cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Yani konunun kisasi anne ve babalar cocuklara hakimiyetlerini kaybetmis bu zamanda.

Bas örtüsü takmak eve çıkmak evlenmek gibi radikal bir karar degil ki reşit Olmak beklensin ki 18 yas da kanunen belirlenmiş bir sey bu yasin altı çocuksun bir sey bilmezsin denilip bu yastan sonra da al özgürsün her seye saygı duyarız gibi bir sey yok bence.benim huyum belli çocuğa onu taktırmam demek anca onda yaralar acar ülkedeki kutuplaşmada bu zihniyetin eseri zaten valla on yasında bile olsam biri gelip su üstündekini cikar dese ben o kişiye düşman olurum fikirlerine de saygı duymam

Konu cocugun resit olmamasi ve kücük yasta böyle önemli kararlari cocuga birakmak olmaz. Ann ve baba istemiyor ve cocukda buna saygi duymali.

Oliviacığım ben de bu konuda senin gibi düşünmüyorum.
14 yaşındaki bir ergen verdiği kararlara saygı gösterilmesini bekler.
Senin prenses bi ihtimal yapamayacağını düşünüp açılacak tabi tam tersi de olabilir verdiği karardan memnun kalıp bu tavrı sürdürebilir. Ancak her iki durumda da saygıyı hak ediyor bence.
Ebeveynler çocukların hayatını uzaktan kontrol etmeli ve tehlike gördükleri anda müdahale etmeliler evet ancak bu verilen kararlarda hakimiyetin anne babalarda olduğu anlamına gelmez. Bunları söylerken çok uç noktaları tenzih ediyorum tabiki.

Reactions: K_G
Oliva, ilk mesajını okuyorum.Hepsini okuyunca daha detaylı yazabilirim ama tutamadım kendimi.Çok keyifli birgün geçirdim ama gece gece sinirim bozuldu şimdi.14 yaş ve başörtüsü nedir yahu ??? Ayy kimse kusura bakmasında bu saçmalıktan başka birşey değil. Böyle birşeyi kimler hangi gerekçelerle onaylar çok merak ediyorum, böyle bir durumun mantığa sığacak yanı yok bence.

O kız 18 yaşına gelene kadar böyle radikal birşeyin kararını verecek durumda değildir. Eğer anne baba buna ses çıkarmıyorsa üzgünüm ama o anne anneliğini, o babanın babalığını sorgularım. Ayrıca eğer 18 yaşında olsaydı yani reşit olsaydı birşey söyleme hakkımız olmazdı elbette.18 yaşındaki bir genç kız ister mini etek giyer ister başını kapatır.Buna kimsenin karışmaya hakkı olmaz.Ama burda 14 yaşından bahsediyoruz.

Benimde katiyen görüşmediğim uzaaaak akrabalarımdan biri, daha okul öncesi çağındaki kız çocuğunun başı kapalıydı. Güya zorlamamışlar annesi de kara çarşafa girmişti.Annesine lafım yok kendi özgür iradesini kullanmış ama küçücük çocuğun başı kapalı olması kesinlikle benim kabul edeceğim birşey değil.Bende senin gibi şok olmuştum ki bu rahat bir 6-7 sene olmuştur. Normal okula da gitmeyecekti o zaman.Ne durumda şu an bilmiyorum.

