Çocukken öğretmenden yenilen dayaklar

Yapayım değil mi? Bilsin unutmadığımı. Annemi görmüş ne kadar güzel yerlere geldi gururlanıyoruz demiş, sanki senin sayende geldim, sana rağmen geldim.
İşte tam olarak bunu söyleyin kendisine. Malzeme vermiş işte size. Bence email falan değil, yüzyüze söyleyin.

Yap tabi sana o travmayı yaşatmaya ne hakkı vardı yapmaman hata...

Şimdi bir de kendini savunur daha çok sinirlenirim diye korkuyorum, kendini savunursa sinirlerime hakim olamam haklı iken haksız çıkarım diye. Ama kibar bir uslupla yaptıklarının ne kadar kötü şeyler olacağını yazacağım karar verdim.

Onun kendini savunmasına fırsat verme ne yaşadıysan içinden gelen herşeyi kus onun suratına

Şimdi napiyorsunuz peki onu merak ettim
simdi lise mezunu disardan uni okumaya calisan bir cocuk annesiyim çocuk aklima tüküreyim keşke anlatsaydim simdiki aklimin ceyregi olsaydida gururumu dinlemeyip ders calismaya devam etseydim kizima daha iyi bir hayat verebilseydim bunun icin hala cabaliyorum
ama coktan birseyler yapmis olmam gerekiyordu meslegim var kizim seneye krese baslayinca meslegim uzerine calismayi dusunuyorum hayata bir sekilde tutunuyorum ama unutmuyorum unutamiyorum
sinifta iki kere ikinin dort ettiginden bir haber olan cocuklar bile okumus bir yere gelmis ben hala o tokatlarin cektigi kulagimin acisini yuregimde hissediyorum bir arpa boyu yol alamamis olmanim acisida paha bicilemez

Benimde vardı boyle bir adi karıı !! Nefret ettim etimle kemiğimle sıra dayagı adı altında bir sistemi vardı cok cok basarılı bir ogrenciydim dayak yemedm ama gordugum seyler yetti bana falakaya yatırırdı gozumun önündeki arkadaslarımı allahımda ona obur tarafta gostersin gununu insallah cocukluktan kalma bu travmalarım beni öğretmen dusmanı yaptı sevmem oldum olası ogretmen kişileri..

cünkü öğretmenin vurduğu yerde gül biterdi
biz bunu yanlış anlamışız öğretmenin vurduğu yerde gül eger hakliysa bitermiş
bizimkilerin vurduğu yerde diken bitmis kafamiz sonradan basti aldigimiz darbelerden heralde oda

suan ki egitim sisteminde ogretmen olmak sizin zamaninizda ogrenci olmak gibi.ogrencilere birak dovmeyi ki zaten dovmek yanlis bi soz bile soylemez hale geldik.bunun bi ortasi olmali ogretmen bu kadar degersizlestirilmemeli

