle baş edemiyorum. Aile çok geniş bence bir an önce açık açık konuşun derim.
Sence
Günde iki kere yollabilecek kadar yuzsuzse bunu da yaapr
Ama kizi alip geliyolar zaten cagirdiklarindaYapılabileceklerden ilki sürekli geri yollamak. İşimiz var, banyo saati, ben hastayım vs.
İkincisi de sürekli kendi bebelerinizi onlara yollamak. Bıktırana dek. O zaman görürsünüz nasıl mesafe koyuyorlar
Bak ben 3 cocukla en kalabalik sehirlerde gezdim.. onda sorun yok.. ama yanlarina 1 cocuk daha gelince 2 kadin zor zaptediyoruz.Ben yapamam şahsen. 2 çocukla bile zar zor dışarı çıkıyorum, sağa sola saldırıyorlar zor zaptediyorum. O yüzden anlayabiliyorum sizi.
İlla ki sapik degilsinizdir,ama nice sapiklar var etraftaki kimsenin ihtimal vermedigi. Kimse kimseden emin olamaz ki komsu neticede. Akrabadan bile neler cikarken insan gozu kapali komsuya nasil guvenir? Sasiriyorum ben artik insanlara.Sapik olmadigimi biliyolar.. ama belki gizli sapigimdir. Bu sitede cocuklara taciz olaylarini okuyunca Allah sizi inandirsin kocam dahil kimseye guvenmiyordum cocugumu. Dede torununu taciz ediyor ne guzel dunyadayiz ama.. ben biri cocugumu kucagina alip sevmek istese supheyle bakiyorum
Dusunmuyorlar bunu, ya da dusunmemek islerine geliyorİlla ki sapik degilsinizdir,ama nice sapiklar var etraftaki kimsenin ihtimal vermedigi. Kimse kimseden emin olamaz ki komsu neticede. Akrabadan bile neler cikarken insan gozu kapali komsuya nasil guvenir? Sasiriyorum ben artik insanlara.
Cocugunu saga sola atip da keyiflerine bakiyorlar. Ondan sonra vay cocugum kayboldu. Cehalet dizboyuDusunmuyorlar bunu, ya da dusunmemek islerine geliyor
Ben bi yere goturdugumde bile cocuklari gozlerim radar gibi yorulup geliyorum. Oturmaya gitsem surekli peslerindeyim. Azicik onlardaki rahatliktan bendede olsaydiCocugunu saga sola atip da keyiflerine bakiyorlar. Ondan sonra vay cocugum kayboldu. Cehalet dizboyu
Herkese merhaba,
Annelerden fikir almak icin actim bu konuyu, cunku benim icin gittikce bi dert haline geldi bu durum.
Simdi ayni yerde oturdugumuz bi ablamiz ve kocasi var, kendileriyle guzel bir arkadasligimiz, dostlugumuz var.
Benden yasca buyuk kendisi. Yeri gelince ben ona destek olurum yeri gelince o bana destek olur gecinip gideriz sukur.
Bu ablanin cok iyi oldugu bi aile var..kari koca ve kiz cocugundan olusan bir cekirdek aile. Kendimi bildim bileli komsu ablaya cok fazla gelirler yemege oturmaya vs. hatta ilk burda oturmaya basladigimda beni ve esimide yemege vs cagiriyorlardi, ama 1 gittim bir daha gitmedim...Cunku zaten kac saat calisip gelip birde milletle kakara kikiri vakit geciremezdim. Zaten cok yoruluyordum.
Gelip gidilmesi samimiyetleri beni cok mutlu ederdi ben yanlarinda olmasamda, nihayetinde kari koca yanliz yasayan insanlar onlarada nese kaynagi diye dusunuyordum. ne zamana kadar? bir kac aya kadar.
Cocuklarimla cekirdek ailenin kizinin yaslari yakin oldugundan surekli cocuklarim cagirmak, oynamak istiyorlar...ama bunu illaki bizde yapiyorlar, cunku onlar zaten misafir olarak geliyorlar komsu ablaya. Cagirmalarindan vs hic rahatsiz olmazdim Allah var, ama kizin annesinin vurdumduymazligi beni benden alir vaziyette simdilerde.
Cocuklar hep birlikte oynuyorlar diyelim ve o gune bi randevumuz var, kiz bizimle gelmek istiyor. Annesi hic olmaz filan demiyor. insan dusunmez mi hic? bu kadininda cocuklari kucuk sabahtan aksama kadar ordan oraya kosturuyor yetistirmeye calisiyor islerini diye. yok..
