• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla ayrı eve çıkmak

Bı de konu sahibi muhtemelen annesi sayesinde evde ne çocukla ne evle ilgili doğru dürüst sorumluluk almadığı için vardiyalı çalışmasına rağmen bu kadar gezip tozma, misafir ağırlama gibi şeylere heves edecek kadar enerjisi var.

Nobetli çalışan , desteksiz çocuk buyuten biri olarak kızım doğduğu andan 10 yaşına gelene kadar, tam zamanlı Nobetli mesaiden sonra üzerime düşen ev işinden , beslenmesi, temizliği , düzeni, okulu, kursu, alışverişi, sporu bilmemnesi çocuk sorumluluğundan nefes bile alamadım, misafir gelecek veya bir yere çağıracaklar diye ödüm kopuyordu, tek hevesim kesintisiz uyumakti ...

Konu sahibi annesini denklemden çıkarınca maddi manevi kaybedeceklerini hayal bile edemiyor bence...
ya değil mi?

vardiyadan çıkıp gelecek, çocuğu kreşten alacak, eve geçip karnını doyuracak da bir de ikram hazırlayıp misafir çağıracak

hey yavrum hey.

Evet ama benim derdim çocuğa bakması değil benim hiç kendime ayırıcak zamanımın olmaması syrı evim olursa rahatlıkla arkadaşlarımı davet edebilirim
E cocuga bakmasi derdiniz degilse siz calisirken cocuga kim bakacak? Uc yasindaki cocuktan onemli degil ki suan arkadaslariniz veya konforunuz.

Anlamadigim bir kac sey var. Simdi sunu diyosunuz galiba. Ben kendi evimde olayim ben gelene kadar cocuga baksin. Ben istedgim saatte geleyim gezeyim tozayim oda ben gelince evine gider diyorsun. Tamam olabilir diyelim.iyide sen yine gec gelmek isteyeceksin kendi evinde. Kadin yine diyecek sen niye surekli gec geliyorsun calisma saatlerin neden artti diye. Birde memur degilsin anladigim kadariyla. Ya guvenlik ya magaza sektoru saaatlerden anladigim kadariyla. Memursan olabilir maddi olarak yine sikinti yasamassin diye dusunuuorum ama ozel sektorse bir yerde mutlaka patlak verirsin. Bugun bir ev taşımak 100 bin. Daha dun arastirdim evimi tasimak icin. Bilmiyorum cocuk bes yasina kadar gelene kadar idare edilebilir bence. Yada kres yasina kadar

ya değil mi?

vardiyadan çıkıp gelecek, çocuğu kreşten alacak, eve geçip karnını doyuracak da bir de ikram hazırlayıp misafir çağıracak

hey yavrum hey.
Bence konu sahibi çiktigim ayrı evi de nasılsa annem temizleyecek, kreşten alıp çocuğa bakarken tabii ki yemeğimi de annem yapacak, ikramliklari da hazirlayiverir, gece de bakiverir , ütüyü de yapiverir, zaten hep yaptığı şeyler, n'olacak ki diye düşünüyor 😂

Son düzenleme:
Anlamadigim bir kac sey var. Simdi sunu diyosunuz galiba. Ben kendi evimde olayim ben gelene kadar cocuga baksin. Ben istedgim saatte geleyim gezeyim tozayim oda ben gelince evine gider diyorsun. Tamam olabilir diyelim.iyide sen yine gec gelmek isteyeceksin kendi evinde. Kadin yine diyecek sen niye surekli gec geliyorsun calisma saatlerin neden artti diye. Birde memur degilsin anladigim kadariyla. Ya guvenlik ya magaza sektoru saaatlerden anladigim kadariyla. Memursan olabilir maddi olarak yine sikinti yasamassin diye dusunuuorum ama ozel sektorse bir yerde mutlaka patlak verirsin. Bugun bir ev taşımak 100 bin. Daha dun arastirdim evimi tasimak icin. Bilmiyorum cocuk bes yasina kadar gelene kadar idare edilebilir bence. Yada kres yasina kadar
hep vardiyalı çalışacaka o yaşta da idare edilemez ki, çocuğn evde kendi başına kalabileceği yaşa kadar hep birisi lazım (artık bu 10-12-14 gidiyor böyle duruduramıyoruz, her sene artan rakamlar görüyorum bu konuda)

