cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Ilk önce iltifatlariniz icin cok tesekkür ederim, resmen " fishing for compliments " olmus.
Kizilajan rica ederim, o mesajini hatirliyorum ama demekki hemen yazamamisim, insanlarin neden yasiyla problemi olur, onuda hic anlamam, sorman tabiki normal, neticede birbirimizi ne yazikki göremiyoruz bari bir kac bilgimiz olunca kafamizdaki resimler daha bir belirginlesiyor. Cok genc gösteriyorum, herhalde cocuk yapmamanin avantajlarindan biri, saka saka, cok spor yapmaktan aslinda.
LadyInGray`in dedigi gibi bende evlenmek icin evlenmedim, karsima dogru birisi cikti ve onunla hayatin güzelliklerini beraber paylasmak istedim sadece, cikmasaydi dogru insan karsima yinede mutlu yasardim. Bende herhalde mutluluk hormonu fazlaligi var, her halükarda mutluyum :) cünkü mutlulugumu hic bir seye baglamiyorum.
Cünkü hersey icin sükrediyorum cünkü savas görmeden, aclik görmeden, doga felaketleri görmeden bu yasima kadar geldim.
Hayatta hicmi zorluk cekmedim, cektim hemde en alasindan, ama disiplin ve prensiplerle yenilmeyecek hic bir sey yok bu dünyada. Sadece saglik gibi veya kazalar gibi olaylarin önüne gecemiyorsun.
Hayat sanatla güzel, kültür ve bilgiyle güzel, sporla güzel, güzel ve hos sohbetlerle güzel, etrafindaki degerli insanlarla güzel, tabiki esin ve cocuklarinlada güzel ama ilk önce hayat senin tek basina icten yasadigin mutlulukla güzel...

Minerva, cok tesekkür ederim, inan bu hayati sevmekle alakali birsey o dedigim donanim, yani yolda yürüyorsun ve bir agaca bakiyorsun, veya gölgede yatmis bir kedi görüyorsun veya kumda banyo yapan bir kusu görüyorsun...bunlar bile insanin mutlu olmasina bir sebeb. Calismak, üretmek herkese fayadali bir insan oluyorsun buda sana mutluluk olarak geri dönüyor.
Cok hassas bir yapim var, cogu insanlar cocuk istemedigimiz icin bizi öcü olarak görebilir ama ben onlardan daha cok her cocugu seviyorum. Elimden gelsede tüm cocuklara yardimim dokunsa diye düsünüyorum yani sadece dogurdugum cocuk icin degil, tüm dünyadaki cocuklar icinde var olmak istegi büyük bende, o zaman ben annelerden daha anac oluyorum aslinda. Bizler basarili oldugumuz sürece herkese rol modeli oluyoruz, kac arkadasimin cocuklari, özellikle kiz cocuklari anne bende büyüyünce Olivia teyze gibi olmak istiyorum diyor. Yani okumak ve ayaklari üzerinde olmayi kastediyorlar. Güclü bir kadini kimse ezemez, ne kaynana, ne görümce, ne koca, ne cocuklari, nede toplum....
Hic karsi degilim, herkes cocuk yapsin, ama bilincli bir vaziyette olursa, bu hepimiz icin faydalidir...

herkese selam...........

çocuk.....
uzun yıllardan sonra anne oldum.daha doğrusu olmaya çalışıyorum..
anne olmadan önce ve sonra diye yaşamış olduğum yıllarımı ikiye ayırabilirim.anne olmak yaşanası tadılması gereken bir duygu .tabii içinizde anne olmaya karşı bir istek varsa....çocuk sahibi olunca arayış bitti bir konuda....anne olmadan önce,,, olduktan sonra....kadın....kadını anneliği tamamlamıyor.var olma isteği ,,,mutluluklarından tatmin...daha yapılabilecek çok şeylerin olabilirliği.
kadın olduğum için konu da çocuk sahibi olmakla ilgili olduğundan bu tarafından aldım konuyu....sanki....kadın erkek ,anne baba değil de insan olarak bakmalıyız hayata...bence özeti:insan ne ile mutlu oluyorsa onu yapsın...(doğru yoldan sapmamış insan dan kastım)

dün gece 4 yaşındaki kızımın söylediği bir cümle.......sanırım anlamak isteyene çok güzel bir mesaj.

HERKES AYNI OLSA HAYAT SIKICI OLURDU.!

sevgi ile...

Daha yeni evliyim.çocuk istemiyorum suan hatta 5 10 istemiyorum .meralkısı değilim olmazsa da vay niye olmuyor artık hayatım bitti demem .doğurmak mesele değil yetiştirmek mesele.bizim bazı kadıınlarımız ya cahillikten ya baskıdan doğurmayı kadınlık sanıyor.

