Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Valla Ankara denince ev konusunda bişiler demek istedim. Güzel bi yerde ev almak evet sıkıntı ama benim bi arkadaşım Cebeci civarından aldı ev 120 bine. Ki bilirsiniz öğrencilere 1500 liraya kadar kiraya verebilirsiniz. En azından kira olayı ortadan kalkar e mal sahibi de olursunuz bi bakıma, peşinat yapılır. Aklınızda olsun.

Onun haricinde bence anne olmaya hazır değilsiniz. Yaşınızda genç daha en azından 1 2 sene daha kendinize müddet verin derim ben.

teknoloji evet hızlı ilerliyor ama enflasyon daha hızlı ilerliyor.
yani bugun yetebiliyorken seneye yetemeyecek duruma geliyorsunuz bunlar hep hesaplanmalı işte.
durum kabak gibi ortada
biz ev alirken mesela herkes 3 5 sene sonra pul parasi olur o para size dedi pul olan kuş olan bizim maaş oldu.

Bahardan sonra hava ısınınca döncem kız. Full remote için anlaştık bizim şirket iyi tamam ne halt yersen ye dedi

Bir de aşı sırasına girdim Pfizer-Biontech için kusura bakma Çin aşısı

Bahardan sonra hava ısınınca döncem kız. Full remote için anlaştık bizim şirket iyi tamam ne halt yersen ye dedi

Hangi ülkedesiniz Almanya mı? Almanya’daki vatandaşlarımız aşılanınca biz de aşılanmış sayılır mıyız?

kızlar pek soru sorulmadığı için alıntılayıp cevap vermedim kimseye ama tüm yorumları okuyup beğeniyorum. teşekkür ederim. genelde yorumlar eşit dağılmış gibi.
konu tamamen dağıldı zaten
ev araba hepsi olur zamanla, ama çocuk muallak bir yaştan sonra ev olmasada durumunuz uygun bence cocugu dusunun.
ben 29 yasimda tedaviye basladim o yasta dr birini dogurursunda iki cok zor senin icin dedi bana mesela cikan saglik sorunlarimdan kaynakli.
o yuzden ertelemeyin

kişisel olarak siraya girebiliyormuyuz bu aşı için.
türkiyedeki vatandaslar icin soruyorum tabi :)

Cebeci evleri cok eski kiz o fiyata bir ev en az 25yasinda bir binadadir diye dusunuyorum.

Yatirimlik ev 2 eve paran varsa olur bence, birinde oturursun digerini kiraya verirsin. Obur turlu zaten eski bir ev, kiraya vermek de evi eskitiyor yani kiracilari cikarayim ben oturayim durumu olmaz ev sahibesi icin. Oraya verecekleri 120.000i kendi oturacaklari ev parasinin ustune koyup gonullerince bir yer almalari daha makul. Konu sahibesinin gerlirine ve hayat sartlarina bakarak ha diyince 120.000 lirayi cikip verebileceklerini dusunmuyorum.

MissCherryBlossom bir sey daha sormak istiyorum size.
annem turkiye de yaşiyor ama isvicrede de yaşama şansı var oradan emekli babamdan dolayı.
yani gidip isviçrede yaşamaz tabi ama aşı için annemi orada da sıraya sokma şansimiz var mı sonuçta vatandaşlık hakkı var ya

kişisel olarak siraya girebiliyormuyuz bu aşı için.
türkiyedeki vatandaslar icin soruyorum tabi :)

Yok panpacım bizim şirket büyük bir şirketin yan şirketi. Ana şirket Pfizere sipariş vericekmiş tüm çalışanlar için. Herkese İKdan mail geldi aşı isteyenler isim yazdırsın diye. Ben de girdim sıraya ama genç, sağlıklı, çocuksuz olarak 1000.sıradayım bizim şehirdeki şirket çalışanları içinde

Hükümet de mektup göndermiş, kayıtlı olduğum aşı merkezini yazmış. Yaşlılar var, doktorlar var, çocuklar var, çocuklu aileler derken bana ne zaman sıra geleceği meçhul yaniBenim semtin hepsi yaşlı yani bana sıra gelmez

araya benide kaynatı ver nolur

Şimdi panpacım İsviçre ne durumda bilmiyorum açıkçası.
Sıraya girmek için ikametgah gerekiyor, resmi işler zaten mektupla yapılıyor genelde. Ev tutması ve orda oturması gerekiyor yani ama ne kadar süre bilmiyorum yani aşıdan 1 ay önce geleyim aşı olup gideyim gibi bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum açıkçası.

