Çocuk sevmeyenlerin çoçuğu olunca....

Merhaba :)

Eger insanlari hayvanlari bitkileri seviyosan cocuklari sevmemen mumkun degil. Ama cocuk bakimi cocuk egitimi ev ici is bolumu bireysel zaman yaratma vb konular cocuk sevgisi disinda seyler. Seninle ayni duygulari yasiyan bicok arkadasim hamilelik surecinde ve dogum sonrasinda annelige gayet iyi hazirlandilar annelik ogrenilen bi rol kutsal annelik filan diye bisey yok aslinda :) sevmek bakim vermek ilgilenmek egitim.... aslinda hepsi ogreniliyor. is bolumune gonullu bi partner varsa su anda gozunde buyuyen bicok sorun ortadan kalkiyor. Ote yandan cocuk yapmak zorunda degilsin eger sende boyle bi istek uyanmiyorsa sadece partnerin istedigi icin kendini zorlamamani oneririm. Kedi cok iyi bi prova olmus bu arada :)

Ben çocuklardan nefret ederim ayıp olmasın diye arkadaşlarımın çocuğunu ay ne tatlı diye yalandan severdim, hayvanla ra çok duskynum bir suru tavugum örneğim muhabbet kuşum vardı sokakta kedim köpegim küçükken kuzum bile vardı, evlenmeyi hadi neyse de bir çocuk asla hayal etmiyordum, ve sonuç su an evliyim , 6 aylık yaramaz mi yaramaz huysuz mız mız ama benim dünyam aşkım yaşamın merkezi olan bir bebeğim var, annelik çok güzel, evlat kelimesini olmadan anlayamaZsiniz, ben evlendigime ve bebegimin olduğuna şükrediyorum, Allah isteyen herkese versin. Bence bebek zamanı gelmiş bu eşsiz duyguyu tatmalisin.

2' oğlom var.Size göre çok erken anne oldum.Şuan çocuklarım üniversitede.Şuan geriye dönüp baktığımda evlat sahibi olmanın aslında insanın kendine yüklediği en ağır yük olduğunu düşünüyorum.Ömür boyu mahkumiyet (her anne baba aynı değil tabi) maddi manevi karşılıksız ömür boyu vermek.Kendini hep ertelemek.Kendin için zaman nakit tasarrrufu yapmak.
Ama bunalsanda yorulsanda varlıkları herşeye değer.Bunların hepsini isteyerek yapıyorsun.Günümüzde çok duyuyorum çocuk istemeyen çifteri .Çok zor bir karar.Bu arada şunu da belirteyim ben çocuk seven bir insan hiç olmadım ama çocukları için ölürüm

Yaş ilerledikçe çok zor geliyor bana, bende eşimde istemiyor şükür 35 yaşındayım düşünmüyoruz istediğim saatte yatıp kalkıyorum hiç birşey için rahatımdan ödün veremem artık gençken olsaydı olurdu şimdi ıhh benimde kedim var o yetiyor bana

Benim iki kedim var onları cooook seviyorum ve hamileyim bunun için çok mutluyum. Bu dünyadaki en guzel sey..

Bende de vardı bu tip korkular... hatta bebek için çalışmalar yaparken allahım bu ay da olmasın diye dua bile ediyordum

Sonra aylarca olmadı ve beni hasret bıraktı eşimin baba olma isteğini gördükçe, başkalarının çocuklarını nasıl içten sevdiğini görünce çok vicdan azabı çektim. Kendimden utandım geçmişteki düşüncelerim için.

Sonra hamile kaldığımı öğrendim. Eşim için sevinirken kendim için korkuyordum. Ama hepsi bitti. Onun kalbinin sesini duymak, tekmelerini, pıtpıtlarını hissetmek....

Allahım kafayı yiyceğimmm doğsun da poposunu ısırayım

Sabırsızlanıyorum gelsin hayatımıza diye bozsun düzenimi rahat etmeyim ama Kızım benimle olsun kocayı bile unutacam nerdeyse

Insan yasi ilerledikce cocuklara karsi hissizlesiyo hatta bi sure sonra sinir oluyo bile olablr. Ben de hamileyim,dedgniz gibi elalemin cocuklarini cokkk cok severdim falan. Smdi oyle bi istegm yok mesela,hamilelik.oncesi farketmistim ta bu durumu..
Bence sunu dusunun.. bi 10yil sonra da boyle esinizle bas basa mi kalmis olmak.istersiniz, yoksa 7 8 yaslarinda sevimli,okula giden bi cocugunuz olsa mi daha iyi.
Dunyaya gelen.herkes buyuyo bi sekilde. Benim de anam babam calisiyodu. Orda burda halamda annannemde,bakici elinde vs buyudum. Zordu ama buyudum,o zamanlar gecti..
Bence bunlari.dusunup.yapmamazlik etmeyin. Belki tup bebek icin de zaman gecebilir,ve o zaman.uzulebilirsinz..
Siz bi ara abinizin sirketinde calisiyor degil miydiniz,cazgir bi gelin vardi hatta abinizle.kavgaliydiniz vs.. ne oldu o,hala orda calsiyorsanz bence rahat edersiniz. Patron baba ve abi olunca.....

