• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Klavyenin "g" tuşu çalışmıyor sanırım. Ergen misin q kullanıyorsun diyeceğim ama yaşın 18 di dimi.
Bundan 5 yıl sonra göreceğim ben seni. Şimdi daha ilk yıllar.
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek kapasitede olsan şu an koca evinde değil üniversitede olurdun.
Şimdi otur evde bir çorap almak için bile kocanın para vermesini bekle.
Sen neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilsen insanlara saygın olurdu.
Kız senin için dua etmiş inşAllah demiş. Bak Allah'ın adı var. ona bile laf söylemişsin.
ya ben 17-18 yaşında beşiktaş sahilde paten kayıyordum ya.

Sanane be sanane seni ne ilgilendiriyor senin cokmu Saygin var ki bu şekilde benim hayatimi sorguluyorsun benim ne yasadigim nasil yasadigim kimseyi ilgilendirmiyor

Haklisin canim
kimseye hesap vermek yok.birsey iste git al yani.iki saat birine dil dokmek zorunda degilsin cok şükür calismak gibisi yok..
kimseye eyvallahin olmuyor.allah isteyen herkesi is güç sahibi yapsin...

Sanane be sanane seni ne ilgilendiriyor senin cokmu Saygin var ki bu şekilde benim hayatimi sorguluyorsun benim ne yasadigim nasil yasadigim kimseyi ilgilendirmiyor
Canım, hayatına müdahale edilmesinin, tercihlerin hakkında yorum yapılmasının nasıl bir şey olduğunu sanırım anlamışsındır.
Lütfen ileride birilerinin hakkında yorum yaparken sen de dikkatli ol. (Bize yaptığın gibi yapma olur mu?)

Canım, hayatına müdahale edilmesinin, tercihlerin hakkında yorum yapılmasının nasıl bir şey olduğunu sanırım anlamışsındır.
Lütfen ileride birilerinin hakkında yorum yaparken sen de dikkatli ol. (Bize yaptığın gibi yapma olur mu?)

Ben sizin için deqil konu sahibi için yorum yaptim bu konuda burda kapatilsin artik Yeter konuyu daha fazla boyle şeylerle meşgul etmeyelim siz dört kişi muhabbetinizi yapin kimsenin kimseye müdahale etme hakki yoktur( yanlis anlamayin size karsi deqil genel olarak yazdm bu yorumu) BENİM HAKKİMDADA YORUM YAPMAYİ BİRAKİN BU BENİM DOGRU
VE YANLİSLARİM KİMSEYİ İLGİLENDİRMİYOR HERKEZ KENDİ HAYATİNA ODAKLANSİN

Dünden beri geleceğim geleceğim unutuyorum :) gerçi bayan geveze 4 kişi dışında kimseyi aranıza almadığınızı söylemişti :) selam herkese
hahahahhaha neyse ne yapalim ? Artik seni mecburen dislerimizi gicirtarak aramizda kabul edecegiz :KK17::KK17::KK17:. Hay Allah, hosgedin bu arada MissPoine, bize neler getirdin bakalim ???:confused:

Mesleğimden dolayı günde kaç insan görüyorum.
Eczanemiz tam devlet hastanesinin karşısı.
Bazen görüyorum kendi çocuk evlenmiş.
Çoğu da pişman. Üzülüyorum haliyle.
Ablam üni biter bitmez evlenmişti öyle pişmanki birde düşün kendi ayakları üstünde durabilen birisi.
Benim babam özellikle ablamların ve benim okumam için kendini parçaladı.
Hem " erkek dediğin okuyamasa bile her yerde çalışır, ama kız çocuğunun okuması şart! elinde bir mesleği olmalı, ayaklarının üzerinde durmalı"
Babam askerdi, karakolda görev yaptığı dönemelrde öyle hayatlarla karşılaşmışki hep okumamızı istedi.
Bizde 3 kız 1 erkek (maşallah iyi çalışmışlar) :KK48: okuduk hepimiz.
Ablamı eşi aldattı, boşandılar tek kuruşunu almadı o adamın, çocuğuna kendi parası ile bakıyor.
Kendi ayakları üzerinde durmasa hayata karşı bu kadar güçlü duramazdı.
Okuyan kadın, çalışan kadın güçlü kadındır.
Neyse öpüyorum hepinizi tek tek vakit buldukça uğrarım.

Arkadaslar ervaamm artik sizlerden mesaj almak istemiyor lütfen ervaamm hakkinda kimse birsey yazmasin, rica ediyorum.

Orbii cok tesekkürler yorumun icin, bizde Burda hep diyoruz, meslek, meslek, meslek.
Ne olursa olsun ama bir meslek. illaki ünide okumaya gerek yok, yeterki meslek.
Böyle saygideger babalari ve anneleri cok seviyorum, cocuklarina birakacagin en güzel miras egitimdir diyorum.

ben de arada bir gelebilir miyim,aranıza alır mısınız :KK52:

gerçi üç çocuğum var ama analık en yüksek mertebe ille de anayım ille de üstünüm diyenlerden değilim.çünkü çocuk sahibi olmak istememenin ve yıllarca çabalayıp olamamanın ne oldğunu çok iyi bilenlerdenim

Arkadaslar ervaamm artik sizlerden mesaj almak istemiyor lütfen ervaamm hakkinda kimse birsey yazmasin, rica ediyorum.
Istemiyor canim da sabahtan beri bana ozel msj yolluyor ....ozel msj yollmasin cevap vermiyorum ...
evrammm mi ne bana özelden yazma.

