Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

Felaket tellalımısın?

Benim 3 çocuğum var iyiki varlar onlar benim dünyam onlarsız nefes bile alamam vazgeç bu korkulardan sonra pişman olucaksin anneliğin ne olduğunu bir bilseydin hiç düşünmezdin

herkes anne olmamalı.. kesinlikle imzamı atarım.. ya da bu ülkede herkes anne olmamalı, bilemedim şimdi..

ben de cocuk ruhyluyum ve kendımı hala 36 yasında hıssetmıyorum
hala lisede üni zamanlarımdakı kafada yasıyorum içimde
sanırım hep de bu kafada olacagım

allah sana mucize vermiş , bunları düşünebılıyorsan sorumluluk sahıbısın demekktir, çok da guzel bakarsın inş

Benim 3 çocuğum var iyiki varlar onlar benim dünyam onlarsız nefes bile alamam vazgeç bu korkulardan sonra pişman olucaksin anneliğin ne olduğunu bir bilseydin hiç düşünmezdin
evet düşünmezsem ileride cok pişam olacagımın farkındayım
Allah bagıslasın cocuklarınızı

bende bekarken hiç sevmezdim çocukları. hatta çocuğumu da severim herhalde diye düşünürdüm.
hamile kaldığımda da çok ağladım erken olduğunu düşündüğüm zamandı. eşimin mutluluğunu yaşayamadım o çok sevinmişti bense bir o kadar üzgün.
şimdi minik bir prensesim var ağladığında benim daha çok ağladığım, güldüğünde dünyalar kadar mutlu olduğum...
evet, sorumluluk ve zaman sıkıntısı oluyor ama varsın o iyi olsun diyorum.

fazla sorumluluk almadan geçince hayat zorlayacak şeyler sıkıyor haliyle.

hiç bir iş insan yetiştirmekten daha kıymetli ve sonucu mutlu edemez.

belli bir yaştan sonra zor gelmesi daha muhtemel ama yaşanması gereken bir duygu.

insanı olgunlaştıran,sabrı ve fedakarlığı derindne hissettiren,empati yapmayı öğreten farklı bir deneyim.

rahatım bozulmasın düşüncesi yaygın gördüğüm kadarıyla.

hayırlısı olsun.her çocuk ihtiyacı olan sevgi,ilgi ve bakımla büyüsün.

katılıyorum gerçekten doğru diyosunuz

ayrıca genetik , tedavisi olmayan ağır hastalığı olanlar ve yakın akraba olan çiftler de üremesin lütfen
mesela benim annemin hastalığının genetik olma riski var ve tedavisi olmayan süründüren bir hastalık
ben çocuk yapmaya karar verirsem önce gen tarama testi yaptırıp bu hastalığa sahip miyim bakacağım
bencilce kötü genlerimi bir bireye geçirmemem lazım

Düşüncelerinizi çok iyi anlıyorum , 1 yıllık evliyim 28 yaşında evlendim ve şu an 5 aylık hamileyim. Üstelik çocuk olayını en az 2 sene sonra falan düşünüyordum ama sonra yaş ilerledikçe hamile kalamayanları falan gördükçe bir korkuya kapıldım ve bununla birlikte çocuk istedim,eşimle benden bir parça ki eşim benden daha istekliydi. Evlendikten 7 ay sonra korunmayı bıraktık ve ilk ay hamile kaldım,şaşkınlık ve sevinç bir arada yaşadım.İnsan hamile olunca anlıyor ne kadar güzel bir duygu olduğunu,ultrasonda ilk kalp atışını duyduğunda...parmağını emerken ...hıçkırdığını gördüğünde..sürekli ona bişeyler almak istiyorum,bir an önce ona kavuşmak istiyorum,içimde bir özlem var.. sevmediğim yemekleri sırf içimde o var diye yiyorum... bekarken benim de kedim vardı,hayvanları aşırı severim..evlenince kedimi annemlerde bıraktım,onu da çok özlüyorum,bebekken gelmişti bize ama inanın anne olmak bambaşka birşey...eşim de çok değişti,sevgisi katlandı...zaten bana çok ilgili sevgi dolu olan eşim,şimdi bana karşı daha şevkatli,ev işlerinde bana çok yardımcı,çok anlayışlı...daha fazla beklemeyin,yaşınız da geçmeden ve sonradan pişman olmadan,iş işten geçmeden çocuk sahibi olun derim....Hem kedinizden de vazgeçmeniz gerekmiyor,bebeğinize gerçek bir dost olur. Ben kedimi yanımda götürecektim evlendiğimde,onsuz olmayı düşünemiyordum ama eşim evde hayvan sevmiyor malesef,ciddi bir tartışma yaşadık bu yüzden annemlerde bırakmak zorunda kaldım..Kedimi annem de çok seviyor..hem benim gidişim hem kedimin fazla olur diye de düşündüm..

