- 5 Mart 2012
- 4.870
- 1.081
- 248
Arkadaşım sana söyleyebileceğim tek şey sakın kendini yıpratma.
Allahtan tek dileğim ben çocuk düşündüğümde eğer bi nedenle olmazsa, inşallah bunu takıntı haline getirmem.
Bi zaman sonra o takıntı oluyor çünkü. Lütfen, hayat çok güzel, eşini seviyorsun. Çocuk da olursa olur olmazsa da dünyanın sonu değil. Evlatlık bile alabilirsin.
Üzülerek, kendini paralayarak hayatı zindan etme
Hayır sebep izin duyarsızlığınız değil. Kadın- erkek tüplerini bağlatıp hamile olan var. İnsan duyunca şaka zannediyor. Düşünün çift taraflı kalıcı önleme rağmen gebelik oluşabiliyor. İsyana kaçmadan hayatı iyi yaşamak gerekir. Kısmette varsa neler olmaz. Yoksa ne yapsanız boş. Bu demek değil ki bir şey yapmayın. Gereken ne varsa yapın ve çok az zarar görmeye çalışın. Psikolojinize sahip çıkın. Hayatın t
Başka ortamlara gir canım. Hep aynı muhabbetten kurtulursun böylece.Evet bende bazen düşünüyorum.acaba hercekten istiyor muyum yoksa olmamasindan kaynakli takinti mi yapiyorum.rahat birakamiyorum kendimi stresten mutlu olamiyorum.komsularim ķücük bebekliler cevremde heryerde ayni konu.bi kafami tahat birakamiyorum.ayni şekilde eşimde etkileniyor benim halimden
Başka ortamlara gir canım. Hep aynı muhabbetten kurtulursun böylece.
Ben mesela kitap okuyarak bile uzak kalabiliyorum bazı şeylerden.
Geçen sene fotoğrafçılık eğitimi aldım, kpssye girdim. Bu sene ayrı şeylerle ilgileniyorum.
Sürekli odağını dağıtacak şeylerle ilgilen olur mu?
Hep çocuk odaklı yaşarsan olmadığı zaman büyük hayal kırıklıkları yaşarsın. Olmadığında en azından hayatının çocuksuz da yürüyebileceğini hissetmen gerekli. Bunun için de ortamını değiştir.
Çocuk istediğini kimseye söyleme, yoksa hep sorarlar ' neden olmuyor' diye. Maalesef insanımızda o soruyu sormama olgunluğu hala varolamadı.
Bu kadınlar göbüşünde(!) bebiş(!) istemiyor işte ya kabullenmek neden bu kadar zorÇok tuhaf bişey mi var ortada? Niye taktınız bu insanlara?. Girmeyin bu topiğe çok rahatsızsanız. Neden her zaman azınlıklar asimile olmak zorunda? Burası kadınlar kulübüyse özgürce burda yazışmak onların da hakkı.Yani şuraya girip 'ama anne olmak çok güzelll' dediğiniz zaman bişey ifade etmiyor, anlayışsızlık göstergesi oluyor sadece.
okypete öncelikle merhaba, seni hep takip ederim, üslubunu hep takdir ederim. Fırsatını bulmuşken söylemek istedimkişilerin seçimine,yaşam biçimine saygı göstermeyi,dayatmamayı öğrenemediğimiz müddetçe,bu tavırlar, devam edecek maalesef.
kendimizden farklı olanı kabul etmeyi öğrenmek zorundayız.
zorundayız ki, bir gün bu dayatmayı ,başka bir konuda bize yaptıklarında, söz söyleme hakkına sahip olalım.
Genelde bu insanlara cevap vermedik, en sonunda biri gidip bizi şikayet etti BDV'deAllahım topiğin ismi çocuksuz hayat kadar netken hala göbişlerinizle bebişlerinizle gelip burda ay sonra istersen ay olmasa olmazdım ay cocuklarım olmadan asla gibi laflar ederek tıbben anne olamayan ya da tercihen anne olmak istemeyen insanları taciz etmeseniz diyorum !
boşver ya insanlar kişiliğini henüz oluşturmadan cocuk oluşturuyorGenelde bu insanlara cevap vermedik, en sonunda biri gidip bizi şikayet etti BDV'de
önce güzel sözlerine çok teşekkür ederim...okypete öncelikle merhaba, seni hep takip ederim, üslubunu hep takdir ederim. Fırsatını bulmuşken söylemek istedimBDV bölümünde açılan o malum konuda gevezeyim isimli arkadaş bizi şikayet etmiş, arkadaşlar da sağolsun çok güzel cevap vermişler ama ben yine de bu topicte konustuklarimizdan dolayı bize "itici", "başkalarını ezmeye çalışan" vb yakıştırmalar yapan zihniyete takılmış durumdayım..... Üzüldüm kendim için. İnsanları hiçbir anlamda birbirinden ayırmam, kategorize etmem. Zaten ben kimim ki ya Allah aşkına. Burda kafama göre bir arkadaş grubu edinip ortak zevklerimizden konuştuk diye nasıl bu kadar göze battik anlamıyorum
Norveç'e gidip yerleşesim varboşver ya insanlar kişiliğini henüz oluşturmadan cocuk oluşturuyor
önce güzel sözlerine çok teşekkür ederim...
konuyu bende gördüm. dediğim gibi saygı duymayı bilmiyorsak saygıda bekleyemeyiz. sizin konunuza gelip yazanların önce bunu anlaması gerekir.
bu tarz yaklaşımlar yine olacaktır.bunlar olduğunda sadece kibleyin yeter.
ben o konunun açılmasına sebep olacak bir saygısızlık görmedim yazılarda.
o yüzden siz bu güzel konuya ve güzel paylaşımlarınıza devam edin.