Bi yere goturulmesi gerekiyor cocugunu, komsu ablayi araya koyarak gotursene deniyo bana telefonda. Aslinda baya hazir cevap biriyimdir, ama bu durumda valla insanlarin yuzune duramiyorum.
neyse sorun su birazda bu kiz gelince benimkiler cok kavga ediyorlar, cunku 2 cocuklu anneler bilirki 3. bir cocuk eklenince genelde gruplasma baslar 1 tanesini dislarlar. Olan tabiiki kucuk ogluma oluyor ve onun aglamasiyla ugrasiyorum ben yoktan yere. O kadar cok geliyorlarki ben artik cocuklari alip bi yerlere kacasim geliyor, sirf bunlari yasamamak icin.
simdi eminim ; abartiyorsun alti ustu bi cocuk diyenler olacak ama sureklilik halinde elin cocuguna dadilik yapiyormusum hissine kapiliyorum. kendi evlerinde yere bir cop bile dussun istemezler cunku bu insanlar, cimrilikleri desen dillere destan..konu bu degil ama bu durumda kendini insan kullaniliyor hissine kapiliyor.
mesela gecen gun geldi kucuk oglumla oynadi, acikinca biseyler yaptim yediler filan. Randevumuz vardi ciktik kizida yolladim. Sonrasinda esim eve geldi isten bizde kucuk oglumla bi markete ugrayalim dedik..o sira buyuk oglumla oynamaya gelmis yine. Ben cocuklarimi surekli surekli ayni yere bu kadar ardi ardina yollamiyorum, bende mi var bi tuhaflik acaba? ayni gun icinde 2 defa neden canisi? aksam oluyor cocuklarin yatma saati kiz daha gitmiyor. cocuklara diyorum arkadasiniz gitsin sizde yatin ve ne kiz gidiyor ne cocuklar beni o anlarda dinliyor.
Birde 6-7 yaslarinda bunlar, oglum yavasca kendinide kesfetmeye basliyor gibi geliyor bana. Surekli yanlarinda durmak zorunda hissediyorum kendimi. Baskalari gibi ben erkek anasiyim gibi dolasacak olsam umrumda olmazdi belki bu tarz seyler, ama tam tersi ya millet cok rahat ya ben gercekten olmasi gerekeni yapiyorum diye dusunmeye basladim.
aslinda bir cok olay var burda yazamayacagimdan ve daha uzatmak istemedigimden. benim durumumla karsilasan anneler vardir mutlaka. sizler neler yapiyorsunuz bu tip durumlarda? cocugumu kirmak istemiyorum, ama karsidaki anne kirilmayi hak ediyor onu biliyorum. insan oh basimdan savdim cocugumu gidip baskasinin basini agrit yeterki diye bir dusuncede oldugunu dusunmeye basladim.
Allahim derde bak ne kadar uzun olmus..
O zaman acil konuşup halletmek lazım. İnsana zor gelir tabi gidipte çocuğunuzu habire yollamayın demek, yanlış anlaşılma korkusu da olur ama nereye kadar bu şekilde yurutebilirsiniz ki.. çocuk sonuçta, büyük bir emanet.Allah gostermesin oyle birsey yinede ama dedigin dogru. Heleki disarda sahip cikmasi daha zor. Zaten anlattim ya kocasi esime.. iyi sahip olabiliyo 4 cocuga birden sen 4. Yude ysparsin dedigini duyunca benim jeton dahada bi dustu
Once bahane ureticem, cocuklari yollamayacagim.. baktim o da olmuyor annesiyle konusacagim. Birseyleri dan dan soylemeyince anlamiyorlar demekkiValla haklısınız. Komşunuza söyleseniz rahatsızlığınızı? Şahsen ben de sizin gibi çocuğumu bıraktığımda rahat edemeyeceğimden başkası bu denli üstüme salarsa da sinirlenirim, rahat edemem. Ya komşunuzla çözün, ya da gelip aradıklarında üst üste bahane üretin, onun sizinle gelmeyeceği bir yer mesela. Üst üste olursa eşşek değilse anlar herhalde. Yine mi olmadı, dümdüz söyleyin gitsin. Sizi düşünmeyen bit insanın kırılıp kırılmayacağını siz de bu kadar düşünmek zorunda değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?