cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Cocuksuzda mutlu olunur tabi yuzundeki kirisikliklar cogaldiginda o cok sevgiyle bagli olan esinde arkasinin dondugunde yada bu hayattan gittiginde guzelligin kalmdiginda etraftan o eski guzel sozleri duymadiginda doslarin kalmadiginda arkadaslarn kendi cocuklarini anlatiginda seninse anlatcak teksey yasadiklarin oldugunda unlun olup guzellikleri sohretleri kaybolunca zaman gecince neden yalnizim diyen insanlardan olmazsin insallah annelik duygusu hissetmeyn birinin cocuguda olmasin zaten dger annelere evlat diye yapmadigi kalmayan insanlara haksizlik olur

Q
Qadin anadan olanda allah ona annelik hissi verirmiw.mende 30 yawinda cocuk yox evlenmedim ammacocukumu duwunende gozlerim dolur .tez zamanda anne olmaq isterim yani

24111990 ve xanimnatiqi, yorumlariniz icin cok tesekkür ederim. Cani gönülden dilerim tez elden anne olursunuz. Ben tüm anne olmak isteyenlere bu dileklerimi söylüyorum.

Hayatimda en cok sevdigim sey, hep istediklerimi yaptim, hic kisitlamadim kendimi, ögrenebildigim kadar ögrendim, okuyabildigim kadar okudum, gezebildigim kadar gezdim, gülebildigim kadar güldüm, calisabildigim kadar calistim, hic bir seyden korkmadim, yorulmadim, hep ilerledim. Acaba basarirmiyim diye sorgulamadim bile, kafama taktim ve yaptim, hemde en iyisinden.
Simdi düsünüyorumda, arkama baktigimda ne mutlu bana diyorum, yüce Rabbime sükürler olsun. Ben sevdikce, o kadar cok sevildim, ben deger verince o kadar deger gördüm.
Ama icimden gelmeyen seyleride yapmadim. Ne toplum icin, nede ailem icin, hatta hatta nede kocam icin. Eger kafama yatmadiysa veya bir süphem varsa yapmadim.
Insanin kendisini tanimasi cok önemli, özelliklede kendisine yatirim yapmasi cok önemli. Yatirim demek, kendisini egitmek ve gelistirmek amacli. Anne olmak hic istemedim, onun yerine iyi bir evlat, iyi bir teyze, iyi bir hala, iyi bir arkadas, iyi bir isveren, topluma iyi bir örnek ve iyi bir es olmak istedim. Annelige belkide yer kalmadi.
Bu arada ister 1 ister 10 cocugun olsun yaslilikta kimse seni istemiyor, yine yanlizsin, yineeee yanlizssiiinnn...

Dpğru çok haklısınız kız olsa ewlenip gider oğlanda bir kızın peşine takılıp gider ama yinede bana ve eşime benzeyen bir kız bir oğlum olsun istiyorum bu hasret çeken bilir ben 4 yıldır uğraşıyorum Rabbim hiç bir derdi çaresiz bırakmasın da keşke bu düşünceleri Allah çocuğu olmayanların yüreğine verseydide aramasaydım bari geçinip gitseydik mutlu Mesut ve özgür ( tabi maddiyat çok önemli)

Çok doğru yazmışsınız Olivia. Klasik kaçacak ama söylediklerinizin altına imzamı atarım o derece.
Haklısınız hayatta herşeyden evvel kendini çok iyi tanımak, çözmek ve kendinin farkında olmak çok önemli.Bu aynı zamanda hayat kararlarımızda işimizi hayli kolaylaştırır. Çocuk sahibi olmamak üzerine eklemek istediğim birşeyde şu; bu karar ne kadar erken yaşta karar verilirse o kadar iyi diye düşünüyorum. Böylece kişi bu konuyu kafasında çözmüş bir nebze rahatlamış olur ve hayatının gidişatını ona göre belirleyebilir. Ve ilerde evlilik mevzusu olursa çocuk istemeyen bir eş seçmekle daha baştan doğacak çatışmaları vs önler.

