cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

ben konunun tamamını okumadım ancak sunada karsıyım yazayım ve gıdeyım

tıbben anne olması ımkansız arkadaslarıda beklıyoruz denmıs bence kımseyı ıyı ya da kotu yonlendırmemek lazım , yanı cocuksuzluga ıkna etmemelı kımse kımseyı ha yapabılır mı bılmıyorum. ancak 194 sayfa bu konular konusulup 1 kısının bıle aman olmuyor en ıyısı ben cocuk mocuk yapmıyım dememıstır umarım

Çocuk sahibi olması imkansız ve evlat da edinmek istemeyen kişilerin bu topicte hayatlarına farklı gözle bakmayı öğreneceklerini düşünüyorum ben. Yoksa kimse kimseyi çocuksuzluğa ikna etmeye çalışmıyor burda. Aksine çocuksuz olmayı seçenleri çocuğa ikna etmeye çalışanlar sabote ediyor topiği.

Öncelikle merhaba,
Sizi tanımam hatta nikinizi bile ilk defa görüyorum.1,5 yıllık evliyim ve çocuğum yok, istemiyorum şimdilik. Yazma amacımda çocuğu olanlar yada olmayanlar diye ayrım yapmak değil şans eseri yukarıdaki mesajınızı gördüm. Ve sadece bu mesaja cecap vermek istedim. Benim hiç sizin söylediğiniz gibi bir çocuklugum olmadı çok asosyal sadece bilgisayar ve kitaplarla uğraşan bir kızdım. Odamdan dışarı çıkmaz saatlerce ders çalışıp kitap okurdum. Ve dışarı çıkmayı hiiç istemezdim. Biliyordum arkadaşlarım aynen senin gibiydi gülüp eğleniyorlar sürekli oyun derdindeydiler. Ama ben bu şekilde mutluydum. Şimdi büyüdüm , avukat oldum, evlendim.. Ve hiçç pişman değilim dışarda oynamadım diye

Şimdide günümüzden bir örnek vereyim size.. Bir arkadaşım var 28 yaşında 1 tane oğluşu var 4 yaşında. Arkadaşım Hemşire. Çocuk hayat dolu ve akıllı bir çocuk. Arkadaşım sürekli parka götürüyor çocugun sitedeki arkadaşlarıyla. Çocuk kum havuzundaysa uzaktan izliyor. hiç müdahele etmiyor. Eğer salıncakta sallanıyorsa kendi ilgilenmiyor oğlundan daha büyük çocuklara göz kulak ol Kaana diyor. Geçtiğimiz yaz , bir gün akşam çaya gittik onlara ee Kaan nerede? "Aşağıda sitedeki arkadaşlarıyla oynuyor" dedi annesi. Şaştım kaldım daha4 yaşındaki çocuğu tek başına nasıl bıraktın dedim? ee sitenin gençleri çimlerde oturmuş çay içiyolar hemde çocuklara göz kulak oluyolarmış. eee ya kalkıp giderlerse çocuklar korkmaz mı? Yokk korkmazz babam 1. katta oturuyor. Balkonda sigara keyfi yaparken onları izliyor dedi.. O kadar hoşuma gitti ki. Sonra Kaan geldi bacaklar kapkara , avuç içi yaralanmış. Annesinin yardımıyla bir güzel temizlenip geldi yanımıza ve övünerek yerde süründüğünü anlattı.

Vel-Hasıl bu sadece bir örnekti. Tabi biz illa sitedede oturamaya biliriz. İlla dedemizde olmayabilir gözlemlicekk. Ama bizde kendimize uygun şartlarda güzel bir ortam oluşturabiliriz çocuğumuza.Sizin konuşmanız aynı şu söz gibi olmuş. Her duyduğumda gülerim. Derler ya " Nerede eski bayramlar? " ne varmış şimdiki bayramlarda? Herkes istediğini yapar bayramdada , se akraba gezmek istersen gezersin eğer istemezsen gezmezsin o kadar yanii.. Yani demem o ki "Çocukluk eskiden güzeldi" demek bana göre yanlış bir tez ! Hayat bizim elimizde ve biz hayatımızı şekilden şekile sokabiliriz. Ve akşam olduğunda bizimde çocuklarımızın ağzında kum parçaları olabilir , kıyafetleri kirli gelebilir. Sen nasıl istersen öyle olur herşey.. Sevgiler

Arkadaşınız şanslıymış. Ama herkes sitede oturacak ya da doğru düzgün bir siteye denk gelecek kadar şanslı olmuyor malesef.

