Ben anladım , eski eşe çok kızgınsınız, çünkü o bakar, ben eşimin eski çocuğu ile ilgilenmek zorunda kalmam diye düşündünüz. Çünkü kocanızın boşanıp dertsiz bir şekilde aile kurma hakkı var ama eski eşin yok çünkü o ana! . Baba desen şam babası , yazık babaannenin üzerine atmış çocuğu , sonra çocuk eğitimsiz. Babası olarak eğitim verseydi.
Ama asıl sorun sizin eşinize, eski eşinden olan çocuğa bakmak istemediğinizi söyleyememeniz. Eşiniz çok çalışacak , oğlan sizin bakımınıza kalacak. Ben bunu kabul etmiyorum diyemiyorsunuz çünkü bu adama karı boşamak kolay. Sizi de boşar. Ama kesinlikle boşanmak istemiyorsunuz, çünkü o zaman aynı eski eşin durumuna düşeceksiniz.
Siz istiyorsunuz ki ; biz aman nasıl ana bu nasıl çocuğuna bakmaz , lanet okuyalım eski eşe. Sonuç değişecek mi?
Siz paşa paşa, söylene söylene( ama içinizden) , dişleriniz sıka sıka o çocuğa bakacaksınız. Canım , cicim oğlum diye bakacaksınız, paranızı çalarsa tekrar, babasına söyleyeceksiniz ama babası en fazla biraz kızacak o kadar . O oğlanın ödevine yardım edeceksiniz çünkü dersleri kötü olursa kocanız size kızar, yemek yapacaksınız çünkü aç bıraktı beni üvey annem derse babası size kızar. Siz mahkum olduğunuz duruma kızgınsınız ama bu mahkumiyet ne eski eşin( sonuçta çocuğu bilerek evlendiniz) , ne de çocuğun suçu . Bu siz ve eşiniz arasında ama siz eşinize yek kelime edemiyorsunuz.
Yazık ya çocuk kimlerin ellerine kalmış