Önceki sayfalarda başka bir arkadaşa beni nasıl hatırlıyorsun? aklında nasıl kalmışım? tarzı bir sorunuzu okumuştum. Benim nacizane bir cevabım şu olur; her daim kararlı ifadelerinizin olması denebilir.Hani bir şüphe götürmezlik söz konusu.Hayatta ne istediğini bilen bir Kadın diyebiliyorsunuz.Gayet nettiniz ve kararlı bir duruş sergilemiştiniz hala da öyle. Bana öyle geliyor ki daha genç yaşlarda belki 20'li yaşlarınızda bu kararı vermişsiniz gibi .Başta da yazdığım gibi ona göre bir hayat belirlemişsiniz ve yaşamışsınız. Geriye dönüp baktığınızda ne mutlu demeniz bundan olsa gerek.Yukarıdaki ifadelerinizde bir başka dikkatimi çekende eşinizle bu konuda mutabık olmasaydınız (diyelim çocuk isteyen bir adam olsaydı) sırf eşiniz istiyor diye doğurmazdınız. Bu yaklaşımda olanları şahsen takdir ediyorum.Bende böyle düşünüyorum. Toplumumuzda eşi istiyor diye doğuran ya da eşini eve bağlama amacı güden kadınlarda var maalesef..

Çocuk istememe gibi bir kararda sığ düşüncelerin yeri olmadığını ve bu kararda birçok faktörün rol oynadığını düşünüyorum. Bunlardan biri de bireyin yaşadığı çocukluk. Özellikle de 0-6 yaş arası.Bu dönemde kişiliğimizin %80'i şekilleniyor. En azından kendim için konuşabilirim böyle bir karar almamda on madde sayarsam biri de çocukluğum diyebilirim. Tabi ki burdan çok kötü ve travmalarla dolu bir çocukluk geçirdiğim sonucu çıkmasın lütfen. =) Ama işte derinlerde bir şekilde rol oynadığını düşünüyorum. Ayrıca Anneliği dönüşü olmayan bir yola benzetmek yanlış olmaz sanırım.İnsan hayatında herşeyini değiştirebilir mesleğini,işini, arkadaşlarını, çevresini, yaşadığı şehri,ülkeyi hatta kıtayı yeri geldi mi sevgilini,eşini bile değiştiriyorsun ama bir kere anne oldun mu tamam o ömrün boyunca hep seninle birlikte...

Diyeceğim bir Kadın için bu çok derinliği olan bir konu.İnsanlar bu kararı kolay kolay vermez.Verdiklerinde ise tabi kararlarından da eminlerse -ilerde yalnız kalacaksın bak- , -anneliği mutlaka tatmalısın- gibi sözlerden bırakın fikrini değiştirmeyi zerre etkilenmez bile...

Merhaba
Başlığı görünce çok sevindim cünkü tam da beni anlatan bir konu olmuş:)Hayatı başkalarına göre yaşamayı sevmeyen bir yapıya sahibim ve klasik yaşantılar bana itici geliyor..
Zamanında evlen diye baskı yaptiklarında nasıl onları dinlemeyip, hazır olduğumda evlilik yaptıysam; çocuğu da istediğim zaman yapmak istiyorum..
Ve kendimi hazır hissettiysem Allah da nasip ederse,, çok da iyi bir anne olacağımı biliyorum...
Fakat ben şu an kendi içimde başlattığım yolculukta fazlasıyla keyifliyim ve çocuk düşüncesi beni hiç cezbetmiyor..
Kendimi geliştirmem ve hem kendime hem de hayata dair hedeflerimi gerçekleştirmem daha öncelikli benim için...
Ilerde yalnız kalmamak için de çocuk yapmaya karşıyım çünkü kaderinizde yanızlık varsa on evladın onu da dönüp bakmaz...
Kişi hayatta kendiyle başbaşa kalmaktan mutlu olmayı öğrenmeli ve birçok kişi bu duyguyu bilmiyor...
Allah kimseyi evladıyla sınamasın ,, evlat isteyen herkese de versin; lakin ben istemiyorum : D

Son düzenleme:
Ben sunu anlamiyorum, hangi cocuk bakacak bana ? Yani oglum var ise, gelinimle oglummu bana bakacak ? Yoksa kizimla damadimmi ? Kimkime bakar bu zamanda ya ???
Bir 10-20 sene sonra artik Türkiye`dede huzur evleri dolup tasacak, simdiden basladi bile.

