- 5 Mart 2024
- 492
- 491
- 23
- Konu Sahibi eslemderler
-
Özellikle kv torun torun diye darladı durdu, o istedi diye ya da ona güvenerek yapmadım tabi ama maddi manevi faydası sıfır sıfıır sıfııırrrr.Allah bağışlasın bebeğinizi
Ben o konuşanları hiç duymuyorum bile
Malesef iki cocuga esit davranilmiyor. Ama bu onlari sevmedigimiz anlamina gelmiyor tabi. Ikisinin de sartlari farkli olabilir, normal bu yaniBeni en çok düşündüren şey de bu.
Adaletli olabilecek miyim?
İlk çocuğuma tek başıma baktım,meme reddi yaşadık ve ben o süre içinde nerdeyse dışarı dahi çıkamadım vs vs.
Sanırım bir daha bu şekilde sabırlı olamam,adaletsiz bir anne de olmak istemem asla.
Aynen bu da bir ihtimal, ksrdesler anlasamabilir vs. Ya da uzak olabilir. Ama iyi de olabiliyorsun.Tek çocuğum, Allah nasip ederse en az 2 çocuk yapmak istiyorum.
Annem ve babam ben küçükken ayrıldı, babamla büyümedim. Görüşmüyorum babamla ,annem de 53 yaşında göçtü bu dünyadan. Şimdi dönüp bakınca eşim var, iyi ki var ,geri kalan akrabalar teyze amca falan ayda yılda bir görüşüyoruz. Yakın olduğum bir iki kuzenim var ama uzak şehirdeler. Her zaman arar sorarlar sağ olsunlar ama mesela doğum yapacağım kendi tarafımdan çocuğumun annanesi yok dedesi yok teyzesi yok dayısı yok :) ha eşim her zaman yanımda sağ olsun zaten iyi ki o varSadece kardeşlerim olsaydı belki anlaşamazdık görüşmezdik bilemiyorum ama belki de çok iyi anlaşacaktık , belki bi şekilde yan yana olacak destek olacaktık , belki bunların hepsi mümkün olacaktı. Ama böyle tek olunca aile tarafından kimsem kalmamış gibi hissediyorum.
ilerde birden fazla çocuğum olursa anlaşacaklarının, birbirlerine yakın oturup hep destek olacaklarının garantisinin olmadığını ben de biliyorum ama ben bu yaşımda tek çocuk olarak bunları hissettiysem , ileride tek çocuk yapıp bu ihtimali yaşatmak istemiyorum çocuğuma. Umarım nasip olur 2 çocuk yaparım tüm zorluklara rağmen ve bir ömür kardeş olur birbirlerine destek olurlaristeğim bu.
İşte benim duam da çocuklarımın böyle düşünmesi olacakAynen bu da bir ihtimal, ksrdesler anlasamabilir vs. Ya da uzak olabilir. Ama iyi de olabiliyorsun.
Biz mukemmel kardesler olmasakta, 5 kardesiz.
Iyi ki varlar.
Mesela ben tek çocuğum şımarık değilim ama annemle babamın öldükten sonra yalnız kalcam mesela o düşündürüyor... Yalnızlığımı paylaşacağım eşim olacak ama kardeş gibi değil yani... Annemin düşükleri olmuş,olmamış yani çocuğu. Yalnız hissetmiyorum bazen ama insan kendine yetiyor ama dediğiniz yalnızlık başka türlü ben anladım onu. O biraz daha zor evet.Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Yaşımız geçmiyor yaŞuracığa kurulayım yaşlarımız aynı ve yaşımız geçiyor düşüncesi
Benim kardeşlerim benim için çok değerli ve önemli. Hayatta en büyük destekçilerim ve desteklediklerim. O yüzden kardeş benim için aşırı önemliydi bu yüzden yaptım.Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)
35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
40 da falan menopoza girersem diye ödüm kopuyorYaşımız geçmiyor ya
Olsun nasip öyleymiş demekki.İstemiş anneniz ama olmamış belkide hayırlısı buydu.Siz de eşinize bolca sarılın ama en çok kendinize sarılınMesela ben tek çocuğum şımarık değilim ama annemle babamın öldükten sonra yalnız kalcam mesela o düşündürüyor... Yalnızlığımı paylaşacağım eşim olacak ama kardeş gibi değil yani... Annemin düşükleri olmuş,olmamış yani çocuğu. Yalnız hissetmiyorum bazen ama insan kendine yetiyor ama dediğiniz yalnızlık başka türlü ben anladım onu. O biraz daha zor evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?