Merhaba, ben bu konunun sakinlerindenim öncelikle belirteyim yani çocuk istemeyenlerdenim. Rahatsızlığınızın tedavisinin olmamasına gerçekten üzüldüm ancak şunu hatırlatmak isterim ki hayatta kime ne olacağı belli değil. Sizin rahatsızlığınız sizi çocuk konusuyla sıkıştıranlardan birinde de olabilirdi. Buna kimimiz şans deriz, kimimiz alın yazısı. İşin özü, sizin hiçkimseden eksiğinizin olmaması ve diğerlerinin de sizden üstün olmamasıdır. Bunu onlar anlayamayabilir, hayattaki tek misyonları anneliktir belki. Neticede burada da çocuksuz hayat düşünemediğini söyleyen kadınlarla karşılaşıyoruz. Siz lütfen kendinize bunu yapmayın. Bunu reva görmeyin. Neden mutlu olamayasınız ki? Sevdiğiniz yanınızda. Bu bile büyük bir mutluluk sebebi. İnanıyorum ki kendinize iyi davranacaksınız ve hayattan tat almaya bakacaksınız :)Aynen ortam da aynı mevzu olunca kendimi konu içinde bulanimlar da buluyorum.dedigin gibi çevreyi degistirmek en iyisi.bende kpss ye hazırlanıyorum. Kitap okuyorum bende.zamanimin çoğu geçiyor böyle. Ama çevre konuyu gözüme soktukca sokuyor.ben uzak kalmaya çalışınca sanki iyice konunun içinegiriyorum.buna aalışmak gerek.bununla yaşamam gerekbir şekilde mutlu yaşamaliyim
dedikoducular dırdırcılar göbişci bebişciler yok modern neden olmasın
Offf benim de İsveç'eee :))) tanıştığımızda eşimde de vardı aynı istek "evlen benimle" demiştim nitekim öyle oldu
Merhaba, ben bu konunun sakinlerindenim öncelikle belirteyim yani çocuk istemeyenlerdenim. Rahatsızlığınızın tedavisinin olmamasına gerçekten üzüldüm ancak şunu hatırlatmak isterim ki hayatta kime ne olacağı belli değil. Sizin rahatsızlığınız sizi çocuk konusuyla sıkıştıranlardan birinde de olabilirdi. Buna kimimiz şans deriz, kimimiz alın yazısı. İşin özü, sizin hiçkimseden eksiğinizin olmaması ve diğerlerinin de sizden üstün olmamasıdır. Bunu onlar anlayamayabilir, hayattaki tek misyonları anneliktir belki. Neticede burada da çocuksuz hayat düşünemediğini söyleyen kadınlarla karşılaşıyoruz. Siz lütfen kendinize bunu yapmayın. Bunu reva görmeyin. Neden mutlu olamayasınız ki? Sevdiğiniz yanınızda. Bu bile büyük bir mutluluk sebebi. İnanıyorum ki kendinize iyi davranacaksınız ve hayattan tat almaya bakacaksınız :)
Tatlimm hele bi cocuk yapta bak o zaman hayatin tadina ondan sonrada bunlari soyleyebilecekmisin sasip kaldim valla sana cocuk hayatin tadi tuzu sekeridir dusunsene bi evladin olduqunu anne diye pesinden kosusturduqunu inanki bu cektiqin butun eziyetlere uykusuz gecelere butun acilari unutturuyor..eqer birgun cocuqun olursa suan ki hayatina cokk cok pisman olacaksin bosa yasamisim diyceksin bundan adim gibi eminim ama tabi yapmamakta sana kalmis bisey ama inanki hayatta evlattan daha tatli bisey olamaz
Ona göre öyle değilse size ne? Bunda şaşıp kalacak ne var? İnsanların yaşam tarzına saygı duymayı öğrenin. Ya ne tür cinssiniz biri gidiyor, öbürü geliyor. Hayatın tadı tuzu size göre o olabilir, buradakilere göre değil demek ki. Niye boşa yaşasın ya, bu insanlar evde oturup asalak gibi mi yaşıyorlar boşa yaşasınlar? Daha çocuk yaşta anne olmuşsun, sen hayatı yaşamışsın ki gelmiş burada hayat dersi veriyorsun.
Keşke önce okusaydın hadi okuyamadın önce kendi ayaklarının üzerinde duymayı öğrenseydin hayatı tanısaydın.
İnsanlarla vakit geçirseydin, doya doya gezseydin. Boşa geçmiş yıllarına yanarsın diyen insana bak 18 yaşında!
İnsanı çocuktan soğutusunuz ya. Gelip burada annelik aşılaması yapmayın ARTIK.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?