Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi anlamadım aslında ben.
Çocuk istiyor musunuz içten içe? Sadece kv bizden çıkmaz, yok daha cok ilgi gösterir, bunaltır çekinceleri yüzünden mi doğurmuyorsunuz?
Ya da kardeşlerimi ilerde içten içe kıskanırım, elalem ne der diye mi düşünüyorsunuz?
Çok değişik düşünceleriniz var.
Çocuk istemiyor olsaydınız, bu tarz sorunları kafaya hiç takmazdınız. Ama sizin hep acabalarınız var. Kafanız aşırı karışmış.
Ayrıca benim kv de aşırı cins bi insandır, oğluna bebek muamelesi yapar, aşırı karışır ve ataerkil kafada bir kadındır. Ama sırf onun yüzünden hiç çocuktan vazgeçme düşüncem olmadı. Çocuk benim çocuğum. Nerede durmasını gerektiğini öğreteceğim.
İçten içe istemiyorum. Kv yüzünden istememe sebebım artıyor. Evlılıklerı galıba karsılastırıyorum. İnsanlar ne der, bak kısır mı bunlar der emınım. Aşırı dedıkoducular

Benim kayınvalidem sevdirmek kendine baglamak için ödü kopar. Bit muabbeti olmuştu, geri kısımda anlattım. Eşime diyor ki sen anneye kızdın mı, anneye kızılır mı. Degişik🤣
Yahu farketmiyor işte. Dünyayı da alsa çocuk annesiyle olan bağını biliyor. Siz babannenizi mi annenizi mi daha çok düşünüyorsunuz? İstisnai anne değil babanne büyüttüyse anne demez bir çocuk.
Kendi oğlumdan biliyorum, görüyorum.. ki gözlemlerime göre de çocuk genelde anne tarafına yakın oluyor hatta. Benim kayınvalidemler yakın bir başka ildeler. Gidiyoruz yılda iki kere sıkılıyor çocuk evime dönelim diye ağlıyor son günlerde artık. Şu an annem babam kardeşlerim oğlum yazlıktayız ne hikmetse asla aklına evi gelmiyor. Çocuk annenin düzenini benimsiyor. Annenin yemek tarzına yatkın oluyor sanki ondan annenin kültürüne daha yatkın okuyor daha çok benimsiyor. Ben artık çook rahatım bu nedenle. Oğlan benim oğlanmış boşuna kendimi yemişim😄😄

Mutlaka oyledir ama tarif edilince anlasilacak duygular degil bunlar bence.
Cocuk sahibi olmayan, o duyguyu bilmeyen birini "guluşu oyle aglamasi boyle" diye konuşmalar dinlerken sıkıyor sadece. 😁
30 yaşındayım bana anne olma istegi gelmedi, eşime de baba olma istegi gelmedi. Bu istek bellı yaşta gelıyor dıyorlar., 🤣

Eşime çocuk olursa böyle olacak dedim. Ses etmiyor biliyor çünkü. Dedimki annen bizden çıkmaz, ben deli olurum. Bişey diyemıyor. Senınle aram bozulacaksa yapmayalım zaten istemiyorum dıyor. Aslında bende de istek yok. Sadece çevre ile kendi evlılıgımı kıyaslıyorum. Mesela eşimin bı akrabası var. Kadın 38 yasında falan adam 44falan.Bunlarda çocuk ıstıyor. Onlarla falan karsılastırıyorum. Yani her aıle olması gerek gıbı gelıyor. Evet bencillik bu yüzden yapmak, onu da bılıyorum. İçimde anne olma hissi hiç yok. Ama benım yasımda olan herkese bu his gelıyor
O zaman siz çocuk sahibi olduğunuzda bütün yükü çekeceksiniz belli ki. İyi düşünün derim

