Bütün mesajları henüz okumadım ama bende nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim. Çocuk büyütmek ile çocuk yetiştirmenin iki farklı olgu olduğunu düşünüyorum. Herkes çocuk büyütür ama herkes çocuk yetiştiremez. Günümüz dünyasına bir çocuk getirmek, bir çocuk yetiştirmek, bu topluma bir değer kazandırmak çok büyük bir mesuliyet.Bence dünyanın en zor işi çocuk yetiştirmek. Önce anne ve baba kendini çok iyi yetiştirmiş olacak ki çocuğunu da yetiştirebilsin. Benim her görüşe saygım vardır kimisi bu hayatta çok geniş bir aile sahibi olmanın hayalini kurar kimininse çok başka hayalleri vardır.
Ben 26 yaşındayım ve bekarım.Evliliğe belki gözüyle bakıyorum karşımdakinin doğru insan olduğunu hissedersem olursa olur olmazsa olmaz.Evlilik, çocuk bunlar çok çok önemli kararlar.Hiçkimsenin sözüyle veya baskısıyla verilecek kararlar değil. Çocuk sahibi olmayı düşünmeyenlerdenim.Bebeklerle aram çok iyi değildir ama 2-6 yaş çocuklarını seven ve onlarla vakit geçirmekten hoşnut olan birisiyim.Ama kendimi anne olarak düşünemedim bugüne kadar.Özgürlükçü bir yapım var. Kendime çok düşkün biriyim.Bu hayatta yapmak istediğim çok ama çok şey var.Hayallerim, hedeflerim var.Ama bütün hayatımı bir kenara koyup bir çocuk yetiştirme gibi bir düşüncem yok.
Bu hayatta yalnız kalma korkumda yoktur. Çocuklarının olması yalnız olmayacağın anlamına gelmediğini bir olay üzerine anlamıştım.Bir gün bir huzurevinin önünden geçerken bir dede gideceği yere kadar bırakmak için arabamıza binmişti. 5 çocuğu olduğunu ve hiçbirinin ona bakmadığını maddi durumununda iyi olduğunu söylemişti. Nedense anne babalarda yaşlanınca bana kim bakacak çocuklarım bana bakar mı düşüncesi oluyor. İnsanlar olaya şu açıdan bakmıyorlar; ben gençliğimde orta yaşlarımda kendime iyi bakayım ki yaşlılığıma yatırım yapayım kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarımı kendim gidereyim diye düşünmüyorlar hiç. (Tabi ciddi sağlık sorunları olmadığında geçerli bu söylediklerim)
Çevremde çocuk sahibi olmuş yada olacak hemcinslerimi iyi gözlemlemeye çalışıyorum. Hem anlattıkları hemde gördüklerimle çok zor bir hayat gibi geliyor. Belki bilenleriniz izleyenleriniz vardır .Youtube'da yabancılarda Shaytards ve Sacconejolys Türklerde ise Gurbetçi Ailenin Günlük Hayatı kanalları var. Bu insanlar aile hayatlarını 15-20 dklık günlük videolarla kayda alıp youtube'da insanlarla paylaşıyorlar. Gurbetçi aileyi arada izliyorum izlememin nedeni de merak.Çünkü çevremden yaptığım gözlem sadece belli gün ve saatler ile kısıtlı. Acaba bir çocukla bir gün nasıl geçiyor? bunu merak ediyorum. İzledikçe çocuk sahibi olmamak ile görüşlerimde doğru olduğumu düşünüyorum hep.Sizlerden izleyenler varsa ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
Tekrar konu başlığına dönersem çocuk sahibi olmadan da çok mutlu olacağı fikri bence kulağa çok hoş geliyor. İnsan kendi mutluluğunu sadece bir çocuğa bir eşe endekslemek doğru değil bence. İnsan önce kendiyle mutlu olacak ki başkaları olacaksa da mutluluğunu katlayabilsin..
sagol canım çok tesekürederim sana, inş birgün olur kendilinginden gelir inş...isteyen ugrasan herkes tez zamanda kavusur bebeklerine inş... daha bu söyledigim ne ki, neler duyuyorum neler, ben ikinciye hamile kaldım sen kalamadın, benden önce hamile kalıcan diye korktum ama ben kaldım haha diyenmi ararsın.. biz çabuk hamile kalıyoruz deyip gülenmi ararsın, kaynanamın saga sola gebe kalamıyo kalamadı demelerimi sorarsın, etrafın hadi artık yapın bi tane demelerimi neler neler, insanın aklına gelmesede getiriyolar, ALLAH sabrını veriyo çok şükür... evet canım bizde öyleyiz eşimle, hep beraber gezeriz markete bile beraber gidiyoruz,kimse aramıyoruz, ALLAHA ŞÜKÜR sohbetimiz iyi aklımız fikrimiz düşüncelerimiz aynı, eşim olmassa olmaz ben seni çocuk içinmi aldım diyo, bosver diyo umursamıyo, bize öyle nispet edenlerden de uzak tutmaya çalışıyo... çalışmak istiyorum iş bakınıyorum belki kafam dagılır..inş bulurum..öptüm k.ibakecehan yorumun icin cok tesekkür ederim canim. Olurmu? Tabiki bizlerde aileyiz, ister cocuklu, ister cocuksuz. Sakin üzülme ve dedigin gibi Yüce Rabbimizin bir bildigi varki, senin olmamis, banada anne ic güdüsü vermemis.
Hayat yinede güzel, iste bende bunlari bildigim icin buraya bu konuyu actim, cünkü bazen cok acimasiz olabiliyor insanlar. Ve bizimde toplanip sohbet etme alanimiz olsun istedim.
Lütfen vaktin ve firsatin oldugunda buraya hep ugra, seninlede bol bol sohbet etmek isterim canim.
Bu arada belki kendini rahat birakirsan belki yinede istedigin olur Insallah.
Ama yorum yazmana müthis sevindim, cünkü gercekten isteyipde olmayanlarin üzerine yürüyenler cok var. Ama bilki Hayat yinede güzel. Bilmiyorum sizdede öylemi, hani cocuk yok ya inan esimle birbirimizin üzerine titriyoruz. Bütün sevgimizi beraber paylasiyoruz. buda güzel birsey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?