Nedense bu tip paylaşımların öğretmenlere karşı nefreti tetiklemek amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Bende bir öğretmenim, öğrencim düşse içim yanar onlar benim canlarım, hayat neşelerim. Ama yapılan bu tip paylaşımlar insanları öğretmenlere karşı nefretle doldurmak dışında hiçbir işe yaramıyor. Öyle bir noktaya geldik ki yeni tanıştığımız her veli artık iyice tanıyana kadar bize dayakçı muamelesi yapıyor. Sürekli açık arıyor, aşırı müdahil oluyor, azıcık ses yükseltsek dövmekten beter etmişiz muamelesi yapıyor ve bizler işimizi yapamaz hale geliyoruz. Dayakçı olmadığını kanıtlamak için öğretmenler öğretmen kimliğini bir kenara bırakıp öğrenci veli pohpohlayıcısı bir hale dönüştü. Medya ve senin gibiler yüzünden şuan sınıflarda velilerin ve öğretmenlerin aşırı pohpohladığı asla ses çıkaramadığı saygıdan bihaber nesiller yetişiyor. Sonra o çocuklarla toplum içinde karşılaşınca yeni nesil nereye gidiyor diye isyana başlıyorsunuz. Hatta bu nefret öyle bir yere geldi ki öğrenciler öğretmenlere şiddet göstermeye, öldürmeye başladı. Son 1 sene içinde kaç meslektaşım öğrenciler tarafından darp edilip öldürüldü haberiniz var mı? Bizzat kendi velim bana çocuğuna teşekkür vermedim diye biz hep duyuyoruz öğretmenlerin öldürüldüğünü ama ben öyle birşeye başvurmuyorum şeklinde tehditte bulundu. Ben bir öğretmenim bir veli beni tehdit edecek noktaya nasıl ulaştı, işte medyanın ve insanların böyle paylaşımları neticesinde ulaştı. Yıl 2020'ye geliyor. Bizler eskiden adını milli eğitime yazdırıp öğretmen olan ziraatçilerden değiliz. Hümanist eğitimler alıyoruz. Ve eskiden birsürü halt yemiş öğretmenlerin ceremesini daha fazla ödemek istemiyoruz. Bende bir öğrenci idim benim annem beni öğretmene eti sizin kemiği benim diye teslim etti. Çok karşı olsam da az dayak yemedim. Ama nefret etmedim ellerinden öperim o kadının şimdi bu noktadaysam onun sayesindedir. Lütfen bu söylemleri bırakın artık. Bak sanırım sende öğretmensin ya da öğretmenlik okuyorsun. Bunların ceremesini sende çekeceksin. Lütfen yeter, yeni nesil öğretmenleri canlarından dahi eden bu nefreti bitirin artık....

Ben hic dayak yemedim ogretmenlerimden,annem babam da kimseyi dovmezdi. Dovmeden de hakli oldugunu gosterebilirlerdi. Aksi muameleye maruz kalanlar sikayet etmeliydi kesinlikle.

Anne babanizin egitimli olmasina gerek yoktu ki, sadece size inanmalari yeterliydi. Siddet gordugunuzu hic mi anlatmadiniz cidden? Ben de 80lerde dogdum,asla bahsettiginiz gibi ogretmenlerin ogrencilerini hastanelik ettigine sahit olmadim,olsaydim annem babam mudahale ederlerdi. Ve evet,84 dogumluyum,o zamanlarda da herkes hakkini arayabiliyordu,ne munasebet dayak yiyip otursunlar? Aileleriyle neden paylasmasinlar?

Sizin için çok daha fazla üzüldüm gerçekten Benim eğitimimi etkileyemedi en azından, annemi sürekli okula çağırıp çok hırslı ders çalışıyor diye şikayet ederdi. Ders çalışmıyor diye şikayet edilir de, ders çalışıyor diye şikayet mi edilir çocuk.

Sizin onun üzerinde o kadar hakkınız var ki, eminim yaptıklarını çekecektir. Siz de ne güzel pes etmeyip okumaya devam ediyorsunuz bundan daha güzel bir şey var mı, eminim bilinçli bir anne olarak kızınıza çok iyi bir eğitim vereceksiniz.

Ben hic dayak yemedim ogretmenlerimden,annem babam da kimseyi dovmezdi. Dovmeden de hakli oldugunu gosterebilirlerdi. Aksi muameleye maruz kalanlar sikayet etmeliydi kesinlikle.
şuan kac yasindasiniz bilmiyorum ama benim bahsettiğim dönemlerde daha her evde telefon yok renkli televizyon zenginlerde var 2 3 tane kanal var trt disinda ozamanlar en azindan biz ve bizim etrafimizdaki kisilerin meb de boyle sikayet islerine bakan bir bolum oldugundan bile haberi yoktur yoktuda
Sivasta tum mahallenin ogretmenlerin bile birbirini tanidigi bir ortamdan cikmis Ankara gibi bir metropole gelmişsin okadar gözümüz açık değildi yani bizim zamanimiz da buyuklerimiz bizi ogretmene birakirken eti senin kemigi benim hocam derlerdi bunu cocugumu dov diye soylemezlerdi tabi
insan oyle bir ortamdan cikip boyle bir ortama girince ne oldugunu idrak edemiyor
konu sadece dayak degilki ben size burdan yaptigi diger seyleri anlatsam şok olursunuz

Öğretmen çocuğu olduğunuz için dayak yememiş olabilir misiniz?

