Çocukken öğretmenden yenilen dayaklar

mein_traume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
963
1.248
38
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün ailemle çocukluk anılarımdan konuşurken bu mevzu açıldı, çok canım sıkıldı, sizle paylaşmak istedim.

Biz Türkiye'nin en modern şehirlerinden birinde yaşıyorduk aslında, güya insanlarının modern olduğu falan ama ilk okulda öğretmenimden çok dayak yedim, bugün eskiler açılıp konuşulunca resmen içim acıdı, kinle doldum, keşke bir imkanım olsa da yaptıklarını ödetebilsem dedim. Küçücük çocuğa uygulanan şiddetin haklı hiçbir sebebi olamaz ama ben zaten hem çok sessiz hem de çok çalışkan bir öğrenciydim asla hiçbirini hak etmedim.

İlkokula başladığım ilk sene harika bir öğretmenim vardı, tek fiske yemedim, çok mükemmel bir hocaydı ama maalesef askere gitti. İkinci sene başka bir öğretmen verdiler, ticaretle uğraşıyordu, çoğu derse gelmez boş geçerdi, eğitimi sıfırdı. Ben çok başarılı bir öğrenciydim, soruları herkesten önce ben çözerdim, bana sen çözmeyeceksin der yasak koyardı akıl hastası. Annesi okul aile birliğinde olan bir kaç kız vardı onları hep farklı tutar sorduğu sorulara onlardan başka kimsenin cevap vermesine izin vermezdi. Bizim anne babamız eğitimli değil, maddi durumumuz da iyi değil, bize niye öğretmenlik yapsın tabi. Hiç unutmuyorum yine bir gün matematik sorusu yazdı tahtaya, bende çocuk aklı o heyecanla çözdüm, ben çözdüm öğretmenim dedim, bana sırf soruyu çözdüm diye öyle bir tokat attı ki resmen uçtum, zaten ilkokul 2 deki çocuğun boyu posu ne kadar olacak çelimsiz bir şeydim. Ondan sonra bir daha soruları hiç çözmedim tabi, amacına ulaştı.

Ödev verirdi, ben yapardım, yapmayanlara sıra dayağı atarken yapanlara da atardı. Bir tek o bir kaç kızı ayırırdı, onlar yapsa da yapmasa da dayak yemezlerdi hiç, çünkü anneleri okul aile birliğinde idi. Bu öğretmenin dükkanı çok yakın bize, şeytan diyor git saydır, sen nasıl insansın durduk yere küçücük çocuğa nasıl böyle şiddet uygularsın diye saydır diyor ama bu kadar karaktersiz bir adam zerre etkilenmez yine ben sinir olurum. Acaba mail falan mı atsam kullanıyorsa, içimde kalmasın, yaptığı pislikleri affetmeyen birisi olduğunu bilsin istiyorum.

Aslına bakarsanız ben bizim nesil içinde en şanslı olanlardanım. Ortaokulda çok iyi bir anadolu lisesi kazanıp bir daha ne psikolojik ne de fiziksel şiddet görmedim öğretmenlerimden, öğretmenlerim o kadar iyiydi ki hem insan hem eğitmen olarak, hala görüşürüz hala gurur duyarlar benle. Ama bu ilkokulda olanlar içime dert olmuş gerçekten. O yaşta ve özellikle o yıllarda hak aranamayacağını biliyorum ama hakkımı arayamamış olmak, bu ruh hastasının yaptıklarının yanına kalması dokunuyor bana.

Bu konuyla birlikte öğrencilerine dayak atan tüm öğretmenleri nefretle kınıyorum, cezalarını bir şekilde çekerler inşallah, bu dünyada olmasa bile öteki dünyada. Hiç kimse bana öğretmenlik kutsal bir meslek ama vs demesin, bende öğretmen sayılırım öğrencilerimi çok seviyorum, onlarda beni çok seviyor, hakkıyla yapamayacak olan sırf para geliyor diye yapmasın bu mesleği.

