Çocuk için tedaviye başlamak, ailelerin bilmesi doğru mu ?

Ben ailelerle paylaşmakta bir sakınca görmezdim , hayatın normal akışı bu gibi davranırdım
hatta eşinin dediği gibi gelecek manevi destek hoşuma giderdi ,

Tabi herkes aynı fikirde olmayabilir. böyle şeyleri paylaşmak beni inanılmaz hafifletiyor , özellikle kardeşlerimin desteği çok arıyorum

İnş bu süreçte herşey gönlünüzce olur . Güzel haberlerinizi kısa sürede paylaşmanız dileğiyle
Malesef ben bu konuda desteği ailemden göremiyorum annem tüp bebeğin beni kanser edeceğini düşünüyor kardeşlerimde sormuyor bile bu sorun hayatımda yokmuş gibi davranıyorlar

Haklısınız ben bu konuda hassasım biraz o yüzden sadece eşimle yürütmek istiyordum ama karşı taraf bana sorarsa bunu kimseyle konuşmak istemediğimi söylemeyi düşünüyorum
aranız iyi ise kv ile. kısa kısa cevaplar verebilirsiniz. zaten çok bilgileri yok bu konuda.
-tedavi iyi gidiyor bakalım sonu ne olur
-ilaç kullanıyorum bakalım ne olcak
ben hep böyle diyorum :KK70: bende ne olcağını bilmiyormuş gibi asdad :KK70:
ama bunlarıda konuşasınız yoksa eşiniz görüşür bu tarz konuları. çünkü artık öğrendiler ve neler oluyor diye bir merak olcak.

Kendinizi strese sokmayın, söylemiş artık. Biraz trip atıp geçerdim ben. Bir de sorun eşimden kaynaklı demişsiniz, kendisine destek aramış olabilir, annesi neticede.

Biz kimseye söylememiştik ama şehirdışındayız, ailemin gittiğimizden geldiğimizden vs haberi olmuyordu. Eğer yakınsanız ailelere her gidiş gelişte bir şey uydurmak da sinir bozucu olabilir, bu açıdan da bakın😊

Bunları dert etmeyin. İnşallah her şey yolunda gider sağlıkla evlat sahibi olursunuz.
Evet eşimin ailesinin olduğunu şehirdeyiz benim ailemde 1 saat uzaklıkta, aileler yakın olunca her gidiste bahane uydurmak zor dediginiz gibi, teşekkür ederim rahatlattınız beni 🥰

Siz anneniz söylememekte haklısıniz çünkü anneniz destek değil köstek olur ancak size. Bunu biliyor o yüzden söylemek istemiyorsunuz ancak esinizin ailesi destek olacaksa bilmelerini istemese abes gelmedi bana. Oğullarına sorup bilgi alırlar, size sorup daraltacaklarini da sanmıyorum.

Ayrıca böyle meseleler için kızıp ayrı yatmak nedir çocuk gibi.

aranız iyi ise kv ile. kısa kısa cevaplar verebilirsiniz. zaten çok bilgileri yok bu konuda.
-tedavi iyi gidiyor bakalım sonu ne olur
-ilaç kullanıyorum bakalım ne olcak
ben hep böyle diyorum :KK70: bende ne olcağını bilmiyormuş gibi asdad :KK70:
ama bunlarıda konuşasınız yoksa eşiniz görüşür bu tarz konuları. çünkü artık öğrendiler ve neler oluyor diye bir merak olcak.
Aramız kv ile iyi aslında ama ne kadar iyi olursa olsun herkesin ilişkisi arasında sınır olması gerektiği düşüncesindeyim. Annem babam dahil ben kimsenin hayatına müdahele edip sorular sormuyorsam insanlardanda aynı hassasiyeti beklerim, biliyorum biliyorum bu bizim toplum için cok ince bir ayrıntı 😅

Siz anneniz söylememekte haklısıniz çünkü anneniz destek değil köstek olur ancak size. Bunu biliyor o yüzden söylemek istemiyorsunuz ancak esinizin ailesi destek olacaksa bilmelerini istemese abes gelmedi bana.

Ayrıca böyle meseleler için kızıp ayrı yatmak nedir çocuk gibi.
Bana yalan söylediği için çok kızdım böyle bir tepki verdim onu cezalandırmak istedim yine de sabah beni öperek gitti. Bazen tepkilerimi kontrol edemiyorum

Artık anne yok karın var ne demek? Siz onun annesi yerine yeni anne olarak mı geldiniz?

