- 1 Eylül 2017
- 963
- 1.248
- 38
-
- Konu Sahibi mein_traume
35 yasindayim. Dogma buyume Bursaliyim,Bursada okudum. Ben cocukken de cocuklar okulda dayak yerlerdi, tartaklanirdi,psikolojik siddet fazlaydi ama sikayet bolumu olmasina gerek yoktu milli egitimde,gider konusurdun yani. Ben ailelerin cocuklarina inanmalari gerektigini savunurum her zaman,yil kac olursa olsun. Aileler evlatlarini dinleseydi,evlatlar da yasadiklarini yutmayip ailelerine anlatacak kadar guclu ve ayaklari yere basan insanlar olsaydi bunlar yasanmayacakti. Ben arkadaslarimdan psikolojik siddet gordum,kosa kosa ogretmenime anlattim,care bulmadi babama gittim anlattim. Beni dinledi,kendi cocugunu dinlemesi icin bu adamin okumus olmasına hacet yok ki,baba olmasi yeterliydi. 90 yilinda bunlar gayet mumkundu.
Hayatim boyunca kimse bana aha gel bak il milli egitim mudurlugu burasi demedi. Kendi kendime gordum. Ustun yetenekli cocuk degildim,siradandim gayet. Ogretmenimden dayak yesem bu sefer oraya giderdim.
Dayak yemedim ama cok hakaret isittim,hepsini de bana yapanla yuzlestim. 94 yilinda “senden bir sey olmaz” diye benim umudumu kiran ogretmen kadinla 98 yilimda yuzlestim. Bu kadinin adini soylesem Turkiyede herkes tanir o derece unlu bir ogretmen. Hevesimi kirmasina izin vermedim, simdi gulerek hatirliyorum bela okuyarak degil. Bela okumak,hele ki bunu bu platformdan yapmak sadece ogretmen ve ogretmenlik meslegi karalamaktir,baska kimseye bir faydasi yoktur bence.
Keske konu sahibi de,ayni muameleyi goren diger uye arkadaslar da seslerini cikarsalardi bunlari yasarken. Kucuk bir cocugun umutlarini ,gururunu kirmaya kimsenin hakki yok.
suan ki egitim sisteminde ogretmen olmak sizin zamaninizda ogrenci olmak gibi.ogrencilere birak dovmeyi ki zaten dovmek yanlis bi soz bile soylemez hale geldik.bunun bi ortasi olmali ogretmen bu kadar degersizlestirilmemeli
Evet yazık olmuş sizin adınıza çok üzüldük. Öğretmeniniz yanlış yapmış. Tamam da burada konuyu açmaktan yana beklentiniz nedir??? Toplanıp öğretmeninizi mi dövelim
Haksizliklar karsisinda mucadele etmek,gereken durumlarda ses cikarmak,hak aramak zaten basarili olmaktir. İlkokul 1de hiyerarsi denilen seyi ogretiyorlardi 90li yillarda. Sadece dayak icin degildi bu. Sorun yasadiysaniz okulda once ogretmeninize giderdiniz,fayda saglamadi mi,mudur yardimcisina giderdiniz,o da mi olmadi,o zaman mudure giderdiniz. Mudur de sonuc vermezse milli egitime gidilirdi. Sizin icin soylemiyorum,bunun oluru bu sekildeydi. Aileden ogrendigim bir sey degildi bu benim,okulda ogrendim. Beni psikolojik olarak inciten ogretmenimle de yuzlestim. Her ne kadar siz tum ogretmen cocuklarinin ve hatta ogretmen yakinlarinin 5.00 ortalama ile mezun oldugunu iddia etseniz de,ogretmen cocuklarinin hic tartaklanmadigini iddia etseniz de beni inciten ogretmenimle yuzlestim. Siz de vakit gecirmeden yapsaydiniz keske cocukken. Simdi yapmanizin fayda saglamayacagini dusunuyorum lakin yine de siz bilirsiniz elbette.Ben bela okumadım öncelikle, başka bir arkadaşla karıştırıyorsunuz sanırım.
