• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukla ayrı eve çıkmak

kadın vardiyalı çalışıyormuş ki?
bu kadın kendi evine çıksa da akşam vardiyasına gitti, eeee ne yapacak çocuğu, ben anlamadım?
Bakıcı tutacak . Aile evinden ayrılmak istiyorsa başka yolu yok gibi, bu annede "aman kızım sen rahat et, gez toz, kapın ayrı olsun ben yine bakarım torunuma diyecek göz yok çünkü...

Bakıcı tutacak . Aile evinden ayrılmak istiyorsa başka yolu yok gibi, bu annede "aman kızım sen rahat et, gez toz, kapın ayrı olsun ben yine bakarım torunuma diyecek göz yok çünkü...
ben anası olsam (o kafada ana olsam yani) ben de bakmam

ama hani gündüze kreş geceye bakıcı hakketen o kadar para kazanıyorsa şimdiye kadar niye aile evinde yaşamış, enteresan.

Düşünceniz güzel ama anneniz o yapıda bir insan olmadığı için kendi kontrolü altından çıkacağınızı düşünüp çocuğa bakmamakla tehdit edebilir sizi. Vardiyalı çalışıyorsunuz mecbur eve bakıcı almanız gerekir bu durumdada.

Cok gencsiniz istekleriniz de yasiniza gore normal ama cocuk olunca oyle surekli cocugu birakip gezmek sosyallesmek olmuyor. Sanslisiniz ki genel olarak annenizle bir sorununuz yok ve siz isteyken evladiniza gozu gibi bakiyor. Siz de isten cikinca gelip hazir yemeginizi yiyip cocugunuzla vakit gecirmelisiniz. Butcenizi kiraya ayirmaktansa cocugunuzun egitimine gelecegine ayirmanizi tavsiye ederim.
Valla eski kafali miyim bilmiyorum ama anne baba olunduysa artik bircok seyden vazgecilip maddi manevi o cocuga yatirim yapilmali.

Aileniz kavga gürültü olmadan evden ayrılmanıza izin verecek mi? Daha akşamları dışarı çıkamazken ayrı ev tutup annenize çocuğu baktırıp hayallerinizdeki gibi sosyalleşme çok mümkün değil gibi. Eninde sonunda çocuğa anneniz bakacaksa iplerinizden biri zaten onda olacak.

ama hani gündüze kreş geceye bakıcı hakketen o kadar para kazanıyorsa şimdiye kadar niye aile evinde yaşamış, enteresan.
E bakmaz tâbi konu sahibi hem sınırsız özgürlük hem ücretsiz bakıcılık hizmeti istiyor... Bu kafada bı anne değilim ama ben bile "ne gerek var, hem çocuğunu baktiracak paran yok pulun yok, hem zaten çocuga ben bakıyorum, kır poponu cocugunla otur işte yanımda" derim herhalde.

E bakmaz tâbi konu sahibi hem sınırsız özgürlük hem ücretsiz bakıcılık hizmeti istiyor... Bu kafada bı anne değilim ama ben bile "ne gerek var, hem çocuğunu baktiracak paran yok pulun yok, hem zaten çocuga gece gündüz burda ben bakıyorum, kır poponu cocugunla otur işte yanımda" derim herhalde.

Herkese merhaba 3 yaşında bir oğlum var 2 sene önce eşimle boşandık ve ben ailemle yaşıyorum 26 yaşındayım. Öncelikle ailemle rutinde herhangi bir problemimizin olmadığını söylemek istiyorum. Çalışıyorum maddi durumum allaha şükür iyi durumda. Ben işteyken çocuğuma annem bakıyor gelin görün ki ben iş sonrası veya izinli günümde dışarı çıkmak istediğim zaman annemden izin almak zorundayım. Kendime ayırdığım zamanlar haftada 4 saattir vardiyalı çalışıyorum bir gün akşam üstü 5te çıkıyorum birgün akşam 10da sadece akşam çıktığım zaman 1 1.5 saat dışardayım oda haftanın 2 max 3 günü. Oğlum ailemle yaşadığımdan dolayı düştün fakat ben ayrı eve çıkmak istiyorum çünkü her dışarı çıkışım bir problem izin vermemeler de cabası. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum nolur bir akıl verin kızlar. Belirtmeliyim ki annem aşırı despot bir insandır bu talebime kesinlikle tamam diyip çekilmez.
Ben kocamla yaşıyorum 3yaşımdaki çocuğumu anneme bırakıp çıkmak için izin alıyorum annemden 😀 aynı şey olcak sizinde farklı eve çıksanız çocuğa yine anneniz bakmayacakmı ?

Valla eski kafali miyim bilmiyorum ama anne baba olunduysa artik bircok seyden vazgecilip maddi manevi o cocuga yatirim yapilmali.
valla eski kafalı olmak dğeil asıl yeni çağ bunu gerektiriyor
eskiden olsa çocuğu veriyordunuz devlet okuluna bir şekilde okuyordu. kalem silgi alsanız 2 defa veli toplantısına gitseniz örnek aile oluyordunuz.

şimdi herşeyine koşturmadan olmuyor, maalesef.

Ben evliyim eğer çocukları anneme bırakmam gerekiyorsa tabiki ondan izin alıyorum. Kim bakacak çocuklara müsait değilse gitmiyorum oturuyorum çocukların başında. Allah tan okulları tam günde canımın istediğini yapabiliyorum artık.

Sizin temel sorununuz çocuğa annenizin bakması, ayrı eve çıksanız bile bu değişmeden sonuç değişmez.

Bı de konu sahibi muhtemelen annesi sayesinde evde ne çocukla ne evle ilgili doğru dürüst sorumluluk almadığı için vardiyalı çalışmasına rağmen bu kadar gezip tozma, misafir ağırlama gibi şeylere heves edecek kadar enerjisi var.

Nobetli çalışan , desteksiz çocuk buyuten biri olarak kızım doğduğu andan 10 yaşına gelene kadar, tam zamanlı Nobetli mesaiden sonra üzerime düşen ev işinden , beslenmesi, temizliği , düzeni, okulu, kursu, alışverişi, sporu bilmemnesi çocuk sorumluluğundan nefes bile alamadım, misafir gelecek veya bir yere çağıracaklar diye ödüm kopuyordu, tek hevesim kesintisiz uyumakti ...

Konu sahibi annesini denklemden çıkarınca maddi manevi kaybedeceklerini hayal bile edemiyor bence...

Son düzenleme:
Çocukla nasıl dışarı çıkacaksınız ayrı evde yatılı bakıcı tutacak Mali durumunuz varmı

Çocuk sahibi olmak seçimini yaptığımızda hayatımız artık sadece bizim hayatimiz olmuyor hevesi anlıyorum fakat hayat heves ve gerçekleri dengeleme sanatı.Kabul etmezseniz hayalkırıklığı kaçınılmaz.Ters düşmeyin derim

Evliyim, dışarı çıkarken çocuğa annem bakacaksa izin alıyorum tabiki, herkesin bi hayatı işi gücü var. Siz ayrı eve çıkıp gündüz kreş, akşam vardiyasına denk geldiğindede annenizde kalır diye hesap yapıyosunuz. Dışarı gitmek istediğinizde yine annenizin gözüne batacak. Aile evinde çocuk baktığınız için ayrı evde hem ev hem çocuk sorumluluğu üstüne lay lay lom arkadaşlarım gelir gezerim tozarım gibi ütopik hayalleriniz var.

Back