cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Endulluuusssss seni nasil unutabilirimki ???
Hatta o zamanlar sen degilmiydin ilk konuyu acan, ben senin ciraginim bu konuda. Iyiki geldin. Iyiki o bayanda bizim hakkimizda konu acmista senide buraya cekmis olduk böylelikle.
Geliyorsun degilmi arada bir ??? Bekliyorum bak...

bebişim geldim yüzümde kocaman bir gülücük oldu hep burdayım biliyosun kapanmıştım konumuz,çırak ustayı geçmiş

siz hatırlamazsınız ama ben sizi hatırladım,hoş geldiniz.o konunun müdavimi olan bir kaç arkadaş daha vardı biri doktordu hatta onlar tamamen gittiler sanırım.
bıtanem hatırladım dersem yalan,ama sen varsayki endulus senı hatırladı :)muck,o doktorun yüzünden kapanmıştı konu,ileri gitmişti...

evet döndüm veeeee halenn aynı fikirdeyim :) hiç değişmedi yıllar geçti hatta çok katiydim bu konuda yıllar geçince dahda daha kati oldum

ahahahahaha bende tam soracaktim Endulusum eeee kac cocuk oldu bu ara diye, demek sende benim gibi kararindan memnunsun.
Hey gidi günler heeeyyy ne sohbetlerimiz olmustu yaaa. Bir gün vaktim oldugunda hepsini tekrar okumak istiyorum. Cok cok senin gibi degerli arkadaslar vardi, aman Tanrim o neydi öyle ??? Ve o Zaman ben kendime güvenemezdim böyle bir konuyu acmaya ve sen korkmadan acmistin Endulusum ve ben sana hayrandimmmmm. Nasil böyle bir adim atilir diye, hayretler icinde okumus ve sonrada ya bende sizlerdenim demistim.
Aslinda ben bu konuyu acmayacaktim ama o kadar bunalmistimki, kaynana, görümce, eltim dertlerinden veya baska konulardan ve mecbur kaldim tekrar bu konuyu acmaya, yani beni zorladilar aslinda...ben sucsuzum hakimim
diyip konuyu acmistim, aslinda gercek hayatimda 3 saniye bile bu konu hakkinda düsünmezken burada savunucusu oldum.
Ustamin izinden diyerekten bu yola bas koydum, o seferde öyleydi, bu seferde öyle oldu, dünya tatlisi insanlar gelip yorum yazdikca ben daha gönül vermeye basladim. Ve zaman ayirdim buraya...
Ama hep sunu savundum, lütfen kimse bizim gibi düsünmesin, ilerde illaki cocuklariniz olsun. Annelik güzel seydir, ammmaaa ilk önce okul sonra meslek, sonra ayaklarinin üzerinde durduktan sonrada güzel bir evlilik ve yuvanizda mutluluk ve huzur var isede bebekleriniz olsun. bilincli anneler olun. Yasadim, yedim, gezdim, dolastim, gördüm ama artik anneligin tadinida cikarmak istiyorum diyin. Fakat her zaman böyle düsünmeyenlerede saygi gösterin, hele hele tibben imkansiz olan bayanlari sakin üzmeyin... iste böyle Endulusum

Ben bu konuda, aman büyük konuşma, annelik başka birşey, tatmadan anlayamazsın, eee nasıl aile olacaksınız? diyenleri anlayamadım hiç bir zaman.
Çocuk istemedim ve zaman geçtikçe çocuk fikrinden daha da uzaklaşıyorum.
Aslında çocukları severim ama başkasının olması şartıyla.
Hayatımda bir çocuk olmadan çok da mutluyum.

Bende aynen senin gibiyim ve cocuklari cok severim ama dedigin gibi baskasinin oldugu sürece

Hatta hatta cocuklari miknatiz gibide cekerim kendime, bazen hasta koltugunda heyecanli bir sekilde beni bekleyen bicirlar o kadar sevimli oluyorlarki...
zaten cogunu minciklamadan göndermiyorum eve...onlarda alismislar zaten....cilgin dishekimimiz diye... ama iclerinde simarik cocuklarda var, onlari sevemiyorum nedense...zorlasamda olmuyor...

Al benden de o kadar.
Hemen kanımız ısınır çocuklarla ama o kadar.
Hep diyorum, benden ancak teyze olur.

tmm çocuk istemiyosunuz hayatınızı yaşamak istiyosunuz ama eşiniz kaynananız çok ısrarcıysa illede çocuk olsun diye tutturursa napardınız(bizzat ablamın başına gelen bi durum kız ne yapacağını şarşırdı )lütfen biri yardımcı olsun

Kaynana önemli degilde eger esi cok cocuk istiyorsa gercekten durumu cok zor ablanin. Ama canim aslinda böyle seyler tanismadan keske konusulan konular olsa...
Ama dogru biliyorum buraya cok arkadaslar aslinda ben istemiyorum ama esim cok istiyor diye yazanlar olmustu.

Al benden de o kadar.
Hemen kanımız ısınır çocuklarla ama o kadar.
Hep diyorum, benden ancak teyze olur.
hm22 herhalde düzenli spor ve saglikli yasiyorsun belli vallahi. ben 1-2 aydir saldim kendimi malum havalar cok soguktu ama yakinda kosmaya baslayacagim yine.
Sansima oturdugum yer, yesillik ve ormanlik. Sporsuz kendimi cok kötü hissediyorum.