Bu konu herkese soylemez haklisınız ama esinizin annesiyle paylaşmasina karısamazsıniz. Gayette annesine anlatıp manevi destek almak dua almak istemiş olabilir.

Annenden baska kimse bilmesin Anneni tembihle kimseye soylemesin deseniz haklısınız hatta annen bana da bu konuyu acmasın deseniz yine haklısınız ama esinizle annesine soyledi diye kavga etmek abartı geldi bana.

Ben böyle bir durum yaşasam anneme anlatirim. Annem maneviyatlı insandir ve çok dua eder bana da dua etmesini isterim tabi kimseye soylememesini esimin yanında konuyu acmamasınıda tembihlerim.

Merhaba hanımlar sizden yine fikir almaya geldim. Eşimle çocuk için tedaviye başladık sürekli şehir dışına çıkmamız gerekiyor. Ailelerimiz çocuğumuzun olmadığından haberdar ama en azından tedaviye başladığımızı bilmesinler istiyorum. Bunu da eşimle konuştum ben iki tarafında bilmesini istemiyorum bu bizim ailemizin özeli kendi içimizde yaşayalım dedim. İlk şehirdışına çıktığımızda herkese gezmeye gidiyoruz dedik. İkinci çıktığımızda eşime sordum o da şimdi söylemedim ama söyleyeceğim çünkü bu sağlık konusu ailemin bilmesi gerektiğini düşünüyorum sende söylemelisin bu konuda manevi desteğe ihtiyacımız var dedi. (Eşim küçükken kanser atlatmış o yüzden sağlık konusunda hassaslar.) Bende artık annen yok eşin var bu bizim özelimiz herkesle paylaşamazsın diyerek kavga ettim. Neyse üstünden 1 hafta geçti dün annesi aradı biz evdeyken, telefonu da hoparlörde herşeyi duydum. Sonucumuzun ne çıktığını sordu, eşim lafı çevirmeye çalıştı. Meğersem söylemiş bile, o andan beri hiç konuşmadım ayrı yattım, içime oturdu. Bilmiyorum aşırı hassasım ondan mı böyle büyük tepkiler verecek şekilde davranıyorum bilmiyorum, normalde eşimin ailesiyle bir sorunum yok bana karşı çok iyiler, eşimde her konuyu ailesiyle paylaşmaz ama bu konuda anlaşamadık. Yol göstermenizi rica ediyorum nasıl davranmalıyım.

Aynı tedavileri oldum, aynı yollardan geçtim hassasiyetini çok iyi anlıyorum. Dünya kadar hormon yüklenirken bünyemize ruh sağlığımız bozuluyor. Benim eşim ailelere söylemek istemedi ama ben maneviyata ve duaya çok inanırım kendi annem ve kız kardeşime söyledim dualarını almak, manevi desteklerini görmek bana çok iyi geldi.
Kayınvalidem bilseydi üzerimde baskı hisseder miydim bilmiyorum ama eşinizi mazur görün onun için de sizin için de zor bir süreç insan destek bekliyor.

Bana yalan söylediği için çok kızdım böyle bir tepki verdim onu cezalandırmak istedim yine de sabah beni öperek gitti. Bazen tepkilerimi kontrol edemiyorum
Her zaman böyle olmaz ama eşiniz yumuşak huylu diye kızıp başka yerde yatmayı âdet edinmeyin.

Ayrıca annen yok karın var cümlesi çok itici geldi bana. Eşle anne farklıdır ve ikisinden alınacak destek de farklıdır. Ve siz söylüyorsunuz geçmişte yaşadığı hastalıktan ötürü ailece hassaslar diye, bunu bilip ailelere söyleyemeyelim diye baskı yapmanıza gerek yokmuş.

Her zaman böyle olmaz ama eşiniz yumuşak huylu diye kızıp başka yerde yatmayı âdet edinmeyin.

Ayrıca annen yok karın var cümlesi çok itici geldi bana. Eşle anne farklıdır ve ikisinden alınacak destek farklıdır. Ve siz söylüyorsunuz geçmişte yaşadığı hastalıktan ötürü ailece hassaslar diye, bulup bilip ailelere söyleyemeyelim diye baskı yapmanıza gerek yokmuş.
Haklısınız gereksiz aşırı tepki verdim iyi ki yazmışım buraya, akşam sakince konuşacağım eşimle. Çok teşekkür ederim 🥰🌸

Artık anne yok karın var ne demek? Siz onun annesi yerine yeni anne olarak mı geldiniz?