Bir sitede oturuyorum, binanın dibinde çocuk parkı var. Çocuklar bütün gün oynar. Buna rağmen çocuğum olsa tek başına bırakmayı geçtim benimle birlikte bile gitmesine izin vermem. El kadar çocukların ettikleri küfürleri duyunca benim yüzüm kızarıyor. İrbirlerine hitap şekillerini duymak dahi istemiyorum. Benim çocuğumun o kelimeleri öğrenip de bana sorması bile kabus olur benim için. Ki yaz aylarında 10 yaşındaki yeğenim bende kaldığında onun bile gitmesine izin vermiyorum. Eğlence parkı, sinema vs şeylerle kandırıyorum.

Sizin bahsettiğiniz ortam türkiye şartlarında ğtopik bir ortam, kurtarılmış bölge. Her sokağı ayrı bir güvenlikli siteye çevirsek de bu anlatılan gibi yerlere ulaşmamız imkansız. Ki çoğu insan cadde üstü mahall arası çocukların oynayacak tek bir alanının olmadığı yerlerde yaşıyor.

Anlattığınız hikaye bir çok insana göre masal. Keşke mümkün olsa da çocuklar bu şekilde büyüse ama mümkün değil. Ve son söz sokakta oynamadığınız için pişman olmamanız normal çünkü sokakta oynamanın tadını bilmiyorsunuz.

in vino veritas , nede olsa beni cok iyi taniyorsun ve gercekten kimseyle hayatta alay etmeyecegimi cok iyi bildigin icin tesekkürler dostum. Bu alay etme tarzi, hic benim huyum degildir, herkesde bilir.
Ama ne olursa olsun bu benim görüsüm ve tüp bebek yapanlar varsa bile bu onlari ilgilendirmemeli, neticede herkes istedigini yapabilir bu dünyada ama yinede bu benim tüp bebege karsi olmama engel degil.
Kimsenin ismini yazip aaaaaa bak su xy üye tüp bebek yapmis demiyoruz, genel konusuyoruz ve ben tüp bebek yapmanin doga kanununa karsi yapilan bir islem olarak görüyorum. Buda benim sahsi görüsüm.
Cocuk yurdu, kimsesiz bebeklerle dolu iken, ben sahsen cocuk isteseydim ve olmasaydi gider bir evlat edinirdim, ama bu sadece benim görüsüm öyle herkesde benim görüsümde olacak diye birsey yok tabiki.
Ha, kimseyede sakin cocuk yapmayinda demiyoruz, tam aksine herkese her zaman cocuk istegin var ise muhakkak yap, ne yap et dogur diyoruz. Onunla mutlu olup seviniyoruz, mutlulugunu paylasiyoruz.
Iftiralara gerek yok, arkadaslar. Biz cocuksuz nasil mutlu yasanilir, onu konusuyoruz burada eger sizlerde ayni görüsteyseniz gelin paylasalim güzellikleri, ayni görüste degilseniz bir sürü cocuk topikleri var sizi oraya alalim.

@Bilgece, seni severim bilirsin. Esinle mutlu olmana cok cok sevindim. Yinede ümidini yikma yasin daha cok genc bildigim kadariyla. Genellikle hic ilgilenmedigin zaman bakmissinki hamilesin bide olayin burasi var. Fazla düsünme olacagina birak.

