Çocukken öğretmenden yenilen dayaklar

Hayatta en büyük şans iyi bir öğretmene rast gelmektir.

Buna kesinlikle katılıyorum. Benim yurt dışındaki öğretmenim bana sen gurbettesin diyip tam bir anne gibi davrandı. Aklınıza gelebilecek her türlü sorunumla ilgilendi, tabi ki bu kadar ilgilenmek zorunda değildi ama ben onu örnek alıyorum. Ailem kadar sevdiğim bir insandır, onu o kadar çok özlüyorum ki her aklıma geldiğinde gözlerim yaşarır.

Sınıf öğretmenim böyleydi benimde ilkokulda. babası okulda öğretmen olan biri vardı onun dışındaki herkes vurmasından nasibini alırdı. 2 kız kardeş vardı sınıfta. Temizlik kontrolü yapıyorum diye onları sürekli rencide ederdi kafanızda bit gördüm derdi. Ayrım yapardı hep. Berbat geçmişti ilkokul dönemim onun yüzünden. Yaşıyorsa eğer hakkımı aslaa helal etmiyorum ona.

Sizi tebrik ederim, o kadar bilinçlisiniz ki. İnanın bu farkındalık eğitimle kazanılmıyor, ben profesör olup bu bilince sahip olmayan bir çok insan tanıyorum. Siz o kadar bilinçlisiniz ki maşallah kızınınıza da aynı farkındalığı kazandıracağınıza eminim.

Olayı sadece dayakla sınırlandırmamak lazım dediğiniz gibi tüm problemler konuşarak halledilebilmeli, ben pskolojik şiddete de karşıyım. Doktora da hocam bana psikolojik şiddet uygulamaya çalıştı orada da tepkimi ortaya koydum. Şiddetin her türlüsüne karşı tepkimizi göstermeliyiz.

Dükkanı evimizin karşısında gidip yüzleşeyim mi? Yoksa Allah'a mı bırakayım diye sordum.

Diyelim ki bir şey sormadım amaçsız bir şekilde üzüntümü paylaşamaz mıyım burada?
Allaha bırak bence. Geçmişi geçmişte bırakmayı tercih ederim şahsen

Sanki ilkokul öğretmeninden haksız yere şiddet bir tek ben görmüşüm gibi bana saldıranlar bunu da okusunlar lütfen.
Babası öğretmen olanın ayrılmasının nedeni onun hakkını arayabilecek olması. Ben acizi ezen bu düşünce yapısına katlanamıyorum.

Allaha bırak bence. Geçmişi geçmişte bırakmayı tercih ederim şahsen

Şöyle bir durum var ama, yüzleşirsem özür dilerse ben unuturum öfkemi öyle bir yapım var.

Ama iyi ki dövmüşüm derse o zaman daha çok sinir olurum.

Belki zamanla olgunlaşmıştır diyorum ama belli de olmaz ki ya olgunlaşmamışsa, belki de en iyisi Allah'a bırakmaktır dediğiniz gibi.

Bence ikinci ihtimal daha kuvvetli. özür dileyeceğini zannetmiyorum. kendinizi daha fazla üzersiniz. en iyisi kendi icinizde yüzlesip bu sayfayi kapatmak.

Bir de herkesle böyle yüzleşmeye her zaman cesaretiniz oluyor mu? Yaşınız kaç sakıncası yoksa??

Allah belasını versin.

Benimde böyle öğretmenlerim oldu. Fen öğretmenim berbat bir adamdı. Fiziksel olarak şiddet uygulamıyordu ama Sözel Şiddeti vardı. Kendisi de söylüyordu zaten keşke öğretmen beni herkesin içinde dövse de bu sözleri söylemese dersiniz benim dilim çok sivri diye. Ş ... Siz. En iyi Lafı kuş beyinliydi. Psikolojik şiddet işte.
Sırf onun Yüzünden matematiği sevmeme rağmen Sayısal seçmedim. Lisede matematik hocam sende Sayısal yeteneği varmış neden Sözel seçtin Demişti.
ÖĞRETMEN çok önemli. Keşke eğitim sistemimiz izin verse de ÖĞRETMEN olacak kişilere sınav ve mülakat dışında psikolojik sınavda yapsalar.
Çünkü bir ÖĞRETMEN hata yaparsa bütün toplum köreliyor.

Bi meslegim yok lise mezunu dışardan uniyi bile bitirememis bir çocuk annesiyim bende derslerim iyiydi aslinda ama benim okul hayati bitirwn kendim oldum okumadim cabalamadim. Dediginiz gibi sinifimda sadece uyuyon dersten kaldim mi kalacam lo diye endise etmeyen insanlar en iyi yerlere gelmis kendime kızıyorum hemde ne coooklll

Yorumumu faydalı bulmanıza çok sevindim. Yüz yüze görüşmeyi çok istiyorsanız, onu da yapabilirsiniz. Veya yazabilirsiniz. Ama bir sebepten öfkeniz geçmezse, dediğim metodu düşünebilirsiniz. Çünkü içimizde tuttuğumuz öfkeler bir sürü sağlık sorununa veya kilo almaya vs sebep olabiliyormuş.

