Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy bende cocuk yapamiyorum ya ama yapmamak için bu bahanem(nedenim) yok suan. 😐😐😐
Gerci nedenim var ama cevre bunu nedenden saymiyor. 😁😁😁
Cocuk sevesim gelmeye başladi şu ara ama bakmak cok zor geliyor devamli peşimde dolasacak yatili bakici vs gerek nerdeee o gunler. Ben 35e biraktim bu dusunceleri. Tekrar dusunecegim o ara 🙄
Üstteki mesajı size yazmıştım. Ama alıntı yapmamışım 😬

Bende öyle diyordum 😬 Ama gerçekten gülünce her şey geçiyor 😬 Özlüyorsun yanındayken bile. Çok anlamsız ama öyle 😂

Mutlaka oyledir ama tarif edilince anlasilacak duygular degil bunlar bence.
Cocuk sahibi olmayan, o duyguyu bilmeyen birini "guluşu oyle aglamasi boyle" diye konuşmalar dinlerken sıkıyor sadece. 😁

Sizi anlamadım aslında ben.
Çocuk istiyor musunuz içten içe? Sadece kv bizden çıkmaz, yok daha cok ilgi gösterir, bunaltır çekinceleri yüzünden mi doğurmuyorsunuz?
Ya da kardeşlerimi ilerde içten içe kıskanırım, elalem ne der diye mi düşünüyorsunuz?
Çok değişik düşünceleriniz var.
Çocuk istemiyor olsaydınız, bu tarz sorunları kafaya hiç takmazdınız. Ama sizin hep acabalarınız var. Kafanız aşırı karışmış.
Ayrıca benim kv de aşırı cins bi insandır, oğluna bebek muamelesi yapar, aşırı karışır ve ataerkil kafada bir kadındır. Ama sırf onun yüzünden hiç çocuktan vazgeçme düşüncem olmadı. Çocuk benim çocuğum. Nerede durmasını gerektiğini öğreteceğim.

Aslında ben çocuksuz yaşama fıkrını sevdım. Şuan cok rahat ve mutluyum. Ama tüm çevremın yakında çocugu olacak. Sanki eksik mi olacagım. Bilemedim. Çevre baskısı ıle yapmakta istemiyorum
Eksik mi olacağım ne demek allahaşkınıza? İstemiyorsanız yapmayacaksınız ki o yavrucağın da başını yakmayın madem. İstemediğiniz bir şeyi yapmadınız diye eksik olmayacaksınız. Çocuğu olmayan insanlar eksik mi şimdi? Ayrıca eşinizin pasif olduğunu söylüyorsunuz ama siz de pek aktif değilsiniz gibi. Ben doğuracağım kaynana bana sormadan alıp götürecek öyle mi? Zırt pırt evime girecek ben istemediğim halde? Azıcık sesiniz çıksın madem rahatsızsınız. Kavgaysa kavga, çıksın ne olacak? Herkese yerini, haddini bildirmelisiniz.

Ama ailesi çok müdahale edecek. Kayınvalidem kendi çocugu gibi sahiplenecek. Beni bunlar korkutuyor. Eşim aşırı pasif 😑
Tam da bu sebeplerden dolayı ilk evliliğimde çocuk sahibi olmak istemedim. Çok doğru bir karar vermişim çünkü ilk evliliğim bitti boşandım. Çocuk sebebiyle o iğrenç aileyi hayatımdan hiç çıkaramayacaktım. Şimdi 38 yaşındayım ve ikinci evliliğim. Şu an eğer allah nasip ederse çocuk sahibi olmak istiyorum ama yine de evliliğimin amacı yapmıyorum çocuk doğurmayı. O kadar zor bir sorumluluk ki çocuk hele de eşin ve ailesi sorunluysa daha da zor

yani sıkıntınızın ana kaynağı çocuk isteyip istememekten farklı
1) eşiniz sorumsuz biri, çocuğun sorumluluğunu almak bile istemiyor daha şimdiden. Genel olarak ev işlerinin ne kadar sorumluluğunu alıyor ona bakmak lazım.
2) hafiften bir kayınvalide sorununuz var, eşiniz burada da pasif kalıyor.
Bir insan çocuk fikrini zihninde düşünürken
şimle çocuk yüzünden sorun yaşamak istemiyorum.Çocukla boşanmaktan da korkuyorum. Bu sefer hep yüzyüze bakacagız.
böyle şeyler düşünmez. akla bunlar gelmez. Daha şimdiden çocuk olmuş evliliğiniz bitmiş boşanmış ve boşandık ama çocuk yüzünden görüşüyoruz moduna girmişsiniz. Böyle durumlarda biraz kendimizi dinlememiz lazım. Hazır çalışmıyorken bence bir uzman desteği alın, çocuk gerçekten mi istemiyorsunuz yoksa bu adam ve ailesinden mi istemiyorsunuz buna bakın.