Eşini sen tanıyordun , neden uzaklaşsın ki , o da eve özlemle gelecek bebeğini özleyecek . Tamam eskisi kadar Rahat olamayacaksın ama . Hepsinin ayrı güzelliği var . Biz oğlum uyusa bile yine onu konuşuyoruz

Bsk bende 36 oldum 7 aydir evliyim ,sif cocuk yuzunden evlenmedim baba ucak afam goremedim di, simdi evlendigime gore cocukta yapmaliyim 30 li yaslarda degilimki diye dusundum
Ama bisey soyliyimmi sana ,30dan sonra gebeluk cok zormus 23 yildur ayni 50 kg yum,vucut kiriliyo resmen kilo almaya acilmaya zorluyor kendini,dislerin,kabizligin,da cabasi,esin kac yasinda bilmiyorumda e0 dan sonra erkeklerin spermleride yavaşlıyor,ugrasirsinizda cok,biran inve basladan iyi edersen,35 yas siniri diye bisey varmis iflahini keserler,tahlillerde hormon seviyesi dusuk cikarmis,amniyosentezler isterler her dk zarardasin arkadasim ,su cocugu keske 33 de yapaydım dedim herlgun yas sinirina takilipta,cocugum hastami dogucak diye icim icimi yemezdi

Ben cocuk sevmem normalde,soyle 8vaylikken operim sadece bakamam asla simdi karnimda yarabbim sana sukur diyorum ama bende korkuyorum,esim bakicakmis cokkk istedi valla baksin ,kiz ultrasonda parmaklari,elleri,agzi,burnu 3 buyutluda goruceksin,cok tatli bee

Kisacasi hamile kalinca beni bul:)unutma dediklerimi zaten zor geciyo acele ett

ohoooo dur bakalim zaten sen istesen de bakalim bebek olacak mi? 3 senedir olmuyor diyorsun yaş olmuş 37. yaş 35in üstüne çıkınca aşılama tüp bebek vs bunlarin tutma olasılığı da azaliyor haberin olsun. ayrıca bi fsh amh filan baktir derim çünkü bebek icin zamanin azaliyor olabilir. bu arada bunlari 2 senedir hamile kalabilmek icin ugrasan 3 aşılama 1 tüp denemis ama hala hamile kalmayi becerememis biri olarak yaziyorum bilerek sert yerden girdim konuya çünkü bi de bu acidan düşün derim.

ilerde yaslaninca ( Allah gecinden versin ama hatta belki eşin vefat eder sen tek kalirsin)... ışte o zaman insan arar belki "bi evladim olsaydi arada bi arayip halimi hatrimi sorsaydi, görmeye gelseydi " diye.

karar senin kararin tabiki de ama her açıdan düşün olaya sadece bebek olursa rahatim bozulur diye bakma. Hakkin da hayirlisi olsun diyorum

K3di sevmeyi anlarım ben de seviyorum ama evlatla kediyi bir tutmak bana saçma geliyo,evladı olmayana ne desek havada kalacak ama hem kedisi hem çocuğu olanlar evlerinde atıyorum yangın çıksa önce kedim mi diyecekler, sözüm meclisten dışarı, daha ziyade kendi arkadaşıma sinirlendiğim için yazdım bunları

Bir diğer mevzu çocuğun tüp bebek ve aşılama ile olabileceği doktorun söylemi olsa dahi bu işler belli olmuyo asla olmaz denenlerin çocuğu oluyo, korunun yani kafalar karışık madem

bence her kadın annelik duygusunu tatmalı.
gerek kendi doğurarak gerek evlat edinerek. ewt çok zor. ewt zamanının tamamını alıyor. ama o kadar saat uyusun diye gözlerinin içine baktığın sıpayı, uyuduğu an özlemeye başlıyorsun.
ha kötüye giden babalar içindeki kötülüğü çıkarıyorlar. gerçekten iyi bir eş, iyi bir insan olan erkekler daha çok evladına ve eşine sarılıyor sadece lohusa dönemi kadın hiçbir şeyden memnun olmayabilir. ha onda da kocaların idare etmesi gerek.

bende anneme derdim
aman anne kırk yıldır bu babamı görmekten onla yaşamaktan bıkmadınmı diye ,
hergun eve gelişinde birdaha seviyorum özlüyorum onu derdi ,
aman ben darlanırım vallahi benim evlilik fazla sürmez haaa haberiniz olsun derdim ,