Bir de sıra işi muğlak zaten, sıra olacak diye bir şeyi resmi açıklamadılar bu sadece insanların tahmini. Aşı merkezleri kuruldu ama ne zaman, ne şekilde bu iş olacak kimse daha bilmiyor.

Heh benzeri işte. Eşi arkadaşlarindan bile borc almiş, kp yardim ettiği halde.
Uçuk kaçik yurt disinda tatil hayallerini paylasir insta storyde, sanki gercekten gidecekmiş gibi.
Durumunu çogu kişi de biliyor sulalede, kendi kafasinda yalandan bir dunya kurmuş resmen.

İstanbulda medical parkta dogum 5 bin tl bunu belirteyim. Bence cocuk yapin bir yasa kadar bakmis gibi olacaksiniz sonrasinda kayinvalideniz bir sene idare etse iki yasinda yarim gun kres baslarsiniz kadında cok yorulmamis olur sonra 3 yasinda tam gun gitse.. bu arada biriktirebildiginiz kadar altin dolar kenara atsaniz sonrasinda yine ev sahibi olabilirsiniz. Ben olsam boyle yapardım

birmuhendisanne MissCherryBlossom ne gülüyosunuz ya bana ben güvenmiyorum bu çinlilere
Temaslı olmamdan dolayı girdiğim karantina'dan çıkıp bugun işe döndüm. Sabah aşı konusunu sordum, ondan güldüm kusura bakma doktorun dediği faz 3 tamamlandıktan sonra yapılması, konu biraz muallakmış. Ben her iki aşıdan da emin değilim, bekleyeceğim sanırım

Gelirlerimiz asagi yukari ayni,
1500 kira
2000 okul taksiti (çocuk koleje gidiyor)
1000 tl civari faturalar
Aylik 500 tl civari da arac masraflari tatil vs.
Kalan da mutfak ve markete yetiyor.
Yani geçiniyoruz, ama ev almak, arabayi degistirmek, yurt dışı seyahatleri yapmak vs imkansiz haftasonu konserler, sinemalar, disarda yeme icme cok cok nadir, giyim kozmetik sadece ihtiyaca yonelik.
Her sey o kadar ucu ucuna ki misafir gelmesi, ya da cizme mont gibi buyuk kalemler almak bile dengemizi bozuyor.
Ona gore karar vermek lazım, ben keske cocuksuzken biraz daha kasıp tek oda da olsa bir ev alsaydim diyorum bazen, yani simdiki aklim olsa 30 degil 35 yasimda cocuk yapardim ama kira derdim olmazdi.

Yaa çok sevindim, Ankara' ya o zaman dönüş? Benim şirketim de aşıya çok yakın olduğumuz için ben dahil kadronun büyük oranını aşı departmanına aktardı, ben de yaza doğru kendi departmanıma geri dönebilirsem avrupadaki şubesine geçmek isteyeceğim çünkü eşimin şirketi biz evlenmeden önceden beri onun departmanını avrupadaki bir şubesine taşımak için baskı yapıyor. Mümkünse birkaç ay remote çalışıp Türkiye' de ailemle olayım diyorum ben de bakalım. Bu arada adı geçen şirket eşimin çalıştığı şirket, ben de rakip şirketteyim, ikimiz de faz 3 çalışmalarını tamamladık şu an evdeki en büyük rekabetimiz hangimizin şirketinin aşısı daha önce kliniğe geçecek :)) Tabii bizimki biraz daha farklı, hedef bölgesi asya ülkeleri. Ama biz de aşılanıp dönmeyi düşünüyoruz. Asya ülkelerindeki disiplinden sonra avrupanın herhangi bir ülkesi dahi bize çok farklı gelecek virüs önlemleri konusunda eminim.

Ay yok Cebecide oturulmaz da yatırımlık iyi bence ya. Kira çıkar ayrıca, 5 10 seneye de satılır en kötü. Emlakçıyla da anlaşınca mis kiracıyla da muhatap olmuyorsun. Yoksa ankarada düzgün bi ev 500bin 600 bin öyle beklenince daha zor gibi geliyor bana artık ufak tefek başlamak lazım.

Çocuktan eve geçmekte biraz tuhaf oldu kusura bakma konu sahibi doğduğun ülke kaderindir tam bi ev arsa aşığı olduk yaş ilerleyince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…