Çocukken öğretmenden yenilen dayaklar

Bende anlatıyorum bizim zamanımızda telefon bile yoktu, biz şikayet edilebildiğini bile bilmezdik diye, hanımefendi ben öğretmen çocuğuyum hiç dayak yemedim diye 3 kez yazdı Tamam anladık hanımefendi öğretmen çocuğusunuz, bir kez daha söylemenize gerek yok Öğretmen çocuğu olup nasıl dayak yiceksin zaten, senin ailenin hakkını arayabileceğini biliyor senin öğretmenin. Bu kadar empati yoksunu olmak çok üzücü bir şey gerçekten.

Ben sesinizi cikarmamissiniz,ailenize anlatmamissiniz,kendinize yazik etmissiniz diyorum. Ogretmen cocuklari kac ortalama ile mezun olurlarsa olsunlar,konumuz bu degil. Konumuz fiziksel veya psikolojik siddet goren bireylerin,yaslari kac olursa olsun bunu aileleriyle paylasmalari gerektigi. Ailelerin okumus olsun veya olmasin,cocuklarina inanmalari ve guvenmeleri gerektigi.

Siz kucukken dusunememis sikayet etmemissiniz,simdi size yazik degil mi? Neden ailenize anlatmadiniz,korkuttular mi sizi? Tehdit mi gordunuz? Benim cok sinif arkadasim ogretmen sikayet etti,aciga aldirtti,okuldan surulmesine sebep oldu. Bunlar sanki eskiden hic yasanmiyormus gibi yazmissiniz,oyle bir sey yok.

belayi butun ogretmenlere degil sadece ona okuyorum daha sonraki ve onceki egitim hayatimda cok guzel ogretmenlerle tanistim onlarin hakkini yemiyorum ayaklari taşa degmesin diyecegim ogretmenlerde var
ancak her kisinin bur olaya verecegi tepki herzaman farklidir kimisi sizin gibi yapar kimisi benim gibi bizim gibi yapar mesela bayan dayak yemis ama okumaktan vazgecmemis ama ben vazgectim siz mesela dayak yeseymissiniz sikayet edebilecek veya karsi duracak potansiyeldeymissiniz herkseten ayni tepkiyi bekleyemecegimizi bilecek yapidada bir insansiniz bence
ha bugun ayni sey bur baskasina yapilsa tepkim cok farkli olur cunku insan haklarini biliyorum biraz gec ogrendim sadece adiniza sevindim kucuk yasta insan haklari konusunda bilinlenmis olabilmeniz icin yerinizde olmayi isterdim

İlkokul, ortaokul ve lisedeki ruh hastası bazı öğretmenler, Allah sizi bildiği gibi yapsın.
Neyse ki ilkokul 3 te öğretmenim değişti de okulu, okumayı sevdirdi.

Merhaba, yüz yüze görüşsem daha kötü olacağım diyorsunuz. Ama deşarj da olmanız gerekiyor. Size tavsiyem “Sağlığına Format At” kitabındaki yüzleşme tekniğini uygulamanız. Bunun için bire bir görüşmeniz gerekmiyor, hayalinizde canlandırıp, size zarar veren bu öfkeyi boşaltabiliyorsunuz. Geçmişinizi etkilemiş, şu anınızı ve geleceğinizi etkilemesin.

ben anneme anlatsaydim cok guzel dinlerdi çokta güzel hesap sorardi ama okadar sıkıntısı vardı ki dert edinsin istemedim sonra daha cok dert edindi kizim okumadi diye iste bunlari ozaman anlamiyorsun anlaayinca daha cok uzulecegi seylere sebep olacagimi kestirebilseydim hersey daha farkli olurmus mesela

Elbette herkesin tepkisi farkli olur. Siz yasananlara ragmen okulu birakmis dahi olsaniz gelecege umutla baglanmissiniz,bunu simdi okumak uzerine gosterdiginiz cabadan anliyorum ve takdir ediyorum,cocugunuz gercekten cok sansli.

Konuda sizin bela okudugunuzu gormedim acikcasi,birkac kisiyi gordum ama,simdi buraya boyle bir konuyu acmak anca ogretmenlere karsi zaten olan nefretin daha da buyumesini sagliyor. Cok goruyorum,aman doktor boyle,aman ogretmen soyle konularini. Bir kisi aciyor,sonra kirk uye gelip evet ben de yasadim,allah belalarini versin pislikler deyip olayi daha da buyutuyor. Hic bir insanin bir baskasina uyguladigi siddeti savunacak bir insan degilim. Sikayet etmenin de fayda saglamayacagini gunumuz kosullarinda ogrendim en azindan. Ama olay eskiden yasandigi icin keske ailenize soyleseydiniz,keske mudure,milli egitime gitseydiniz dedim. Bu sebeple ben empati yoksunu ilan edildiysem,yasanan olayi 20-30 yil sonra anlatan arkadasimiz da bana hakaret etmeyi boynunun borcu kabul edebilir,benim
İcin sıkıntı yok.