mağaza, AVM türü bir yerde ise sabah açmak için 8 de gidiyorlar 4 e kadar mesai oluyor akşam da 2 de gidiyorlar 10da ancak bitiyor

sabah gittiği günler tamam kreşe götürdün getirsin kendisiyle maaşı ancak o kreşe yeter.

ama akşam için 2de gelip 11e kadar kalacak bakıcıyı nereden bulacak?

öğretmenler günde 5 saat eve gelip bakacak bakıcı bulamıyor

okula başlasa tüm gün okullar bile 2.30 -3te bitiyor (ve tüm gün okulların başlama saati de onun mesai başından geç oluyor 9'a doğru başlıyor değilse zaten 8 gibi başlıyosa yarım gn oluyor 1.30 gibi biter bu sefer) eee bu çocuğu kim okula götürüp getirecek?

yani gerçekten dediği şeyi nasıl yapmayı planlıyor ben çok merak ettim.

yatsın kalksın şükretsin bakan bi anası var.

Eski konunda evlenmek istediğini vs yazmışsun annen de demiş çocuğun düzenini bozma diye, sevgilinle rahat görüşmek için mi ayrı ev istiyorsun? Şuan önceliğin çocuğunu nasıl daha iyi şartlar altında büyütürüm olmalıydı
Konu sahibi çocuğu komple annesine kitleyip bekâr gibi yaşamanın yolunu yapıyor demek ki...E madem çocuğa meraklı değil babasına versin velayeti? Annesini niye zorbalıyor? Kadın torununa kıyamıyor , idare ediyor belli ki de ama nereye kadar yani?

Haftanın 3 günü disariya cikiyorsaniz genellikle iş çıkışı ve izin gününde demişsiniz ama ben anneye hak verdim kadın haftanın 7 günü çocuk bakıyor evin bütün temizliği ,yemeği kadında demek ki oda dinlenmek istiyordur .

Herkese merhaba 3 yaşında bir oğlum var 2 sene önce eşimle boşandık ve ben ailemle yaşıyorum 26 yaşındayım. Öncelikle ailemle rutinde herhangi bir problemimizin olmadığını söylemek istiyorum. Çalışıyorum maddi durumum allaha şükür iyi durumda. Ben işteyken çocuğuma annem bakıyor gelin görün ki ben iş sonrası veya izinli günümde dışarı çıkmak istediğim zaman annemden izin almak zorundayım. Kendime ayırdığım zamanlar haftada 4 saattir vardiyalı çalışıyorum bir gün akşam üstü 5te çıkıyorum birgün akşam 10da sadece akşam çıktığım zaman 1 1.5 saat dışardayım oda haftanın 2 max 3 günü. Oğlum ailemle yaşadığımdan dolayı düştün fakat ben ayrı eve çıkmak istiyorum çünkü her dışarı çıkışım bir problem izin vermemeler de cabası. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum nolur bir akıl verin kızlar. Belirtmeliyim ki annem aşırı despot bir insandır bu talebime kesinlikle tamam diyip çekilmez.
Çocuk sahibi olmaya karar verirken o çocuğun bütün bakımını anne-baba olarak tamamen üstlenmeye de razı gelirsiniz. Aile büyükleri yardım etmek isterlerse ederler.

Siz şu an çocuğu anneye kilitleyip genç kız hayatı yaşama derdindesiniz. Ama üzgünüm öyle bir dünya yok. Zaten vardiyalı bir işte çalışıp işten sonraki zamanınızda ve izin günlerinizde de annenize baktırıyorsunuz belli ki. Biraz anne sorumluluğu almaya ne dersiniz?