Bu konu herkese soylemez haklisınız ama esinizin annesiyle paylaşmasina karısamazsıniz. Gayette annesine anlatıp manevi destek almak dua almak istemiş olabilir.

Annenden baska kimse bilmesin Anneni tembihle kimseye soylemesin deseniz haklısınız hatta annen bana da bu konuyu acmasın deseniz yine haklısınız ama esinizle annesine soyledi diye kavga etmek abartı geldi bana.

Ben böyle bir durum yaşasam anneme anlatirim. Annem maneviyatlı insandir ve çok dua eder bana da dua etmesini isterim tabi kimseye soylememesini esimin yanında konuyu acmamasınıda tembihlerim.
Dilim bazen çok sivri oluyor cümleler bazen çıkıveriyor bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyorum 😔

Aramız kv ile iyi aslında ama ne kadar iyi olursa olsun herkesin ilişkisi arasında sınır olması gerektiği düşüncesindeyim. Annem babam dahil ben kimsenin hayatına müdahele edip sorular sormuyorsam insanlardanda aynı hassasiyeti beklerim, biliyorum biliyorum bu bizim toplum için cok ince bir ayrıntı 😅
haha malesef :KK70: bunu anlayacak insan sayısı çoooooooooook az malesef :)

Malesef ben bu konuda desteği ailemden göremiyorum annem tüp bebeğin beni kanser edeceğini düşünüyor kardeşlerimde sormuyor bile bu sorun hayatımda yokmuş gibi davranıyorlar
Ailenizden destek görmemenize kendi adıma üzüldüm . Fakat eşinin ailesi bu konuda destekçiyse, onun ailesiyle paylaşmış olmasının eşinizi rahatlatıyor olabileceğini düşündürdü bana . Sonuç olarak birlikte bu sürecin içindesiniz ve sizin kadar eşinizde stres yapıyor olabilir . Herkesin yapısı bir olmuyor . Eşte olsak bazen olaylara farklı tepkiler verebiliyoruz . Eşiniz paylaşarak hafifliyor olabilir .

Benim eşimde sizin gibi ama ben bazen eşimin dışında kardeşlerimden de farklı şeyler duyup rahatlamak istiyorum

Artık annen yok mu? Öldü mü annesi nooldu? Onun da hassasiyeti var demek ki hastane işleriyle. Durumunu paylaşmış istemiş olabilir. Abartmışsınız.
Bu konuda desteği benden almasını istedim çünkü bu süreci biz beraber yaşayacağız tüp bebek sürecinde belki en çok ben yıprancam ama bu konuda benimle çok annesiyle konuştuğunu biliyorum bu beni üzüyor o yüzden söyledim onu ama yanlış ifade ettim kendimi haklısınız

Eşinizin başta tamam deyip ama hemen söylemesi hoş değil. Madem başta konuştuğunuzda deseymiș ailemden manevi destek görmek istiyorum söyleyeceğim diye

Bu konuda desteği benden almasını istedim çünkü bu süreci biz beraber yaşayacağız tüp bebek sürecinde belki en çok ben yıprancam ama bu konuda benimle çok annesiyle konuştuğunu biliyorum bu beni üzüyor o yüzden söyledim onu ama yanlış ifade ettim kendimi haklısınız
Ben de tüp bebek yaptırdım. Tüm sürece ve strese hakimim. Bu yollarda gitmelerde gelmelerde hayır duaya ihtiyacımız var. Biraz annesiyle empati yapın. Sizin çocuğunuz evlendi diye artık gelininizin mi olacak. Adam demek ki en büyük desteği annesinden alacağını düşünmüş ve onu tercih etmiş. Siz belki de sadece destek teselli bekleyen olmuşsunuzdur. Hormonları biz alıyoruz ama eşler de büyük sorumlulukta. Sonuçta onların da stressiz olması kaliteli spermler verebilmesi önemli.

Muhtemelen ben de böyle bir süreçten geçeceğim, kendi annemi üzmemek için söylemem ama kv duyarsa bütün memleket duyar, kendisi annemi arayıp bunu kullanacak kadar karaktersiz biri olduğu için asla söylemem. Şu an vajinusmus tedavisi görüyorum iki aileye de söylemedik. Eşime annen duyarsa boşanırız dedim açıkça. Ama sizin kv anne şefkatinde ve iyi bir insansa, destek verebilir.

X