Çocuk yapmaya karar verme aşaması ve kafa karışıklığı

konuyu ben açtım zannettim bir an.
ben de 32 yaşındayım ve tamı tamına böyle hissediyorum.
Olumsuz yorumları okuyunca iyice soğudum son sayfalarda.
Bilmiyorum şuanki hayatımdan memnunum, gerçekten gerek var mı bu karmaşaya diye soruyorum kendime? Bir yandan da ilerde pişman olur muyum hissi.

Ben siz olamam çünkü maşallah birkaç ayda daha karar vermeden korunmayı bırakmışsınız ben 10 sene düşündüm hala karar veremedim ajajaj siz zorlanmazsiniz bence ya, böyle hızlı karar alanlar için bir şekilde su akıyor yolunu buluyor. Ha ben de garanticiyim onun da kendi içinde artıları var ama kolay mı değil.

Bırakmadım bırakmayı düşünüyorum dedim aslında bende çok garanticiyim 8 sene beraberlik 3 sene evlilik sonrasında anca yani :)

Yani evet tabi ki yanlıştı ama rahatmış yani seni ve merveyi okuyunca biraz ben de konudan soğudum tekrar. Bebeklik de bir yere kadar ama bu okul işleri falan bana göre değil sanırım. Sürekli kafayı çocuğun okulu dersiyle bozmuş insanlar oluyor ya onları hatırladım şimdi iyice soğudum. Öyle de olmam gibi geliyor gerçi ama bilemiyorum ki.

Türkiye için bence çok haklısın ama turkiyede yaşamıyormuş.farklı olur mu bilmem.

sen çok yanlış adrese gelmişsin gibi duruyorsun şu anda.

Ah ah ben hamileyken çok cool bir anneydim. Memede uyutmam demiştim hamileyken kayınvalideme, o da neden uyursa uyandıracaksın ki demişti sonra o yorgunlukla beraber uyusun da isterse kafamda uyusuna dönüyor insan.
Yani dersleriyle kafayı bozmasan ne yapacaksın. Çocuk arkadaşlarından geri kalsa daha büyük dert.
İçine girmeden anlamıyorsun, çocuktan önce mükemmel anne oluyorsun, anneleri kınıyorsun da içine girince anlıyorsun işte

Kerkenes bence iki tip kadın var annelik güdüsü çok yüksek olanlar ve olmayanlar. Bu nasıl bir anneyle büyüdüğüne göre de değişiyor bence. Anlattıklarına göre ikimizin anneleri çok benziyor. Bizim gibi insanlardan "oy ben sana hayran ben sana kurbaaaaaan yavruummm" tipi annelik kolay kolay çıkmıyor toplum bunu kabullenmekte zorlanıyor anneliğin yargılanınca dur ya kötü bir anne miyim ben diye düşünüp sorguluyosun. Dün gece uyumadan düşündüm kızım sürpriz bebek planlamamıştık. Şuan babasının ona duyduğu sevgide bir "çocuk" sevgisi onun babası olmasından kaynaklanıp coşan bir sevgi var, kızımız öz kızı olmasa bu kadar duygu dolu olmazdı. Ama ben annelik güdüsüyle değil de kızımın haline, tavrına ısındım peki ya ısınamasaydım ne olacaktı bu duyguyla Allaha sükredip uyudum ama koca gece kabuslar gördüm. Ben bu çocuğa ısınamadım alın mıdiyecektim, postunu görünce yakın hissettim dertleşmek istedim. Belki bir pencere de ben açmış olurum beyninde.

.
En büyük korkum da bu. Muhakkak sever insan çocuğunu ama ya hoşlanmazsa. Huyundan suyundan, fikirlerinden.. bilemiyorum o konuda kendimden çok farklı düşünen insanlardan hiç hoşlanmam ve görüşmem mesela. Çocukta bu imkansız düşünsene gelip 'yol yaptı' diyormuş

Çok şükür ki çocuğa ısınamama bende olmadı ama olma ihtimali bile ürpertti. Ben bunun olma ihtimalini sıfır olarak görmüyorum. Muhakkak yaşayan vardır ama gelip de buraya yazamaz belki kendine bile itiraf edemiyordur. Böyle bir durum anneye zor, çocuğuna da zor. Enine boyuna düşünmek lazım. Bir kere yapınca vazgeçtim ya geri alın bana göre değilmiş denilemeyecek.

Sizin gibi gerçekçi insanlara ihtiyacımız var.