Benim konumu da okursanız bende yüzleşeyim mi diye akıl danışıyorum.
Malaesef her aile bir değil, sizin babanız sizi dinliyor diye her baba çocuğunu dinleyecek diye bir durum söz konusu değil, dinlemeli mi dinlemeli ama öyle olmuyor, dinlese de sizin babanız kadar bilinçli olamayacak bir sürü veli var günümüzde bile. Ben yurt dışında okudum, oradaki öğretenlerim öğretmen gibi değil anne baba gibi davrandılar bana ama orada öyle burada da böyle olmalı demiyorum, yaşadığınız coğrafi bölgeye göre hatta ilçeye göre bile bir çok şey değişiklik gösterebilir. Keşke her şey olması gerektiği gibi bir düzende olsa ama olmuyor maalesef. Hiç mi olmaması gereken bir şeyle karşılaşıp hakkınızı aradığınız halde başarılı olamadınız? Ben maalesef bu yaşımda bile hakkımı sonuna kadar aradığım halde alamadığım zamanlar oldu.
Ben sesinizi cikarmamissiniz,ailenize anlatmamissiniz,kendinize yazik etmissiniz diyorum. Ogretmen cocuklari kac ortalama ile mezun olurlarsa olsunlar,konumuz bu degil. Konumuz fiziksel veya psikolojik siddet goren bireylerin,yaslari kac olursa olsun bunu aileleriyle paylasmalari gerektigi. Ailelerin okumus olsun veya olmasin,cocuklarina inanmalari ve guvenmeleri gerektigi.
Siz kucukken dusunememis sikayet etmemissiniz,simdi size yazik degil mi? Neden ailenize anlatmadiniz,korkuttular mi sizi? Tehdit mi gordunuz? Benim cok sinif arkadasim ogretmen sikayet etti,aciga aldirtti,okuldan surulmesine sebep oldu. Bunlar sanki eskiden hic yasanmiyormus gibi yazmissiniz,oyle bir sey yok.
Resmen senin gibi idrakı sorunlu bir arkadaş yüzünden banlanıcam ama inan umrumda bile değil. (Canım adminlerim 1 hafta bile yazabilirsiniz onurumla yatar çıkarım.) Kardeşim sen o nefret söylemlerin yüzünden bir sürü öğretmeni töhmet altında bırakıp insanları galeyana getiriyorsun. Benim şiddeti savunduğuma dair en ufak cümlem yok hatta aksine bir sürü cümlem var okuduğunu bile anlayamıyorsun ki sözlerimi anlayasın. Senin gibiler yüzünden insanlar öğretmen nefreti doldu. İşimizi yapamaz hale geldik. Çekirdek çitleyip gazoz içtiğin okey masasında konuş bunları eyvallah hatta gel benim masamda da konuş canım benim der sırtını sıvazlarım ama milyonlarca kişinin okuyup dolduğu bir platformdasın. Lafların nerelere kadar gidiyor daha bunu idrak edemiyorsun. Bu kadınlar bir veli ve bunları okuyup gidip çocuğunu öğretmene teslim ediyor. Ama dolup gidiyor etkilenip kendi çocuğu da dayak yiyor zannedip teslim ediyor. Sonra seyreyle cümbüşü. Öldürülen, saldırıya uğrayan her meslektaşımda senin gibi olanların ve senin paylaştıklarını paylaşan medyanın suçu var. Kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz. Babaanneme yanlış tedavi uygulayan doktora çok kızgınım ömrünü kısalttı adam ömrünü ama buraya asla doktorlara insanları kışkırtacak bir konu açmam. O doktoru dava ederim ki ettim, kendi aramızda hukuken hallederim ama buraya konu açıp insanları doktorlara karşı körükleyici ifadeler kullanmam. Öğretmen, polis, asker, doktor vb. toplumun yapı taşı meslekleri hakkıyla yapan insanlara en ufak leke sürecek hiçbir konuyu kabul etmiyorum. İşini hakkıyla yapan insanları azıcık ucundan bile etkileyecek hiçbir konuyu kabul etmiyorum. Git o öğretmenine mesaj at, git ne bileyim dava falan aç. Ama bu yaptığını yapma. Keşke biraz ne demeye çalıştığımı anlasan... İstediğini yaz şimdi kiblemek dışında en ufak bir sözüm olmayacak. Dediklerimi düşün lütfen.Siz okuduğunuzu anlamaktan bile aciz bir insanken ben size sen demiyorsam siz de dikkat etmek zorundasınız, en azından mesleğinizin saygınlığını kaybettirmemek için ama işte siz de kişiliğiniz gösteriyorsunuz bu kalitesiz uslübunuzla.
