Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çünkü kocası ılgısız. Kendını cocuguna adadı. Benımle ılgılenecek gelın ıstıyorum dıyor🤣Ben o kadar baktım büyüttüm. Elin kızı gelsın hop alsın gotursun olmaz dıyor🤣
Hey allahim boyleleri valla dogurmasin ya..
Benimde oglum var ne bileyim gelinim elin kizin olmaz benim kızım olur ne kadar ayıp ya kendi problemlerini baska bir kiz cekecek belkide..
Ne kadar problemli biriymis kendi icinde.
Demek ki okudugumuz kayinvalidelerin temelleri boyle boyle atılıyor😏

Hey allahim boyleleri valla dogurmasin ya..
Benimde oglum var ne bileyim gelinim elin kizin olmaz benim kızım olur ne kadar ayıp ya kendi problemlerini baska bir kiz cekecek belkide..
Ne kadar problemli biriymis kendi icinde.
Demek ki okudugumuz kayinvalidelerin temelleri boyle boyle atılıyor😏
Hep derler ya kocası ılgısız olan kayınvalide evlatlarına sarar diye. Arkadaşıma sacmalama bak bız ne cekıyoruz dıyorum anlamıyor

Herkes çocuk aşkıyla yanmıyor ki! Ne alaka çocuğu olmayanlar pişman falan. Inanılmaz sorumluluk çocuk.
çoğu tanıdığım çocuk yapmamakla pişman oldular yazdım doğru okuduysanız.herkes neden pişman olsun?çocuk sahibi olmadan da mutlu yaşayan kadınlar ve çiftler var

çoğu tanıdığım çocuk yapmamakla pişman oldular yazdım doğru okuduysanız.herkes neden pişman olsun?çocuk sahibi olmadan da mutlu yaşayan kadınlar ve çiftler var
Evet dogru valla 2 arkadas yapmadi cokta mutlulular verdikleri karardan.
Ama mesela esimin ablasi cocuk istemedigi icin evlenmedi ama hayatinda biri vardi.
Oglum olunca onu cok sevdi ve 45 yasinda evlendi cocuk yapmak icin ama olmuyor simdi de (insallah olur )keske daha once evlenseydik cocuk yapsaydim cok pismanim diyor.
Iste sonradan pisman olmakta kotu.
Bu yuzden kisi kendi karakterini iyi taniyacak neyi isteyip istemedigine emin olacak.
Ama ne bileyim yas ilerledikce hayata bakista degisebiliyor.
Allah kimseyi verdigi karardan pisman etmesin hayirlisi olsun herkesin gonlune gore versin.

Ne zaman hazır hissederseniz o zaman yaparsınız acelesi yok.. herkesin çocuğu olacak diye bir kuralda yok ayrıca istemezseniz hiç yapmayın kimene..önce evliliğinizi oturtun eşinizi dizgibleyin kendinize bağlayın ..zor olur ama zamanla olur merak etmeyin ha baktınız olmuyor o zaman yolları ayırırsınız yada katlanırsınız sizin tercihiniz..
Ama şu aşamada çocuk yapmamaniz daha hayırlı gibi

