cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

ahahahhaa floresim, cok güldüm bu makaleye, cok tesekkür ederim bizimle paylastigin icin.
Sizler hayatimi renklendiriyorsunuz resmen. Hemen arkadaslarima yolladim, bakalim ne tepkiler gelecek.
Cok komik ve güzel anlatmis, kimse artik yazari.
Ama dedigim gibi hayatin icinde var olan hersey icin, nasil oluyorsa, bir güc geliyor insana ve mantikli, bilincli olan bir insan herseyin üstesinden gelebilir diye düsünüyorum.
Bir kac arkadasim, benim yasimda mesela ve evlenmemisler, onlara sorsan evlilik cok zor bir müessese. Bazen sen nasil herseyi halledebiliyorsun diye soruyorlar. Eeee tabi evlilikdede sorunluklarin var, mesela zamaninda eve gidip yemek yapmak, evi her daim temiz tutmak, hafta sonu ya arkadaslari davet etmek veya gitmek. Ama bekar olsan, bu gibi sorunlarin olmaz, özgürsün, istedigin zaman yemek yaparsin, canin istemez o gün bir salatayla gecirirsin veya diyet yapayim diyerek hic yemek bile yemezsen kimse rahatsiz olmaz. Özgürsün isden sonra, amannn bir söyle agiz tadiyla magazalari gezeyim, neticede evde beni bekleyen yok diyebilirsin.
Yani hersey bir sorumluluk, hersey bir özveri. mesela eve hayvan alsan, o bile büyük sorumluluk. Cünkü artik hayatinda var ve cok seversin, elinden gelen herseyi yaparsin, aman hastalanmasin vs. vs.
Bence her insan gercekten nasil mutlu olacagini düsünüyorsa öyle yasasin, hic bir sey kolay degil bu dünyada. Ama sunu bilsinki ne yaparsa yapsin, arkasinda 100 % dursun ve pismanliga yer vermesin.
Ben bilincsiz insanlarin daha cok bilincli olmasi taraftariyim. Yani mesela bilincsizce bir hayvan evine alirsan, bir sürü problem yaratabilir ama bilincliysen illaki o problemleri yenebilirsin. Yani herseyin altinda ilk önce, egitim, bilinc yatar.
Kimse cocuk yapmasin demiyoruz, ama bilincli, hayat tecrübesi olanlar daha bir üstesinden geliyor olayin.
Dün kütüphaneye gittim, gözüme 35 yaslarindan bir anne calindi, tahminen 6 aylik olan bebegini beline bezle sarmis vaziyette ve 4 yasinda tahmin ettigim cocugunada cok sakin ve güzel dille, kitaplari cantadan cikar ve onlari masanin üstüne koy gibi talimatlar verirken gördüm, o 4 yasindaki cocugun mutlulugunu görmenizi isterdim. Ama bilincsiz bir anne olsa ben bu iki cocukla nasil cikayim disariya diye dert yanar, ama iste bilincli anne herseyin üstesinden geliyor...cözümler üretiyor, bebegini beline sarmis, bebek mutlu mutlu uyuyor, annenin kollari rahat is yapabiliyor ve 4 yasindaki cocuguylada ilgilenebiliyor...uuufff uzun oldu kusura bakmayin.

Merhaba canım teşekkürler.
Bu avatar bana ait değil nette bulup koymuştum
Aynen öyle bu sorumluluğu alabilecek insanları tebrik ediyorum. Bende o cesaret yok ne yalan söyleyim, bile bile de lades denilmez.
Hoş buldum canım teşekkürler.
Ben bunu sözlüme söyledim o esas benim kararıma bırakmış durumda ama çocuk olsa da hayır demez. Yine de sen istemedikçe zorlayamam zaten diyor.
Yaşım 26 bu arada. sözlümün de 28.

Son düzenleme:
ay çok güzel ama az olmuş,daha şiddetli bence

aaa duymucam hayat şartları falan,muhin olan bu şartlar hayatın kıymetini bilmek
yoksa bi elin yağda balda herkes bilir öle hayatın kıymetini
ilahi :)
Aslında benim derdim para veya daha güzel bir ev, ya da araba gibi bir şey değil.
Ben bu çağın insanı olmadığımı düşünüyorum.
Örnek vereyim, parayı sevmiyorum. İhtiyaçları karşılamak için çalışmak, ay sonunda tıkır tıkır maaşını alıp "nereye harcasam" diye düşünmek elbette güzel ama genel olarak benim aklımın bir köşesinde hep "Keşke para olmadan yaşayabilsem." düşüncesi yatıyor. Tam bunları yazarken işitme ve konuşma engelli tatlı bir hanım geldi ofise. Küçük bir broşür ve tatlı bir kaplumbağa biblosu koydu önüme, bağış istiyor. Ne diyeyim ki... Sizler için fotoğrafını eklerim birazdan.
Ne diyordum, parasız yaşamak hayali. En pembe yılları küçücük ofisin içinde "patron" olmuş bir adamın emirlerini beklemek ile geçiriyor olmak beni üzüyor. İsterdim ki dünyayı gezeyim. Ekvator çizgisinin üzerinde yürüyeyim, hayvanat bahçesinde sıkıntıdan patlayan değil, memleketinde mutlu bir şekilde büyüyen bir fil yavrusuna dokunayım, seveyim.
Hayatı böyle gördüğüm için şu mevcut düzende mutsuz oluyorum. Bazen birkaç şey ters gidiyor, bu hislerim daha da yoğunlaşıyor ve neredeyse hayatı kendime zindan ediyorum. Ne bileyim işte, daha çok yazarım aslında ama özet geçmiş olayım
O anneleri gerçekten takdir ediyorum olivia. Biz belki "Amaaan zor iş" deyip de kaçıyoruz annelikten ama onlar "Her işin kolayı bulunur." diyerek yaklaşıyor. "Ben isteyeyim yeter ki. Bir şekilde hallederim." diyor. Mutlu çocuklar yetiştiriyor, annelikten de zevk alıyorlar. Yaşasın bilinçli anneler!
Bu arada rica ederim, sizinle paylaşmayacağım da kiminle paylaşacağım Beğendiğine sevindim :)