Keşke sizin gibiler öğretmen olmasa, keşke. Bu üslubunuzla ne verebilirsiniz ki çocuklara. Halbuki öğretmenler çocuklara her görüşe karşı saygılı olup insanları anlamayabilmek için emek harcanması gerektiğini öğretmeli.
@Mune hanım ben burada bir öğretmenimden gördüğüm şiddeti paylaşıp diğer öğretmenlerim çok iyiydi diye belirtip kendimin de öğretmen olduğunu belirtmeme rağmen hanımefendi sanki tüm öğretmenler ölse demişim gibi hakaretlerine ve saygısız tutumlarına devam ediyor. Resmen gördüğüm şiddet yüzünden suçlu ben oldum, bu tutumu anlamak mümkün değil. Bir öğretmen 7 yaşındaki çocuğa şiddet gösteren bir öğretmeni nasıl savunabilir anlayamıyorum.
belayi butun ogretmenlere degil sadece ona okuyorum daha sonraki ve onceki egitim hayatimda cok guzel ogretmenlerle tanistim onlarin hakkini yemiyorum ayaklari taşa degmesin diyecegim ogretmenlerde var
ancak her kisinin bur olaya verecegi tepki herzaman farklidir kimisi sizin gibi yapar kimisi benim gibi bizim gibi yapar mesela bayan dayak yemis ama okumaktan vazgecmemis ama ben vazgectim siz mesela dayak yeseymissiniz sikayet edebilecek veya karsi duracak potansiyeldeymissiniz herkseten ayni tepkiyi bekleyemecegimizi bilecek yapidada bir insansiniz bence
ha bugun ayni sey bur baskasina yapilsa tepkim cok farkli olur cunku insan haklarini biliyorum biraz gec ogrendim sadece adiniza sevindim kucuk yasta insan haklari konusunda bilinlenmis olabilmeniz icin yerinizde olmayi isterdim
Resmen senin gibi idrakı sorunlu bir arkadaş yüzünden banlanıcam ama inan umrumda bile değil. (Canım adminlerim 1 hafta bile yazabilirsiniz onurumla yatar çıkarım.) Kardeşim sen o nefret söylemlerin yüzünden bir sürü öğretmeni töhmet altında bırakıp insanları galeyana getiriyorsun. Benim şiddeti savunduğuma dair en ufak cümlem yok hatta aksine bir sürü cümlem var okuduğunu bile anlayamıyorsun ki sözlerimi anlayasın. Senin gibiler yüzünden insanlar öğretmen nefreti doldu. İşimizi yapamaz hale geldik. Çekirdek çitleyip gazoz içtiğin okey masasında konuş bunları eyvallah hatta gel benim masamda da konuş canım benim der sırtını sıvazlarım ama milyonlarca kişinin okuyup dolduğu bir platformdasın. Lafların nerelere kadar gidiyor daha bunu idrak edemiyorsun. Bu kadınlar bir veli ve bunları okuyup gidip çocuğunu öğretmene teslim ediyor. Ama dolup gidiyor etkilenip kendi çocuğu da dayak yiyor zannedip teslim ediyor. Sonra seyreyle cümbüşü. Öldürülen, saldırıya uğrayan her meslektaşımda senin gibi olanların ve senin paylaştıklarını paylaşan medyanın suçu var. Kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz. Babaanneme yanlış tedavi uygulayan doktora çok kızgınım ömrünü kısalttı adam ömrünü ama buraya asla doktorlara insanları kışkırtacak bir konu açmam. O doktoru dava ederim kendi aramızda hallederim ama buraya konu açıp insanları doktorlara karşı körükleyici ifadeler kullanmam. Öğretmen, polis, asker, doktor vb. toplumun yapı taşı meslekleri hakkıyla yapan insanlara en ufak leke sürecek hiçbir konuyu kabul etmiyorum. İşini hakkıyla yapan insanları azıcık ucundan bile etkileyecek hiçbir konuyu kabul etmiyorum. Git o öğretmenine mesaj at, git ne bileyim dava falan aç. Ama bu yaptığını yapma. Keşke biraz ne demeye çalıştığımı anlasan... İstediğini yaz şimdi kiblemek dışında en ufak bir sözüm olmayacak. Dediklerimi düşün lütfen.