Evleneli 1 sene olacak. Ben 30 eşim 35 yaşında. Bekarken hep planlardım. Evlenince 2 sene sonra çocuk yaparım, ben çalışırım, annesi ya da annem bakar, kreşe veririm diye. Bu arada annesi bakmaya gerçekten istekli. Tabi bunları yıllar öncesinde düşünüyordum. Evlendik. Tek maaşız, ben iş bulamadım, buldugum işlerin saatleri berbat. Eşimdede bende de hem maddiyat açısından hem maneviyat açısından bir çocuğun sorumluluğunu alacak istek yok.Evliliğin ilk başları yumurta dondurma falan düşündüm. Ama şuan onu da istemiyorum.
Çocuk istememe sebeplerim sonrasında pişman olmak, sorumluluğu korkutuyor, eşimle çocuk yüzünden sorun yaşamak istemiyorum.Çocukla boşanmaktan da korkuyorum. Bu sefer hep yüzyüze bakacagız.
1 sene de ailesi yüzünden çok kavga ettik. Ailesi de degil eşim yüzünden. Çünkü ailesine karşı aşırı pasif.Ne hayır diyebiliyor ne birşey.Aile olarak aşırı baglılar. Baglılık degil bagımlılık.Annesinin tek hayatı evlatları.Sürekli ogullarıyla ilgilenir ve ilgi bekler. Kayınbabam hayatta ama o daha rahat, sıkmaz insanı. Çocuk yaparsam eminim haftada bir kez gitmek 3 e çıkacak. Çalışırsam annesi bakmak ister, eşimde annem baksın der. Bu sefer farklı sorunlar olacak. Ve çocuk yaparsam evliliğim bitecek gibi hissediyorum.
Ama aklımda şunlarda var. Erkek kardeşim evli. 2.ci çocugu olacak. 2 senedir evliler. Kız kardeşim evlenecek. O da hemen yapacak. Sanki ben böyle eksik mi olacagım onlardan. Sürekli kardeşimin eşi bana senin eşin çocuk istemiyor diyor. Eşimin arkadaşları eşime çocuk yapın, düşünüyor musunuz diyor, benim arkadaşım en azından 1 tane yap ileride diyor. Ama yapınca evlilikte daha çok sorun yaşayacagız. Annesi eminim herşeye karışacak. Ve eşim pasif agzını açmaz. Ben açarsam kavga çıkar. Hiç yapmayı düşünmüyorum. Ama çevremiz uzaylı gibş bakıyor istemiyoruz deyince😑
El alemde haddi hariç herşeyi biliyor. Siz isterseniz yapın, istemezseniz yapmayın. Kimseyede söz hakkı vermeyin bence çok fazla yüz vermişsiniz bu konuda. Bi ünlü magazin habercilerine kimse benim yatak odamı soramaz demişti çocuk düşünüyor musunuz sorularına cevaben. Aşırı hoşuma gitti o duruş herkes böyle olmalı bence

Bende 30 yaşındayım 1 yaşına yaklaşık bebeğim var çok şükür. Ailesiyle ilgili o kadar çok problem yaşadık ki anlatamam. Birinci yıldönümüzün olduğu tarihten 2 hafta kadar sonra doğdu oğlum. Bugün boşanacak olsak yine yapardım. Net yani. Çocuğu önce kendim için istedim. Yine aynı şekilde güvenirsem kendime, ikinciyi de istiyorum. Tabi nasipte varsa. Ve tek maaş. Güvendiğim hiç birşey yok kendim dışında. O annelik duygusu içini sarınca insanın , yani hormonlar falan ele geçiriyor bence bedeni. Bence iyi düşünün. Bir gün bize sırt çevirme ihtimallerine rağmen o kadar güzeller ki anlatamam. Hoşçakal'ın.

Çevre baskısı insanın kararlarında bazen etkili olabiliyor evet, ama bu dünyaya bir çocuk getirmekse orada kesinlikle kulaklarınızı tıkamanız lazım. Herkes soruyor diye çocuk yapılmaz. Maddi gücünüz imkan veriyor, eşler de anne baba sorumluluğunun altından kalkacağını düşünüyorsa işte o zaman aileye bir üye daha katılır. Bana soran arkadaşlarımın hepsine de kendinden emin değilsen sakın yapma diyorum, dönüşü olmayan bir yol çünkü bu, ömür boyu da devam eden bir sorumluluk.

