- 17 Temmuz 2018
- 4.051
- 18.770
- Konu Sahibi captain price
Bence bir tık daha bekleyin, havalar ısınana kadar Mart-Nisan gibi şu pandemi ve aşı durumları belli olsun, kesinleşsin. 4-5 ay kadar yani.
Maddi konulara gelirsek bilmiyorum yani, ev almak çok zor. Ben Ankara'dan aldım, çoluk çocuğum yok, gelirim Euro ile ama ev fiyatlarına bakarken höh dedim. Höh yani,eline yüzüne bakılır bir semtte dümdüz bir daire 400.000den başlıyor. Site içi evler Oran Sitesi, Bilkent 3 gibi 2+1ler 850.00tlden başlıyor. Müstakil ev zaten imkansız en uygunu 2.000.000TLydi öyle havuzlu mavuzlu sanmayın yani bahçesi kuş kadardı. Bahçesi büyük site içi olsun derseniz onlar da 5.000.000 lira. Ankara kudurmuş yani. İstanbul'u zaten düşünmek bile istemiyorum nenem yaşında daire deniz kenarında diye milyonluk fiyat çekiyorlar.
Hayat Türkiye'de çok çok pahalı o yüzden burdan kimseye ev alana kadar bekle, elinizdeki para yeter vb tavsiyeler veremem. Finansal konularda fikirsizim maalesef geleceği kestirmek imkansız şu noktada, o yüzden en azından pandemiyi sabitleyin diye düşündüm.
Cherry Ankara' dan ev aldım dediğin için merak ettim bir ara remote çalışarak Türkiye' ye geri dönebilirim diyordun, dönüş yaptın mı?
Konuya gelecek olursam biz çocuk sahibi olmayı düşünmediğimiz için ne desem bilemedim ama şu şartlarda çocuk düşünsem bile en az 6 ay daha beklerdim ben, hiçbir konuda önümü göremiyorum. Biz yaşadığımız kıtadan avrupa kıtasına geri taşınmak istiyoruz şu anki şirketlerimizin avrupadaki bünyesine geçme imkanımız olduğu halde yine de önümüzü göremediğimiz için yaza kadar bekleyeceğiz. Büyük kararlar vermek için uygun bir zaman değil gibi geliyor bana açıkçası.