hiç bir kariyer evladının bir gülüşüne bedel değil.
eğitim,çalışma hayatı,kariyer,para,araba,ev derken yaş 35.
o yaştan sonra evlilik daha sonrada çocuk düşünene kadaar yaş 40.
doğurganlık yaşı geçiyor.ve her kadının yaşamak istediği o duygulardan yoksun kalıyor insan.

uzak olsun benden kariyer savaşı,dünya malı
bana evladımın bir gülüşü yeter

Burda kariyer için çocuk yapmıyoruz diyen kimse yok ki zaten
Ama herkesin hazır olma yaşı bambaşka
Çocuk düşünmüyor olmak cocuğunun yerine baska seyleri tercih ediyoruz anlamına da gelmiyor
Olduğu zaman bircoğundan daha cocuğuna bağlı bir anne olacagıma adim gibi eminim mesela ama herkes ilk seneden çocuk yapmak zorunda degil...

Gecen cok güzel bir olay yasadim, anneler gününde icimden geldi ve Burda bir huzur evine gittim. 30 tane kirmizi gül alip hem annemin özlemini gidermek istedim, hem cevremide mutlu etmek istedim.
Inanin aglamamak icin kendimi cok zor tuttum ama ister istemez yanaklarimdan akiyordu gözyaslarim. Aslinda cok sacma bunlar hayatin gercekleri. Cok mutlu oldular, onlari teker teker elinden öpmek ve onlarin duasini dinlemek insanin icini öyle bir isitiyorki. Birde benim gibi düsünüp oraya gelen baska hanimlar ve beylerlede tanistim.
Hepsininde cocuklari vardi ve cogunun cocuklari gelmemisti bile.
Gercekten hepinize arada bir Zaman ayirip ister huzur evine, ister cocuklarin evine gitmenizi tavsiye ediyorum.

Bu arada esim ve ben gercekten cocuk isteseydik, o zaman yine dogurmazdim zira cocuk yurtlari dolu cocuk. Bir hayat kurtarmak isterdim. Bu arada tüm evlat edinen anneleride buradan selam olsun. Gercek sevgi, sirf seninki degil, tüm cocuklara ve insanlari seviyorsan, gercek sevgidir benim icin.
Bana tüm cocuklarin bir gülüsü yeter !!!

tabi ki değil.bende ilk zamanlar korundum düşünmüyodum.
sonra içimize çocuk sevgisi düştü.neden korunuyoruz ki dedik.
iyikide korunmayı bırakmışız.çünkü bizim istememizle değil Allahın nasip etmesiyle oluyormuş bu işler onu öğrendik.
2 yıldır çocuk istememize rağmen olmuyor.
hiç isyan etmiyorum.biliyorum ki bundada var bi hayr.

başka bi pencereden baktım daha önceki mesajımda.
böyleleri de var diyerek.
çocuksuz tabi olur.Allaha şükür anlayışlı çok sevdiğim bi eşim var.çok çok mutluyuz
ama isterim ki annelik duygusunuda tadıyım.
olmazsa da kendimi yıpratmam tabi.Rabbimin bi bildiğin vardır derim.

yanlış anlaşılmamışımdır inş

Neden evlat edinmiyorsunuz. Mesela bebekken alip büyütebilirsiniz hifanur. Illa insanin kendisimi dogurmasi lazim ?
Hem daha cok sevaba girersiniz, madem olmuyor ben senin yerinde olsam öyle yapardim.
Yani hem diyorsunki, bana evladimin bir gülüsü dünyalara deger, öte yandan olmuyorsa eger, o zaman evlat edinsen onun gülüsü sana dünyalara deger olmazmi ???

konuyu takip ediyorum...bir kadının kendini anlatabileceği bir ortam olmuş bana göre....uygun zamanımda yazmak isterim.
çocuk isteyen istemeyen hayatını dilediği yönde gerçekleştiren herkese ....mutlu pazarlar

Çocuksuz kadınlarasınız ama sohbet hep çocuklar üzerinden dönüyor kızlar. Ben arada bakıyorum yazdıklarınıza ve hayatınızı merak ediyorum. Eşinizle sevgili gibisiniz hala ne hoş. Çocuklarım var Allah eksikliklerini göstermesin ama bazen çocuksuz günlerimi özlemiyor değilim. Büyük sorumluluk. İstediğin saatte yatamıyorsun bile. Peki aile büyükleri ne diyor çocuk istememenize? Malum genelde büyükler pek anlamak istemezler nedenlerinizi.