Yahu farketmiyor işte. Dünyayı da alsa çocuk annesiyle olan bağını biliyor. Siz babannenizi mi annenizi mi daha çok düşünüyorsunuz? İstisnai anne değil babanne büyüttüyse anne demez bir çocuk.
Kendi oğlumdan biliyorum, görüyorum.. ki gözlemlerime göre de çocuk genelde anne tarafına yakın oluyor hatta. Benim kayınvalidemler yakın bir başka ildeler. Gidiyoruz yılda iki kere sıkılıyor çocuk evime dönelim diye ağlıyor son günlerde artık. Şu an annem babam kardeşlerim oğlum yazlıktayız ne hikmetse asla aklına evi gelmiyor. Çocuk annenin düzenini benimsiyor. Annenin yemek tarzına yatkın oluyor sanki ondan annenin kültürüne daha yatkın okuyor daha çok benimsiyor. Ben artık çook rahatım bu nedenle. Oğlan benim oğlanmış boşuna kendimi yemişim😄😄
Evet şuan çok daha iyi anladım aslında. Evet genelde herkes anne tarafını seviyor 🤣

O zaman siz çocuk sahibi olduğunuzda bütün yükü çekeceksiniz belli ki. İyi düşünün derim
Eşim zaten sorumluluk istemıyor. Ben şuan full evdeyım iş arıyorum. Ama eşim çalışmasına ragmen temızlık falan yapar. Tabı çocuk olunca çok daha zor olur.Önceki gün misafir gelecekti. Temızlıgı yetiştiremedim. Gelen kişi eşimin akrabası, açık arayan bir kadın, eşimle ikimiz o kadar ayrıntılı temızlık yaptık ki. Bacak baldırlarım nasıl agrıdı🤣🤣🤣Çalışmasına ragmen ev işine yardım eder ama çocuga eder mı emın olamıyorum. Mesela yegenım bıze gelınce severım kucagıma alırım aman1 saat sonra anneye verırım, sıkılırım🤣

Eşiniz birey olamamış sanırım ailede olamamış zaten tipik ana kuzusu. Kv ye gelince kocalarından görmedikleri ilgiyi alakayı maddi manevi herşeyi oğullarından beklerler geneli böyle malesef. Sizde istemiyorsunuz zaten eşinizde öyle çevre istiyor diye çocuk yapılmaz yani
Kayinpederim bana göre iyi biri. Ama ilgilense evet neden eşimden ilgi beklesın dımı

evlenmenin en büyük amacı evlat sahibi olmaktır.yoksa ne diye çekelim bir adamın ailesinin derdini o da biz kadınları çekmek istemezdi eminim.
Buna katılmıyorum evlenmenin amacı üremek değildir sevdiğin insanla hayatı paylaşmaktır ben ve sevgilim çocuk sevmiyoruz istemiyoruz biz evlenmeyelim mi o zaman bi insan bi insanın kahrını o kişiden üredi diye değil sevdiği için çeker

Çocuk isteseydin tam zamanıydı aslında.
Madem evdesin,çalışmıyorsun,çocuğunu kendin büyütebilirsin,babaanneye bırakmak zorunda değilsin, beraber gider gelirsiniz,bebenin yeme,uyku,oyun saati diyerek kendi düzenini kurarsın.

Ama madem karı koca çocuk istemiyorsunuz o zaman niye bu kadar kafa yordun onu anlamadım.

Daha yaşınız çok genç ve yeni evlisiniz
Evlilik tam oturmamıştır
İlk sene aile yüzünden çok kavgalar oluyor
Tamamen bırakmak yerine çocuk fikrini 3 5 sene erteleyip hayatın neler getireceğini görebilirsiniz

Çocuk çok büyük sorumluluk ve sonsuz bir sabır istiyor.
Kardeşlerden eksik kalmamak, yada insanları susturmak için yapılacak şey değil.
Çocuğunuz olunca hiçbiri gelip bakmayacak, emin olabilirsiniz.
Burdan ruh haliniz çok karışık, ve es ailesiyle baya sorun yasarmissiniz gibi görünüyor.
Zamana bırakabilirsiniz, yaşınız henüz çok genç.

