- 1 Eylül 2017
- 963
- 1.248
- 38
- Konu Sahibi mein_traume
35 yasindayim. Dogma buyume Bursaliyim,Bursada okudum. Ben cocukken de cocuklar okulda dayak yerlerdi, tartaklanirdi,psikolojik siddet fazlaydi ama sikayet bolumu olmasina gerek yoktu milli egitimde,gider konusurdun yani. Ben ailelerin cocuklarina inanmalari gerektigini savunurum her zaman,yil kac olursa olsun. Aileler evlatlarini dinleseydi,evlatlar da yasadiklarini yutmayip ailelerine anlatacak kadar guclu ve ayaklari yere basan insanlar olsaydi bunlar yasanmayacakti. Ben arkadaslarimdan psikolojik siddet gordum,kosa kosa ogretmenime anlattim,care bulmadi babama gittim anlattim. Beni dinledi,kendi cocugunu dinlemesi icin bu adamin okumus olmasına hacet yok ki,baba olmasi yeterliydi. 90 yilinda bunlar gayet mumkundu.
Hayatim boyunca kimse bana aha gel bak il milli egitim mudurlugu burasi demedi. Kendi kendime gordum. Ustun yetenekli cocuk degildim,siradandim gayet. Ogretmenimden dayak yesem bu sefer oraya giderdim.
Dayak yemedim ama cok hakaret isittim,hepsini de bana yapanla yuzlestim. 94 yilinda “senden bir sey olmaz” diye benim umudumu kiran ogretmen kadinla 98 yilimda yuzlestim. Bu kadinin adini soylesem Turkiyede herkes tanir o derece unlu bir ogretmen. Hevesimi kirmasina izin vermedim, simdi gulerek hatirliyorum bela okuyarak degil. Bela okumak,hele ki bunu bu platformdan yapmak sadece ogretmen ve ogretmenlik meslegi karalamaktir,baska kimseye bir faydasi yoktur bence.
Keske konu sahibi de,ayni muameleyi goren diger uye arkadaslar da seslerini cikarsalardi bunlari yasarken. Kucuk bir cocugun umutlarini ,gururunu kirmaya kimsenin hakki yok.
Ben bela okumadım öncelikle, başka bir arkadaşla karıştırıyorsunuz sanırım.
Benim konumu da okursanız bende yüzleşeyim mi diye akıl danışıyorum.
Malaesef her aile bir değil, sizin babanız sizi dinliyor diye her baba çocuğunu dinleyecek diye bir durum söz konusu değil, dinlemeli mi dinlemeli ama öyle olmuyor, dinlese de sizin babanız kadar bilinçli olamayacak bir sürü veli var günümüzde bile. Ben yurt dışında okudum, oradaki öğretenlerim öğretmen gibi değil anne baba gibi davrandılar bana ama orada öyle burada da böyle olmalı demiyorum, yaşadığınız coğrafi bölgeye göre hatta ilçeye göre bile bir çok şey değişiklik gösterebilir. Keşke her şey olması gerektiği gibi bir düzende olsa ama olmuyor maalesef. Hiç mi olmaması gereken bir şeyle karşılaşıp hakkınızı aradığınız halde başarılı olamadınız? Ben maalesef bu yaşımda bile hakkımı sonuna kadar aradığım halde alamadığım zamanlar oldu.