Görüşüne son derece saygı duyduğumu belirterek başlamak istiyorum yazıma.. Mutlu olabilmen çok güzel, Allah'ım daha çok mutlu etsin, gönlüne göre versin.. Yanlış anlamazsan sadece merak içindeyim.. Kesinlikle çocuk istemiyorsun ve bu doğrultuda kararını vermişsin, bu hayatında bir eksiklik de değil ya da bu kararından zerre şüphen yok, okuduklarımdan anladığım kadarıyla.. Peki konu başlığı neden "çocuk sahibi olmadan da".. Arabası olmadan da, sarı kazağı olmadan da, pırlanta küpesi olmadan da.. Bu tarz ayrımlarımız pek olmaz ama çocuk söz konusu olunca oluyor sanırım zira insanların hayatında mihenk taşı olduğunu düşünüyorum, sana bunu sordum zira ben de yıllarca çocuk istemediğimi sevmediğimi düşünürdüm ama bir yandan da ne kaçırıyorum telaşesi içindeydim ki kendimi kandırıyormuşum.. Bana göre bu başlıkla bu konuyla ya üstünde çevrende çok baskı var ya da kendi kararını kendi içinde irdeliyorsun.. Yanlış anladıysam kusuruma bakma, tekrar herşey gönlünce olsun..

hayir rica ederim akasya, tabiki burada konusmak, yeri geldiginde dertlesmek, yeri geldiginde paylasmak icin buradayiz diye düsünüyorum. Bu kararimdan dolayi hic irdelemiyorum kendimi ve hic baskida görmedim kimseden, sadece bende senin gibi ve baska üyeler gibi benzer durumda olan bayanlarla sohbet etmek, güzel zaman gecirmek istiyorum burada ve onun icin buradayim. Cok empati kuran ve samimi olan annelerde yorum yaziyor bu topikte, onalar cok tesekkür ediyorum ve bu beni cok mutlu ediyor. DenizGeldi arkadasin 4 yasindaki cocugu aslinda olayi cok güzel özetlemis : HERKES AYNI OLSA HAYAT SIKICI OLURDU, demis minik prenses. Bu arada o minik prensesi doya doya mincikliyor ve öpüyorum buradan.
Bakarmisiniz, Masallah o 4 yasindaki haliyle hayati anlamis ama biz büyükler hala kendimiz gibi olmayanlari anlamakta zorlaniyoruz.

Kzlar dün gaza gelip, sizin yüzünden "Madame Butterfly" seyrettim ve agliya agliya bir hal oldum. Bu yasimdan sonra beni opera meraklisida yaptiniz ya, bir bu eksikti hayatimda. Am duada ettim size, haberiniz ola.

İlk evlendiğimde çocuk fikri bana da uzaktı. Anne olan arkadaşlarımla konuşunca şunu demişti birisi bana: " evlilikte çocuğun ihtiyacını hissettiğinde yapmalısın. Sen ve eşin hazır olduğunda" ne de doğru demişti.

Hazır olmadan anne olunmamalı. Çünkü çocuk bütün zamanını, ilgini alıyor. Birinci planda evladın oluyor. Senden önce geliyor.

O yüzden arkadaşım, ne zaman istersen o zaman anne olursun:)

Merhaba catlax, nede dogru söylemis arkadasiniz...cok tesekkür ederim bu yorumun icin :)
"evlilikte çocuğun ihtiyacını hissettiğinde yapmalısın. Sen ve eşin hazır olduğunda" cok cok dogru...yani hemen degil !!!

bende çocuksuz bi kadınım çok ugrastım neler yaptım olmadı tıpta hiçbir sorun yok ne eşimde ne bende ama olmadı.. ALLAH vermeyınce ne yapsan bos... ha mutsuzmuyum çok şükür mutluyum eşimde bende..... hep ALLAHtan saglıklısı hayırlısı istedim hep, etrafımda hayırsız evlatları laf dinlemeyen cocukları, veya engelli olan çocukları gördükçede hep şükür ettim,hep dua ettim rabbim verirsen hayırlısını saglıklısı ver diyorum hep... eşimin bi akrabası yeni bebegi oldu, çocuksuz ailemi olurmuş dedi bana dalga gecer gibi, üzülmedim degil hani, şimdi biz eşimle aile degilmiyiz..

ecehan yorumun icin cok tesekkür ederim canim. Olurmu? Tabiki bizlerde aileyiz, ister cocuklu, ister cocuksuz. Sakin üzülme ve dedigin gibi Yüce Rabbimizin bir bildigi varki, senin olmamis, banada anne ic güdüsü vermemis.
Hayat yinede güzel, iste bende bunlari bildigim icin buraya bu konuyu actim, cünkü bazen cok acimasiz olabiliyor insanlar. Ve bizimde toplanip sohbet etme alanimiz olsun istedim.
Lütfen vaktin ve firsatin oldugunda buraya hep ugra, seninlede bol bol sohbet etmek isterim canim.
Bu arada belki kendini rahat birakirsan belki yinede istedigin olur Insallah.
Ama yorum yazmana müthis sevindim, cünkü gercekten isteyipde olmayanlarin üzerine yürüyenler cok var. Ama bilki Hayat yinede güzel. Bilmiyorum sizdede öylemi, hani cocuk yok ya inan esimle birbirimizin üzerine titriyoruz. Bütün sevgimizi beraber paylasiyoruz. buda güzel birsey.

