@Sephoraa , nede olsa beni cok iyi taniyorsun ve gercekten kimseyle hayatta alay etmeyecegimi cok iyi bildigin icin tesekkürler dostum. Bu alay etme tarzi, hic benim huyum degildir, herkesde bilir.
Ama ne olursa olsun bu benim görüsüm ve tüp bebek yapanlar varsa bile bu onlari ilgilendirmemeli, neticede herkes istedigini yapabilir bu dünyada ama yinede bu benim tüp bebege karsi olmama engel degil.
Kimsenin ismini yazip aaaaaa bak su xy üye tüp bebek yapmis demiyoruz, genel konusuyoruz ve ben tüp bebek yapmanin doga kanununa karsi yapilan bir islem olarak görüyorum. Buda benim sahsi görüsüm.
Cocuk yurdu, kimsesiz bebeklerle dolu iken, ben sahsen cocuk isteseydim ve olmasaydi gider bir evlat edinirdim, ama bu sadece benim görüsüm öyle herkesde benim görüsümde olacak diye birsey yok tabiki.
Ha, kimseyede sakin cocuk yapmayinda demiyoruz, tam aksine herkese her zaman cocuk istegin var ise muhakkak yap, ne yap et dogur diyoruz. Onunla mutlu olup seviniyoruz, mutlulugunu paylasiyoruz.
Iftiralara gerek yok, arkadaslar. Biz cocuksuz nasil mutlu yasanilir, onu konusuyoruz burada eger sizlerde ayni görüsteyseniz gelin paylasalim güzellikleri, ayni görüste degilseniz bir sürü cocuk topikleri var sizi oraya alalim.
derandiren `im sana tüm tüm kalbimle hamile olmani diliyorum.
Ama bu cok sevdigin Olivia cocuk istemeyen birisi iste, ama bu beni kötü bir insan yapmiyor, tam aksine cevreme cok duyarli bir insanim. Burada yazmak istemezdim ama ben cocuklara destek cikiyorum esimle. Yani kimsesiz engelli cocuklara parasal destekle bakiyoruz, tüm giderlerini karsiliyoruz her ay. 10 senedir aslinda bende bir anneyim. Buda beni cok mutlu ediyor. Ben illaki dogurmama gerek yok, ben böyle cok daha mutluyum, daha cok cocuk bakabiliyorum. Buda birsey degilmi ?
Insanlari hep dis görünüsüyle yargilariz biz, eger normlara uymuyorsa o insan gözümüzde kötü görünür asil o insanlar topluma hep faydali olanidir, bunu cok iyi ayirt etmek lazim.
Buraya gelip iftira atan insanlari sadece Allaha havale ediyorum, ben vicdanimla cok rahatim. Belki bu konuyla cok yakinen ilgilendigim icin, illlaki benim gibi engelli cocuk olmasina gerek yok, ama o kadar cok cocuk yuva ararken tüp bebeklere karsiyim, evet, karsiyim. Göz rengi benimkine benzesin diye bir lüksüm yok bu hayatta, ben hep olanlarla yetinmeyi, olanlara en güzelini yapmayi seven bir insanim, buda beni cok mutlu ediyor. belki onun icin hayatimda cok mutluyum, varim ve baskalari icinde varim. sadece kendime degil.
Kötü örnek oluyosunGoogle`e cocuk istemiyorum yazinca bu yukaridaki paylastigim link cikiyor ilk.
Çok güzel anlatmışsınız,şiir gibi okudum..Ben bu hayatta herkesin ne istiyorsa onu yaşayabilme özgürlüğüne sahip olması taraftarıyım. Anne olmayı istememek bir seçimdir.
Toplumumuzda evlenen her kadın anne olmalı, hatta kadınlar anne olma güdüsüyle yaratılmıştır düşüncesi hatta zaman zaman baskısı var iken bunu tercih etmemiş kadınların buna direnmesi çok bilinçlice.
İstemediği halde anne olmak sağlıksız, mutsuz bireylerin yetişmesinden başka bir şey ifade etmez.
Çiftlerin ortak kararı ise hele hiç sorun teşkil eden bir durum değil.
'ben bir torun sevemeyecek miyim' diyen anne babalar için bir şey diyemeyeceğim ama.
Bana gelince; hayatımdaki ne büyük boşluğun Anne olunca dolacağına inanıyorum ben. Şu an bu boşluğu hissetmesem de. (zaman zaman hissediyorum) Düşündüğümde bile manyakça seven,sevgisinden çıldırabilen bir anne olacağım sanırım diyorum. Annelik benim kelimelerle ifade edemediğim bir kavram. Ama benim 'anlayışıma göre'. Benim bildiğim, değerlerime uyan annelik.
Kendimi anne olmadan eğitiyorum, buna çalışıyorum. Çocuğum olursa ona, sevgiyi, şefkati, adaleti nasıl öğretebilirim, paylaşmayı , minneti, engelleri nasıl aşacağını nasıl öğretebilirim. Kitapları nasıl sevdirebilirim. Bakış açısını nasıl geliştirebilirim hayata karşı. Bu hayat senin yalnızca senin hayatın, senin kararların olacak seçimlerin olacak ben yalnızca seni sevdiğim için müdahil olabilirim hayatına ama asla senin yerine seçim yapmam. gibi gibi. Bunları kelimelere dökmeden nasıl bildiririm ona. Bunu düşünüyorum. Onu bir kalıba sokmadan nasıl yetiştiririm. Allah'ım yardım etsin bana bu konuda.