Evleneli 1 sene olacak. Ben 30 eşim 35 yaşında. Bekarken hep planlardım. Evlenince 2 sene sonra çocuk yaparım, ben çalışırım, annesi ya da annem bakar, kreşe veririm diye. Bu arada annesi bakmaya gerçekten istekli. Tabi bunları yıllar öncesinde düşünüyordum. Evlendik. Tek maaşız, ben iş bulamadım, buldugum işlerin saatleri berbat. Eşimdede bende de hem maddiyat açısından hem maneviyat açısından bir çocuğun sorumluluğunu alacak istek yok.Evliliğin ilk başları yumurta dondurma falan düşündüm. Ama şuan onu da istemiyorum.
Çocuk istememe sebeplerim sonrasında pişman olmak, sorumluluğu korkutuyor, eşimle çocuk yüzünden sorun yaşamak istemiyorum.Çocukla boşanmaktan da korkuyorum. Bu sefer hep yüzyüze bakacagız.
1 sene de ailesi yüzünden çok kavga ettik. Ailesi de degil eşim yüzünden. Çünkü ailesine karşı aşırı pasif.Ne hayır diyebiliyor ne birşey.Aile olarak aşırı baglılar. Baglılık degil bagımlılık.Annesinin tek hayatı evlatları.Sürekli ogullarıyla ilgilenir ve ilgi bekler. Kayınbabam hayatta ama o daha rahat, sıkmaz insanı. Çocuk yaparsam eminim haftada bir kez gitmek 3 e çıkacak. Çalışırsam annesi bakmak ister, eşimde annem baksın der. Bu sefer farklı sorunlar olacak. Ve çocuk yaparsam evliliğim bitecek gibi hissediyorum.
Ama aklımda şunlarda var. Erkek kardeşim evli. 2.ci çocugu olacak. 2 senedir evliler. Kız kardeşim evlenecek. O da hemen yapacak. Sanki ben böyle eksik mi olacagım onlardan. Sürekli kardeşimin eşi bana senin eşin çocuk istemiyor diyor. Eşimin arkadaşları eşime çocuk yapın, düşünüyor musunuz diyor, benim arkadaşım en azından 1 tane yap ileride diyor. Ama yapınca evlilikte daha çok sorun yaşayacagız. Annesi eminim herşeye karışacak. Ve eşim pasif agzını açmaz. Ben açarsam kavga çıkar. Hiç yapmayı düşünmüyorum. Ama çevremiz uzaylı gibş bakıyor istemiyoruz deyince😑
Düzgün bir is bulmadan çocuk yapmayın. Ben cocuktan once eşimin ailesiyle hiç sorun yasamazken çocuktan sonra hep sorun yaşadım maalesef bebekli bir aile olduğumuz ve onceligimizin bebegimiz olduğunu görümcemin kafasi basmadi şu an mesafeliyiz.
Evliligi oturtup, düzgün bir iş bulmadan çocuk yapmayın.

Kardeşim evlenince hemen çocuk yapacak derken? Çocuklar bizim yapmamızla olmuyorlar, kendi kaderleri ne zaman başlıyorsa o zaman dünyaya geliyorlar. Neyse konu bu değil. Eşinize kendisiyle ve ailesiyle ilgili kaygılarınızı anlattınız mı?
Aradığım yorum! Çocuğu bizler dünyaya getiririz. Yapmayız.

Bunlar olamaz. Çünkü ben her seferinde kurallarımı ner kayınvalideme söylüyorum. Onu vermiyoruz anne doktoru erken dedi diyorum mesela. Elinden alıyorum. Yatılı bensiz çocuğum zaten kalmaz. Emiyordu. Benden başkası susturamaz zaten. Ha eşim ısrar edemez. Benim tavrımı o da net bilir. Sahiplenemezler, bir dönem yaptı. Annesi benim en iyisini ben bilirim. Lütfen dedim kestim önünü. Şimdi 4,5 yaşında hala bensiz kalmaz, hala bana sormadan lokma vermez. Ben alerjisi varsa bilmiyorsanız ne yapacaksınız dediğim için sonucunu da öğrendiler zaten.
Benim kayınvalidem biraz arsız mı diyeyim. Anlamaz verir ve güler sonra.

