Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evliliğin dengelerini sağlamak biraz zaman alır. Suçu 2 yaşındaki çocuğa yüklemek bence kolaya kacmak.Merhaba arkadaşlar..
Kendimden kısaca bahsedeyim öncelikle..
Ben 12 yıllık evliyim. 2 yaşında kızım var 10 yıl sonra 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür.
Gelelim konumuza. Biz anne baba olduktan sonra sadece anne ve baba olmaya başladık EŞ olmaktan daha çok anne baba olduk yani.
10 yıl boyunca iyi giden beni her gün öpen sarılan bir adam vardı.. kızım doğduktan sonra sevgimiz ilgimiz ona yoğunlaştı..
Şimdi kızım 2 yaşında yavaş yavaş birseyler oturmaya başladı ama tek tartışmalarimiz kızım yüzünden oluyor.
Kızım bize aşırı bağlı o kadar ki gece bile ortamiza yatmaya çalışıyor..
Kendi yatağına yatiriyorum yine geliyor bir kaç saat sonra..
Ve temas bağımlısı sürekli sarılma elimi tutma çabasında öyle uyumak istiyor evet güzel de eşimle aramıza girmiş oluyor..
Orta yolu nedir nasıl bulunur biz beceremedik çünkü çok odakladik kendimizi galiba anne baba olmaya.
Görmemişin çocuğu olmuş misali..
Ben çocuğun evliliği zedeledigini düşünüyorum.. sizin bu konuda tecrübelerinizi düşüncelerinizi okumak istedim. Paylaşırsanız sevinirim..
Heyy gidi Issiz bu konuyu acacagin aklina gelir miydi bir dusun? Cocugun olmadigi icin actigin konulari oku.Bosver cocuk evliligi olduruyor vs vs Bu zamanlarin tadini cikar kizinla.
Destek alın pedagog fılanMerhaba arkadaşlar..
Ben 12 yıllık evliyim. 2 yaşında kızım var 10 yıl sonra 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür.
Gelelim konumuza. Biz anne baba olduktan sonra sadece anne ve baba olmaya başladık EŞ olmaktan daha çok anne baba olduk yani.
10 yıl boyunca iyi giden beni her gün öpen sarılan bir adam vardı.. kızım doğduktan sonra sevgimiz ilgimiz ona yoğunlaştı..
Şimdi kızım 2 yaşında yavaş yavaş birseyler oturmaya başladı ama tek tartışmalarimiz kızım yüzünden oluyor.
Ve temas bağımlısı sürekli sarılma elimi tutma çabasında öyle uyumak istiyor evet güzel de eşimle aramıza girmiş oluyor..
Orta yolu nedir nasıl bulunur biz beceremedik çünkü çok odakladik kendimizi galiba anne baba olmaya.
Ben çocuğun evliliği zedeledigini düşünüyorum.. sizin bu konuda tecrübelerinizi düşüncelerinizi okumak istedim. Paylaşırsanız sevinirim..
Evet 10 aylık bebeğim var . Eşimle aramız şimdi de iyi ama önceki gibi de değil. Eşim bebekten önce sürekli sarılır öper yanıma gelir sadece cinsellik için değil ama böyle bebek gibi severdi resmen. Sesi desem bana karşı hep nazik bi şekilde konuşur.
Bebekten sonra seslerimiz değişti bağırmıyoruz ama birbirimize yüksek tonda kızarak konuşur olduk. Çünkü eşimden çok fazla beklentim var bebek konusunda ve o kadar yoruluyorum ki yetmiyor yaptığı şeyler belki de yapıyor ben haksızlık ediyorum bilemiyorum. O da bana bişeyi söylerken sesini yükseltiyor. O nazik olma durumu gitti.
Eşim sadece cinsellik içinse gelip öpüyor benim sinirlerim bozuluyor sanki bana karşı herşeyi cinsel odaklı oldu .
Eşim arası kötü olan bi çift düzelir diye asla bebek yapmamalı diyor bu çıkarıma vardı yani biz iyiyken böyle olduysak onlar nasıl olur diyor
Kişi kendinı bilmek gibi irfan olamaz Ben hep cocuk ıstedim, sevdim, ve bence hakkını da verdim. Fakat gercekten sevmeyen istemeyen ve bunu acıkyureklılıkle dile getiren en merhametli ve cesur insandır gözümdeNice gostermelik anneler ve nice kırık kalpler var, sayısını kimse bilmiyor :/Teşekkür ederim. Kendim mutsuz olmanın ötesinde neden doğurdum diye çocuğu da mutsuz ederim diye düşündüm hep.
Değil mi, ne cok üzülüyordu ve hep dua ediyorduk ona, cok şükür kavustu , onlar gecti, bunlar da gecerHeyy gidi Issiz bu konuyu acacagin aklina gelir miydi bir dusun? Cocugun olmadigi icin actigin konulari oku.Bosver cocuk evliligi olduruyor vs vs Bu zamanlarin tadini cikar kizinla.
