cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Bence de her kadin cocuk sahibi olmak zorunda degil. Zaten bircok kadin toplumun dayatmasi, ya da hayatin kuraliymis gibi dusundugu icin otomatikman cocuk yapiyor. Dusunup karar vermekten ziyade. Buyursun, evlenirsin, cocuk yaparsin. Hayat bundan ibaret kimi insanlara gore. Kimle evlendigin, cocugunun nasil buyudugu onemli degil.

Insanin kendini tanimasi ve cocuk yapip yapmamaya ondan sonra karar vermesi guzel birsey. Ben 25 yasindayim, bekarim. Ilerde birgun cocuk sahibi olmak isterim. Evlenip coluk cocuga karisma istegim de yeni yeni gelmeye basladi zaten, eskiden 30'dan once evlenmem derdim.:)

Cocuklu bircok kadin cocuktan once mutlulugu bilmedigini, yasamadigini, hayatinin cocukla birlikte basladigini soyler, ki bunlari soyleyenler icin uzgunum gercekten. Cocugun guzel birsey oldugunu vurguluyorlar, ama cocuksuz yasamamis olmak aci birsey bence. Cocugu olmadan da mutlu yasayan, hayatta doyuma ulasan, mutlulugu sadece cocuga baglamayan kadinlara ne mutlu diyorum bu yuzden. Bir de su var. Bunu yapabilen cok cok az anne goruyorum. Cocuksuz gayet guzel yasamis, cocukluyken de baska turlu guzel yasayan insanlar imrenilesi geliyor bana. Hayatini cocuga adamak, onun icin yasamak gibi arabesk degil de, cocuguyla "birlikte" yasamayi, hayattan kendisi icin de keyif almayi bilen annelere hayranim. Hani hem cocuklu hem bakimlidir, cikar cocuguyla arkadas gibi gezer, hem kendi keyiflenir, hem cocugu, arkadaslarina gider gezer yine... Bunlar guzel geliyor bana, yoksa cocugu icin kendini unutmus, kendi hayatini bitirmis cogunluk degil. Bu sekilde bir yasam bana mutluluk verici gorunmuyor. Anne olursam ilk anlattigim gruptan olmak icin elimden geleni yapacagim. :)
Neyse konuyu dagittim.:)
Bu arada ben 2008'den beri uyeyim, eskiden sizi cok gorurdum, sonra uzun bir aradan sonra son gunlerde yine goruyorum. Dikkatimi cekti, sanirim ara verip yeniden geldiniz.

danzeed cok tesekkür ederim yorumun icin, herhalde resimdekide sen ve esin. Belli zaten, resimde bile mutlulugunuz o kadar belliki, hayati yasamayi seven bir cift görüyorum o resimde. Hep böyle mutlu ve neseli olun, Hayati doya doya yasayin, Ikinizinde ayni kararda ve düsüncede olmasi süper. Ben ve esimde öyleyiz. Sakiniyeti, huzuru, ve bagimsiz olmayi cok seviyoruz...
Ama sunu merak ettim bastan beri bu duygu varmiydi, yoksa esinle evlendikten sonrami gelisti ? Merak ettim dogrusu...

Sevde cok tesekkür ediyorum yorumun icin, harfi harfine tüm yorumuna katiliyorum ve ayni senin gibi düsünüyorum canim.
Beni hatirlaman, beni cok mutlu etti, zira ben hep ayni nickle Kadinlar kulubunde basindan beri varim. Cok güzel bir zaman geciriyordukki, ne yazikki ayni bu konu yüzünden atildik bir kac arkadaslar ve ben ve iki sene giremedim. Baska bir nicklede girmek istemedim.
O zamanlarda ayni bu konu hakkinda cok konusuyorduk, aramizda anne olanlarda vardi olmayanlarda vardi. Ama anne olanlar, o senin yukarida bahsettigin annelerdi iste. Herseyin bilincinde, sadece cocuklarini hayatinin merkezi yapmamis, kendine güvenen ve ayaklari üzerinde duran anneler. Cookk güzzeelll Ilham aldigim, gercekten düsünce alisverisi icindeydik. Zaten benim istegimde bu. Bu topikdede o güzel günler devam edecek Insallah !
Peki sen beni nasil hatirliyorsun? Nasil kalmisim aklinda cok merak ediyorum Sevde, yazarsan sevinirim :)

Bir süre girememiştim ne hoş sohbetler olmuş.Baktım sayfa biraz ilerlemiş hemen kendime bir türk kahvesi yaptım.Keyifle okuyorum.Farklı bakış açıları okumak çok güzel. Görüşlerini yazan herkese teşekkür ederim. Kadınlar Kulubünde böyle bir konunun olması çok iyi oldu.