Bunun haricinde eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız ama eş ailesinden çekiniyorsanız, öncelikle sınırlarınızın olduğunu göstermeniz gerekir. Hele bir de eş pasif, ailesine karşı bir şey diyemiyosa burada size fazlasıyla iş düşüyor. Benim eşim de bahsettiğiniz eş kategorisine girer, evde ailesi yüzünden kavga kıyamet kopar onların ruhu bile duymaz, baktım evde huzurum kalmıyor ee değişen bir şey de yok eşim ailesini kırmak istemiyor, ben eşimi aradan kaldırıp birebir ne sorunum varsa konuşma yolunu seçtim. Çok da iyi oldu. Şimdi rahatsız olduğum konuları konuşabildiğim için hareketlerine on kat daha fazla dikkat ederler. Çocuk olunca gelip gitme sıklığı artacak, bir şeyleri daha rahat söyleyebilme durumuna gelecekler, çocuk bahanesiyle sürekli dip dibe olmak isteyecekler yalan yok. Bunu herkes yaşadı yaşıyor. Çocuktan sonra dengeler değişebiliyor, günlük rutinlerimiz bozuluyor. Bu değişkenliği ne kadar lehimize çevirirsek o kadar az hasarla atlatıyoruz. Bunu yapmak da bizim elimizde.

Bir de eşinize katılıyorum, 40 yaşından sonra anne baba olmak tercih meselesidir ama daha erken yaşta ebeveyn olabilme durumu varken neden çocuğum 20 yaşına geldiğinde ben 60 yaşında olayım ki, 30 yaşında evlenecekse ben elimde bastonla gitmek istemem yani düğününe. Ne var 40 yaşında anne olan var demek sahici bir yorum gibi gelmiyor bana maalesef. Genç anne baba olmak en güzeli. Hiç çocuk yapmam demiyorum ileride illa ki olur diyorsanız bence de ertelemeyin, tabi şartlar da el veriyorsa.

Kardeşlerimden eksik kalırım korkusuyla çocuk yapmam ama kayınvalidem daha çok karışacak diye de çocuktan mahrum kalmazdım.

Sizin eşinizle aranızdaki güven sorunu aslında bu sorgulamalara sebep oluyor.
Güven duyulmayan bir evlilikte de bebeğin yeri yok.

Eşinizle ortak bir fikriniz olmalı. Bence bu bahsettiğiniz durumlar daha çok sizin kararınız ile ilgili.

Çocuk hemen olmayabilir yaşınızda sorun yok ama nasip bu.

Evliliğinizde henüz yeni. Bu kadar kasmaya gerek yok. Hele bi evlilik otursun.

çocuk istemiyoruz derseniz karışan çok olur, kısmet diyin geçin. çocuğa kv bakarsa sahiplenir de karışır da. eşim yanımızda çok olmadığı için çocuk büyütmek bana çok zor geldi çok yıprandım, çocuğum da zor bir çocuk, eve girmek istemiyor, gittiğimiz yerde insanlara sataşıyor. bence evliliğinizin tadını çıkarın, kontrollerinizi yaptırın, yumurta dondurmayı doktorla kararlaştırın. evliliğinizdeki sorunları çözmek ve çalışmak şuan daha önemli olabilir sizin için

Çocuk istenen her yaşta her an olmuyor önce bunu bilelim.
Hiç istemiyorsanız yapmayin tabi.
Ama istiyorsanız da erteleyecek küçük de bir yaşınız yok.
Tam zamani bence.
Kendi içinizde yapın çocuk isteği muhasebenizi.

annesinin serrinden cekinip de cocuk istegi ertelenir mi ya da iptal edilir mi? istiyorsaniz hepsini goze alacaksiniz, gereken yerde kotu olacaksiniz, sonucta evlat sahibi olacaksiniz. her sey gecici, dunya ölümlü.. kv de kalici degil. icinizde bu istek varsa yapin. calismayip kendiniz bakin. uc almazsiniz da bir alirsiniz.. yeni almazsiniz da ikinci el alirsiniz. bir sekilde buyur cocuk.