Şu an kendimi dinliyorum. Belki şu an bile hazırım. Maddi olarak biraz daha rahatladığımız bir dönemde çocuk yapabiliriz. benimserim ama hiç sahiplenmem. Kocamı da böyle sevdim ben.
Ben çocukların dünyasını seviyorum bir de , ciddi ciddi konuşuyorum onlarla çözüm önerilerii dikkate alıyorum. Kendi çocuğumlada zengin bir dünya kuracağıma inanıyorum. İçinde müzik olan, bilim olan, kitap olan, doğa olan, aşk olan, deniz olan renklerin hepsi olan bir dünya.
Bu forumda birkaç yazarın çocukları hakkında yazdıkları bazı yazılar ( bir tanesi evlatlık) beni resmen ağlatmıştır.
İsteyen herkesin anne olmasını diliyorum Rabb'imden.
Birkaç yorum dışında hiç okumadım bilginize. Yazım kimseye yönelik değil yani. Bir de istemeyenlerin alanıydı aslında di mi? Biraz fazla yer kaplamış olabilirim. Sevgiler.
Iste zaman zaman hissetmek bile icinde cocuk dogurma sevgisi var demek. Simdiden ona o güzel hayati nasil yasatirim diye düsünüyorsun, biraz daha maddi acidan rahatlayip öyle cocugun gelsin bu dünyaya istiyorsun. Yani süper anne yolundasin, senin gercekten iyi bir anne olacagin simdiden belli. Tebrik ediyorum seni canim.Şu an bu boşluğu hissetmesem de. (zaman zaman hissediyorum
Iyiki cocugum yok diye baslamak istiyorum bu güzel pazar sabahi. Iyiki yok.
Cocuklarida kirletmis bu dünya.
Ayni denizleri,ormanlari ve havayi kirleten insanoglu cocuklarida kirletmis. O eski cocuklar yok, simdiki cocuklarda hep istekler ön planda, bencil, herseyi isteyen, sartsiz kosulsuz yerine gelmezse hircinlanan cocuklar ....hic bitmeyen istekler....
Cevre, toplum, anneanne, dede, babaanne, sinif, arkadaslar, televizyon, radio, internet ve reklamlar, diziler, haberler, ne kadar saglikli cocuk yetiesebilirsinki bunlarin hepsinin icinden. Senden cok o disetkenler hakim cocugun hayatina.
Hayatimda, kendime yaptigim en güzel hediye cocuksuz olmak ve bu rahatligi doyasiya yasamak. Simdi gideyim, yataga biraz kocama sirnasayim, Hayat bize güzel.
Su iki cocuklu misafirlerde giderse tekrar esimle benim, aslinda ne kadar sükür etsek azdir endorfin yagmurlari beynimizde patlayacak.
Konuşmanın başında karşımda babam konuşuyor sandımEvetyamukprenses , hayata bakis acim türk kadinlari gibi olmadigi kesin. dogrucu, dürüst, sistematik, mantiklar ülkesi Almanya`da büyüdüm ve burada bize kendi basina bir birey olmayi ögretiller. Anneye veya babaya bagli yasamiyorsun, sen kendin günahiyla sevabiyla kendin hayatindan sonrumlusun baskasi degil. Kimselere bahaneler üreterek asil becereksizligimizi kapatmiyoruz, yapiyoruz caba / emek göstererek yorularak, tirnaklarimizi kaziyarak bir yerlere gelebiliyoruz. Türk kadinlari ise, zengin koca bulup bir eve bir arabaya tav olup. hayatlarini kocalarina köle yapmaya hairlar. Cünkü kendileri caba göstermek istemiyorlar, dogurduklari cocuklari bile tüm aile birlikte büyütüyor , yani anneannne, babaanne, dedeler, teyzeler eltiler, tüm mahalle.
Bu ülkede bahane yok, veya sorumlulugu baskasina atma yok. Mesela 301 kisi bir is kazasinda ölüyorsa, bunun sorumlulari cikiyor ortaya aliyor cezasini. Burada öyle fitratinda vardi yok.
Öyle bir ülkede yasiyorumki hala sevginin ve sayginin bitmedigi ülke.
Ama görüyorumki Türkiye almis basini gidiyor her pis olaylarda, bunada cok üzülüyorum.
Cok konular var onlari detayli anlatirim zamanla.
Çok çok teşekkürederim güzel dileklerin içinooooyyyyy tüm kalbimle sana tüm dileklerinin olmasini diliyorum, daha cok gencsin, su an misafirim var iki cocuklu kadin 40 yasinda dogurdu. Ümidini kesme dilerim hersey gönlünce olur, tüm kalbimmmle diliyorum bunu.
Biliyorum, bazi insanlar bizi duygusuz olarak görüyor aslinda degil, ben su an bende misafir olan kadinin 2 yasindaki cocugunu sabhatan aksama Kadar i padi elinde dolasiyor ve benim yüregim kann agliyor kann. Bir insan bunu nasil yapar ???Ben o gözlere kiyamam yaaaaaaa, bebek o daha ilgilensene be kadin.
Baska cümlelerle anlatmaya calisiyorum anlamiyor. Ben kiyamiyorum bebeklere cocuklara, dogurduysan hakkiyla bakacaksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?