Kzlar dün gaza gelip, sizin yüzünden "Madame Butterfly" seyrettim ve agliya agliya bir hal oldum. Bu yasimdan sonra beni opera meraklisida yaptiniz ya, bir bu eksikti hayatimda. Am duada ettim size, haberiniz ola.

Ne iyi etmişsiniz.Maalesef ben henüz izleyemedim.Kayağa ve fotoğrafa ilginiz olduğunu okumuştum.Aralarına Operada eklenmiş oldu desenize.Daha önce size sizin gibi insanların olduğunu bilmek güzel demiştim. Çünkü kendine yatırım yapan,hayatı dolu dolu yaşayan biri izlenimi yaratmıştınız.Yanılmadığımı görüyorum. Çok sağolun sevgili olivia Dilerim sizinde hayatınız hep böyle güzelliklerle dolu olur.

agzınıza sağlık çok iyi anlatmışsınız aynı fikirdeyim sizinle

Teşekkür ederim, aynı düşünce yapısında olduğumuza sevindim.

Merhaba bende bekarım yaşıt sayılırız. Mesajınızı okuyunca sevindim,bu düşüncelerde olmanız çok hoş.Zevkle okudum,Çok güzel yazmışsınızKonunun farklı bir yanını ele almışsınız. Bahsettiğiniz harika annelere bende hayranım.Onlara 'super woman' diyorum ben. Dediğiniz gibi sayıları çok çok az. Açıkçası onu başarabilmek her babayiğidin harcı değil.Bende eskiden geleceği düşündüğümde ilk anlattığınız kadınlar gibi olmaya çalışırım, bunun için çok gayret ederim herhalde diyordum.Fakat Zaman beni çok ama çok değiştirdi olgunlaşmaya ve daha derin düşünmeye başladım.Neticede çocuk sahibi olmamak üzerine kaydım.Bundan da çok memnunum.Bu konudaki okuduklarımla kendi fikirlerim çok örtüşüyor, daha da perçinleşiyor diyebilirim.Sizinde Allah gönlünüze göre versin.

Mesajını yeni gördüm alıntı yapmayınca farketmemişim :)
Baştan beri vardı aslında.. Sevgiliyken konuşmuştuk. Eşim bana demişti ki. 'Ben çocuk istemiyorum hiç sevmiyorum sen ne düşünüyosun bu konuda ister misin çocuk' gibi bir şey söylemişti. Ben de 'ciddi misin' demiştim gülerek. 'Ya bende hiç istemiyorum çocuk falan hiç bana göre değil demiştim' O gün baya rahatlamıştık bu konuda. Çünkü gerçekten süper bişey iki kişinin istememesi. Yani eşim çocuk seven biri olsaydı sorunlar yaşardık eminim.. :)

Aynen öyle hayatı yaşayalım dedik. Çünkü çocuk ömür boyu sorumluluk demek. Onun geleceğini hazırlamak, ona bişeyler bırakmak, okutmak vs. Emek isteyen şeyler.. Biz tatile çıkıcaz, yurtdışı planlarımız falan var böyle işte :)
Çok teşekkür ederim canım.. O iyi dileklerini bende senin için diliyorum

Ben açıkçası eskiden de buna benzer konu açtığınızı hatırlıyorum. Dün profilinize baktım ki yanılmamışım. Yorumlarınız güzel ve kültürlü, öyle aklımda kalmıştınız. Eskiden çok güzel üyeler, paylaşımlar vardı. Bdv'de mesela daha güzeldi işler. İnsanlar bu kadar saldırgan değildi. Şimdi sırf kavga dövüş orası. Eski üyeler de bir bir gitti. En çok aklımda kalanlardan biri de Gülsüm Sultan, yorumlarını çok beğenirdim.
Burada herkes tek tip olmalı, hayatta en büyük amacı ve mutluluğu çocuk olmalı. Çocuk için yaşamalı, onu kendinden bile fazla sevmeli. Bundan farklı bir kadın profili olamaz. :) Bazen kk'ya fazla geliyor farklı ve özgün insanlar. Muhtemelen siz de o yüzden sorun yaşadınız tahminimce.