10 yıl oldu evleneli hergun akşam dörtgözle bekliyorum kocamı 1 kızım var çok şükür 9 yaşında ve çok akıllı bir çocuktu çok şükür,
şimdi 2 istiyoruz 1 yıldır olmuyor inşallah olur , ve her anını özlüyorum kızımın , halaa diyorum ki kız ben senın annenmiyim diye :)

demem o ki kesinlikle bu fikrinden vazgececeksin evet biraz zahmetli bir dönem ama anne olmak bambaşka birşey,

naçizane fikrim
1- siz yalnız bir düzen kurmuşunuz eşinizle özgürsünüz ve buna alışmışsınız kısacası sorumluluk almak istemiyorsunuz.. sizde bunu söylemişsiniz zaten...
2- çocuğa olan ilgi ve alakanızı kedinize yöneltmişsiniz ( bence nedeni doğal yollardan hamile kalamamanız ve belkide içten içe ya olmazsa düşüncesini kafanızdan atıp canınızı sıkmak istememeniz)
3- hayvan sevgisi ile evlat sevgisi bencede kesinlikle farklı şeyler ki evladı olmayan çoğu kadın buna evlenmeyen ve belli yaşa gelenlerde dahil kendilerini hayvanlara adıyor neden çünkü duygusal boşluğu onlarla dolduruyorlar..
4- bence çocuk sahibi olmaktan korkmayın, zaman zaman yorucu ama onun bir gülüşü herşeye bedel..
5-eşler aslında değişmiyor sadece bir süre istem dışı uzaklaşma oluyor cinsel anlamda ama sonra herşey eskisinden de iyi oluyor, burada asıl sorun evliliğin ne kadar yerine oturduğu ve eşin ne kadar anlayışlı olduğu aslında...
6- son karar sizin ama ben olsam daha fazla ertelemeden tedavıye başlardım...

kararsızsan yapmak zorunda değilsin,o bebeklerde hep bebek kalmıyor. Benim çocuğum yok , doktorlar olur demesine rağmen 3 tüp bebek denemesine karşı olmadı. Senin korkularını ben de taşıyordum, şimdi diyorum ki boşuna kafa yormuşum olsa mı olmasa mı diye. Bide bu konuda çevre baskısı da çok etkiliyor bence . En mutsuz evliliği olan zoraki devliğini devam ettiren bile ay yap bi çocuk mutlaka yaşın geçmeden diyor. Kimse bilinçli şekilde çocuk yapmıyor. Çevremde hele büyük çocuğu olanlar ömrümü yedi diye isyanda , e hep öyle pıtır pıtır gezinen gülücük saçan tatlı bebek olarak kalmıyorlar.

hala burada calısıyorum kardesımle aramız ıyı ama ara ara bozuluyor sebebını anlamadıgım sekılde
patron babam değil bu arada burası kardesımın yeri:)
olursa işte odamda bebege yer yapıp burada kendım bakmayı dusunuyorum bakalım hersey kısmet

gelin de duruyor bu persembe 4 gunlugune tek basına ıtalyaya seyehat edecek ne yapsın

allah yardımcınız olsun
sağlıkla kolaylıkla kucagınıza almayı nasıp etsın ınsallah
benım tum tahlıllerım yapıldı bende sıkıntı cıkmadı ama evet esımde hareket azlıgı ve morfolojı sorunu cıktı
o bakımdan ılk asama olarak asılama denenecek inşallah tutar

bakaalım herseyın hayırlısı hamılelık de baslı basına bı korku benım ıcın zaten

evet öyle
benım ıkıncı evlılıgım ama hıc duzelır dıye cocuk yapmadım
ılkınde zaten hıc dusunmedım ve ıyıkı de dusunmemısım

sımdı eşim anlayıslı ıyı bırı ama onun da tahammulsuzlestıgı durumlar muhakkak olacaktır dıye dusunuorum

evlatla kedıyı bır tutmuyorum ki:))))
kedıme bıle bu kadar ozenıp sevgı duyuyorum , çocugum olsa muhakkak ıyı bır anne olarak dusunuyorum
ama ınsanın evladı olmayınca kedı de cocugumuz gbı oluyor
hatta bırcok ınsan cocugun olsa kedıyı atarsın dıyorlar o kadar uzuluyorum kı , o da benım canım yaaa nasıl kıyarım ona dili yok muhtaç yani
ikisi bı arada buyur dıyorum ben de

evet Allah nasip ederse oluyor olmaz denenlerın bıle, olmayacagı varsa da ne yaparsan yap olmuyor haklısınız

ben seni hatırladım , morfoloji ile ilgili konuşmuştuk. Bizde de aynı sorun var. Aşılama ile zaman kaybetme. Karar verirsen eğer iyi bir yerde tüp bebek yaptır. Ben 3 defa yaptırdım olmadı, hatta morfololoji yüzünden ilk denemede boş gebelik geçirdim , çok kötü günlerdi..Dediğim gibi eğer gerçekten istiyorsan dene çünkü çok yıpratıcı bir süreç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…