Mavisim, bir cocuk nasilki o yaslarda ben vejeteryan olacagim veya vegan olacagim veya dövme yaptiracagim veya göbek deligime piercing yaptiracagim veya sigara icecegim veya okulu birakacagim veya normal kilolu ise yemek yemegi kesip rejim yapacagim veya sevgilimi seviyorum onun evinde kalacagim gibi kararlari veremedigi gibi basini örtmesinide kendisi karar veremez. Resit yasa gelmedigi sürece anne ve babasini dinlemek zorunda. Annesinin ve babasinin himayeti altindadir.
Eger insanlar bu dünyaya cocuk doguruyorsa, cocugunun resit yasina kadar sorumludur ondan. Cocugun ilk etapta egitimiyle ve okuluyla mesgul olmali. Ayaklari yere basana kadar, kendisini bulana kadar, tüm egitimini aldiktan sonra tabiki resit yasta kararlarini verebilir.
O zaman cocuklarda mesela 14 yasinda oy kullansinlar veya 14 yasinda araba ehliyeti alsinlar... Neden hep resit yaslari bekliyoruz. Neden cocuklarimizin resit yastan sonra calismasini istiyoruz, cocuk calismalari yasaklansin diyoruz ?
Cocuklar, ilk önce bu dünyayi kesfetmeli, okumali, hayati ve kendisini tanimali ve biz büyüklerin görevide onlara herseyi ögretmek ve resit yasinda istedigini secebilmesi icin saglikli bir temeli onlara sunmak.
Uzaktan takip etmek resit yasindan sonra tabiki olmali ama daha 14 yasinda degil, bunun icin daha cok cocuk, daha cok ergen.

Ben daha beyin kapasitesi yüksek olduklari dönemde agirliklarini okula, egitime, derse ve ilim bilime vermelerini gelecekleri icin saglikli buluyorum. O yaslarda isterlerse 2-3 yabanci dil bile ögrenecek kapasitedeler. O yaslarda birden fazla enstrüman calabilirler, sporda yüksek performans gösterebilirler.
Ha bu arada 14 yasinda bir genc kizin makyaj yapmasina, tirnaklarini uzatip ojeli dolasmasinada karsiyim. Yani cocuk cocuklugunu yasayacak, ergen ergenligini yasayacak, resit olan resit yaslarini yasyacak.

1-2 senedir Almanya ve baska Avrupa ülkelerinde kizlar daha cogunlugu resit yaslarda degilken evini terkedip, Suriyeye gidiyorlar . Oraya gidip ISID`eki yasli erkeklerin karilari oluyorlar.
Yapmayin lütfen, bir anne ve baba hakimiyetini kuramadigi zaman, cocuklar sinirlarini bilemezler. O sinirlari anne ve baba kurabilmeli eger bunu yapamiyorsada cocuk dogurmamali.

Olivacım söylenmesi gerekenlerin hepsini takır takır sıralamış zaten. Bana sadece alkışlamak düşer.
Aynen aynen bende senin gibi düşünüyorum.Tüm söylediklerine %100 katılıyorum canımcım.

Bu arada oliva yada benim gibi düşünmeyenler arkadaşların bizlere sağlam ve mantıklı gerekçeler sunması gerekiyor bence.Akla mantığa sığan birşey okumadım henüz, üzgünüm.

Size mantıklı gerekçe sunamam cunku karşıt gorusleri mantıksız diye reddeden biri degilim sadece benim doğrularıma uymaz derim size de tavsiye ediyorum.O yasta ilimle de uğraşıp (Türkiyede ne ilmi bu arada biz ona ygs lys diyoruz ve ilimle alakası yok )keman çalıp ayrıca dil öğreniyordum ben basım kapalı degildi ancak namaz kılıyordum bunları yapmama engel olmadı sandığınız gibi o yaslarda insan Özgür bırakılmak ister cunku Yetişkin doğmuş gibi davranmak cok yanlis ben liseye geçtiğim andan itibaren hep kendi doğrularımı bulmak icin araştırdım ve okudum kendime zarar vereceğim noktada Büyüklerim elbette dogruyu gösterip karışabilir ancak o noktadan once uzaktan takip edilmek iyi olan.zaten surekli egitim yok sporda yüksek başarı dur sanatla da ugras hem becerikli hem terbiyeli ol surekli insanları mükemmel yapma istediğinden Vazgeçin lütfen insanları kendi kalıplarıniza sokmaya çalışıyorsunuz gibi geliyor bana.cocuklar anne ve Babaların birer malları değiller benim ailem ben bes yaşındayken bile ayrı bir birey olduğumu hissettirdiler bana sen çocuksun ne bilirsin algısı yaratılmadı ve cok sukur buna rağmen sınırlarımı bildim

