Çocuk yapma motivasyonunuz nedir?

Allah bağışlasın bebeğinizi 🌸
Ben o konuşanları hiç duymuyorum bile 😂
Özellikle kv torun torun diye darladı durdu, o istedi diye ya da ona güvenerek yapmadım tabi ama maddi manevi faydası sıfır sıfıır sıfııırrrr. 😂

Benim ilk kızım kolikti.
Çok zor bir bebekti.
Üstelik ailelerden uzak desteksiz bi şekilde büyütüyorduk ve ben çalışıyorum.
Kızım 2.5 yaşındayken hamile kalmıştım.
Yine kızım oldu.
o zaman ki motivasyonum korona döneminde izinlerin artmasıydı çünkü ilk kızım 2 aylıllen işe dönmüştüm.
2.kızımı 9 aylıl olana kadar ben büyüyttüm sonra bakıcı desteği ile ilerledim sonrada kreş.
Şimdi biri 7.5 diğeri 4 yaşında.
iyiki yapmışım.
İlk kızımdanyaşadığım zorlukları yaşamadım bunda.Daha sakin büyüyük:)
Birde büyük kızımda çok ilgilendi,hala oynar ederler.
Tek çocuk aksine daha zor geliyor bana..Sürekli oyın oyna ilgilen.
İkincide buna gerek kalmadı hiç.Birbirlerini büyüyttüler bi yerde:)

Tek çocuğum, Allah nasip ederse en az 2 çocuk yapmak istiyorum.

Annem ve babam ben küçükken ayrıldı, babamla büyümedim. Görüşmüyorum babamla ,annem de 53 yaşında göçtü bu dünyadan. Şimdi dönüp bakınca eşim var, iyi ki var ,geri kalan akrabalar teyze amca falan ayda yılda bir görüşüyoruz. Yakın olduğum bir iki kuzenim var ama uzak şehirdeler. Her zaman arar sorarlar sağ olsunlar ama mesela doğum yapacağım kendi tarafımdan çocuğumun annanesi yok dedesi yok teyzesi yok dayısı yok :) ha eşim her zaman yanımda sağ olsun zaten iyi ki o var 🙏Sadece kardeşlerim olsaydı belki anlaşamazdık görüşmezdik bilemiyorum ama belki de çok iyi anlaşacaktık , belki bi şekilde yan yana olacak destek olacaktık , belki bunların hepsi mümkün olacaktı. Ama böyle tek olunca aile tarafından kimsem kalmamış gibi hissediyorum.
ilerde birden fazla çocuğum olursa anlaşacaklarının, birbirlerine yakın oturup hep destek olacaklarının garantisinin olmadığını ben de biliyorum ama ben bu yaşımda tek çocuk olarak bunları hissettiysem , ileride tek çocuk yapıp bu ihtimali yaşatmak istemiyorum çocuğuma. Umarım nasip olur 2 çocuk yaparım tüm zorluklara rağmen ve bir ömür kardeş olur birbirlerine destek olurlar 🙏 isteğim bu.

Beni en çok düşündüren şey de bu.
Adaletli olabilecek miyim?
İlk çocuğuma tek başıma baktım,meme reddi yaşadık ve ben o süre içinde nerdeyse dışarı dahi çıkamadım vs vs.
Sanırım bir daha bu şekilde sabırlı olamam,adaletsiz bir anne de olmak istemem asla.
Malesef iki cocuga esit davranilmiyor. Ama bu onlari sevmedigimiz anlamina gelmiyor tabi. Ikisinin de sartlari farkli olabilir, normal bu yani

Neyse benim motivasyonum, kardesinin olmasi.
Cocuk bakmak buyuk sorumluluk ve bu sorumluluk gittikce artiyor. Benim icin tek cocukta zordu acikcasi ama olmamasinin daha zor olacagini dusundum ,benim acimdan.

Bir arkadasimin tek cocugu var.kizi demis ki benim cocugumun teyzesi dayisi olmayacak mi?
Yani bu arada arkadasim da ikinci cocuk konusunda kararsız.

O yuzden imkan varsa, maddi manevi iki cocuk.

Ama illa iki cocuk olacak diye bir sey yok.

Tek çocuğum, Allah nasip ederse en az 2 çocuk yapmak istiyorum.