Çevrene sakın bakma ve aldanma senin içinde çocuk sahibi olma isteği yok, çocuk sahibi olmak düzgün evlilikleri bile sarsan birşey, çok isteyip maddi manevi tam olarak yeterli olacağına inanmadıktan sonra kendinde o sabrı görmedikten sonra yapılacak birşey asla değil . İlla çocuk sahibi olunca aile olunmuyor bu düşünceye de aşırı sinirleniyorum iki insan birbiriyle hayatı dolu dolu yaşayabiliyorsa çocuk eksikliği hissetmiyorsa esas budur aile olmak , millet kocasından sıkılıp oyalanırım diye çocuk yapıyor “sonra biz tamamlandık, aile olduk” yok yA eksikmişsin demek ki tamamlandığına göre

Buna katılmıyorum evlenmenin amacı üremek değildir sevdiğin insanla hayatı paylaşmaktır ben ve sevgilim çocuk sevmiyoruz istemiyoruz biz evlenmeyelim mi o zaman bi insan bi insanın kahrını o kişiden üredi diye değil sevdiği için çeker
Severek evlenilecek zaten aksi şirket evliliği gibi olur. Ama evet insanşarın yüzde doksanı evlat sahibi olmak içinde evleniyor. Beğenmedim atınca bana fikrim değişmiyor. Psikolojide de var açıklaması aramızdaki psikologlar çok daha güzel açıklar

21 yaşımdan 22 yaşıma bir sene çabaladım çocuğum olsun diye kader bu ya olmadı, 1 sene sonra hamile kaldım onu da 9 ay taşıyıp doğurup 3 gün sonra daha koklayamadan toprağa koydum. 😞
Şimdi şükür bir yaşına girecek bebeğim var. 🙏teyzem ise 40 yaşında evlendi 3-4 ay sonra hamile kaldı. 41 yaşında doğum yaptı.
Demek istediğim şu, aslında bazen hayat planlarımız dışında ilerliyor (yaşınız genç ki gördüğünüz gibi bazen yaşa bile bakmıyor bu işler ne kadar biyolojik sebepli olsa da kimsenin garantisi yok) ama çocuk büyük bir sorumluluk yani sorumluluğunu da geçtim her an hep aklımda bebeğim var kafam hiç boş değil. Çocuksuz hayatı değil kafamın boş kaldığı zamanları özlüyorum yalnızca :)
Genç anne olmayı, bebeğimle aramda az yaş farkı olmasını kendim istedim.
Ama sizin şartlarımızda olsam beklerdim henüz düşünmek zorunda bile değilsiniz. Dilerseniz yumurta dondurun bir kaç seneliğine bu konuyu kafanızdan çıkarın. Çevre baskısıyla düşünmek zorunda hissetmeyin. Hep derim, su akar yolunu bulur ☘️

Severek evlenilecek zaten aksi şirket evliliği gibi olur. Ama evet insanşarın yüzde doksanı evlat sahibi olmak içinde evleniyor. Beğenmedim atınca bana fikrim değişmiyor. Psikolojide de var açıklaması aramızdaki psikologlar çok daha güzel açıklar
Beğenmedim diye attım fikriniz değişsin diye değil ki 😀 herkesin kendi düşüncesi hayat görüşü sonuçta

Beğenmedim diye attım fikriniz değişsin diye değil ki 😀 herkesin kendi düşüncesi hayat görüşü sonuçta
Yok atabilirsiniz tabiki Astoria Astoria müsaitse anlatır neslimizi devam ettirme dürtümüzü ve buna uygun eş arayışımızı. Ben doğru dile getlremiyorum uzman değilim ama konferansta dinlemiştim yıllar önce

Mutlaka oyledir ama tarif edilince anlasilacak duygular degil bunlar bence.
Cocuk sahibi olmayan, o duyguyu bilmeyen birini "guluşu oyle aglamasi boyle" diye konuşmalar dinlerken sıkıyor sadece. 😁
Haha ay bende hep sıkılırdım, kendim o duruma geldim şimdi 😂 Elini kaldırsa hemen çekiyorum ayy elini kaldırdı diye. Annelik değişik bir durummuş 😂

Konu sahibi LOHUSA DEPRESYONU nu araştırır mısınız ?
Eğer çocuk yaparsanız siz kesinlikle bu durumu yaşayacaksınız.
Ben çok zor atlattım ki sizin gibi bir durumda da değildim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X