sivasta okudugumuz okulda ogretmenimizin yigeni bizim siniftaydi kadin sirf kayiriyor demesinler diye cocugu baska sinifa aldirdi boyle ogretmenlerde var ogretmen cocugu diye 5 veren ogretmenlerde var maalesef

Ogretmen cocugu olunca da dayak yiyebilirdim,benim size anlatmaya calistigim,”neden sustunuz” kismi. Kucuk cocukken de sesinizi cikarabilirdiniz,yazik degil mi yasadiklariniza,yikilan psikolojinize?

Tekrar söylüyorum, okula 6 yaşında başladım, 2. sınıfta iken 7 yaşındaydım, bırakın şikayet etmek için bir yere gitmeyi şikayet edileceğini bile bilmiyordum.

Diyelim ki biliyorum, kimse dikkate almazdı şikayeti. Benden sonra küçük kardeşim aynı ilkokulda dayak yemişti, o da kömür taşıtmışlar çocuklara, üstü leke olmuş diye, babam gitti okula müdüre şikayet etti, tamam ilgilenicem dedi ama hiçbir şey olmadı. Benim şansım sonrasında iyi bir okula gitmemdi yoksa bu durum böyle devam ederdi.

Bu zamanda böyle şey olmaz diyorum ama 5 sene önce üst kat komşumuz öğretmendi, çocukları nasıl dövdüğünü ballandıra ballandıra anlatıyordu, kızı da aynı okuldaydı, ya senin kızını dövseler öyle demiştim, hele bir dokunsunlar parçalarım demişti. Kendiçocuğuna dokunulsa parçalayacak ama milletin çocuğunu dövüp övünüyor. Biri şikayet etmiş mahkemelik oldu, dayak attıklarını bildikleri halde tüm öğretmen arkadaşları şahitlik yapmış mahkemede yalan diye, mahkemeyi de kazanmış, bu zamanda bile adalet düzgün işlemeyebiliyor maalesef, kaldı ki o zamanlar işleyecek.

En ufak bir kabahatimin olmadığı bir durumda üzüntümü burada paylaşıp rahatlamak isterken, 7 yaşında bana dayak atan öğretmenimi şikayet etmediğim için sizin tarafınızdan tacize varacak seviyede suçlanıp olayın suçlusu benmişim gibi lanse edilmeye çalışmak üzüntümü katladı.

Rica ediyorum konuma daha fazla yorum yazmayın, ben bu derece bir anlayışsızlık görmedim hiç. Teselli ararken üstüne suçlanıyorum.

keşke gidebilseydim evet her sey cok daha başka olurdu ama burasi bir derdim var kösesi ve inanin bu icimizde hic eskimeyen bir yara
mesela atiyorum buraya birisi annemi kaybettim yazdiginda da annesini kaybetmis olanlarin acilari anilari tazeleniyor duygulari kabariyor aynı şey aslında
ben annemden abimden bir sille tokat yememis bir insanim mesela bir başkasinin haksiz yere attiğı tokatin biraktigi yarayi anlatamam
lisedede bir hocamdan tokat yedim ama hak ettim o ögretmen icin kötü bir söz söyleyemem

Öncelikle bana sen diye hitap edemezsiniz, beni tanıyor musunuz ki sen diye hitap edebiliyorsunuz? Burada tek kişiye daha sen diye hitap etmedim ben, bu rahatlığı anlamam mümkün değil, bunu bir de eğitimli bir insan olarak yapıyorsunuz.

Bende öğretmenim, 50 tane öğretmenim olduysa hepsini saygıyla anıyorum hala iletişim sürdürüyorum, biri hariç. Bunu da konuda yazmışım, en başta belirtmişim. Bir tek öğretmenim böyle yaptı, şimdi düşüncelerimi paylaşayım mı onunla diye akıl danışmışım insanlara.

Siz öğretmeninizden dayak yediniz için memnunsunuz diye bende mi öyle olmak zorundayım? Ne yani bana dayak atan elleri mi öpücem, bunları dayak yiyen bir insanın yazdığına inanmak pek olası değil ama sizin tercihiniz bu demek ki, benim tercihime karışamazsınız.

Keşke önyargılarınız yüzünden direk savunmaya geçmeyip, biraz okuduğunuzu anlabilmek için çaba harcasanız.

Ya iste hak etmis bile olsaniz ne kadar yanlis. Esas problem bizim toplumumuzdaki aile egitiminin noksanligi,ailenin ogretmenle is birligi yapmamasi, ayni safta degil de karsi saflarda yer almasi. Aileler cocuklarini hak arama konusunda egitmezlerdi eskiden. Simdi de tam tersi “ogretmen sana aaaa dese gel sikayet edelim cocugum” havasinda davraniyorlar. Ortasini bulamiyorlar hic bir sekilde.