Kesinlikle. Ekşi sözlükte şurda burda maaşınız konuşuluyor tatilimiz konuşuluyor. Şimdi de sıraya atılan dayaklar gelmiş. Ben de bu tarz nefret paylaşımlarını art niyetli buluyorum.Nedense bu tip paylaşımların öğretmenlere karşı nefreti tetiklemek amacıyla yapıldığını düşünüyorum.
ALLahın belası böyleleride öğretmen oluyoMerhaba Arkadaşlar,
Bugün ailemle çocukluk anılarımdan konuşurken bu mevzu açıldı, çok canım sıkıldı, sizle paylaşmak istedim.
Biz Türkiye'nin en modern şehirlerinden birinde yaşıyorduk aslında, güya insanlarının modern olduğu falan ama ilk okulda öğretmenimden çok dayak yedim, bugün eskiler açılıp konuşulunca resmen içim acıdı, kinle doldum, keşke bir imkanım olsa da yaptıklarını ödetebilsem dedim. Küçücük çocuğa uygulanan şiddetin haklı hiçbir sebebi olamaz ama ben zaten hem çok sessiz hem de çok çalışkan bir öğrenciydim asla hiçbirini hak etmedim.
İlkokula başladığım ilk sene harika bir öğretmenim vardı, tek fiske yemedim, çok mükemmel bir hocaydı ama maalesef askere gitti. İkinci sene başka bir öğretmen verdiler, ticaretle uğraşıyordu, çoğu derse gelmez boş geçerdi, eğitimi sıfırdı. Ben çok başarılı bir öğrenciydim, soruları herkesten önce ben çözerdim, bana sen çözmeyeceksin der yasak koyardı akıl hastası. Annesi okul aile birliğinde olan bir kaç kız vardı onları hep farklı tutar sorduğu sorulara onlardan başka kimsenin cevap vermesine izin vermezdi. Bizim anne babamız eğitimli değil, maddi durumumuz da iyi değil, bize niye öğretmenlik yapsın tabi. Hiç unutmuyorum yine bir gün matematik sorusu yazdı tahtaya, bende çocuk aklı o heyecanla çözdüm, ben çözdüm öğretmenim dedim, bana sırf soruyu çözdüm diye öyle bir tokat attı ki resmen uçtum, zaten ilkokul 2 deki çocuğun boyu posu ne kadar olacak çelimsiz bir şeydim. Ondan sonra bir daha soruları hiç çözmedim tabi, amacına ulaştı.
Ödev verirdi, ben yapardım, yapmayanlara sıra dayağı atarken yapanlara da atardı. Bir tek o bir kaç kızı ayırırdı, onlar yapsa da yapmasa da dayak yemezlerdi hiç, çünkü anneleri okul aile birliğinde idi. Bu öğretmenin dükkanı çok yakın bize, şeytan diyor git saydır, sen nasıl insansın durduk yere küçücük çocuğa nasıl böyle şiddet uygularsın diye saydır diyor ama bu kadar karaktersiz bir adam zerre etkilenmez yine ben sinir olurum. Acaba mail falan mı atsam kullanıyorsa, içimde kalmasın, yaptığı pislikleri affetmeyen birisi olduğunu bilsin istiyorum.