Teşekkür ederim. İnsan kendini az çok tanır bence. Ha doğurup adapte olup seveni de çok ama ben pişman olan çok kişi de gördüm bizzat. Niye kumar oynayayım ki? Sadece kendi hayatım yoldan çıksa iyi çocuğa da yazık olur. Annelik sonu olmayan bir yolculuk resmen. düşündüm taşındım sonunda bir gün mutsuz olabileceğim ve iki kişinin babayı da sayarsak hatta üç kişinin hayatının mahvolabileceği bir şeyi denememek daha mantıklı geldi.Kişi kendinı bilmek gibi irfan olamaz Ben hep cocuk ıstedim, sevdim, ve bence hakkını da verdim. Fakat gercekten sevmeyen istemeyen ve bunu acıkyureklılıkle dile getiren en merhametli ve cesur insandır gözümdeNice gostermek anneler ve nice kırık kalpler var, sayısını kimse bilmiyor :/
Cocuk sahibi olmayi gec, iliskisi bile olmayan biri olarak soylediginize yorum yapiyorum: bu konuda daha saglikli bir veriye bence o cocuklar yetiskin olduktan sonra ulasilabilir. Yani kisi arkasina baktiginda evet ya o donem cektim ama sonra yasadiklarim o doneme degdi diyor da olabilir. Ya da bunu demiyor da olabilir. Dolayisiyla yeni annelerin verilerine bakmamak lazim.Lütfen söyleyeceklerimi yanlış anlamayın, art niyetli söylemiyorum. 10 yıl çabalamışsınız ve maddi manevi çok yıpratıcı süreçlerden geçerek 4. tüp bebek denemesinde çocuk sahibi olmuşsunuz. Allah bağışlasın öncelikle. Siz böyle söyleyince sormadan edemiyorum. Bu kadar çabalayarak elde etmişsiniz, şimdi de evliliğimi zedeliyor diyorsunuz. Acaba diyorum bazı şeylerde çok zorlamamak mı gerekli? Olmuyorsa vardır bir hayır diye mi bakmalı? Eminim onu her şeyden çok seviyorsunuzdur ama eminim eski karı koca hayatınızı da özlüyorsunuz. Ben çocuk sahibi olmaya şu an için sıcak bakmıyorum ve belki de hiç sıcak bakmayacağım. Eşim ise çok istiyor ama böyle konulara çok sık rastlar oldum; okuyunca da daha çok tedirgin oluyorum. Çabalayarak sahip olunca bile böyle düşünüyorsanız acaba ben neler yaşarım... Yazdıkları konuyla alakasız gelebilir ama böyle konuları görünce aklıma direkt bu geliyor.
Sorunuza tecrübe sahibi olmadığım için yorum yapamıyorum.
Bunu 10 yıl sonra 4. Tüp bebek ile evlat sahibi olan birisi mi söylüyor?Ben çocuğun evliliği zedeledigini düşünüyorum
Yüzde bir milyon haklısınız. Bazısı cocuk istemiyor aslında. olmamasini kabul etmiyor. Kibirlenmektir bu. Somra da böyle yapmasamiydim etmesemiydim.. 1 tane cocugunuz varmıs xaten 4 defa.tüp bebek yapipta somra bu sorular pes dogrusu.Lütfen söyleyeceklerimi yanlış anlamayın, art niyetli söylemiyorum. 10 yıl çabalamışsınız ve maddi manevi çok yıpratıcı süreçlerden geçerek 4. tüp bebek denemesinde çocuk sahibi olmuşsunuz. Allah bağışlasın öncelikle. Siz böyle söyleyince sormadan edemiyorum. Bu kadar çabalayarak elde etmişsiniz, şimdi de evliliğimi zedeliyor diyorsunuz. Acaba diyorum bazı şeylerde çok zorlamamak mı gerekli? Olmuyorsa vardır bir hayır diye mi bakmalı? Eminim onu her şeyden çok seviyorsunuzdur ama eminim eski karı koca hayatınızı da özlüyorsunuz. Ben çocuk sahibi olmaya şu an için sıcak bakmıyorum ve belki de hiç sıcak bakmayacağım. Eşim ise çok istiyor ama böyle konulara çok sık rastlar oldum; okuyunca da daha çok tedirgin oluyorum. Çabalayarak sahip olunca bile böyle düşünüyorsanız acaba ben neler yaşarım... Yazdıkları konuyla alakasız gelebilir ama böyle konuları görünce aklıma direkt bu geliyor.
Sorunuza tecrübe sahibi olmadığım için yorum yapamıyorum.
Bu tamamen ilişkinin dinamiğine bağlı bence.
o kadar çok faktör var ki, genelleme yapmak imkansız. sizin evliliğinizi yoran, yıpratan çocuk olabilir ama bunun içerisinde de detaya girmek lazım.
neden?
2 yaş sendromu mu? daha önce evliliğiniZde sorunlar yaşadınız mı? birikmişlik mi? bebekten sonra eşinizin size bakış açısı mi? birbirinize zaman ayıramamak mi? neden zaman ayıramıyorsunuz? vs vs yüzlerce soru gelir ardında.
4 tüp bebek süreci bence oldukça yorucu bir süreç zaten başlı başına.
ben bu noktada bilmişlik taslamak istemem ancak henüz 3.5 aylık bir anne olarak bebekten sonra aşkımızın daha da perçinlendiğini düşünüyorum.
bunun biz de böyle olmasının da birçok nedeni var. Ya eşinizle oturup neden sonuç ilişkisini bulma amacıyla uzun uzun konuşmanız lazım ya da destek almanız lazım
Yani öldümesede şöyle bir yokluyor en azından komaya sokuyorMerhaba arkadaşlar..
Öldürüyor kelimesi çok ağır öncelikle. Ne olursa olsun sözlerin enerjisine inanıp böyle konuşmamak lazım ama evet çocuk evliliği yıpratıyor karı koca arasında eski muhabbet yakınlık kalmıyor çünkü bambaşka bir hayata evriliyor insan ben hemen çocuk yapanlardanim ama eşten dosttan duyduğum bu sekilde . Kişisel yorumum anne olmak es olmaktan daha değerliMerhaba arkadaşlar..