Ben Ocak 2008'den beri üyeyim. Bundan önce başka üyeliğim vardı. Ben de tamamen haksız bir sebepten sorun yaşayıp banlanmıştım. Kardeşim de buray a üyeydi ve aynı evden giriyoruz diye direk senin birden fazla üyeliğin var dendi. Yok o kardesim desen de inan inandırabilirsen. Aynı evden iki kişinin üye olabilmesi inanılmaz ve olağanüstü bir durum galiba burda. :) eski adım pek bilinmez zaten, söylesem çıkaramazsınız. Böyle işte.

Evet her kadin kararini verebilmeli fakat ya ileride pismanlik duyarsiniz
Biz iki kardesiz mesela annem simdi der ki keske 3.yu de yapsaymisim

Merhaba,
Ben de 7 yıllık evliyim, bu zamana kadar bende istemedim, eşimde aynı düşüncede.İçimden hiç gelmedi çocuk sahibi olmak,çevrede gördüğüm zaman da hiç imrenmedim ve bu durum yakın çevremde şaşkınlıkla karşılanıyor.Onlar beni anlamıyor ben onları :) Bana göre çocuk sahibi olamamak için bir çok sebep var özellikle günümüz şartlarında. Körükörüne bodoslama gidilecek bir konu değil. bir çok kişi ÇOCUKSUZ OLMAZ diyor.Anlamıyorum.Bu arada sizi bende hatırlıyorum,hatta diğer kapanan konuya da yazmıştım uzun uzun .Çocuk sahibi olmayı istememek gibi bir konu başlığı vardı sanırım.Bende iş dolayısıyla uzun bir süre kulube girememiştim.Daha sonra o konuyu çok aramıştım ama bulamadım tabi,sonradan anladım silindiğini. Konuda en son aklımda kalan çocuklu hanımların böyle düşünenlere gereksizce ortamı gerip saldırmasıydı.Bu konuyu görünce sevindim.

Cok tesekkür ederim sim, buraya gelip bu güzel yorumu yazdigin icin. Insallah bu sefer dedigin gibi olmaz canim. Cünkü hairliyorsan, cok güzel bir ortam olusmustu. Bir sürü bizim gibi düsünen ve hayatindan cok memnun olan degerli arkadaslar vardi ve cok eglenip, cok güzel sohbetlerimiz vardi. Ve ne yazikki daha fazla devam edemedik. Ama gel görki simdide yine öyle oldu, cok degerli arkadaslar burada bulusuyoruz yine.
Bende ayni yazdigin gibi, hic imrenmedim sim, herkes mutlu olsun isterim cocuklu veya cocuksuz. Ama bizim gibi bayanlarinda var oldugunu benimsemesi lazim artik toplumun. Ve böyle bir konu eksik olmamasi lazim kadinlar kulubünde diye düsünüyorum. Bu arada sadece cocukdanda degil, daha cok hayatimizi neyle dolduruyoruzuda paylasmak cok güzel.
Arada bir gel buraya sim, sizlerin degerli yorumlarinizi okumak bir zevk...

Bu konu çok iyi olmuş bence. Çünkü kadınların çoğu evlat sahibi olmak istese de, istemeyenler de "olabilir" yani bu da mümkün. Ama toplumumuzda bunu anlatmak çok zor. Özellikle etraftan bilmem kaç senelik evlisin artık yapın bir tane tarzında konuşanlara anlatmak zor. Örneğin ben şuanda istemiyorum. Kendimi anne olmaya hazır hissetmiyorum. Yapmak istediğim daha öncelikli şeyler var. Ayrıca çocuk yıllarca elimi kolumu bağlayacak.
Geçen gün eşim yatakta çok döndü, beni de uyutmadı. Sabah dedim ki bebeğimiz olsa ben her gün böyle yaşayamam, uykusuz, yorgun. Yani bebek sahibi olacağım diye düzenimi bozmama hakkım ve seçeneğim "de" var.
Allah isteyenlere hayırlı evlat versin. Ama kimse de herkesin kendisi gibi olmasını beklememeli. Çünkü bizim gibi düşünenler de var...