Benimde çocuğum yok çok istiyorum anne olmak Allah nasip etmiyor.. 4 senelik evliyim etrafımda kaç tane anne varsa tamamı anneliğin çok baska birşey olduğunu evlat sayesinde hayata bağlandıklarından bahsediyorlar. Bunca bu duyguyu yaşayan insan var kutsal bişey bence annelik.. eksik miyiz değiliz çok içten seviyorum çocukları ama anne gibi olamayız bu da bir gerçek. Bence mümkün olan her kadın anne olmalı. Belki bir gün kararınz değişirse bu yazınızı okuyup pişman bile olacaksınız diye düşünüyorum :)) evlilik konusuysa bence çocuk olmadan sıkıcı ve çok rutin şahsen artık bennm öyle eve bir neşe bir farklılık gerek çok yeni evlisin bikaç sene sonra inan bu rutin hayattan sıkılacaksın.. problem sıkıntı çocuk olmadan varmış zateen.. yine olabilir hayatta olduğumuz sürece her zaman bişeylerin mücadelesini vereceğiz :)

Kayınvalideniz çocugunuza karışsa, eşiniz sürekli cocugunuzu onlara götürde, yatılı bıraksa, kendı cocukları gıbı sahıplenseler, evinizden cıkmasalar napardınız. Bunlar olacak o kadar eminim ki.
Bunlar olamaz. Çünkü ben her seferinde kurallarımı ner kayınvalideme söylüyorum. Onu vermiyoruz anne doktoru erken dedi diyorum mesela. Elinden alıyorum. Yatılı bensiz çocuğum zaten kalmaz. Emiyordu. Benden başkası susturamaz zaten. Ha eşim ısrar edemez. Benim tavrımı o da net bilir. Sahiplenemezler, bir dönem yaptı. Annesi benim en iyisini ben bilirim. Lütfen dedim kestim önünü. Şimdi 4,5 yaşında hala bensiz kalmaz, hala bana sormadan lokma vermez. Ben alerjisi varsa bilmiyorsanız ne yapacaksınız dediğim için sonucunu da öğrendiler zaten.

Siz etrafa bakarsanız onların istekleri soruları hiç bitmez.Maalesef çok aptal bir toplumuz.Toplum dayatmalari yüzünden istemediğimiz şeyleri yapıyoruz.Benim 1 yıl çocuğum olmadi herkese yalan söylüyordum istemiyoruz diye.Bu defa da aaa gördün mü bak çocukları olmuyor diye konuşurlardı.Ne istiyorsanız nasıl istiyorsanız öyle yaşayın.Cocuk çok büyük sorumluluk.Eger kaldiramayacaginizi düşünüyorsanız yapmayın.

Ama ailesi çok müdahale edecek. Kayınvalidem kendi çocugu gibi sahiplenecek. Beni bunlar korkutuyor. Eşim aşırı pasif 😑

Benim tavsiyem başka erkek bulup çocuk sahibi olmanız bu adamı bırakmanız

Çocuk hiç sevmiyorum, sorumluluk istemiyorum vb yazmamışsınız. 1.maddi olarak yeterli değilim 2. Çocuk olursa eşimin sünepeliği iyice ortaya çıkar kvden kurtulmam yazmışsınız. Ben burda çocuk sevmeyen bir kadın görmüyorum, bazı sorunlara sebep kaçınan bir kadın görüyorum.

Pişman olacağınızı düşünüyorsanız, emin olun olursunuz. Gerçekten istemeyen tonla insan tanıyorum 1 kez bile pişmanlık fikrini akıllarına getiriyorlar, kafa rahat. Kocanız sünepe diye anne olma hakkınızdan vazgeçmeyin bence. 30 gayet genç bir yaş, sizin yerinizde olsam bu adamdan kaçıp sünepe olmayan erkek bulurdum.

Yumurtaları dondurmaktan neden vazgeçtiniz ki? Hayatın ne getireceği belli olmaz. Eşinizle sorunlarınız varmış. İlerde ayrılmaya karar verirseniz ve başkasıyla çocuk yapmak isterseniz en azından bir şansınız olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X