o bebek olsun olmasın kıssa ve havalar soguksa gelıyor zaten, bıze daha bu ay 126 t elektrık geldı yaklasık 40 gunluk fatura ve yenı bına oldugundan santıye mesken abonelıgımız yanı bır tık fazla oduyoruz...
havalar guzel gıdıyor ama hala kombı kısıkta yanıyor, ortalama ayarda bır kıs gecırsek aylık 250-300 u buluyor.
yanı faturalara 500 dedım ama o sadece bahar tarıfesı
Parayı iyi değerlendirebilmek çok önemli. Eğer iyi değerlendirirseniz para yeter. Benim arkadaşım 2000 tl maaş alıyor 2 çocuğu var, 1000 tl ev kredisi ödüyor. Ama yaşamak bu mu kafasında iseniz bir şey diyemem. Zaten Türkiye gibi bir ülkede, eğer sigortanız varsa,maaşınızı düzenli alıyorsanız sizden zengini yoktur. Daha fazlasını beklerseniz hiç çocuk yapamayabilirsiniz.
biz kendimizi atalım o zamanmerhaba hanımlar,
genelde her konuyu okuyorum, yorum yapıyorum az çok fikrim var ancak kendi soruma cevap bulamıyorum. ben kendimi bildim bileli anne olmanın hayalini kurdum. ancak eşimi ikna edemiyorum. o da çok istiyor ama geçinememekten korkuyor. eşimle aynı yerde çalışıyoruz. o müdür konumunda maaşı 3,600 tl. benim maaşım 2.000 tl. aşağıda size kaba taslak giderleri yazdım. tabi bunların içinde kişisel ihtiyaçlar, market-pazar alışverişleri yok. sizce çocuk yapmak mantıksız mı? kredimiz 10 yıllık onun bitmesini bekleyemiyoruz. bir akıl verir misiniz özellikle çocuk sahibi olanlara soruyorum geçinemez miyiz? şimdiden teşekkür ederim.
toplam gelir : 5.600 tl
ev kredi : 2.250 tl
kredi kartları toplam : 750 tl
faturalar : 300 tl
akbiller (aylık) : 265 tl
İstanbulda yaşıyorsunuz. İstanbulda hayat daha pahalı tabi. Bakıcı için ayrıca para vermeniz gerekirse sorun olabilir. Bakıcı parası olmasa geçinirsiniz. İstanbul dışı bir yerde de geçinirsiniz.geçinemiyoruz demiş miyim ben tekrar bir okur musun?
Aylık elimizde kalan 2000 tl olsa hemen doğururum.
Daha önce belirttiniz mi farketmedim ama bebekten sonra çalışmayı düşünmeyecekseniz onu da göz önünde bulundurun.
Bebeğin her şeyi para maalesef.
Maaşlarınız hep bu miktarda kalmaz herhalde.4 ay izin kullanıp tekrar işe döneceğim başka çarem yok
Peki bu kisisel alis veris, market yeme icme felan kac tutuyor ayda?
Parfum vardir 10 tl, parfum vardir 210 tl mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?