Son düzenleme:
fazla sorunluluk almadan hayat gecınce derken
siz benım bu yasa kadar hangı sorumlulukları alıp almadıgımı nereden bilebilirsiniz ki?

ben calıstıgım için kedımı eve goturemedım cnk evde tek basına sıkılırdı
şimdi gunduzlerı annem evde calısmıyor evde ınsan olması kedım ıcın cok onemlı
allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsın cnm

Teşekkür ederim,Allah size de nasip etsin inşallah. Bu arada kediler gündüzleri uyur,geceleri uyanık olur avcı oldukları için. Ne de olsa kaplangiller soyundan,bu yüzden evde kedinizin tek başına olması canını sıkmaz tam tersi hoşuna gider,gündüzleri sessizlik isterler,karanlık kuytu yerlerde uyurlar. Kedim gündüzleri gardrobuma girer yatardı su içmek,yemek yemek ve tuvalet için kalkardı sadece ama akşam oldu mu sabaha kadar oyun isterdi,pencereden pür dikkat dışarıyı izlerdi...Kedinizi yanınıza almanızda bir sakınca yok kısacası,sıkılmaz emin olun.

fazla sorunluluk almadan hayat gecınce derken
siz benım bu yasa kadar hangı sorumlulukları alıp almadıgımı nereden bilebilirsiniz ki?
bahsettiğim okul,iş vs. sorumluluğu değil.
bu sadece kişisel bir döngü.
bir başkası için rahatından vazgeçmek,zorlanmak,yorulmak vs.

hayattaki tek misyonu çocuk doğurmak olan "birey" olamamış şahıslara bunları anlatsan yüzüne bön bön bakarlar.

Ben 11 yıllık evliyim ve şu an 6. Tüp bebek denememi yapıyorum. Büyük bir özlem ve hasret ile aşkımızın meyvesi olur diye bekledik ve uğraştık. Uğraşmaya da devam ediyoruz.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, çok zor.
Yaş geçmeden arkadaşlar 1 tane bari çocuk yapın ve o annelik duygusunu rabbim nasip ederse yaşayın. Sonra düşündüğünüzde belki geç olabilir. Belki sağlık belki de rabbim ilerleyen zaman da nasip etmez. . .
Nacizane fikrim.
Korkulara gelince, nelerden korkmuyoruz ki. . .
En sevdiğini kaybetmekten
Mutluluğun bitmesinden
Hastalıktan
Ecel den, ki ne zaman geleceği belli olmaz.

anneme cok baglı
annem hangı odada ıse ılla onun yanında olacak
bizimki de dolapta uyur :))
ama oyunla hiç işi yok
annem wc deyken bıle sıkılıyor kapıyı patıleyıp actırıyor ve onu gormek ıstıyor
annem dus alırken falan banyo kapısını acıyor çnk annemı gormeden yapamıyor dus kabınının onunde oturup öyle annemın cıkmasını beklıyor :))))

bizimki sıkılıyor, kameraya cektık evde kımse yokken aglıyor ((
o bakımdan evde bırı olmalı
evet dısarıyı da cok ızlıyor bildiğin meraklı teyze modunda
çok komık ani tepkılerı oluyıor

6 deneme mi
nasıl zorluklardan gecmıssınız
allah inşallah bu sefer nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…