Cocuksuzda mutlu olunur tabi yuzundeki kirisikliklar cogaldiginda o cok sevgiyle bagli olan esinde arkasinin dondugunde yada bu hayattan gittiginde guzelligin kalmdiginda etraftan o eski guzel sozleri duymadiginda doslarin kalmadiginda arkadaslarn kendi cocuklarini anlatiginda seninse anlatcak teksey yasadiklarin oldugunda unlun olup guzellikleri sohretleri kaybolunca zaman gecince neden yalnizim diyen insanlardan olmazsin insallah annelik duygusu hissetmeyn birinin cocuguda olmasin zaten dger annelere evlat diye yapmadigi kalmayan insanlara haksizlik olurTüm anneleri buradan kutluyorum ve anneligin cok kutsal bir görev oldugunu düsünüyorum.
Fakat ben sahsen kendi adima hic bir zaman cocuk istemedim, cünkü annelik icgüdülerim hic olusmadi. Zorakide, istemeden cocuk yapilmaz degilmi ?
Allah`tan esimde benim gibi ayni düsüncedeydi ve ikimizde hala cocuk yapmadigimiz icin ne mutluyuz diyoruz.
Her kadin anne olmak mecburiyettinde diye birsey yok. Herkes özgürdür bu konuda. Kendinizi hazir hissetmeyene kadar kimseye anne olmayi tavsiye etmem. Ama tabiki dünyaya geldikten sonra cok cok sevilen, cok cok deger verilendir. Ama cocuksuzda mutlu olunabiliyor sadece bunu demek istiyorum :)
Okypete cok tesekkür ederim, hosbuldum, eski üyelerdenim.
Qadin anadan olanda allah ona annelik hissi verirmiw.mende 30 yawinda cocuk yox evlenmedim ammacocukumu duwunende gozlerim dolur .tez zamanda anne olmaq isterim yaniMerhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Not: burasi cocuk sahibi olmayan ( tibbi yönden olamayanlar veya bilincli olmak istemeyen ) tüm kadinlarin sohbet alani !!! Anneler icin cok konular ve temalar var kadinlar kulübünde. Anne olmayanlar veya olamayanlarinda kendi aralarindada bir sohbet alani olsun !
Hayatimda en cok sevdigim sey, hep istediklerimi yaptim, hic kisitlamadim kendimi, ögrenebildigim kadar ögrendim, okuyabildigim kadar okudum, gezebildigim kadar gezdim, gülebildigim kadar güldüm, calisabildigim kadar calistim, hic bir seyden korkmadim, yorulmadim, hep ilerledim. Acaba basarirmiyim diye sorgulamadim bile, kafama taktim ve yaptim, hemde en iyisinden.
Simdi düsünüyorumda, arkama baktigimda ne mutlu bana diyorum, yüce Rabbime sükürler olsun. Ben sevdikce, o kadar cok sevildim, ben deger verince o kadar deger gördüm.
Ama icimden gelmeyen seyleride yapmadim. Ne toplum icin, nede ailem icin, hatta hatta nede kocam icin. Eger kafama yatmadiysa veya bir süphem varsa yapmadim.
Insanin kendisini tanimasi cok önemli, özelliklede kendisine yatirim yapmasi cok önemli. Yatirim demek, kendisini egitmek ve gelistirmek amacli. Anne olmak hic istemedim, onun yerine iyi bir evlat, iyi bir teyze, iyi bir hala, iyi bir arkadas, iyi bir isveren, topluma iyi bir örnek ve iyi bir es olmak istedim. Annelige belkide yer kalmadi.
Bu arada ister 1 ister 10 cocugun olsun yaslilikta kimse seni istemiyor, yine yanlizsin, yineeee yanlizssiiinnn...