Hahahhaa Nemesis, senin alttaki avatarini hep cok begenirdim, demek bu topige gelip yorum yazmak sana nasip oldu ve bende her seferinde o neseli avatarini daha cok görecegim burada
Yorumun icin cok tesekkürler canim, evet aynen bende rahatima ve özgürlügüme cok düskünüm onun icin bosver hayat bize güzel...Isin kötüsü bir yaptinmi kimseyede veremiyorsun, al sana ömür boyu, endise, korku, mesuliyet, vicdan azabi, dert, sorumluluk vs. vs....bende su LC Waikiki reklamini cok severim...ordada diyorki : Hayat bana Waikiki waikiki
Vallahi nese kattin buraya avatarinla...costum birden...hahahahhaa

Merhabalar
İnsanların yeni evlenmiş çiftlere bebek yok mu? bebek yapmıyor musunuz? vs. sormalarını itici buluyorum. Ayrıca yaşlanınca yalnız kalmıyım düşüncesiyle çocuk yapan insanları da anlamıyorum. Çok mutlusunuzdur, hayatınızda bir çocuğun boşluğunu hissetmezsiniz. Ya da öyle mutsuzsunuzdur ki o mutsuzluğa bir de çocuğu dahil etmek istemezsiniz. Sonuç olarak herkesin kendi tercihi. Ama toplum baskıcı. Çocuğum yok. Kararsızım. Olursa en güzel şekilde bakarım. Ama olmazsa da hayatı zindan etmem kendime. Eşim zaten olmasa da olur düşüncesinde. Bakalım zaman ne gösterecek.
sevgiyle kalın...

Cok tesekkür ederim canim yorumun icin. Aynen canim, zamana birak, böyle senin gibi kadinlar zaten bilincli olduklarini her haliyle belli ediyorlar, sizler dogursanizda süper annelerde olursunuz ama dogurmasinizda hayatinizda nerde durdugunuzun bilincindesiniz.

Olivia,sizi yeniden görmek çok güzel.
Ben de arada sırada yazardım konunuza eski üyeliğimle.
Hoş geldiniz,iyi ki geldiniz.

SevdaLinka cok tesekkür ederim. Bu arada asker yolu bekliyorsun, hadi hayirlisi sanada :)

Bu konu paylaşımlar yapıldıkça her seferinde ' benim gibi düşünen ne kadar çok kişi varmış ' hissiyatını yaşatıyor. Sevgili Olivia farkettiniz mi sizi ne kadar çok kişi hatırlıyor. Yüreğe dokunan cinsten yazdığınız için unutulmamışsınız ne mutlu size.

Çocuk sahibi olmamak üzerine açılmış eski konularda silinmiyormuş sadece ya arşive gidiyor ya da mesaja gönderimi kapatılıyor. Göz atmak isteyenler için derlemek istedim.

Belki de forumdaki bu konuyla ilgili ilk konu;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...la-bebek-sahibi-olmak-istemeyen-var-mi.29973/

Forumla özdeşleşen isimlerden Laale hanım açmış. Konunun üzerinden 7 sene geçmiş . Olivia o da sizin gibi eskilerden belki aşinasızdır kendisine. Forumda yazdıklarını hep beğenmişimdir. Uzaktan sevdiğim biri.Maalesef hiç sohbet edememiştim kendisiyle.Umarım o da buraya yazmak ister birgün.

Bu da bahsi edilen 300 sayfalık kapatılan konu;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cocuk-sahibi-olmayi-istememek.360331/

Yine bir başka konu;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cocuk-istememek.448720/

Son olarak The Economist'in bir araştırmasını paylaşmak istiyorum ;

Bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum diyenler haklı mı?

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...etirmek-istemiyorum-diyenler-hakli-mi.752327/

Cok tesekkürler KIZILAJAN, cok mutlu oldum, bakalim neler yazmisiz biz bundan 2-3 sene önce . Sevgiler canim bu arada emegin icinde cok tesekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…