- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.383
- 138
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
… HİÇ çalışamayacak olduğum gerçek mi?
Evden çalışıyorum, kendi işimi yapıyorum patron vb. baskım yok. Çevremde herkes çocuğun olunca 1 saat bile çalışamazsın diyor. Bu gerçek mi? Asla vaktim olmayacak mı? Asla dinlenmiş hissetmeyecek miyim? Şimdiki aklım olsa en az şu kadar sene daha yapmazdım diyen çok var çevremde. Burada da var mı böyle düşünen?
Teşekkürler sevgili anneler ve duyduğu tecrübeleri aktaranlar..
Ekleme: bir diğer sorum, hamileyken yine evden çalışılır mı?
Hamileyken neden evden calisilmasin? Sagligin el veriyorsa tabii.. oturmak bile batiyorsa zor.. gunde bir kac saat olabilir belki.. tamamen gebelik durumunla ilgili…
Cocuk doguncada biri daha soylemis yardimci tut o cocuga baksin gozunun onunde sende calis..
Hamileliği evde çalışarak geçirmek ödül gibi bir şey bence sen onlara takılma.
Hem çocuk şöyle zor böyle yapmazdım derler hem de hani ya çocuk yok mu diye sorarlar. Tezat insanlarız valla takılma sen onlara herkesin yetiştirme tarzı, sabır düzeyi farklı sonuçta
Yahu ne kadar klişe bir toplumuz biz gerçekten !! Çalışan milyonlarca anne var hatta dünyada milyarlarca anne çalışıyor , ne alaka ?
Çalışırken gününüzü düzgün organize eder , çalıştığınız saatlerde bakıcı tutarsanız çalışırsınız elbette , hiçbirimiz yenidoğan bebeğimizi alip ise gitmiyoruz zaten , birkaç ay izinliyiz , o süre bitince tütün bir bakıcı , bakıcı bebekle ilgilenirken gidin odanıza çalışın
Herhalde sorduğunuz soru kucağımda bebekle çalışabilir miyim değildir dimi?
Arkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.Hamileyken neden evden çalışamayasın ki? Pek çok kadın iznimi bebeğimle kullanayım diye 9 ay metrobüsle aktarma yapa yapa işe gidiyor da bana mısın demiyor. Neden hamileyken evden calisilmazmis?
Ayrıca her bebek kendine özgüdür. Kimi koliktir, ağlamadan saniyesi geçmez,kimi sakin bir bebektir. 3-4 yaşlarında kimi TV ,telefon bağımlısı olur, ağzı açık ekrana bakar saatlerce salya Akita Akita. Kimi de geveze olur her saniye bir şeyler anlatır,sorar,cevap almak ister, kiminin enerjisi boldur her gün park bahçe kosturman gerekir...
Senin piyangondan ne çıkacağını bilmiyorsun ki
En kötü eve bakıcı çağırirsin yarım gün, o evdeyken bir odaya geçer işlerini tamamlarsin. Çocuk seni rahat bırakmazsa da bir kafeye gdiip işlerini tamamlarsin
Ya ne alaka, minnoş pembik gelin, gebeliğini karnına sardığı kurdeleyle kocasına haber veren tayfadan biridir belki arkadaşın onlar poşet kaldırmaz,kendine ağır hasta muamelesi yaparlar hamileyken.Arkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.
Normal planlarıma göre erteledim zaten çocuk fikrini. İyice düşünüp taşınmak istiyorum
Aslında öyle biri değil ama iş hayatına çocuktan epey sonra ilk kez girmiş biri. Yani zaten çalışmıyordu evdeydi, belki dürten bir iş sorumluluğu olsa böyle düşünmezdi bilmiyorum. Çocuğu gerçekten ölümüne zor bir çocuk ama, onu biliyorumYa ne alaka, minnoş pembik gelin, gebeliğini karnına sardığı kurdeleyle kocasına haber veren tayfadan biridir belki arkadaşın onlar poşet kaldırmaz,kendine ağır hasta muamelesi yaparlar hamileyken.
Benim çevremde çoğu insan son haftalarına kadar çalışıyor.
Haaa, ekstra bir durum olur, tehliken olur falan, aylarca sadece tuvalete kalkip yatabilirsin tabii ki. Ama normal gebelikte neden uyuyasin ki bütün gün? Gayet de yaparsın işlerini, diğer tüm kadınlar gibi
Arkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.
Normal planlarıma göre erteledim zaten çocuk fikrini. İyice düşünüp taşınmak istiyorum
Herkes kendi yaşadığını bilip bunun üstünden değerlendiriyor. Ama nasılki kadınların regl dönemleri bile farklı olabiliyorsa hamilelik ve lohusalık dönemi de farklı. Aynı zamanda doğan çocukların zorlukları farklı. Sahip olunan imkanlar, aileler, destekler farklı. Bazı şeyleri öncesinden düşünüp planlayabilsek de bazılarını yaşamadan bilemeyiz.Arkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.
yenGEnC louderi de mi caydırdın yaa valla senden korkulur, bak oda benim gibi ertelemeye aldıArkadaşıma sorduğumda cevabı “hamileyken uyunur, emin ol başka bir şey yapamazsın” oldu. Benim annem 3 hamileliğinde de çalışmış mesela. Hem de dışarıda çalışmış. Tarlada doğuranlar varmış yahu hep anlatılır. Ben elimde çayım koltukta bilgisayarla mı çalışamayacağım? Abartılı geliyor bana bütün bunlar. Tabi ki çok zor olacak biliyorum, ama cidden bana imkansız gelmiyor. Yani bu çocuğun uyuduğu bir süre hiç mi olmayacak? Eşim ve annem de desteklerken biraz uyuyup biraz çalışmam neden imkansız olsun bilmiyorum.
Neden 10. Gün işe döndünüz toparlanamamışsınızdır bileBen doğuma gireceğim günün bir gün öncesine kadar yarı zamanlı işe gittim.
Sezeryanla doğum yaptım. 10. günde işime yine gittim. Bakıcı tuttum ama bebeğimin uyku saatleriyle bakıcıyı ayarlayamadık. Şu an için uyutup sütümü sağıp babasına bırakıyorum. Günde 2 saat gidebiliyorum.
Doktor en zor ilk ay dedi. Bundan sonra bebeğimin düzeni oturdukça bende iş programımı ona göre ayarlayacağım.
Mecburum çünkü. Kendi işimiz ve hesap kitaba bakabilecek kimse yok.Neden 10. Gün işe döndünüz toparlanamamışsınızdır bile
Kötü olmuş sizin için üzüldüm lohusa nazı bile yapmaya fırsatınız olmamış yakın mı evle iş peki git gel yaparken zor oluyor muMecburum çünkü. Kendi işimiz ve hesap kitaba bakabilecek kimse yok.
2. Gün ayaklandım zaten. Evde ufak tefek dağınıklıkları toplamaya başladım. Benim öyle uzanıp, yatabilecek bir durumum yok. Dikişlerim ödem yaptı. Ama ciddi bir şey yok çok şükür.