derandiren `im sana tüm tüm kalbimle hamile olmani diliyorum.
Ama bu cok sevdigin Olivia cocuk istemeyen birisi iste, ama bu beni kötü bir insan yapmiyor, tam aksine cevreme cok duyarli bir insanim. Burada yazmak istemezdim ama ben cocuklara destek cikiyorum esimle. Yani kimsesiz engelli cocuklara parasal destekle bakiyoruz, tüm giderlerini karsiliyoruz her ay. 10 senedir aslinda bende bir anneyim. Buda beni cok mutlu ediyor. Ben illaki dogurmama gerek yok, ben böyle cok daha mutluyum, daha cok cocuk bakabiliyorum. Buda birsey degilmi ?
Insanlari hep dis görünüsüyle yargilariz biz, eger normlara uymuyorsa o insan gözümüzde kötü görünür asil o insanlar topluma hep faydali olanidir, bunu cok iyi ayirt etmek lazim.
Buraya gelip iftira atan insanlari sadece Allaha havale ediyorum, ben vicdanimla cok rahatim. Belki bu konuyla cok yakinen ilgilendigim icin, illlaki benim gibi engelli cocuk olmasina gerek yok, ama o kadar cok cocuk yuva ararken tüp bebeklere karsiyim, evet, karsiyim. Göz rengi benimkine benzesin diye bir lüksüm yok bu hayatta, ben hep olanlarla yetinmeyi, olanlara en güzelini yapmayi seven bir insanim, buda beni cok mutlu ediyor. belki onun icin hayatimda cok mutluyum, varim ve baskalari icinde varim. sadece kendime degil.

olivia emin ol seni çok iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum..
Seni ve eşini tebrik ediyorum,ANNE olmak için o çocuğu karnında taşıman gerekmez,zira karnında taşıdığı bebeğe ne işkenceler yapan anneler varken,sizin yaptığınız takdire şayan.

Farkettiyseniz yazımda altını çizerek açıklama yaptım. Herkes bir siteye veya dedeye sanip olamaz dedim. Herşey bizim elimizde. Mata Hari arkadaşımında çocukları var ve ben görüyorum facebooktan kar topu oynuyolar çok mutlular
Tekrar diyorum.. Herşey bizim elimizde biz neyi istersek onu yaparız. Herşey bize bağlı.. Ayrıca dışarda oynamanın tadını biliyorum Bende başlarda oynuyordum ama mutlu olmadığımı zevk almadığımı görüp, mutlu olduğum şeye yöneldim. Şanslıydım ki kendimi çabuk keşfetmişim. Kendi mutluluğunu çabuk keşfedemeyen çocuklarda bu iş anneye düşüyor. Çocuğun ne ile mutlu olduğunu bizler anlamaya çalışmalıyız

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın.
Misal benim ablam öğretmen o hala bekar ve evlilik çocuk doğurmak bana göre değil diyor,o da siZin burada eleştrilere maruz kaldığınız gibi kendi hayatında baskı görüyor. Halbuki Onu eleştirenlerden çok daha fazla duyarlı,hafta sonları maddi durumu olmayanlara dersler verip,birçok sosyal sorumluluk projesinde aktif olarak yer alıyor.
Onun evlilik ve çocuk istememesi onu kötü yapmıyor,kardeşiz bak aynı aileden ama ikimizin hayatı bile çok farklı. Oyüzden ne derlerse desinler ben çok iyi anlıyorum olivia 'm seni ..

Mata Hari gibi bilincli bir insan illaki cok iyide bir annedir. keske herkes onun gibi olsa.

Bu yaziyi ecehan yazmisti topigin baslarinda, bazi insanlar ( tabiki genellem yapamayiz ) cok acimasizda olabiliyor. Bunlari biliyorum ve kadinlarin bu baskilardan kurtulmasi gerektigini düsünüyorum. Olur olur, ama olmazsa buda hayatin sonu degil.
Böyle bir topik, kadinlarin cocugu olmasa bile yinede degerli olduklarini bilmeliler. Her kadin cocuk yapacak diyede birsey yok.
Bu arada derandiren ablani cok iyi anliyorum,bende hic evlenmeyi düsünemeyenlerdendim, esim karsima cikmasaydi gercekten kendimle mutluydum bu hayatta. Zaten konu bu ya, bizi mutlu etmesi icin, kocaya veya cocuga ihtiyac duymuyoruz. Ablani cok iyi anliyorum.
Sadece egitim benim hep önemsedigim bir hedefdi.
Birde M minnakkelebekim cocuk büyütmek zor demis, oysa ben hic öyle düsünmüyorum. Cocuk büyütmenin zorlugu yine anne ve babanin elinde, ben o cocuk büyüyünce alacagim sorumluluk beni zorlardi.

Çocuk büyütmek zor demedim. Cocuk buyutmenin zorlukları var elbet ama guzelligi o zorlugunu kapatıyor dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…