çocuksuz mutlu olunmaz diye bi kural yok ama eşinle beraber canınızdan bi cana sahip olunca ben eskiden mutlu olduğumu düşünüyodum ama gerçek mutluluk buymuş deniyo.onu ilk kucağına aldığındaki o duygu bu dünyada hiç yaşamadığın bi duygu sana anne demesi herşeyden ama herşeyden daha özel. karnında ilk hissettiğin zaman ultrosonda kalp atışını gördğünde... kısacası mutluluk dereceli bu mutluluğun en üstü sevginin en safı en özeli. ben lise mezunuyum açık öğretimle üni okuyorum evlendkten snra okumaya başladm evlendiğim ilk gün hamile kaldım plan yapmadm olsun olmasın demedim bnce gerçek mutluluğu yaşamadığın için ona ihtiyacın yok gibi geliyo. tüm bu kariyer iş planlarından sonra bi gün istediğinde olmazsa ve bu mutluluğu hiç tadamazsan hep yarım bi mutluluk yaşamış olursun.Merhabaaaa,
simdi cogunuzun sasirdiginin farkindayim, zira böyle kadinlardami var diye düsüneniz vardir kesin. Ama var...
Mesela ben...Hayatimda hic bir zaman cocuk yapma istegi olusmadi, oysa herseyim dört dörtlükdü ve isteseydim cocukda yapabilirdim ama yapmadim ve yapmayacagimda. Hayatim öylesine güzel ve düzgün gidiyorduki cocuk sahibi olmamanin eksikligini hic yasamadim.
Mutsuzmuyum, hayir hic mutsuz degilim, cünkü hayat o kadar güzelki, ben ancak bu güzellikleri yasamakla mesgulum. Konuyu acmamin nedeni su : her kadinin anne olma mecburiyeti yok demek istiyorum. ne zaman kendinizi hazir hissettiginizde anneligi yasayin. Ayaklari üzerinde duran, okumus, egitimli ve kendinizin gelecegi icin herseyi yapmissaniz, karsinizdaki insanda iyi bir baba olacagindan eminseniz iste o zaman cocuk yapin derim. Veya benim gibi hic yapmayi düsünmüyorsanizda, yapmayin, inanin yinede mutlusunuz yinede mutlusunuz...
Sunu hic unutmamak lazim, bazen kadinlar cocuk istese bile olmayabiliyor. Bu benim icin gecerli degil ama böyle durumlarda olan kadinlar var, o zaman o kadinlar ömür boyu mutsuzmu olmasi gerekiyor?
Cocuk yapmadanda mutlu olmak diye birsey var, belki cogunuz cocuklari var ve bu gercegi kabul etmek istemiyorsunuz ama ben ve benim gibi olan bir sürü kadinlar cocuksuz mutlu yasamasini biliyoruz,
Aslinda ben burda bu konuyu açmakla benim gibi cocuksuz olanlarla sohbet etmek istiyorum. tabiki yeni actim bu konuyu ve zamanla sadece cocuksuz evli bayanlarla güzel sohbet zamanimiz olacaktir diye düsünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?