Olivia, ne yazık ki o şekilde yaşamadığım için son zamanlarda ciddi kilo aldım ve onları verme çabasındaydım.
Gerçekten çok şanslısın. Bir süre önce ben de öyle bir şeyde yaşıyor ve düzenli koşuyordum. Şimdi neredeyse yürüyecek bir yer bile yok. O nedenle evde spor yapıyorum.
Ne de güzeldir buz gibi havada kat kat giyinip yemyeşil bir yerde koşmak. Özendim valla sana.

Çok ciddi bir sıkıntı.
Eşin annesinin düşüncesi ile çok ilgilenmezdim ama eş önemli.
Biz, eşimle evlenmeden önce bunu konuşmuştuk. Bence bu şekilde de olmalı.
Ne bir eşin çocuk isterken, çocuğu olması hakkı elinden alınmalı ne de istemeyen kişinin zorla çocuk yapmama özgürlüğü diye düşünüyorum.

benim düşüncelerimi aktarmışsın
annelik bir hediye olabilir tabi verilen hediyeyi doğru yetiştirebilirsen
ve anne olmamakta dünyanın sonu değildir.benimde çocuk isteğim yok gerekli olduğuna da inanmıyorum en başta annem olmak üzere bu düşüncenin yanlış olduğunu söyleyenler var hayatımda ama bu hayat benim ve kendimle ilgili kararları kendi başıma alabilirim
akli dengem yerinde evet belki bir gün pişman da olabilirim ama bu anne olunca da olabilecek bir şey hiç mi görmedik sanki çocuğunu doğurduğuna pişman olanı
hayatıma girecek kişiye bunu söylerim eğer beni bu düşüncemle isterse hoş gelir hayatıma :)) yada belki iyi bir baba olacağına ikna eder ve ondan bir parça isterim, şuan bunun öngörüsünü yapamıyorum
ama çocuksuz da yaşanıyor, yaşanabiliyor
Türkiye'de özellikle kız çocuklarına annelik aşılanıyor sanki bir kadının tek amacı anne olmak onun için ki burada bile en çok konu bu konu üzerine açılıyor

hm22 esinle nasil olduda böyle bir karar aldiniz ? Yani tesadüfenmi olustu, yoksa sende benim gibi, kücüklügünden beri istemeyenlerdenmisin ??? Görüyorsun iste cokta merakliyimdir ...
Ben, yemin ediyorum kücüklügümden beri hic sevmiyordum anneligi, yani kiz arkadaslarim evcilik oynarlardi, ben kedi, köpek, böcek, kertenkele, kocabaslarin pesindeydim......ablalarim eve bir gün bit getireceksin diye bana kizarlardi.
Hic bir zaman bebek oyuncak sevmedim, hatta insana benzeyen her oyuncakdan korkuyordum, hep ayicigim, falan oldu....
Büyüyünce evlenmeyi bile düsünmüyordum ki, esimle tanistim ve ayni pencereden bakan bir insanla hayati paylasmak ne kadar güzelmis. Ikimizde fotograf cekmeyi cok seviyoruz, ikimizde, ikimizde gülmeyi cok seviyoruz, ikimizde hayvanlari cok seviyoruz vs vs.....ha tabiki insaniz bazen kavgalarimizda oluyor ama 99 % hayatin tüm güzelliklerini beraber yasamayi cok seviyoruz...iste böyle...

Aynen sana katiliyorum canim. Tabiki hicde belli olmaz, belki bir gün evet, ben simdi kendimi hazir hissediyorum diyebilirsin, iste o zaman annelik kesin güzeldir.
Benim saskinligim, gecen okumustum herhalde, diyorki 14 aydir evliyim, 7 aylik hamileyim ama kocam Problem cikariyor, eee tabi cikarir, zaten cocuk yasta evlenmissiniz, daha evliliginiz oturmamis, birbirinizi tanimadan, bu ne is ??? Ondan sonra mutsuz bir evlilik, sorunlu cocuklar vs. vs.

Aslanlar gıbı kukresın,cemkırsın,cınnet gecırsın,başka turlu anlamazlar,ha bunu yapmadı,çocuk yaptı dıyelım,o zamanda delirecek

evliliğin ilk zamanları da hamile kalınmasını hiç mantıklı bulmuyorum tabi daha önce o kişi ile cinsel ilişki yaşandıysa ayrı :))
evliliğin nasıl gideceği bile belli değil ve şu bir gerçek isteyen istediği kadar inkar etsin evliliğin temeli cinsel birleşmedir.iki tarafında birbirine alışması, bir miktar doyuma ihtiyaç duyar.
evliliklerin hele ki ilk dönemlerinde bol aktivite olur :)) düşünse ilk aylarda aman midem bulandı, aman düşük riski, korkular, çekiciliği kaybetme sonra değişen fiziksel görüntü ve bebek ağlamaları uykusuz geceler sinir sisteminde tükenme bunları göze almak önemli yoksa sıkıntılar başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…