Annem ve babam ben küçükken ayrıldı, babamla büyümedim. Görüşmüyorum babamla ,annem de 53 yaşında göçtü bu dünyadan. Şimdi dönüp bakınca eşim var, iyi ki var ,geri kalan akrabalar teyze amca falan ayda yılda bir görüşüyoruz. Yakın olduğum bir iki kuzenim var ama uzak şehirdeler. Her zaman arar sorarlar sağ olsunlar ama mesela doğum yapacağım kendi tarafımdan çocuğumun annanesi yok dedesi yok teyzesi yok dayısı yok :) ha eşim her zaman yanımda sağ olsun zaten iyi ki o var 🙏Sadece kardeşlerim olsaydı belki anlaşamazdık görüşmezdik bilemiyorum ama belki de çok iyi anlaşacaktık , belki bi şekilde yan yana olacak destek olacaktık , belki bunların hepsi mümkün olacaktı. Ama böyle tek olunca aile tarafından kimsem kalmamış gibi hissediyorum.
ilerde birden fazla çocuğum olursa anlaşacaklarının, birbirlerine yakın oturup hep destek olacaklarının garantisinin olmadığını ben de biliyorum ama ben bu yaşımda tek çocuk olarak bunları hissettiysem , ileride tek çocuk yapıp bu ihtimali yaşatmak istemiyorum çocuğuma. Umarım nasip olur 2 çocuk yaparım tüm zorluklara rağmen ve bir ömür kardeş olur birbirlerine destek olurlar 🙏 isteğim bu.
Aynen bu da bir ihtimal, ksrdesler anlasamabilir vs. Ya da uzak olabilir. Ama iyi de olabiliyorsun.
Biz mukemmel kardesler olmasakta, 5 kardesiz.
Iyi ki varlar.

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Mesela ben tek çocuğum şımarık değilim ama annemle babamın öldükten sonra yalnız kalcam mesela o düşündürüyor... Yalnızlığımı paylaşacağım eşim olacak ama kardeş gibi değil yani... Annemin düşükleri olmuş,olmamış yani çocuğu. Yalnız hissetmiyorum bazen ama insan kendine yetiyor ama dediğiniz yalnızlık başka türlü ben anladım onu. O biraz daha zor evet.

Aslında ilk çocuğum için de motivasyonum yoktu bir doktora gitmiştim bazı rahatsızlıklarım nedeniyle bebeğin olmaz uzun bir tedavi gerekir demişti. Kafa dağıtalım diye gittiğimiz tatilde hamile kalmışım 7 haftalıkken öğrendim düşünün öyle ihtimal vermiyordum 😂
İyi ki olmuş. Hayat zor ama onunla güzelleşiyor. Bana hayatı yaşanılabilir kılıyor.
İkinci çocuğa asla cesaretim yok hamileliğim çok zordu çok erken doğum yaptım. O süreçleri tekrar yaşamak kızıma mutlu bir anne vermeyecek. Böyle iyiyiz 😂

Kendim tekim
Oğlum da tek. Allah ömür versin,bana da güç kuvvet versin de layıkıyla çocuğumu yetiştirip okutayım. Ben tek çocuk olarak tek olmaktan hiç zarar görmedim,oğlumun da göreceğini sanmam. Çok kişisel bir konu ama,ben tek seviyorum diye doğruu budur diyemem Allah isteyene istediği kadar çocuk nasip etsin.

Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
Benim kardeşlerim benim için çok değerli ve önemli. Hayatta en büyük destekçilerim ve desteklediklerim. O yüzden kardeş benim için aşırı önemliydi bu yüzden yaptım.

Mesela ben tek çocuğum şımarık değilim ama annemle babamın öldükten sonra yalnız kalcam mesela o düşündürüyor... Yalnızlığımı paylaşacağım eşim olacak ama kardeş gibi değil yani... Annemin düşükleri olmuş,olmamış yani çocuğu. Yalnız hissetmiyorum bazen ama insan kendine yetiyor ama dediğiniz yalnızlık başka türlü ben anladım onu. O biraz daha zor evet.
Olsun nasip öyleymiş demekki.İstemiş anneniz ama olmamış belkide hayırlısı buydu.Siz de eşinize bolca sarılın ama en çok kendinize sarılın :KK200:

Bende tek çocuk konusunda inanılmaz kararsızım. Anne baba bakımı,miras kavgası, anlaşamama gibi şeyleri düşünüp karar vermek nasıl saçmaysa ilk çocuk tek kalmasın, beraber oynasın vs düşünceleriyle yapmakta saçma geliyor.
Bence eşler tekrar anne baba olmak istiyorsa bu yola girmeli, kriter bu olmalı. Çocuğun birden fazla kardeşi olabilir ama her çocuğun bir tane anne babası var. Evin ilk çocuğu olsada böyle 7. Çocuğu olsada böyle.

3 kardeşiz biri küçük onu saymıyorum ama tüm hastane randevularını ben alıyorum büyük ihtimalle birşey olduğunda ben ilgilenirim.
Ben tek çocukla kalacağım kazaya kurban gitmezsek psikolojik olarak ikisine yetemem. Maddi konuda sıkıntım yok ama manevi yetersiz hissediyorum kendimi. Eşimde istemiyor ikinciyi onlarda çok kardeşler ama kardeş bilinci olmadığı için tek çocuk olarak kalmasını daha iyi olacağını düşünüyor.

Back
X