cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Evet bende bazen düşünüyorum.acaba hercekten istiyor muyum yoksa olmamasindan kaynakli takinti mi yapiyorum.rahat birakamiyorum kendimi stresten mutlu olamiyorum.komsularim ķücük bebekliler cevremde heryerde ayni konu.bi kafami tahat birakamiyorum.ayni şekilde eşimde etkileniyor benim halimden

Evet haklısın kendimi yiyip bitirmeden hayatıma devam etmeliyim.olacaksa zaten olur.bunu bir şekilde öğrenmem gerek

Başka ortamlara gir canım. Hep aynı muhabbetten kurtulursun böylece.
Ben mesela kitap okuyarak bile uzak kalabiliyorum bazı şeylerden.
Geçen sene fotoğrafçılık eğitimi aldım, kpssye girdim. Bu sene ayrı şeylerle ilgileniyorum.
Sürekli odağını dağıtacak şeylerle ilgilen olur mu?
Hep çocuk odaklı yaşarsan olmadığı zaman büyük hayal kırıklıkları yaşarsın. Olmadığında en azından hayatının çocuksuz da yürüyebileceğini hissetmen gerekli. Bunun için de ortamını değiştir.
Çocuk istediğini kimseye söyleme, yoksa hep sorarlar ' neden olmuyor' diye. Maalesef insanımızda o soruyu sormama olgunluğu hala varolamadı.

Aynen ortam da aynı mevzu olunca kendimi konu içinde bulanimlar da buluyorum.dedigin gibi çevreyi degistirmek en iyisi.bende kpss ye hazırlanıyorum. Kitap okuyorum bende.zamanimin çoğu geçiyor böyle. Ama çevre konuyu gözüme soktukca sokuyor.ben uzak kalmaya çalışınca sanki iyice konunun içinegiriyorum.buna aalışmak gerek.bununla yaşamam gerek bir şekilde mutlu yaşamaliyim

ay seni yerim yaaa
kociş göbiş bebişşşş

okypete öncelikle merhaba, seni hep takip ederim, üslubunu hep takdir ederim. Fırsatını bulmuşken söylemek istedim BDV bölümünde açılan o malum konuda gevezeyim isimli arkadaş bizi şikayet etmiş, arkadaşlar da sağolsun çok güzel cevap vermişler ama ben yine de bu topicte konustuklarimizdan dolayı bize "itici", "başkalarını ezmeye çalışan" vb yakıştırmalar yapan zihniyete takılmış durumdayım..... Üzüldüm kendim için. İnsanları hiçbir anlamda birbirinden ayırmam, kategorize etmem. Zaten ben kimim ki ya Allah aşkına. Burda kafama göre bir arkadaş grubu edinip ortak zevklerimizden konuştuk diye nasıl bu kadar göze battik anlamıyorum

Genelde bu insanlara cevap vermedik, en sonunda biri gidip bizi şikayet etti BDV'de

önce güzel sözlerine çok teşekkür ederim...
konuyu bende gördüm. dediğim gibi saygı duymayı bilmiyorsak saygıda bekleyemeyiz. sizin konunuza gelip yazanların önce bunu anlaması gerekir.
bu tarz yaklaşımlar yine olacaktır.bunlar olduğunda sadece kibleyin yeter.
ben o konunun açılmasına sebep olacak bir saygısızlık görmedim yazılarda.
o yüzden siz bu güzel konuya ve güzel paylaşımlarınıza devam edin.

Merhaba, ben bu konunun sakinlerindenim öncelikle belirteyim yani çocuk istemeyenlerdenim. Rahatsızlığınızın tedavisinin olmamasına gerçekten üzüldüm ancak şunu hatırlatmak isterim ki hayatta kime ne olacağı belli değil. Sizin rahatsızlığınız sizi çocuk konusuyla sıkıştıranlardan birinde de olabilirdi. Buna kimimiz şans deriz, kimimiz alın yazısı. İşin özü, sizin hiçkimseden eksiğinizin olmaması ve diğerlerinin de sizden üstün olmamasıdır. Bunu onlar anlayamayabilir, hayattaki tek misyonları anneliktir belki. Neticede burada da çocuksuz hayat düşünemediğini söyleyen kadınlarla karşılaşıyoruz. Siz lütfen kendinize bunu yapmayın. Bunu reva görmeyin. Neden mutlu olamayasınız ki? Sevdiğiniz yanınızda. Bu bile büyük bir mutluluk sebebi. İnanıyorum ki kendinize iyi davranacaksınız ve hayattan tat almaya bakacaksınız :)

Öncelikle teşekkür ederim güzel yorumunuz anlayışınız için. Malesef kimse başına gelebileceğini yada bizim elimizde olan bişey olmadığını anlamıyorlar. En büyük şansım eşim onun varlığı hakikaten mutluluk sebebim. Kendime zindan etmemek için elimden geleni yapıcam.

Merhaba :))
Ben de malum topicten buraya yönlenenlerdenim.
Böyle bir başlık olduğunu bilmiyordum ama sanırım ben de sizin gibiyim
Bekarım 24 yaşındayım, yüksek lisans üzerine de doktora yapmak istiyorum yurtdışında
Seneye de taşınıyorum
Yani benim için önümüzdeki 10 yıl çocuk zor gibi
Aslında çocukları da severim ama birine sahip olmak bana aşırı sorumluluk gibi geliyor
Velhasıl kelam ben o konuda yazılan gibi de rahat ve tembelim, kabul etmekten de çekinmeyeceğim şimdi bunu

Ona göre öyle değilse size ne? Bunda şaşıp kalacak ne var? İnsanların yaşam tarzına saygı duymayı öğrenin. Ya ne tür cinssiniz biri gidiyor, öbürü geliyor. Hayatın tadı tuzu size göre o olabilir, buradakilere göre değil demek ki. Niye boşa yaşasın ya, bu insanlar evde oturup asalak gibi mi yaşıyorlar boşa yaşasınlar? Daha çocuk yaşta anne olmuşsun, sen hayatı yaşamışsın ki gelmiş burada hayat dersi veriyorsun.
Keşke önce okusaydın hadi okuyamadın önce kendi ayaklarının üzerinde duymayı öğrenseydin hayatı tanısaydın.
İnsanlarla vakit geçirseydin, doya doya gezseydin. Boşa geçmiş yıllarına yanarsın diyen insana bak 18 yaşında!
İnsanı çocuktan soğutusunuz ya. Gelip burada annelik aşılaması yapmayın ARTIK.

Konu sahibesi, konunun içinde bunları yazmak istemezdim ama inan fenalık geldi ya kusura bakma.

lafını ve haddini bil öyle konuş... benim hayatım senin gibi densizleri ilgilendirmez bu benim hayatım insanları sorgularken lafını bil.. Ayrıca ben bu yorumu konu Sahibi için yaptım size ne düşüyor acaba....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…