- 8 Kasım 2022
- 585
- 997
- 33
- Konu Sahibi eslemderler
-
En azından ne istediğini biliyorsun ve ne istemediğiniHepimize umarım teşekkür ederim.
Bazen diyorlar ya pişman olursan ilerde diye. Olabilirim belki. Benim annemde erkek kardeşim gibi bir çocuğu olduğu için pişman mesela. Hayatta herkesin pişmanlıkları var az çok. Ben kendim için pişman olsam sadece ben çekerim sonuçta. Çocuk için pişman olsam hem çocuğa yazık geri iadesi yok.
Burdaki kpnuları okudukça ne kadar iyi bir karar vermişim diyorum hepHiç düşünmemek de normal tabi
Bu da duruma bağlı ya kaç kardeşiz yine her işe %90 falan ben koştum : DTek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Ama seni görünce genlerini birine aktarsaydı keşke dedim içimdenBurdaki kpnuları okudukça ne kadar iyi bir karar vermişim diyorum hepzaten doğurcak yaşı geçtim
Evet garantisi olmuyor ama tek çocuk kalınca da kesin sana kalıyor, babası vefat etti mesela bunun yükünü paylaşmak için de bir kardeşim olsaydı keşke demişti. kendisi hatta 35 yaşında.O mesela hiç çocuk yapmadı evlendi boşandı gayet mutlu.Bununda garantisi olmuyor maalesef. Benim çevremde 3 kardeş olup 2 tanesi hiç umursamayıp her şeyi tek üstlenen çocuklarda var..
Allah bağışlasın bebeğiniziDaha çok taze anneyim bebeğim 6 aylık. Ama düşünmüyorum ikinciyi. Kendime güvenim yok en başta. Çok ağır bir sorumluluk bence çocuk hiçbir şeyini ihmal etmeye gelmiyor her an tetiktesin her an aklında bin tane düşünce var. Sadece bedenen değil zihinsel olarak da aşırı yorgunum bu yüzden.
Eşim, annem, kayınvalidem yapmayacam ikinciyi dediğim zaman deliriyor sjsjsj ne demek yapmayacam bu çocuk tek mi kalacak bilmem ne. Evet kalabilir nolacak? Cevabım şu; ben bilerek isteyerek çocuk yapmam ama sağdan soldan duyuyoruz çok düşük ihtimal de olsa, RIA’m var olur da bir kaza olur nasip olur Allah’tan gelmiştir derim. Allah isteyenlere versin diyorum hep.
Uu benim taşş kadınım gelmuşBurdaki kpnuları okudukça ne kadar iyi bir karar vermişim diyorum hepzaten doğurcak yaşı geçtim
Ya sağlıkla kavuşun bebişinizeBir kızm var isteyerek oldu çok şükür şuan 6 yaşında, çok fazla kardeş istiyordu ama ben emin olamiyordum ve supriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim, aşırı şok oldum ilk başta ağladım falan ama şimdi alıştım ve mutluyum, bana kalsa belki hiç cesaret edemeyecektim, maddi olarak sıkıntımız yok aslında bakacak kişi olarak da yok ama işte insanlik halı kolay bir karar değil, demek ki hayırlısı böyleymiş, kızım için mutluyuz açıkçası o çok mutlu
Ben işte ikisine de maddi manevi eşit olabilir miyim bilmiyorum çünkü ülkemizin ekonomik durumu ortadaİki çocuğum var yaş aralıklarıda az. Şahsi motivasyonum biz göçüp gittikten sonra birbirlerinin tutunacak dalı olsun. (Bu günümüzün garantisi yok o ayrı konu) Büyürken birbirlerine yoldaş olsunlar istedik. Eşimde bende kardeş ile büyüdük çocuklarımızda bu duyguyu tatsın istedik. 3.yü bile düşünüyorum 36 37 yaşlarımda fikrim değişmezse.
Ama 2.çocuğu düşünürken kriterimiz ikisinin de maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilir miyiz? İlk çocuğumuzdan kısmayacaksak hiçbir şeyi yapalım dedik. Eğer maddi manevi zorlanacak olsaydık düşünmezdik.
Valla bazen bende diyorum ama işte naparsın kocamla benden güzel bir tür çıkardiAma seni görünce genlerini birine aktarsaydı keşke dedim içimden
Ben kendim tek cocugum, ömrüm boyunca cocuk dusundugum her zamanda mutlaka iki cocugum olmali diye tasarladim. Mutluyum iki cocugum olmasindan.Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)
35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?