Dpğru çok haklısınız kız olsa ewlenip gider oğlanda bir kızın peşine takılıp gider ama yinede bana ve eşime benzeyen bir kız bir oğlum olsun istiyorum bu hasret çeken bilir ben 4 yıldır uğraşıyorum Rabbim hiç bir derdi çaresiz bırakmasın da keşke bu düşünceleri Allah çocuğu olmayanların yüreğine verseydide aramasaydım bari geçinip gitseydik mutlu Mesut ve özgür ( tabi maddiyat çok önemli)Hayatimda en cok sevdigim sey, hep istediklerimi yaptim, hic kisitlamadim kendimi, ögrenebildigim kadar ögrendim, okuyabildigim kadar okudum, gezebildigim kadar gezdim, gülebildigim kadar güldüm, calisabildigim kadar calistim, hic bir seyden korkmadim, yorulmadim, hep ilerledim. Acaba basarirmiyim diye sorgulamadim bile, kafama taktim ve yaptim, hemde en iyisinden.
Simdi düsünüyorumda, arkama baktigimda ne mutlu bana diyorum, yüce Rabbime sükürler olsun. Ben sevdikce, o kadar cok sevildim, ben deger verince o kadar deger gördüm.
Ama icimden gelmeyen seyleride yapmadim. Ne toplum icin, nede ailem icin, hatta hatta nede kocam icin. Eger kafama yatmadiysa veya bir süphem varsa yapmadim.
Insanin kendisini tanimasi cok önemli, özelliklede kendisine yatirim yapmasi cok önemli. Yatirim demek, kendisini egitmek ve gelistirmek amacli. Anne olmak hic istemedim, onun yerine iyi bir evlat, iyi bir teyze, iyi bir hala, iyi bir arkadas, iyi bir isveren, topluma iyi bir örnek ve iyi bir es olmak istedim. Annelige belkide yer kalmadi.
Bu arada ister 1 ister 10 cocugun olsun yaslilikta kimse seni istemiyor, yine yanlizsin, yineeee yanlizssiiinnn...
Burda kariyer için çocuk yapmıyoruz diyen kimse yok ki zatenhiç bir kariyer evladının bir gülüşüne bedel değil.
eğitim,çalışma hayatı,kariyer,para,araba,ev derken yaş 35.
o yaştan sonra evlilik daha sonrada çocuk düşünene kadaar yaş 40.
doğurganlık yaşı geçiyor.ve her kadının yaşamak istediği o duygulardan yoksun kalıyor insan.
uzak olsun benden kariyer savaşı,dünya malı
bana evladımın bir gülüşü yeter
Burda kariyer için çocuk yapmıyoruz diyen kimse yok ki zaten
Ama herkesin hazır olma yaşı bambaşka
Çocuk düşünmüyor olmak cocuğunun yerine baska seyleri tercih ediyoruz anlamına da gelmiyor
Olduğu zaman bircoğundan daha cocuğuna bağlı bir anne olacagıma adim gibi eminim mesela ama herkes ilk seneden çocuk yapmak zorunda degil...
Amin isteyen herkez anne olsun24111990 ve xanimnatiqi, yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. Cani gönülden dilerim tez elden anne olursunuz. Ben tüm anne olmak isteyenlere bu dileklerimi söylüyorum.
Allah anali babali büyütsün canim. Evet cok haklisin, daha yeni konu oldugu icin, hala niye cocuksuz oldugumuzu yaziyoruz ama zamanla oda olacaktir.
Ama mesela sana bugünümü anlatayim, bana sahsen 24 saat yetmiyor, bugün mesela esimle fotograf sergisine gittik, Leica 100 yasina girdigi icin cok güzel fotograflar sergilenmisti 1930 lardan baslayip günümüze kadar. Leica fotograf makinesi ilk fotograf makinesidir ve Leitz ve Cameradan olusan bir kelime. Dünyaca ünlü fotografcilarin o muhtesem siyah beyaz resimlerini seyretmek cok güzeldi. En güzeli bizim meshur ( Allah daha uzun ömürler versin ) Ara Güler`inde 3 fotografi vardi. Cok gurur duydum. Türkiyeninde temsil edilmesi beni ayrica daha cok mutlu etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?