Allah anali babali büyütsün canim. Evet cok haklisin, daha yeni konu oldugu icin, hala niye cocuksuz oldugumuzu yaziyoruz ama zamanla oda olacaktir.
Ama mesela sana bugünümü anlatayim, bana sahsen 24 saat yetmiyor, bugün mesela esimle fotograf sergisine gittik, Leica 100 yasina girdigi icin cok güzel fotograflar sergilenmisti 1930 lardan baslayip günümüze kadar. Leica fotograf makinesi ilk fotograf makinesidir ve Leitz ve Cameradan olusan bir kelime. Dünyaca ünlü fotografcilarin o muhtesem siyah beyaz resimlerini seyretmek cok güzeldi. En güzeli bizim meshur ( Allah daha uzun ömürler versin ) Ara Güler`inde 3 fotografi vardi. Cok gurur duydum. Türkiyeninde temsil edilmesi beni ayrica daha cok mutlu etti.

Ne güzel. Bizim günlerimiz hep harala gürele geçtiği için sakin bir şeyler yapmayı özledim. Evlilik yıldönümümü bekliyorum telaşsıx bir yemek yiyip üzerine kahvemi sigaramı içmek için. Şu anda evlatlarımsız bir hayat düşünemiyorum herşeyim onlar benim ama seni çok iyi anlıyorum. Eşinde seninle aynı fikirde sanırım. Bu uyum çok güzel. Aksi takdirde çok problem yaşanıyor. Çevremde çok gördüm.

Konuyu yeni okuyan arkadaşlar fikirlerini beyan ettikleri için konu hala çocuk sahibi olmamak üzerine dönüyor. Zamanla farklı konulara kayacaktır diye düşünüyorum.

Olivia, Leica markasını ilk kez dün izlediğim Robin Williams'ın One Hour Photo filminde görmüştüm. Niye daha önce duymamışım ki diyordum tamda. Ne güzel, zamanınızı ne hoş aktivitelerle dolduruyorsunuz böyle. Daha başka nelere ilginiz var, hobileriniz neler merak etmedim değil. Bu arada bende sergiyi gezmeyi çok isterdim.

Bende bu aralar yapacaklar listeme birşey daha ekledim. Ondan bahsedeyim madem. Uzun zamandır baleye merakım vardı.Artık kursuna gitmek öğrenmek istiyorum. Yetişkin Bale kursları varmış zaten.Okuduğum bir makaleye göre Amerikada ve İngiltere Adult Ballet çok yaygınmış. Türkiyede pek rağbet yok sanıyorum.Geçmişinde bale yapmış insanların (en azından benim karşılaştığım diyebilirim) zarif olduklarını gözlemledim hep.Bunda balenin etkisinin olduğunu tahmin ediyorum.Aynı zamanda vücudu çok esnek hale getiriyormuş.

Yine bir ekonomi kanalında yabancı dil üzerine bir program izledim.Son yıllarda ingilizce dışında çince öğrenenlerde patlama yaşanıyormuş.Tabi bunda illa ki Çin'in büyüyen ekonomisininde etkisi vardır.Ayrıca son on yılda İspanyolca öğrenenlerin sayısında patlama yaşanıyormuş.Yine uzun zamandır İspanyolca öğrenmek istiyordum.Bunu öğrendiğim iyi oldu.İstatistiki verilerde İngilizce-Çince-İspanyolca şeklindeydi. Dile merakı ilgisi olan varsa diye paylaşmak istedim.

Aslında hayatımızı doldurmak bizim elimizde.Yapacak o kadar çok şey var ki.. İnşAllah sağlıklı ve uzun bir ömürümüz olurda hepsini tek tek gerçekleştirebiliriz. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…