7 yaşında bir çocuğu gördüğü şiddeti şikayet etmedi diye suçlu bulan olduysa da, onları da mazur görün. Bazen insan duyduğu bir olay için o kadar üzülüyormuş ki bu üzüntüyle baş edebilmek için kafasında mağdur durumda olan kişiye de sorumluluk yüklüyormuş. O insanın yaşadığı olaya duyduğu üzüntüyü azaltabilmek için. Sağlıklı bir psikoloji değil tabii ama boşverin.

Son düzenleme:
Okuyamadım bile, ben çok üzülüyorum böyle şeylere. Ben öyle bir öğretmen değilim çok şükür ki. Fakat benim ilkokul öğretmenim de benimle hiç ilgilenmezdi. Elit ailelerin çocukları ile alakadar olurdu hep. Ben gariban çocuğu idim. Şimdi kendimi geliştirdim. Zeki ve algısı yüksek bir insan olduğumu herkes bilir. İlkokulda o kadına denk gelmeseydim o elit ailelerin çocukları gibi doktor veya akademisyen olmam hiç zor değildi... Allah herkese yaşattığını göstersin inşallah.

Ben şanslı başladım aslında mükemmel bir öğretmenim vardı, genç idealist, askere gitmese çok daha iyi bir eğitim alabilirdim.

Bir çocuğa şiddet uygulayabilecek bir insanın bundan pişman olması için ciddi bir değişim yaşaması lazım. Babanıza bende rahmet dilerim.

Evet söylediğiniz şey bende var, tam 12 den tespit :) Üzüldüğüm zaman yemeğe sarılıyordum ben tabi kilo alıyordum, bunu zor çözdüm. Sorunları çok içselleştirmemeye çalışıyorum, bir şekilde affetmeye çalışıyorum karşımdakini, genelde başarılıyımdır bu konuda.

Haklısınız belki ama ben mağdur olandan tarafımdır her zaman. Bunun bir ötesi tacize uğrayan çocuklara niye ses çıkarmadı, o da tepki verseydi demek ki şikayetçi değilmiş diyen zihniyet. Her insanın içinde bulunduğu durum ve tepkiler farklıdır, herkes her olaya tepki vermek zorunda değildir, özellikle çocukların hakkını bizim savunmamız lazım onları suçlamak yerine.

Sizin öğretmeninizin yaptıkları gayet masum bence :) Ben çok iyi bir lisede okudum, oradaki ilk günde bile bize 1 sene dil eğitimi verecek olan öğretmenimiz herkesin anne babasının mesleğini sormuştu ona göre davranmıştı sonrasında da. İlkokulda dayak yediğimden bu benim gözüme hiç batmamış, ayrımcılık olarak görmemişim bile.

Kesinlikle haklısınız. Ben daha fazla sinir olmayın diye dedim. Dediğim gibi sağlıklı bir psikolojiyle öyle düşünmek mümkün değil zaten. Siz daha fazla sinirlenip sağlığınızdan olmayın.

Konuyu okuyup anlayabilen insanları görmek ne güzel. Bende öğretmenim, diğer öğretmenlerimi çok severim görüşürüm demişim, niye öğretmenlere karşı nefret söylemi yapıp toplumu galeyana getireyim :)

Bir de şu zamandaki öğretmenlerden, bende dayak yedim ellerine sağlık ellerini öperim gibi şeyler duymak çok üzücü, bu dayakçı zihniyeti hiçbir öğretmen kabul etmemeli. O devirde eğitimsizlikle açıklayabiliriz belki ama bu devirde hiçbir şekilde açıklanamaz bu durum.

Beğenmeyen çocuğunu okula göndermesin deniyor, bu tutumun yanlışlığını açıklamaya kalksam susamam, bu düşünce yapısı insanları özel okula yönlendiriyor ama ona da herkesin gücü yetmez ki.

Benim ilkokul öğretmenimin çocugu olmuyordu , 25 yasındaydı o zamanlar. Önüne geleni haksız yere döverdi , kafasına vururdu. Bir kere sadece deftere yazı yazmaya çizginin biraz ortasından başladım diye feci şekilde bi kaç sefer vurmustu bana da. Sonra hamile kaldı nihayet , meleğe dönüştü. Son senemizde çok çok iyi davranır olmuştu. Nasıl bir psikoloji bilemem. Yolda görsem kafamı çeviriyordum mezun olduktan sonra. Ben böylelerinin yaptıgı işi asla kutsal görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…