Moruclukalem, yorum icin tesekkürler. Beni yanlis anladin galiba. Ben evinde namazini kilmasin diye bir cümle kurmadim. 14 yasindaki bir cocuk annesiin ve babasinin izni olmadan kapanamaz kendi kafasinca.
Özel hayatinda ister namazini kilar, yada Budizme merak sarar.
Hatta sunada karsiyim 14 yasinda ben sacimi kazitacagim dese , veya ben sacimi tamamen yesile boyayacagim dese, bunlar anne ve babanin istegi degil ise o cocuk resit olana kadar o yapmak istediklerini bekleyecek.
Cocuklar anne ve babalarin birer mallari degildir tabi ama eger cocugumu dogurmussam ona ilk etapda cocugumun cocuklugunu, ergenligini, gencligini korumakda bana düser.
Senin cocugun yok herhalde ama anne ve baba cocugunun hep iyiligini ister ( eger psikopat degilse tabi ).
Resit yas diye birsey var, hersey olgunluga erisildiginde dogru kararlar verildigine inanir sadece ben degil, bunu devlet ve tüm dünya öyle yapar.
O zaman senin mantigina göre 14 yasindaki bir cocuk arabada kullansin. Kime ne ???
14 yasindaki cocuk o zaman istemezse okulada gitmesin özgür degilmi ? Istedigini yapsin ?? Olmuyor iste. Herseyin bir kurali var.
Kuralsiz yerlerde, canlarda gider, Cocuk cocuklugunu bilecek, büyüklerde büyüklügünü...

Sevgili Oliviacığım

Bu olayın tam tersini hemen hemen bahsettiğimiz yaşlardayken tecrübe ettim. Annemle beraber çarşıya çıkmıştık üzerimde mini etek vardı ve yazın giyebileceğimi düşünüp uzun, efil efil bi etek beğendim. Eteği almak için gittiğimizde satıcı bana artık böyle giyinmezsem bana bu eteği satabileceğini söylemişti. Konuşmayı net hatırlamıyorum ama böyle bi saçmalıktan ibaretti söyledikleri. Adamın konuşmasına müdahale edip söylenerek çıktığımı hatırlıyorum. Bu olayın bende etkisi büyüktür. Koskoca adamın mini etek giydiğim için beni eleştirmesi kendimi o kadar kötü hissettirmişti ki ...
Elalemin adamı tanımam etmem hayatım için zerre önemi yok ve 'tercihlerimi yargılaması' çok sinirlendirmişti beni.

Şimdi bu başkaldırının ailemden geldiğini düşünüyorum da kesinlikle tam tersini yapardım.
Üstelik ergenlikteyken rengarenk ojelerim vardı. Tercihlerime müdahale edilmesinden hoşlanmıyordum her ergen gibi. Eminim anne babam da o enteresan tonlu yeşil ojeyi bana uygun bulmadılar ama beni ve gelişimimi olumsuz yönde etkilemediğini görünce ses etmediler belki de.
Bunları yaparken harçlığımla poşet poşet kitap almayı ihmal etmezdim. Ailem yaşantıma müdahale etmedi diye çok uç isteklerim olmadı ve hiç saçlarımı kazıtmayı düşünmedim, okulu bırakmayı da ya da evlenmeyi..Eğer bu isteklerim olsaydı muhakkak müdahale ederlerdi olması gerektiği gibi.

Ailelerin çocukların bu gibi kararlarına saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce de dediğim gibi büyük ihtimalle sıkılıp vazgeçecek bu çocuk ancak bunu yaşayarak tecrübe etmesi şart.
Ergenlikteyken başkalarının tecrübeleriyle hayatı öğrenemezler. Evet bu çok önemli bir başkasının tecrübelerinden çok kendi tecrübe ettiklerimizle hayata hazırlanırız. Bazen canımız yanar ancak çıkardığımız dersler daha büyük hatalar yapmamızı engeller.

Aşıyı düşün. Vücuda daha büyük bir saldırı anında mücadele edebilmesi için bizi hasta etmeyecek seviyedeki hastalık mikrobu zerk edilir ve vücut hastalıkla tanıştırılır. Olası tehlike anında da bütün savunma mekanizması harekete geçer.

