Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın size çok iş düşüyor eşinizi öncelikle bir aile olduğunuza alıştırın, kendimden örnek vereyim diyelim ki eşim bir şeyi bana danışmak yerine annesine danıştı ve bu benim evimi ilgilendiren birşey o zaman eşimin burnundan getirdim ve sonra ona eğer böyle yaparsan ben devam etmem mesajını verdim , ve her sorunda cizgimi bozmadan tepkimi belli ettim , asla kayın aile ile kavga etmedim, sadece eşime her defasında hayır dedim rest çektim, esimde ailesini uyarmak zorunda kaldı, yani eşinle uğraş, kv 'yi değil eşini düzeltmeye bak , sakın saçma şeylere evet deyip susma , sık gitmekten rahatsızsan bunu açıkça dile getir ve diren , zamanla eş düzeliyor, her tartışmada biseyler yerine oturuyor yeterki dik dur pes etme , sana tek tavsiyem bu , benim 2. Yılım bitti daha yeni çocuk istiyorm, eğer eşim biraz düzelmeseydi yine istemezdim belki de evliliği sonlandırırdım..
Peki bu sık gitmemeyi eşime mi ailesine mi söyliycem. Ben eşime hayır dıyorum. 1000 kere rahat sık gıtmek ıstemedıgımi söyledım. Mesela cumartesi kaynım evde yalnızdı. Onunla aram iyi.Kayınvalıde ve kayınpeder köye gıttı. Bızı kaynım davet ettı. Çocuk yemek yapmış. Çagırdı ve gıttım. Ama annesı cagırsa gıtmezdım. Annesı cagırınca gıtsem 2gün sonra gene gıtmek ıster emınım.Kaynım heves etmiş hazırlık yapmıs, kafalar uyusuyor dıye gıtmıs. Evet kayınvalıdeyı degıl eşimi düzeltmeye calısacagım. Mesela kayınvalıdeyı 10 günde bır arasam, 10 15gunde gitsem. Acaba hayırsız kötü gelın derler mi. Akrabaları çok fena. Gelının nerde falan soruyorlar.

Ya ben sırf yakamızdan düşsün diye kp ve kv nin arasını bile düzeltmeye ısıtmaya çalıştım 😂 ayy gidi 😂

Sıkma tatlı canını. Kimseninde seni baskı altına almasına izin verme. Günün sonunda olan yine sana olur, onlara hiçbir şey olmaz 🤷‍♀️ çocuğa da sen bakarsın her gün hizmetlerini de yaparsın. Bir bakmışsın görünmez olmussun.

Demem o ki kendine değer ver, boşver çevren olgunlaşmamış evliliklerine çifter çifter doğursun.
Ah şu ataerkil zihniyetler bi yok olsa herkes rahat edecek. Gelin aldık bizden çıkamayacak mantıgı bir tükense....

Evliliğim devam ederken sizin bu yorumunuzu gitseydim, kv benim yüzünden antidepresaninin dozunu arttirirdi heralde 😂

Gerçek bir tebrik ve nazar boncuğu gönderiyorum tüm kalbimle 🥰
Teşekkür ederim, yapın gereği biraz kuralcı ve inatçıyım, benim kv baktı ben takmıyorum oyunu kuralına göre oynuyor, yanimda asla bisey dememeye çalışıyor, çünkü sorunu onla değil eşimle halledeceğimi biliyor ve bu onu korkutuyor geri adım attırıyor 🙃 Bazen kararlı olmak güzeldir..

Ben çabuk sinirleniyorum ve aşırı kinci bir insanım. Zaten kayınvalideme bayılmıyorum. Bu sefer tamamen koparız. Eşimle aram bozulur gibi geliyor. Tek hayatları evlatları olan aileye torun verırsen bu sefer ona kafa yoracaklar. Yanı benı yoracaklar.
Eşim saygılı, merhametli bunlarda sıkıntı yok. Ama sorumluluk almak ıstemıyor. Çocuga da tek kısının bakması zor dıyorlar. Hayatımdan memnunum ben seninle mutluyum dıyor. Kedımız var. O benım evladım bak dıyor
Adam sana istersen çocuk yapmayalım demiş, bu şartlarda yaparsan en ufak sıkıntıda "sen istedin şimdi sen bak " derse ne olacak? Sana bebek yap ya da yapma demek istemiyorum ancak bir bebeğin sorumluluğunu sadece anne alırsa bu yükü taşıyabilmesi mümkün değil. Bir şekilde tek büyütür müsün büyütürsün evet ama fiziki ve psikolojik olarak giden senden gider.