Ne kadar guzel anlatmissiniz.

Sen ve siz kavramlarını saygınlığa göre kullanıyorum üzgünüm. Böyle nefret söylemleri içeren, nefret dolu ve halkı galeyana getiren, kurunun yanında yaşları da yakmaya çalışan bir paylaşım kullanan birinin asla öğretmen olduğuna ve asla siz diye hitap edilmeye layık olduğuna inanmıyorum. Mune lütfen toplum değerlerini karalayıcı nefret söylemleri içeren konular açılmasına müsade etmeyin. Bu tip konulardan hepimiz etkileniyoruz insanlar önyargı doluyor. Doğru değil.

İlk okul öğretmeni, insanın annesinden sonra ilk sığındığı liman , insan hayati ve psikolojisi için ne kadar da mühim bir karakter ..
Fakat bizler nesil olarak bu konuda çok çok şanssızdık..
O yıllardan zihnimde en net canlanan, sınıf arkadaşımız Ali..
okuma yazmayı öğrenemeyen, ailesi pek ilgili olmayan , fakir bir ailenin çocuğu
Ve öğretmenin sivri topuklu çizmeleriyle , tahtanın önünde onu tekmeleyişi..
Ali’nin Ağzından burnundan akan kanlar..
Onu kapının dışına atması...
Şimdi düşünüyorum da . Acaba yastığa başını koyduğunda , Ali ve ona yaptığı eziyetler gözünün önüne geliyor mudur Öğretmenimizin?
Pişman mıdır yaptıklarına ?
Sadece Ali de değil, bize dayak anlamında dokunmasa da , bizi de sindirmişti, ondan lavabo için izin almaya bile çekinirdik..
Allah’a havale ediyorum... Eminim Ali’nin hakkı çıkacak ya da çıktı ondan...
Ali onun yüzünden eroinci ya da sokak serserisi mi oldu , intihar mı etti kim bilir ?
Halbuki onu topluma kazandırmaktı biricik görevi...
Mesleğini hakkıyla yapan öğretmenlerimize kolaylıklar dilerim, vefat eden başta babam olmak üzere tüm öğretmenlerimize rahmet dilerim..

Bu kadar zaman nasıl sabreddin pes yaniiiiii

Bu zamana kadar takmamıştım o kadar çok, şu an açılınca birden çok sinirlendim 7 yaşında bir çocuğa karşı bu kadar acımasız olmasına, tabi ki sırf beni dövmüyordu.

Paylaşınca biraz öfkem azalmıştı, burada niye şikayet etmedin diye beni suçlayan insanlar yüzünden sinirim katlandı maalesef.

annem benim dayak yedigimi oğrendikten sonra abimle beni hep tembihledi hakliysaniz hakkinizi konusarak arayin derdi (konusarak derdi cunku gittigimiz okulda öğretmen dövüyordu öğrenciler)
annem hakkinizi konusarak arayin diyince bir sinavda bekledigimden daha düşük not alinca ögretmene bundan bahsettim ve bana o meşhur sözü soyledi gel kagidini kontrol edelim ama fazladan verdigim not varsa onuda kirarim toplum olarak bu konuda eksiğiz bence

bu konuda bi of çeksem karşıki dağlar yıkılır
ödev yapmadı diye dayak yiyen ben,soruyu bilemedim diye dayak yiyen ben,7 yaşımda yaa 7 ,teneffüste sınıfta ip atladım diye saçından tutulup savrularak sınıftan atılan ben.. daha saysam ohoo

Siz okuduğunuzu anlamaktan bile aciz bir insanken ben size sen demiyorsam siz de dikkat etmek zorundasınız, en azından mesleğinizin saygınlığını kaybettirmemek için ama işte siz de kişiliğiniz gösteriyorsunuz bu kalitesiz uslübunuzla.

Keşke sizin gibiler öğretmen olmasa, keşke. Bu üslubunuzla ne verebilirsiniz ki çocuklara. Halbuki öğretmenler çocuklara her görüşe karşı saygılı olup insanları anlamayabilmek için emek harcanması gerektiğini öğretmeli.

Mune
hanım ben burada bir öğretmenimden gördüğüm şiddeti paylaşıp diğer öğretmenlerim çok iyiydi diye belirtip kendimin de öğretmen olduğunu belirtmeme rağmen hanımefendi sanki tüm öğretmenler ölse demişim gibi hakaretlerine ve saygısız tutumlarına devam ediyor. Resmen gördüğüm şiddet yüzünden suçlu ben oldum, bu tutumu anlamak mümkün değil. Bir öğretmen 7 yaşındaki çocuğa şiddet gösteren bir öğretmeni nasıl savunabilir anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…