en tatlı yaşınız ıkınızde,sefanız olsun,çok mutlu olun inş

E endulus34 Boğa ile İkizler'in birleştiği gün doğmuşum. Lisede falan İkizler diyordum sonra baktım ben içine kapanık bir insanım böyle İkizler olmaz dedim Boğa diyorum şimdi karar senin

arada depresifleşmen özgür olup gemek istemen ikizler ve çok ilginçdirki ikizler kadını çocuk sahıbı olmak konusunda çekimser kalan burçların başında kalır
yanı bundan dolayı ikizler olduğunu hissettim

Olabilir o zaman. Ben daha küçük yaşlarda çok konuşurdum, çok güler, çok ağlardım. Bunlara dayanarak ikizler diyordum. Sonra değiştim ama yaa Belki çevrenin, yaşananların da etkisi olabilir ama değiştim gerçekten. Bilemedim ki şimdi neyim ben acaba Astroloji bölümüne doğru bir yürüyüşe çıkayım belki net bir şey bulurum

ya Endulusum beni bosver, siz sohbet ettikce ben mutlu oluyorum, rica ederim öyle alinganliklarida sevmem. Yani olaki bazen bende unutmus olabilirim ama biliyorsunuz hepinizi cok seviyorum. Inanin herkesin adini teker teker yazamayizki, o alinmasin, bu alinmasin diye. Rahat olalim. Yeterki kalpler bir olsun.
Burasi sevginin, cicek, böcek, kelebek, dostlugun, mutlulugun, birligin, kardesligin, paylasildigi yer arkadaslar... ALKISLAYIN !!!!!!!!!!!!!!

Aaaahhhh Belissa, o yaslara tekrar gelmek isterdim ve cogu seyi degisik yapardim beeeee......özellikle illaki bir enstruman calmak, kayak kaymayi ögrenmek, snowboard, paten, buz pateni, ooooo bir sürü sey.
Sakin bana ama istesen yine yaparsin demeyin, yemin ediyorum herseyin bir yasi var arkadaslar, ne kadarda yapmak istesem ve yapsam aynisi olmuyor....Mesela kayak kaymayi ögrendim ama hic bir Zaman öyle havali havali hizli, manövre yaparak kayamayacagim evet buda dertmi diyenlere ....hafta sonu gelsin artik diyenlere gelsin :
hepinize cok güzel bir hafta sonu diliyorum...

[
Sakin bana ama istesen yine yaparsin demeyin, yemin ediyorum herseyin bir yasi var arkadaslar

kesinlikle kocaman alkışlar,kesinlikle herşeyın bır yaşı var,olmuyor kızlar,bende üniversite kazandım geçen yıl,ama baktımki hayır zamanı varmış,aynı değilmiş
yanı senın bu sözünü geçen yıl kendıme söyledim gözyaşları içinde
ve zamanı geçmiş yemeğide sebzeyide meyveyıde kıyafetide istemeyiz kızlar,aynı tadı vermez

o zaman konuya dönüp bu konuyu aştım
artık istiyorum sorun yok desene de konu kapansın
bak hep kavga var

kızlar bana bunu bır arkadaş üye yazmiş,ben yazmışımki bu çocuk konusu aştım falan fılan oda bunun üzerine yukarıdaki mesajı attım yıllar evvel şimdi baktımda çok güldüm,ben aştım deyınce üye arkadaş hemen artık istediğime karar vermiş

Yerrriiimmm senin 30 `nu
Ya ben sizlere hayranim canlarim benim, 30 degil sanki 100 yillik hayat tecrübesi varmis gibi, birde neler ögreniyoruz neler sayenizde...Floresim bizim civcivimiz, ama Masallah akil inanilmaz !!!...yani buraya tüm yazanlar inanilmaz bir anlatis tarziyla kendilerini ifade ediyorlar. Ben hayranlikla okuyorum. Yeni nesil inanilmaz, gercekten...

Oliviaaa gerçekten böyle mi düşünüyorsun? Böyle kızardım oturduğum yerde :) güzel bakan güzel görürmüş o senin güzel görüşünün eseri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…