agzınıza sağlık çok iyi anlatmışsınız aynı fikirdeyim sizinle

sagol canım çok tesekürederim sana, inş birgün olur kendilinginden gelir inş...isteyen ugrasan herkes tez zamanda kavusur bebeklerine inş... daha bu söyledigim ne ki, neler duyuyorum neler, ben ikinciye hamile kaldım sen kalamadın, benden önce hamile kalıcan diye korktum ama ben kaldım haha diyenmi ararsın.. biz çabuk hamile kalıyoruz deyip gülenmi ararsın, kaynanamın saga sola gebe kalamıyo kalamadı demelerimi sorarsın, etrafın hadi artık yapın bi tane demelerimi neler neler, insanın aklına gelmesede getiriyolar, ALLAH sabrını veriyo çok şükür... evet canım bizde öyleyiz eşimle, hep beraber gezeriz markete bile beraber gidiyoruz,kimse aramıyoruz, ALLAHA ŞÜKÜR sohbetimiz iyi aklımız fikrimiz düşüncelerimiz aynı, eşim olmassa olmaz ben seni çocuk içinmi aldım diyo, bosver diyo umursamıyo, bize öyle nispet edenlerden de uzak tutmaya çalışıyo... çalışmak istiyorum iş bakınıyorum belki kafam dagılır..inş bulurum..öptüm k.ibak

Sevgili ecehan kimbilir insanin cani nasil yanar, böyle yorumlardan sonra. Gercekten bazen böyle patavatsiz insanlar gördügümde, sadece sasiriyorum, inanamiyorum yani.
Tahmin etmistim esinle cok iyi anlastigina, cünkü nedense hep cogunlukla öyle olur...
Bizde esimle her yere elele tutusarak gideriz. Birde cok güleriz, esim beni cok güldürür, cok komiktir kendisi.
Ne mutlu sana esin senin arkanda ve demiski : ben seninle cocuk icinmi evlendim ! " Vallahi esini buradanda kutluyorum, bravo böyle erkege. Iste seni ne kadar cok sevdiginin ve sana ne kadar cok deger verdiginin ispati bu.
Iste hic bir sey dört dörtlük degil, bazi ailelerde cocuk var ama esi ilgisiz...
Ama icimdeki ses, senin bir gün anne olacagini söylüyor...bosver, rahat olun, bakalim gelecek ne gösterecek hayirlisiyla...
Bu arada calisman senin acindan cok iyi olur, baska seylere kafa yorman cok iyi gelecek sana. Inan evde otur otur nereye kadar. Hepimizde yasliligimizi simdiden düsünmemiz lazim, emeklilik icin bile olsa calismak lazim. Hem calisan her zaman evde oturandan daha mutludur. ne kadar yorulursa yorulsun...Hersey gönlünce olsun canim, hayirlisiyla olsun.

sen bizi görsen bizim evde kahkaha etsik olmaz bizdede ben komigim... sakarlık bende saflık bende herseyi tersten anlamak bende, ikimiz beraberken çok egleniyoruz.. kp üst kattan sürekli çagırıyor... yine kim var sizde kim geldi bende gelicem öyle diyo... eşimde çıktı kimse yok bizbize yetiyoruz demişti kaç kere......sagolsun eşimden yana çok şanslıyım ALLAH gönlüme göre verdi.. baba evinde yasayamadıklarımı yasattı, gezmedigim yer il kalmadı desem yeridir...aynen dedigin gibi canım bazılarının huzuru yok bazıları geçinemiyo eşleriyle, valla eşime diyorum tekme tokat kavga etsek gecinemesek patır patır hamile kalırım diyorum :) çünkü bosanmanın eşigine gelen iki tanıdıgım tam bosanacagı zaman hamile kaldılar... öyle olucagına geç olsun temiz olsun hayırlısı saglıklısı olucaksa olsun, biz bıraktık artık bebek mevzusunu olursa olur, önümüze bakıcaz, hayırlısıyla bi iş bulsam rahatlıcam :)

Bizde öyle seyahat yapmayi cok seviyoruz, tabi cocukda olmadigi icin rahat rahat her yere gidiliyor. Okul tatilini falan beklemeye gerek yok, sezon disida gidiyoruz seyahatlere. Buda benim icin cok önemli, gezmeyi ve tozmayi cok seviyoruz.

evet bizde çok seviyoruz, baskalarıyla pek gitmek istemiyoruz o zaman onlara uymak zorunda kalıyoruz ve rahat edemiyoruz...

Vallahi simdi dogru konusmak lazim ecehancigim, cocuksuzda süper egleniliyor, zira aglayan yok, seni rahatsiz eden yok, istedigin saate kadar disaridasin esinle, ister gecce eglencesinde ol, ister arkadaslarinla sohbet. Ooohhh, vallahi ben tadini cikariyorum inan.

Olivia Yanlış Görmüyorum Değilmi Sen Burdasın Hoşgeldin Seni Burda Görmek Güzel Birdaha Gitme Lütfen

Sevgili LOCA benim evet, seni ve sizleri cok özledigim icin yine geldim. Seni cok öpüyorum LOCA`cigim, hala o eski güzel sohbetleri unutmadim, arada bir gel buraya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…