Benim bı görümcem var,oda 30 yaşında çocuk yapmadı,yada olmuyor bilemiyorum.Ama sürekli çocugu olanları yerer böyle,ben çocuk yapsaydım çok düzgün büyüdüm,sizin çocuklar şımarık,şöyle böyle..
Sorsan ne bireysel farklılıklardan haberi var,ne gelişim dönemlerinden,ne sendromlardan.
Oda aynı böyle konuşur.
Hissetmediği yaşamadıgi bir duygu için nasılda ahkam kesiyorlar değil mi.
Evet zor ama hiç bir anne evladından vazgeçmez,
Sanıyorlar ki onlara özeniyoruz,sürekli ben rahatım,ben söyleyeyim böyle özgürum.
Evet eskisi gibi özgür değiliz ama mutlu olmak için bin tane sebebin oluyor çocukların olunca.
Bunu anlayamazlar,anlamazlar.
içten içe hasetlik olduğunu bile düşünüyorum bu tarz konuşanların.

Zaten ebeveynleriyle anlaşamayan insan, anlaşanlardan fazla.sevgi seviyesini ise bilemiyoruz.

Eee niye hesetlik olsun istese yapardı, olmuyorsa da ek yöntemlere falan başvururdu.genel sorun insanoğlunun kendinden farklı hayat görüşüne sahip insanlara gıcık olması bence.

Burdaki bakış yönü önemli aslında. Sevgi ile sorumluluğu her iki tarafta karıştırıyor. İnsan sahiplendiği bir kediyi bile nasıl sevebiliyor, içine sokabiliyor. Evladı nasıl sevmesin delirmesin onun için. Ama sorumluluk kısmına gelince sorumluluğu çok ağır evet. Tüm hayatı kökten değiştirecek. Ben bekarlık ve çocukluk hayatımda da özgürdüm şimdi de ebeveyn olarak özgürüm. Dönüşüyorum her evrede. Çocuk tüh pis kaka diyen zaten düşünmesin. Veya çocuklu annelere bu şekilde bakan.

Eee niye hesetlik olsun istese yapardı, olmuyorsa da ek yöntemlere falan başvururdu.genel sorun insanoğlunun kendinden farklı hayat görüşüne sahip insanlara gıcık olması bence.
Sorun farklı görüşler değil, yasamadigin bir şey üzerinden konuşmak.

Nasıl haberi olsun ki, çocuğu yok Benim de çocuğum yok ben de bilmiyorum açıkçası ama şımarık büyüyen çocuklar da katlanılmaz oluyor gerçekten, bizim ailede de var bir tane dayım şımarttıkça şımarttı hayırdan anlamıyor istediği olmayınca bağırarak ağlıyor kendini yerelere atıyor üstelik 7 yaşında 3 yaşında falan değilDolayısıyla görümcenin haklılık payı olabilir, çocuğu şımartıp tepeye çıkarmamak gerek sonra inmiyorlar.

Kendimden örnek vermem gerekirse evlendiğim ilk yıldan beri çocuk istedim bebeklere deliriyorum ama maalesef bununla sınandım eşimin normal yolla çocuk sahibi olması imkansızdı. Bu benim için çok büyük bir yıkımdı.neyse tüp bebek tedavileri falan derken 18 yıllık evliliğimizde 3 çocuğumuz var. Bir çocuğun dünyaya gelişinin nekadar mucizevi olduğuna birebir tanıklık ediyorsunuz,daha ilk embriyolar oluşmaya başladığından itibaren şaşkınlıkla hızla büyümesine… inanılmaz bir duygu. Herşey yolunda gitti ve sağlıkla doğdu hepsi. Ama sağlıksız olabilirdi,uzvu eksik,sıradışı doğabilirdi…tüm ihtimaller var. Ama biliyormusunuz nasıl doğarsa doğsun o sizden bir parça ve sevmemek mümkün değil.Birisi yazmış kızımın tavırlarına ısındım diye,hayır tamamen fıtri bir duygu bu.çocuğunuz sizden çok farklı huyda da olsa rahatsızlıklarıda olsa bağrınıza basıyorsunuz kabulleniyorsunuz.Annelerin meşhur sözü;anne olunca anlarsınelbette yazı var kışı var herzaman mükemmel bir aşkla sevemezsin bazen yorulur bunalırsın ama bir kucak açar bir öpücük kondurur işte değdi dersin. Herkes anne olmak zorunda değil ama bu duyguyu yaşamak dünyadaki bir çok duygudan daha keyif verdi bana. Yaş ilerledikçe hayatıma daha çok anlam kattı.bol şans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…