Böyle bir konuda bile empati yapma yoksunluğuna sahip olmanız gerçekten üzücü.

Burada bu kadar insan yazıyor öğretmenimden dayak yedim, şöyle oldu diye hepimiz haksızız bir tek siz haklısınız, bir tek siz biliyorsunuz doğruyu.

Burayı geçtim, ekşi sözlükte de o kadar çok insan yazmış ki haksız yere yedikleri dayakları, oradaki hesabım bazı arkadaşlarım tarafından bilindiği için içimi buraya dkmek istedim. Burada bile neredeyse beni suçlu çıkaracaksınız dayak yediğim için. Kocasından dayak yiyip hakkını arayamayan kadınları suçluyorsunuz tamam da ilkokul 2. sınıf öğrencisini dayak yiyip hakkını arayamadı diye suçlamak hangi vicdanın ürünüdür anlamak mümkün değil. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum.

Benim okulumda tüm öğretmen çocukları 5.00 ile mezun olmuştu, öğretmen çocuklarını geçtim yakınları bile 5.00 ile mezun olmuştu, siz ben dayak yemedim diyorsunuz, çok şaşırtıcı bir bilgi gerçekten.

35 yasindayim. Dogma buyume Bursaliyim,Bursada okudum. Ben cocukken de cocuklar okulda dayak yerlerdi, tartaklanirdi,psikolojik siddet fazlaydi ama sikayet bolumu olmasina gerek yoktu milli egitimde,gider konusurdun yani. Ben ailelerin cocuklarina inanmalari gerektigini savunurum her zaman,yil kac olursa olsun. Aileler evlatlarini dinleseydi,evlatlar da yasadiklarini yutmayip ailelerine anlatacak kadar guclu ve ayaklari yere basan insanlar olsaydi bunlar yasanmayacakti. Ben arkadaslarimdan psikolojik siddet gordum,kosa kosa ogretmenime anlattim,care bulmadi babama gittim anlattim. Beni dinledi,kendi cocugunu dinlemesi icin bu adamin okumus olmasına hacet yok ki,baba olmasi yeterliydi. 90 yilinda bunlar gayet mumkundu.

Hayatim boyunca kimse bana aha gel bak il milli egitim mudurlugu burasi demedi. Kendi kendime gordum. Ustun yetenekli cocuk degildim,siradandim gayet. Ogretmenimden dayak yesem bu sefer oraya giderdim.

Dayak yemedim ama cok hakaret isittim,hepsini de bana yapanla yuzlestim. 94 yilinda “senden bir sey olmaz” diye benim umudumu kiran ogretmen kadinla 98 yilimda yuzlestim. Bu kadinin adini soylesem Turkiyede herkes tanir o derece unlu bir ogretmen. Hevesimi kirmasina izin vermedim, simdi gulerek hatirliyorum bela okuyarak degil. Bela okumak,hele ki bunu bu platformdan yapmak sadece ogretmen ve ogretmenlik meslegi karalamaktir,baska kimseye bir faydasi yoktur bence.

Keske konu sahibi de,ayni muameleyi goren diger uye arkadaslar da seslerini cikarsalardi bunlari yasarken. Kucuk bir cocugun umutlarini ,gururunu kirmaya kimsenin hakki yok.

Öğretmen çocuğu olduğunuz için dayak yememiş olabilir misiniz?

Böyle bir konuda bile empati yapma yoksunluğuna sahip olmanız gerçekten üzücü.

Ogretmen cocugu olunca da dayak yiyebilirdim,benim size anlatmaya calistigim,”neden sustunuz” kismi. Kucuk cocukken de sesinizi cikarabilirdiniz,yazik degil mi yasadiklariniza,yikilan psikolojinize?

Evet yazık olmuş sizin adınıza çok üzüldük. Öğretmeniniz yanlış yapmış. Tamam da burada konuyu açmaktan yana beklentiniz nedir??? Toplanıp öğretmeninizi mi dövelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…