ben de arada bir gelebilir miyim,aranıza alır mısınız :KK52:

gerçi üç çocuğum var ama analık en yüksek mertebe ille de anayım ille de üstünüm diyenlerden değilim.çünkü çocuk sahibi olmak istememenin ve yıllarca çabalayıp olamamanın ne oldğunu çok iyi bilenlerdenim
Burda cocuk sahibi olmak isteyip cocuk sahibi olamayanlar yok.zaten cocuk istemeyenler var.
halden anlanilcak bir durum yok yani
bir kadin cocuk istemek zorunda degil

Burda cocuk sahibi olmak isteyip cocuk sahibi olamayanlar yok.zaten cocuk istemeyenler var.
halden anlanilcak bir durum yok yani
bir kadin cocuk istemek zorunda degil

çiğdem seninle sorunumuzu buraya taşımazsan çok sevinirim.birbirimizi görmezden gelelim olur mu?msjımın almak istediğin kısmını alıtılama çünkü yanlış yerdesin. çünkü konyu yazan arkadaşlara baktım ve içlerinde yorumlarını çok beğenip değir verdiklerim var.arada bir onlara selam verip kaçacağım hepsi bu!

çiğdem seninle sorunumuzu buraya taşımazsan çok sevinirim.birbirimizi görmezden gelelim olur mu?msjımın almak istediğin kısmını alıtılama çünkü yanlış yerdesin. çünkü konyu yazan arkadaşlara baktım ve içlerinde yorumlarını çok beğenip değir verdiklerim var.arada bir onlara selam verip kaçacağım hepsi bu!
Ben konuya bakis acini elestirdim
daha dogrusu yanlis anlamissin konuyu
gormezden gelmek isterdim seni
istedigin konuya istedigin yorumu yap buda beni ilgilendirmez ama ayy canlarim benimde eskiden cocugum olmuyordu ben sizi anliyorum simdi uc çocuğum var ama yinede sizi anliyorum gibi cumleler konuya uygun degil cunku burdakiler cocuk istemiyor zaten
kimse cocuk icin ölüyorum ama olmuyor teselli verin dememis ..
samimiyetsizsin .kusura bakma yazamadan gecemedim..ayrica 3 cocugun varsa biraz onlarla ilgilen surekli nettesin ne iş anlamadim.

çiğdem topiği açana ve diğerlerine saygısızlık olmasın diye yazmıyorum sana denecek çok şey var.iyi günler arkadaşlar.

Hayatta en çok eksikliğini duyduğum şey seveceğim bir iş galiba.
Harika bir aileye sahibim, harika bir adamla evlendim.
İlkokulda da harika bir öğrenciydim. Ama sonra işler sarpa sardı.
Eğitim sistemimizdeki tüm eksikler, yanlışlar hayatımı olumsuz etkiledi.
İngilizce derslerini iple çekerken, matematik dersinden kaç kez kalmışımdır kim bilir.
Dedim ya, eğitim sistemimizin azizliği. Matematiği yapamıyorsam, Dilbilimci de olamıyorum. Tercümanlığa bile razı olurdum dil sınıfını seçebilseydim.
Olmadı işte. İyi kötü 2 yıllık bir ön lisans bölümünü bitirdim. Onun da benim kişiliğimle hiç alakası olmayan bir bölüm olduğunu başladığımda fark etmiştim. "En azından lise mezunu olmam, ara eleman da olsam üniversite mezunu derler." diye düşünmekten başka çarem kalmamıştı. Tahsil düzeyimi daha da ilerletebilirdim ama içimde okumaya istek bile yoktu artık. Motivasyon her şeymiş bunu da anladım.
Şimdi de "En azından işsiz değilim." diyorum.
Hayatım dört dörtlük değil evet. Hayat zaten bir mücadele.
Yine de daha iyisi olabilirdi. Belki elimdeydi, yapamadım. Belki yapabileceğimin en iyisini yaptım. Kapasitem buydu.
Benimle aynı durumları yaşayan bir kız kardeşim var. Şanslı ki sistem biraz değişti. Dil seçebiliyor :)
Ben de ona aşılamaya çalışıyorum seveceği mesleği seçmenin önemini.
Çünkü hayatınız işinizle birlikte mecburen bir rutine giriyor ve bu sevebileceğiniz bir iş değilse hayat gerçekten daha zor.

çigdem kadesanın mesajında tepki verecek ne buldun anlamış değilim..oda destek vermek için yazmış konuya

oky sorun bu topik değil aslına.o hırs alıyor benden ama kendini küçülterek yapıyor bunu. kk bilir ki yıllarca çocuk istememiş ve yapmamış biriyim msjımda da bunu demek istedim.ama çiğdem eski tartışmamızı buraya taşımak için çabalarda.ancak arkadaşlarına da saygısızlık yapıyor farkanda değil.ben konuyu açan arkadaşın en eski topiğin de yazardım yeni değil yani.

kişiler kendisine yakışana yapar

tekrar kusura bakmayın arkadaşlar

çigdem kadesanın mesajında tepki verecek ne buldun anlamış değilim..oda destek vermek için yazmış konuya
Bende halden anlarim vari bir msj atmis
kendi cocuk icin epey çabalamis vs
bende biz zaten istemiyoruz dedim
böyle aciyor gibi yapmasina gerek yok.kendini sevimli gostermeye calisan itici bir tip.neyse konudan uzaklasiyorum.herkese iyi hafta sonları...

Back