Ah şu ataerkil zihniyetler bi yok olsa herkes rahat edecek. Gelin aldık bizden çıkamayacak mantıgı bir tükense....

Aslında baştan kafayı çalıştırıp böyle ailelere yaklaşmasak biz yanmayacağız. Onlar da kendileri gibi ailelerle birliktelik kuracak.
Ütopya ama🤷‍♀️

Kvlere toplu terapi uygulasalar keşke😂😂

Teşekkür ederim, yapın gereği biraz kuralcı ve inatçıyım, benim kv baktı ben takmıyorum oyunu kuralına göre oynuyor, yanimda asla bisey dememeye çalışıyor, çünkü sorunu onla değil eşimle halledeceğimi biliyor ve bu onu korkutuyor geri adım attırıyor 🙃 Bazen kararlı olmak güzeldir..
Aslında bende inatçıyım. Bir yerlerini de yırtsa ben ıstemezsem benı o eve gotüremıyor. Kararlılıgımı sürdürmek gerekıyor sanırım.

Ne güzel. Bende mutluyum. Ama çevrem pek anlamıyor. Arkadaşım kocası ıle mutsuz. Ama cocuklarına tapıyor. Onlarla mutluyum dıyor. Hatta ılerıde gene hayatlarında olacagım, bırakmam dıyor. Ben her gelini istemem dıyor. O da sorunlu kaynana olacak emınım
Kesin simdiden bunlari soyluyorsa isi zor🤣

Adam sana istersen çocuk yapmayalım demiş, bu şartlarda yaparsan en ufak sıkıntıda "sen istedin şimdi sen bak " derse ne olacak? Sana bebek yap ya da yapma demek istemiyorum ancak bir bebeğin sorumluluğunu sadece anne alırsa bu yükü taşıyabilmesi mümkün değil. Bir şekilde tek büyütür müsün büyütürsün evet ama fiziki ve psikolojik olarak giden senden gider.
İşte kız arkadaşım 2cocuga tek bakıyor. 5senedır adam gıbı dısarı cıkmıyor. Ve bunalıma gırdı. Kesınlıkle cocuk yapma dıyor. Eşim ben sorumluluk alamam diyor. Ki 6evcıl hayvanın tüm sorumlulugu bende. Inanın onlarda cocuk gıbı.

Böyle bir yapı kendine değer vermekle oluyor eminim. Ayakları yere sağlam basmakla bir de tabiki.

Sizin gibi karakterler de kendi suzgeclerinden geçirerek doğru kişiyi buluyor. Buna rağmen birşeylerin oturmasını beklemişsiniz.

Hayata dair doğru adımlar atmak kim bilir ne kadar haz vericidir 🙃 mutluluk diliyorum size, doğacak bebeginiz sizin gibi annesi olduğu için çok şanslı 🥰

Peki bu sık gitmemeyi eşime mi ailesine mi söyliycem. Ben eşime hayır dıyorum. 1000 kere rahat sık gıtmek ıstemedıgımi söyledım. Mesela cumartesi kaynım evde yalnızdı. Onunla aram iyi.Kayınvalıde ve kayınpeder köye gıttı. Bızı kaynım davet ettı. Çocuk yemek yapmış. Çagırdı ve gıttım. Ama annesı cagırsa gıtmezdım. Annesı cagırınca gıtsem 2gün sonra gene gıtmek ıster emınım.Kaynım heves etmiş hazırlık yapmıs, kafalar uyusuyor dıye gıtmıs. Evet kayınvalıdeyı degıl eşimi düzeltmeye calısacagım. Mesela kayınvalıdeyı 10 günde bır arasam, 10 15gunde gitsem. Acaba hayırsız kötü gelın derler mi. Akrabaları çok fena. Gelının nerde falan soruyorlar.
Akrabaları takma onlar hep konuşur, sen eşine odaklan , benim kv beni sık arardı ben de bazen tellerini açmadım hep bahane uydurdum kendimde haftada bir aradım , şimdi 2 haftada bir ararım, bide kv yanında tel konuşması sevmediğimi kendi akrabalarımı bile aramaya üşendigimi söyledim, eşime de bu ısrarlardan hoşlanmadığımi annesini uyarmasını söyledim, Esim annesini uyardı ve şimdi çok daha rahatım Artık benden bişey beklemiyorlar çok şükür,sizde hoşlanmadığınız herşeyi eşinize diyin cekinmeyin tavır yapın