Dünya sorunlu insanlarla dolu maalesef, sadistik eylemlerini de ancak sahipsizler üzerinde uygulayabilir bu aciz yaratıklar, Allah masumların yardımcısı olsun.

Böyle bir türkce ögrermenimiz vardi. Fetöden atıldi. E bana da oh olsun demem düstü. Ayni sekil de lise de ki ingilizce hocasi da. Bir oh olsun da ona cektim.

Keşke benim öğretmenim de bir şeylerden atılsa idi de bir oh çekseydim. Adam doğru düzgün okula gelmediği için aldı başını yürüdü, bir sürü dükkanı var, biri de bizim evin karşısında.

Dünya sorunlu insanlarla dolu maalesef, sadistik eylemlerini de ancak sahipsizler üzerinde uygulayabilir bu aciz yaratıklar, Allah masumların yardımcısı olsun.

Amin. Kesinlikle öyle, benim kızdığım şey de o, hakkını arayabilecek olanın çocuğunu dövmüyorsun, arayamayacak olanın dövüyorsun, herkesi dövse manyak deyip geçeceğim ama aciz olana eziyet ettiği için bu nefretim.

Neden sikayet etmediniz o zamanlar? Simdi kalkip burda bela okumamizin sizin psikolojinizdeki yikimi tamir edebilecegini dusunmuyorum.
Benim annem babam ogretmendi, boyle bir siddet olayi yasasaydim dosdogru milli egitime giderdim. Kucuk bir cocuk da olsam bunu yapabilirdim,yol iz biliyordum, o zamanlar herkes okula yalniz basina gider gelirdi simdiki gibi degildi dunya.

Bela okumam normalde dönür dolaşır bulur derim ama versin senin öğretmeninin de :)

Çok şükür ben ona kızıp çalışmayı bırakmadım ama böyle çok öğrenci var benim neslimde öğretmenin olumsuz hareketleri yüzünden okuldan soğuyup okumayan. Şu an ki nesil çok şanslı ve bilinçli gerçekten.

Benim ilkokul 1.sınıf öğretmenim çok iyidi hala daha görüşürüm. 2 de başka öğretmen geldi 5.sınıf bitene kadar kafasına estikçe bizi 2oklava birleştirerek döverdi. Hiç unutmam. Şimdi ki aileler olsa öğretmeni sürerler. O zaman ailelerimizde ses etmiyordu öğretmn naparsa haklıydı etimiz onun kemiğimiz ailemizindi çünkü. Ben aileme de kızıyorum öğretmene kızdığım kadar. Onlarda şimdi pişman nasıl tepki göstermedik falan diyorlar ama bi önemi kalmadı. Bende iz bıraktı sonuçta.

başka bir şehirden okul birincisi olarak gittim o okulda onur koşesi olurdu ogrenci resmi asilirdi bu birwzda diger ogrencileri tesvik ederdi heves olurdu orada resimleri olmasi icin o koseden resmim hic inmedi taki tasinip bu ogretmenin eline dusene kadar kadin 2 senede birakin sinifi okul sonuncusu yapti beni gurur yaptim babam yoktu annem tek basina ne yapabilirki dedim kendi kendime anneme abime anlatmadim kosarak gittigim okula ayaklarim zorla goturdu beni acaba bugun neden dayak yiyecegim diye gidiyordum
dersler kotulesince annem okula geliyodu surekli ne oluyo neden boyle oluyo diye ogretmen uyum saglayamiyor diyip gonderiyordu en sonunda bir sinif arkadasim dayanamayip annesine anlatiyo oda benim anneme ama artik hersey icin cok gecti benim icin cok gecti zaten darmadaginik olan psikolojim diplerdeydi bir dahada ne yapsam toparlanmadi toparlayamadim

Hanımefendi bu soruyu ciddi mi soruyorsunuz gerçekten inanarak? İlkokul 2. sınıf öğrencisi nasıl gidip şikayet edebilir, hakkını arayabilir? Şu an ki ilkokul 2. sınıf öğrencisinden bahsetmiyorum ama, bizim zamanımızda bırak interneti cep telefonu bile yoktu, ilk defa lisede cep telefonum oldu benim.