Benim kayınvalidem biraz arsız mı diyeyim. Anlamaz verir ve güler sonra.
Dediğim gibi çocuk sizin çocuğunuz. İlk seneler kayınvalideyle biz de çocuk kıskançlığı yaşadık. Sonra memeler kimdeyse o kazanıyor😂😂 ne zaman elimden alıp uyutmak istese yaygarayı basınca verdi geri. Şimdi inanılmaz rahatım benden başkası istese de benim oğlumu uzun süre tutamaz, kendi oğlu gibi göremez. Çocuk ve anne arasındaki bağ muazzam ve kimse oraya giremez, sahiplenemez.
Ben lohusalıkta bunu anlayamadım çok korktum daha çok severlerse diye ama geldiğim noktada görüyorum ki çocuk ve anne bağı arasına kimse giremez. Oğlum öz annem bana homurdansa gidip anneannesine bayıldığı halde tavır koyuyor. Yani boşa yoruyorsunuz kafanızı.

Eksik mi olacağım ne demek allahaşkınıza? İstemiyorsanız yapmayacaksınız ki o yavrucağın da başını yakmayın madem. İstemediğiniz bir şeyi yapmadınız diye eksik olmayacaksınız. Çocuğu olmayan insanlar eksik mi şimdi? Ayrıca eşinizin pasif olduğunu söylüyorsunuz ama siz de pek aktif değilsiniz gibi. Ben doğuracağım kaynana bana sormadan alıp götürecek öyle mi? Zırt pırt evime girecek ben istemediğim halde? Azıcık sesiniz çıksın madem rahatsızsınız. Kavgaysa kavga, çıksın ne olacak? Herkese yerini, haddini bildirmelisiniz.
Ben kavga mı ederim, herşeyi de söylerim. Eşime mesela tamam yanlış ya da dogru ama annenlere yakın ev tutarsan sizin taraf hergün gelir ve cidden kapıyı açmam diyorum. Gerçekten açmam. Ama eşimle aram bozulur tavrımı belli edince. Torunumuzu bizden kıskanıyor falan. Biliyorum diyeceklerini ben.

Dediğim gibi çocuk sizin çocuğunuz. İlk seneler kayınvalideyle biz de çocuk kıskançlığı yaşadık. Sonra memeler kimdeyse o kazanıyor😂😂 ne zaman elimden alıp uyutmak istese yaygarayı basınca verdi geri. Şimdi inanılmaz rahatım benden başkası istese de benim oğlumu uzun süre tutamaz, kendi oğlu gibi göremez. Çocuk ve anne arasındaki bağ muazzam ve kimse oraya giremez, sahiplenemez.
Ben lohusalıkta bunu anlayamadım çok korktum daha çok severlerse diye ama geldiğim noktada görüyorum ki çocuk ve anne bağı arasına kimse giremez. Oğlum öz annem bana homurdansa gidip anneannesine bayıldığı halde tavır koyuyor. Yani boşa yoruyorsunuz kafanızı.
Benim kayınvalidem sevdirmek kendine baglamak için ödü kopar. Bit muabbeti olmuştu, geri kısımda anlattım. Eşime diyor ki sen anneye kızdın mı, anneye kızılır mı. Degişik🤣

Kardeşim evlenince hemen çocuk yapacak derken? Çocuklar bizim yapmamızla olmuyorlar, kendi kaderleri ne zaman başlıyorsa o zaman dünyaya geliyorlar. Neyse konu bu değil. Eşinize kendisiyle ve ailesiyle ilgili kaygılarınızı anlattınız mı?
Eşime çocuk olursa böyle olacak dedim. Ses etmiyor biliyor çünkü. Dedimki annen bizden çıkmaz, ben deli olurum. Bişey diyemıyor. Senınle aram bozulacaksa yapmayalım zaten istemiyorum dıyor. Aslında bende de istek yok. Sadece çevre ile kendi evlılıgımı kıyaslıyorum. Mesela eşimin bı akrabası var. Kadın 38 yasında falan adam 44falan.Bunlarda çocuk ıstıyor. Onlarla falan karsılastırıyorum. Yani her aıle olması gerek gıbı gelıyor. Evet bencillik bu yüzden yapmak, onu da bılıyorum. İçimde anne olma hissi hiç yok. Ama benım yasımda olan herkese bu his gelıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X