Aslına bakarsanız ben bizim nesil içinde en şanslı olanlardanım. Ortaokulda çok iyi bir anadolu lisesi kazanıp bir daha ne psikolojik ne de fiziksel şiddet görmedim öğretmenlerimden, öğretmenlerim o kadar iyiydi ki hem insan hem eğitmen olarak, hala görüşürüz hala gurur duyarlar benle. Ama bu ilkokulda olanlar içime dert olmuş gerçekten. O yaşta ve özellikle o yıllarda hak aranamayacağını biliyorum ama hakkımı arayamamış olmak, bu ruh hastasının yaptıklarının yanına kalması dokunuyor bana.
Bu konuyla birlikte öğrencilerine dayak atan tüm öğretmenleri nefretle kınıyorum, cezalarını bir şekilde çekerler inşallah, bu dünyada olmasa bile öteki dünyada. Hiç kimse bana öğretmenlik kutsal bir meslek ama vs demesin, bende öğretmen sayılırım öğrencilerimi çok seviyorum, onlarda beni çok seviyor, hakkıyla yapamayacak olan sırf para geliyor diye yapmasın bu mesleği.
Ne kadar guzel anlatmissiniz.
Kesinlikle. Ekşi sözlükte şurda burda maaşınız konuşuluyor tatilimiz konuşuluyor. Şimdi de sıraya atılan dayaklar gelmiş. Ben de bu tarz nefret paylaşımlarını art niyetli buluyorum.
Yine de halk arasinda yapilan anketlerle en guvenilir kisilerin ogretmen oldugu belirlenmis. Gurur verici gercekten.Kesinlikle. Ekşi sözlükte şurda burda maaşınız konuşuluyor tatilimiz konuşuluyor. Şimdi de sıraya atılan dayaklar gelmiş. Ben de bu tarz nefret paylaşımlarını art niyetli buluyorum.
Merhaba, yüz yüze görüşsem daha kötü olacağım diyorsunuz. Ama deşarj da olmanız gerekiyor. Size tavsiyem “Sağlığına Format At” kitabındaki yüzleşme tekniğini uygulamanız. Bunun için bire bir görüşmeniz gerekmiyor, hayalinizde canlandırıp, size zarar veren bu öfkeyi boşaltabiliyorsunuz. Geçmişinizi etkilemiş, şu anınızı ve geleceğinizi etkilemesin.
keşke gidebilseydim evet her sey cok daha başka olurdu ama burasi bir derdim var kösesi ve inanin bu icimizde hic eskimeyen bir yara
mesela atiyorum buraya birisi annemi kaybettim yazdiginda da annesini kaybetmis olanlarin acilari anilari tazeleniyor duygulari kabariyor aynı şey aslında
ben annemden abimden bir sille tokat yememis bir insanim mesela bir başkasinin haksiz yere attiğı tokatin biraktigi yarayi anlatamam
lisedede bir hocamdan tokat yedim ama hak ettim o ögretmen icin kötü bir söz söyleyemem
kesinlikle katiliyorum size sirf bu yuzden daha simdiden kizimi bu sekilde yetiştirmeye çalışıyorum kimseyi ezmeden kendini ezdirmeden hakkini alabilmeyi ögretmeyeBende bugün olsa çok çok farklı tepki veririm.
Bazı üyeler şunu anlayamıyor, her aile yapısı bir değil. Dünyada tek tip insan ya da tep tip aile yapısı yok o nedenle tek tip tepkiler de yok. Ben o yıllarda aileme dayak yedim dediğim zaman ailem de hadi gel biz şikayet edelim demezdi. Bugün benim çocuğuma Allah korusun böyle bir şey yapsalar en üst mahkemeye kadar giderim hakkımı arayabilmek için.