Çocuk yapmak istemiyorum zaten ama bu tarz konularda iyice emin oluyorum.Konu sahibinin haklı haksız olduğu durumlar var ama şunu biliyorum ki çocuk yaptıktan sonra yeteri kadar özgür olamıyorsunuz.Hep bir eliniz bağlı, koca fos çıkar da boşanmak zorunda kalırsanız da size yüklenen tek sıfat '' Annelik''

Çocuk yapmak istemiyorum zaten ama bu tarz konularda iyice emin oluyorum.Konu sahibinin haklı haksız olduğu durumlar var ama şunu biliyorum ki çocuk yaptıktan sonra yeteri kadar özgür olamıyorsunuz.Hep bir eliniz bağlı, koca fos çıkar da boşanmak zorunda kalırsanız da size yüklenen tek sıfat '' Annelik''
Gerçekten donanımlı ve guclu bir kadınsanız ve ebeveynligin ne olduğunu anlayarak dogurduysaniz hiç de kötü bir sıfat değil....

Şahsen sanırım hayatta kızımdan başka hiç bir güç benim bir insan olarak fiziksel, ruhsal, ekonomik, duygusal , bilişsel sınırlarımı bu kadar zorlayıp gelistiremezdi. Daha 10 sıfatım var hayatta ama en çok şey ögreteni annelikti, o yüzden diğer sifatlarimi eksiltmedi bence, aksine taçlandırdı. Bilmiyorum zor işler bunlar, göze alamayan girişmese keşke.

Son düzenleme:
Herkese merhaba 3 yaşında bir oğlum var 2 sene önce eşimle boşandık ve ben ailemle yaşıyorum 26 yaşındayım. Öncelikle ailemle rutinde herhangi bir problemimizin olmadığını söylemek istiyorum. Çalışıyorum maddi durumum allaha şükür iyi durumda. Ben işteyken çocuğuma annem bakıyor gelin görün ki ben iş sonrası veya izinli günümde dışarı çıkmak istediğim zaman annemden izin almak zorundayım. Kendime ayırdığım zamanlar haftada 4 saattir vardiyalı çalışıyorum bir gün akşam üstü 5te çıkıyorum birgün akşam 10da sadece akşam çıktığım zaman 1 1.5 saat dışardayım oda haftanın 2 max 3 günü. Oğlum ailemle yaşadığımdan dolayı düştün fakat ben ayrı eve çıkmak istiyorum çünkü her dışarı çıkışım bir problem izin vermemeler de cabası. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum nolur bir akıl verin kızlar. Belirtmeliyim ki annem aşırı despot bir insandır bu talebime kesinlikle tamam diyip çekilmez.
Çocukla ayrı eve çıkmak demek kira elektirik su mutfak masrafı taşınma masrafı ilk üç beş ay ev eşyaları bunun yaninda kreş+ bakıcı çünkü vardiyalı sistem senin aldığın maaş bunlari karşılayacak mi ? Ha çocuk annemde kalsın ben de gider alırım dersen annenin yerinde olsam ben de pruz cikaririm. Kimse de kusura bakmasın senin gezme tozma hakkın varsa annenin de var.

Şu sitede boşanmak isteyip küçük çocuğuna kimse bakmayacağı için boşanamayan bir sürü kadın var, aile evini ve annenizi nimet bilin ve haftada bikaç saat eğlence için çocuğunuzun düzenini bozmayın derim.. Çocuğunuz belirli bi yaşa gelene kadar idare edin..

E bakmaz tâbi konu sahibi hem sınırsız özgürlük hem ücretsiz bakıcılık hizmeti istiyor... Bu kafada bı anne değilim ama ben bile "ne gerek var, hem çocuğunu baktiracak paran yok pulun yok, hem zaten çocuga ben bakıyorum, kır poponu cocugunla otur işte yanımda" derim herhalde.