Konuda da belirttim zaten annem babam eğitimli insanlar değillerdi, nasıl hak aranır bilmezlerdi, kendi haklarını dahi arayamazlardı. Ama şu an olsa ailem de kesinlikle yanına bırakmazdı. Çağla birlikte insanlarda haklarını aramayı öğrendi.

Ben 80'li yıllarda doğdum, o yıllarda öyle pek hak arama da yoktu, bir kaç tane olay hatırlıyorum benim ortaokul zamanlarımda, öğrenciyi hastanelik etmesine rağmen hiçbir şey olmamıştı öğretmene.

Yokmu bu psikopat manyağın sosyal medyası bulda al hıncını orta öğretimde İngilizce öğretmenim beni yazılı sonuçlarım iyi olmasına rağmen sözlü ve kanaat notuyla sınıfta bırakmıştı takdir alacak notları olan bi öğrenci nasıl sınıfta kalır diye tüm okul şaşırmıştı yıllar sonra buldum ağzıma geleni söyledim rezil etmişti beni okuldan soğuttu ondan sonra hep iteleye iteleye bitti okul hayatım

Hepimizin vardır şahit olduğu ya da bizzat kurbanı olduğu öğretmen bozuntuları. İyi öğretmenlere can kurban. Ama her meslekte olduğu gibi bu mesleğin içinde de adiler bulunuyor malesef. Herkes öğretmen olmamalı. Öğretmenlik özel bir meslek. Kimse kimsenin hayatını karartmasın.

Bende diğer tüm öğretmenlerim ile görüşüyorum hala.

Bu zamanda asla yapamazlar zaten. Bizim zamanımızda da şikayet edemeyecek insanların çocuklarını dövüyorlardı.

Bir de benim annem babam öğretmen, şikayet etseydiniz diye gereksiz duyar kasanlar olmuş böyle bir konuda bile. Küçücük çocuğa nasıl fiziksel şiddet uygular diye bakmayıp, 2. sınıfa giden çocuğun şikayet etmesini bekleyen insanları anlayamıyorum gerçekten nasıl bir bakış açısı.

Geçmiş olsun. Yaptiklari tabiki tasvip edilecek seyler değil. Eskiden vardi bu tarz olaylar ama kalmadi günümüzde. Siz en kötüsüne denk gelmissiniz. Sadece dayak değilmiş ondaki problem. Ama öğretmenlik kutsal bir meslektir enekle yapilan her iş kutsaldir ama öğretmenlik farklidir

Yapayım değil mi? Bilsin unutmadığımı. Annemi görmüş ne kadar güzel yerlere geldi gururlanıyoruz demiş, sanki senin sayende geldim, sana rağmen geldim.

Benim de hassas bir yaratılışım var, haksız yere dayak yiye yiye sessizleştim, konuşmadım. Bu sefer de annemi çağırıp siz bu çocuğa evde baskı mı yapıyorsunuz niye sessiz dedi, sen dövüyorsun ya evde baskı yapmalarına gerek mi var. Şu an düşünüyorum, bir insan bir çocuğa niye böyle davranır anlayamıyorum.

Şimdi napiyorsunuz peki onu merak ettim

Teşekkür ederim. En kötüsü de değildi aslında. Kardeşim meslek lisesine gitti, oradaki hocalar kafa burun kırıyordu.

Ama ilkokulda daha aciz oluyorsun ya daha çok üzülüyorsun sanırım.

ben kendisine ulaştim ama gecen sene buldum meshur bir sosyal medya sitesinde buldum döşedim çok guzel cevap bile yazamadi karşısınada dikileceğim bir gün bu böyle yarım kalmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…