• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce boşanmayı düşünmeli miyim

Esim ve benim cocugu olmasaydi, sahsen esimi birakmak istemezdim. Insan biolojik olmayan bir cocuga da aile olabilir ve yuva olabilir. Erkekler sorun onlarda olsa bunu kolay kolay kaldiramiyor. O yüzden görmemezden gelmeyi tercih ediyorlar. Esinizi seviyorsaniz (yazdiklarinizdan anlasilmiyor ama) oturup bu durumlari tekrar konusun. Aksi takdirde yine yolunuza bakarsiniz. Ailesine gelince: evlenirken istemediklerinizin arkasindan üzülmenin/bilenmenin bor faydasi yok. Elti demek ki isteyip yaptiriyor

Eşimle 3 yıldır evliyiz ikimiz de memuruz aynı kurumda çalışıyoruz ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Evlenirken kültür farklarımız olduğunu biliyorduk ama ailelerden uzakta yaşayacağımız için çok problem olmayacağını düşünmüştüm ama öyle olmuyormuş :) neyse iyi kötü bir şekilde evliliği sürdürmeye çalışırken eşime azospermi tanısı kondu geçen sene. tüp bebekle bile %5 şansımız olduğu söylendi. Bir çok hastaneyi aradık durumumuzu anlattığımızda tedaviye gelin görüşelim bile demiyorlar. Zaten eşim de pek tedaviye istekli değil. Sorun ondan kaynaklı olduğu için ısrar edip kırmak da istemedim bir senedir bu konuyla alakalı hiçbir şey yapmadık. Ve ben sağlıklı bir birey olarak çocuk sahibi olmak istiyorum. Bu umursamazlığı beni deli ediyor yapacak bişey yok diyor sürekli ben de boşanmayı düşünmeye başladım. Üstüne eşimin erkek kardeşi evlenecek ve bana düğün döneminde yapılmayan her şey müstakbel eltime yapılıyor. bu durum da canımı sıkıyor ben de eşimin ailesine mesafe koydum. Ne arayıp soruyorum ne onlar aradıklarında telefonu açıyorum artık. Hem eşimden hem ailesinden soğudum bu süreçte. Boşansam maddi kaygım yok. Çocuk zaten yok. Ama yine de çok kararsızım fikirlerinizi bekliyorum
Eşinizle aranız genel olarak nasıldı? Ne bileyim sevgi dolu, fedakâr bir adam mıdır yoksa genel olarak kayıtsız, ilgisiz, kendi halinde bir tip mıdır? Anlaşır mısınız mesela. Bunları azospermi teşhisi konulmadan önceki süreç için soruyorum..Ben eşimi, eşim beni gerçekten seviyor ve değer veriyorsa çocuktan dolayı ayrilmazdım, çünkü iyi günde kötü günde, sağlıkta, hastalıkta sözü verdik, bu sözü laf olsun diye vermedim..Ama tabii ki sevgi dolu ve değer gördüğüm bir evlilik için söylüyorum bunları.. Önce bu kısmı çocuk olayından bağımsız değerlendirin..Ama siz soğudum dediğinize göre zaten evliliğinizin kökleri pek sağlam değilmiş..
Kızgınlığınız eşiniz tedaviye yanaşmıyor diyeyse o da üzgün ve bazı şeyleri daha fazla duymaktan korkuyor olabilir. O zaman konuşup, bir şekilde aranızda çözmeniz gerekecek..

Tam tersi olsaydı konu sahibesi klinik klinik gezerdi, envai hormon iğnesinden nevri dönerdi, bir de gelir burda vicdan azabı çekiyorum kocam baba olamıyor diye konu açardı.
Erkekler kadınlar kadar güçlü değil. Adamı tanımıyoruz belki içinde ağır bir yıkım yaşıyor. Erkekler genel olarak ne kadar duyarsız da olsa çocuğunun olmayacağını bilmek onlar için de kötü bir durum. Çünkü onlar eksik/yetersiz hissetmekten nefret ederler..

Erkekler kadınlar kadar güçlü değil. Adamı tanımıyoruz belki içinde ağır bir yıkım yaşıyor. Erkekler genel olarak ne kadar duyarsız da olsa çocuğunun olmayacağını bilmek onlar için de kötü bir durum. Çünkü onlar eksik/yetersiz hissetmekten nefret ederler..

Hiç katılmıyorum, koca yetişkin evli barklı adam bu, 5 yaşındaki çocuk değil neyse problemi oturup çözmeyi bilmeli.
Nazenin prenses erkekler nedense sadece bizim toplumda var, ABDli bir tanıdığım İstanbulda 7 yıl yaşamış, bir keresinde Türk erkek egosu çok kırılgan demişti. Tamamiyle toplumun eseri bu oğlum oğlum diye anneciği pohpohluyor, erkek diye toplum şakşaklıyor sonra da arkasını eşi toplasın, anası toplasın eee adam nerde, beyzade olarak baş köşede oturuyor :KK51: Erkeklerin de işlerine geliyor tabi, evde hizmet eden, her türlü yükü üstlenen , gerektiğinde sırtını sıvazlayan bir eş var prenses olmak işlerine geliyor.

Erkekler zayıf falan değil, işlerine gelince kadınlara mobbing yapmayı da biliyorlar, kadınlara baskı kurmayı da biliyorlar, kafaları bozulursa çekip vurmayı öldürmeyi de biliyorlar işlerine gelmeyince de anneciğim ben çocuğummmmmmm ... Böyle şey olmaz, konu sahibesi bu admaın arkasını toplamak zorunda değil. Yetişkin gibi durumu kabullenip çare arasın, ya da boşanma celbini eline alır o adam bu kadar. Bu kadının canı yok mu, daha ne kadar sorumsuz bir yetişkin için uğrassın?

kadınlara baskı kurmayı da biliyorlar, kafaları bozulursa çekip vurmayı öldürmeyi de biliyorlar
İşte bunlar tam da bahsettiğim zayıf erkek modelleri zaten..Güçlü erkek bunların hiç birine tenezzül etmez..Bu arada "adam zayıf, o yüzden bu konuyla ilgilenmese de haklıdır" dedigim gibi bir çıkarım yapmayın. Hazmetsin ve sonrasında gecikmeden tedavi vb. yolu denesin demek istiyorum aslında, hiç bir adım atmazsa zaten konu sahibi "sırf bu gayretsizliğinden, eşinin duygularını, anne olma isteğini önemsememesinden" dolayı ayrılmakta haklıdır.

Back