Bütün bu söylediklerim yalnızca bu olay için geçerli. Başka durumlarda yorumum çok daha farklı olabilir elbet.

Son olarak biliyoruz ki ergenlik yaşı çok daha aşağılara indi. Bizim o yaştaki gelişim seviyemizle şimdiki nesilin seviyesi bir değil. Bunu da hesaba katarak bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum ben.

Canim Mavisim,
demekki zaman degismis ve artik 14 yasinda bile olsa özgür iradesini kullanmayi hak gören cocuklar dünyasinda yasiyoruz.
Inan simdi bir daha yaziyorum iyikide cocuk yapmamisim !!!! Demekki, cocugun olsa, artik sen onu egitemiyorsun, cevre ve toplum onu daha cok egitiyormus onu anladim.
Allah gercekten simdiki ebeveynlere güc ve sabir versin, bu zamanda cocuk büyütmek gercekten cok zor. Dilerim cocuklarimiz cocukluklarini yasar, dilerim genclerimiz gencligini yasar ama dilerimki gercekten herseyi yasina göre anne ve babasinin kalbini kirmadan yasarlar.
Anne ve baba`nin görevi bu zamanda cok daha zor. benim neslim icin konusuyorum, biz cok kolay cocuklardik, daha dogrusu cok saf ve gercekten cocukduk. Anne ve babalarimizi bu tarz yormuyorduk ve zorlamiyorduk. Onlar bizim büyüklerimizdi ve bizlerde sinirlarimizi bilen bir nesildik.
Dünya cok zorlasmis onu anladim. Ama yinede Insallah korktugum gibi degildir. Cünkü her insanin bu dünyada mutlu olmasini isterim. Hersey sevgi, saygi ve hürmet cercevesinde olunca cok güzel. Dilerim bu güzel degerleri cocuklarimizada ögretir ve böylelikle yasanasi bir dünya olustururuz.

Bluesgirl, bu arada Ladym ne yapiyor coktandir yazmadi konusursaniz muhakkak selamimi söyle canim. Seni cok öpüyorum.

Oha yani sorulur mu böyle bisey ya. Boşver sen pişkin pişkin be zaman istersek o zaman de.
Pinkpumps, bayram mayram araya girdi seninde mesajini sadece begendim yaptim ama simdi vakit bulup hosgeldin demek istiyorum.
Bu arada her yeni gelen arkadaslara hosgeldiniz tabiki.....

Denizbhrm, bu yorumunla beni kalbimden vurdun sende hosgeldin canim ...

Pamuklara sarıp sarmalanan, tehlikelerden uzak tutmak adına izole bir hayata hapsettiğimiz çocuklarımız özgüvensiz yetişiyor. Açıklamalarım yeterli diye umuyorum.
Çocukların beden ve ruh sağlığını tehlikeye sokacak bütün durumları tenzih ettiğimi tekrar tekrar söylememe gerek yok heralde. Mesela uyuşturucu kullanmak istiyorsa bunun sonuçlarına katlanacak olan yine çocuktur, bırakalım tecrübe ederek öğrensin vs gibi akıl ve mantık dışı örneklemler için bu söylediklerim geçerli değil tabiki.
Ebeveyn olmak zor iş vesselam..

Cinsel eğitim gerçekten bir ütopya.
Sevgili G_K yorumun icin tesekkürler, sende hosgeldin canim.
Inan bu ara yeni gelenlere ilgimizi pek gösteremedik özrümü kabul edin...

Reactions: K_G

Evet evet mavisim, ben en iyisimi isden sonra baliklarimla mutlu mesut yasayayim .... gerisi beni asar inan, bu konuda cok beceriksizim, korkagim, sorumluluk almak istemedim, tüm annelerin ve babalarin önünde saygi ile egiliyorum....Ama onlara güveniyorum, yinede güzel bir nesil olacaktir onlarin sevgisi ve özverisi ile.....
Bu arada konuyu degistiriyorum, sende al artik bir hayvan eve....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…