+ sorun şu

Çok erken yaşlara evlilik, çocuk, boşanma sığdırılmış.
Taleplerle gerçek hayat örtüşmüyor.
Aile açısından da zor.

Siz işten bir gün 5te, bir gün 10da çıkıyorsunuz ve 5te çıktığınız günler dışarıda vakit geçirmek istiyorsunuz. Bunun için annenizden izin almanız gerekiyor ve bu yüzden ayrı eve çıkmak istiyorsunuz, doğru mu anladım?
Eğer öyleyse çocuğunuzla hangi ara ilgileniyorsunuz ya da ilgilenmeyi düşünüyorsunuz?

O yaş civarında çocuğu olup haftada birkaç gün dışarıya çıkan kimseyi tanımıyorum ben. Daha büyük çocuğu olup çıkanı da tanımıyorum.
Ebeveyn olmak böyle bir şey çünkü. Ufacık çocuğun anneannesinden çok annesine ihtiyacı var.
Ayrıca ayrı eve çıksanız anneniz maaşlı bakıcı gibi aman sen git keyfine bak mı diyecek sanki?

Madem anne olmak istemiyordunuz dogurmasaydiniz yazik annenize sizi buyutmus hala derdinizi cekiyor. Babasina verin bari oyle rahat bekar hayati yasarsiniz. Su an sahip oldugunuz hic birseyin kiymetini bilmiyorsunuz ne annenizin ne cocugunuzun. Ayri eve cikinca annenize kitliceksiniz yine cocugu ama anneniz artik dur der size heralde. Biri yazmis sevgilinizle gorusmek icin istiyormussunuz annelik mi onemli sevgili mi?

Tek sıfat değil, ilk sıfat. Çocuk olunca öncelik onda olmalı, diğer her şeyin önünde tutulmalı. Ebeveyn olmaya karar verirken bunu göze almalı insan.

Ve hep söylerim etrafımdaki genç kadınlara; bir çocuğa tek başınıza bakacak maddi ve manevi olgunluğa eriştiyseniz çocuk sahibi olun. Babanın garantisi yok çünkü, en iyi dediğiniz adam boşanırken çocuktan da boşanabiliyor.

Bekar bir annesiniz. Evli çiftlerden daha çok yükünüz var sorumluluklarınız daha ağır.
Babası da umarım destek oluyordur size bu süreçte.
Lakin eşimle birbirimizi hep idare ettiğimiz halde ben ayda bir belki dışarı çıkabiliyorum evden.
Ne enerjim kalıyor ne isteğim. Organize olmamız o kadar zor ki. Bazen ben de ayrı eve çıkmak istiyorum babasıyla bırakıp. Sonra gülümseyerek rüyamdan uyanıyorum :)
Sizinki de güzel bir rüya. Ama çocuk yaparken zaten artık bunlardan bir tık vazgeçmiş olmamız gerekiyor. İlla ki ilişkiniz olacaktır. Ama ayaklarınız yere sağlam basmıyor gibi duruyor buradan.
Çocuğa anneniz baktığı için annenizden izin almanızdan daha doğal bir şey göremedim. Bakmıyorum dediği an ortadasınız.
Bakıcı derdiniz olmadığına şükredin. Annenizin kıymetini bilin. Ekmek elden su gölden baba evinde yaşıyorsunuz.

Tek sıfat değil, ilk sıfat. Çocuk olunca öncelik onda olmalı, diğer her şeyin önünde tutulmalı. Ebeveyn olmaya karar verirken bunu göze almalı insan.

Ve hep söylerim etrafımdaki genç kadınlara; bir çocuğa tek başınıza bakacak maddi ve manevi olgunluğa eriştiyseniz çocuk sahibi olun. Babanın garantisi yok çünkü, en iyi dediğiniz adam boşanırken çocuktan da boşanabiliyor.

Babanın garantisi yok. En iyisi de olsa yok gerçekten. Hiçbir halt yemese Adam işsiz kalabilir. Çalışamayacak duruma gelebilir. Vefat edebilir.

Back