Aslında bende inatçıyım. Bir yerlerini de yırtsa ben ıstemezsem benı o eve gotüremıyor. Kararlılıgımı sürdürmek gerekıyor sanırım.
Kessinlikle ben aynen böyle yaptım, eşine de sen düzelmezsen çocuk falan yapmam dedim ve yapmadım 🤣 2 yıl bitti yeni yeni istiyoruz

Akrabaları takma onlar hep konuşur, sen eşine odaklan , benim kv beni sık arardı ben de bazen tellerini açmadım hep bahane uydurdum kendimde haftada bir aradım , şimdi 2 haftada bir ararım, bide kv yanında tel konuşması sevmediğimi kendi akrabalarımı bile aramaya üşendigimi söyledim, eşime de bu ısrarlardan hoşlanmadığımi annesini uyarmasını söyledim, Esim annesini uyardı ve şimdi çok daha rahatım Artık benden bişey beklemiyorlar çok şükür,sizde hoşlanmadığınız herşeyi eşinize diyin cekinmeyin tavır yapın
Normalde annesı hergun arardı. Evı dıdık dıdık sorardı. Bi gün patladım eşime. Annesını uyardı. Sonuc ne oldu. Annesı bıdaha aramam dedi. Şuan ben haftada bır arıyorum. Ama azaltmak ıstıyorum. Ama acmazsam gene arar. Eşimi arar sorar. Pes etmez takar arar. Önemlı olan eşim haklısınız. Ben bırsey dersem annesı kırılır. Ama esım derse sıkıntı olmaz.

Aslında baştan kafayı çalıştırıp böyle ailelere yaklaşmasak biz yanmayacağız. Onlar da kendileri gibi ailelerle birliktelik kuracak.
Ütopya ama🤷‍♀️

Kvlere toplu terapi uygulasalar keşke😂😂
Cidden sevgılı ıken böyle degıllerdı. Evlenınce düşkünlüğü o kadar arttı ki.. Keşke büyük birisi eşimin annesine akıl verse yapma bak dese. Eşime dün dedim ki siz beni bu yaşta bıktırıyorsunuz. Bak 40 50 yaşımda hıc gıtmem onlara dedim. Kayınpederıme gıderım. Onu seviyorum. O sıkmıyor ınsanı🤗Onun samimiyetine ınanıyorum.

Cidden sevgılı ıken böyle degıllerdı. Evlenınce düşkünlüğü o kadar arttı ki.. Keşke büyük birisi eşimin annesine akıl verse yapma bak dese. Eşime dün dedim ki siz beni bu yaşta bıktırıyorsunuz. Bak 40 50 yaşımda hıc gıtmem onlara dedim. Kayınpederıme gıderım. Onu seviyorum. O sıkmıyor ınsanı🤗Onun samimiyetine ınanıyorum.

Sevgiliyken annesini aramayan Adam evlendiğimiz ilk 6 ayda benim annem beni arayınca kendi annesine sarılıyordu. 😂 ve 500 km uzakta yasiyorduk benim ailemle. Eeey gidim ne aptalmisim goremedim hicbir seyi 🤷‍♀️😂

Sevgiliyken annesini aramayan Adam evlendiğimiz ilk 6 ayda benim annem beni arayınca kendi annesine sarılıyordu. 😂 ve 500 km uzakta yasiyorduk benim ailemle. Eeey gidim ne aptalmisim goremedim hicbir seyi 🤷‍♀️😂
Gercekten evlenınce ogullarına anaları, analarına ogulları kıymete bınıyor. Ha bu arada kayınpeder pek aramaz eşimi. Hep anası arar. 🤣

bu sadece benim fikrim ama evladım olduktan sonra dünyada sahip olduğum hiçbir şeyin değeri kalmadı.en değerli şey o oldu.bebeğim oldu kızım oldu arkadaşım oldu sırdaşım oldu ki henüz 10 yaşına girecek.10 tane eş bulunur ama 1 tane evlat bulunmaz derim ben.ilerde pişman olmayacaksanız yapmayın çocuğu .ama çoğu tanıdığım hep pişman oldular
Herkes çocuk aşkıyla yanmıyor ki! Ne alaka çocuğu olmayanlar pişman falan. Inanılmaz sorumluluk çocuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X